X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-)

Madalenka trzymam kciukolce za twoja tempke :-) oby utrzymywała się już tak cały czas. :-) i nie spadała więcej :-)
    Anulka współczuje blesnej @ i przygody nocnej z meżem oby wszystko było wporzadku. U mnie @ zawsze była bardzo bolesna i nie obyło się bez silnych środków przeciwbólowych np. Ketanol.

Magdalenka ja napewno skorzystam z Twojej cudnej diety ale dopiero we wrześniu lub październiku :-D więc napewno się o nia upomne. Choć mój R to napewno pogoni mnie na siłownie :-)

A ja właśnie gotuje rosół i pierwszy raz chyba o kant dupe rozbic wyjdzie! Albo mi sie kubki smakowe zmieniły albo zapomniałam jak sie go gotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 11:40

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Magdziu....heh, dlatego ja z zasady nie pożyczam książek, filmów, płyt. A jesli juz to na kilka dni, zapisuje sobie ten fakt i sie po kilku dniach upominam ;) wszyscy mamy pamięć dobra, ale krótka ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki! Jak mówiłam tak też zrobiłam, zresetowałam się wczoraj na maxa! Dziś trochę głowa boli ale było warto ;) Zaczynam dziś nowy 10 już cykl starań. Pełna obaw bo co cykl wychodzą nowe kwiatki i ciekawa jestem czego się dowiem w tym miesiącu.
    Aniu gratuluję wyników tsh pięknie spadło ;-)
    Uciekam na spacerek dotlenić troszkę skacowany łeb :-P

rah lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka rosół jak rosół. Wiesz jakie pyszne przygotowałam dziś na śniadanie goffry? Zamiast 15 dkg cukru i 30dkg mąki dałam po 15g i 30g. I się dziwię - co takie rzadkie ciasto mi wyszło. Ale upiekły się, zjadłam. Później się skapowałam jaki zrobiłam błąd :) Mój M mówi, że chyba byłam bardzo głodna. A ja tylko wstałam, od razu w głowie "goffry, goffry" i zamiast pomyśleć to za mikser się złapałam :) :) :)

agatka196, Sis lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym zjadła takiego gofra...:))

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ale bym zjadła takiego gofra...:))

Takiego niedorobionego :D

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gofra zjem w każdej postaci, nawet niedorobionej :D

madlenka lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Madalenka trzymam kciukolce za twoja tempke :-) oby utrzymywała się już tak cały czas. :-) i nie spadała więcej :-)
    Anulka współczuje blesnej @ i przygody nocnej z meżem oby wszystko było wporzadku. U mnie @ zawsze była bardzo bolesna i nie obyło się bez silnych środków przeciwbólowych np. Ketanol.

Magdalenka ja napewno skorzystam z Twojej cudnej diety ale dopiero we wrześniu lub październiku :-D więc napewno się o nia upomne. Choć mój R to napewno pogoni mnie na siłownie :-)

A ja właśnie gotuje rosół i pierwszy raz chyba o kant dupe rozbic wyjdzie! Albo mi sie kubki smakowe zmieniły albo zapomniałam jak sie go gotuje.

Agatka najlepsze jest to, że ta dieta jest idealna dla staraczek i ciężarówek, bo to nic innego jak zdrowe odżywianie z kontrolowaniem spożywania niezdrowych tłuszczy i cukrów. Jak się uda zajść to z pewnością będę kontynuowała ten sposób odżywiania :D

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj plamienia w końcu zmieniły się w @ mimo że chciałabym 40t spokoju to dobrze że już przylazła bo przecież cuda się nie zdarzają i naturalnie przecież nie zajdę w ciąże a przed szpitalem lepiej żeby żadna torbiel się nie wyhodowała...

Nowym życzę powodzenia i zazdroszczę że jesteście na początku drogi...

Ciężko tutaj pisać bo czuję się jak licealistka, która przez przypadek zamiast na studia trafia do przedszkola - znam smak początków i żałuję że nie mogę cofnąć się i zmienić swojej teraźniejszość...

rah, Ania1986, szpilka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dupa blada. Idzie @. Brzuch nawala. Tylko co to za biały, gęsty śluz?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka to ja też się piszę na tę dietę jeśli można :-) Spokojnej niedzieli życzę :-)

rah lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka nie poddawaj się jeszcze, te bóle nie muszą być objawem @.
    Głowa do góry :)
    Ja dziś rano zrobiłam test i negatywny więc czekam na @.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Dzięki kochana :* U mnie z miesiączką było zawsze tak samo. Ketonal muszę mieć w swojej apteczce, bo inaczej mogłabym się z bólu poskręcać. Cały dzień mąż nie najlepiej się czuje :( Nie ma apetytu, je jak mysz :/ Jeżeli do jutra stan jego zdrowia się nie poprawi to pojedziemy do lekarza...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:

Ciężko tutaj pisać bo czuję się jak licealistka, która przez przypadek zamiast na studia trafia do przedszkola - znam smak początków i żałuję że nie mogę cofnąć się i zmienić swojej teraźniejszość...
    o tak dokładnie Kasiu to ujęłaś, tez chciałabym sie cofnąć do początku do tej błogiej nieświadomości naszych wad zdrowotnych i nadziei,podniecenia i ekscytacji ze starań z podjętych decyzji o powiększeniu rodziny...teraz to juz jest tylko i wyłącznie walka ciężka walka o cud..

A najlepiej było by sie cofnac w czasie ale z ta wiedza o problemach ktora teraz mamy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 15:00

rah lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdybym wiedziała to starania o dzidzie zaczęłabym z 6 lat temu ale kto to wiedział że to nie jest takie hop siup.. :)

Anula1986, szpilka lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    magdalenka_ka to ja też się piszę na tę dietę jeśli można :-) Spokojnej niedzieli życzę :-)

Ewwiel jasne, im nas więcej tym lepiej. Zaraz utworzę jakąś grupę wsparcia ;) zapodaj swego meila na priv :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka - Mam nadzieję, że moja pw do Ciebie dotarła? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png

Wysłany: 11 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    magdalenka_ka - Mam nadzieję, że moja pw do Ciebie dotarła? :)

Anula tak dotarla :) dzis lub jutro wysmaruje do Was wszystkich meila

Anula1986, rah lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jeszcze tylko czekam na Twojego emaila i mogę zaczynac pisać do Was :D

• madlenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka_ka widzę, że tu porady dietetyczne uskuteczniasz :) może jakiś blog czy coś :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ