X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora robiłam o 18 więc całkowicie bez sensu :) miałam zatestować jutro rano ale jak mąż poszedł do apteki po test to zamiast 1 na jutrzejszy poranek kupił mi 3... i tak jakoś nie umiałam się powstrzymać :( Dziś mam 28 dc ale po ciąży mi się trochę rozrelegulowało i mam teraz cykle 27-32 dni więc wiem że to być może jest za wcześnie choć nie chcę się łudzić.
    Teoretycznie to od około 12 dnia po owulce można robić żeby było wiarygodnie ale ja w tym miesiącu nie robiłam testów owu więc nie wiem kiedy była.
    Temperatury nie mierze..

a Ty który dc dziś masz?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:
    Ania1986 pięknie Ci spadło :) Na jakiej dawce jesteś? Mi też się wyrównało ft3 i ft4 a tsh mam 2,083. Jak zwiększałam sobie dawkę letroxu z 50 do 75 to właśnie ft3 i ft4 zaczęło mi szaleć...

ja bylam 4 tyg na dawce 112,5 letroxu ale zmieniłam od wtorku znow na euthyrox tylko w dawce 125 bo na letroxie mogłam cały dzien spac. Tak ze ten wynik jest po letrox, jeszcze kurcze mi nie przyszły wyniki ft3 i ft4:/ tak ze nie wiem jak to wyglada pod tym wzgledem

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja ciągle myśle o tym jaka jutro będzie tempka. Jak skoczy to może też iść po test? Boję się jednej kreski :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka ja jestem niecierpliwcem i bym poszła :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Widze, ze teraz to juz coraz mniej jest tych, z którymi pisałam :) same nowe "twarze" :)
    Jakos nie mam weny zeby tu wchodzić, nie chce mi sie wszystkiego pisać. Zazdroszczę nowym optymizmu i chęci ;) ja sie chyba troche "wypalilam". Od 2010 w ciaze nie zaszłam. Im bardziej zaczęłam sie badac, tym wiecej problemów....czasem żałuje, ze nie moge juz byc taka nieswiadoma ;)

Ale nie wpadłam tu smęcić, tylko chciałam podpytać o ta dietę, o której chyba magdalenka pisała. Masz moze jakies strony z szerszym opisem, produktami czy czymkolwiek? :)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki :)

Ania1986, Maandragora, szpilka, ewwiel, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis zupełnie bez sensu o tej 18 ;) ale ja również bym nie wytrzymała..:P dopiero będę miała jutro 7dpo :P

Ania1986 jak się czułaś na takiej wysokiej dawce? O.o ? Letrox jest jakiś śliniejszy od euthyroxu?

Madlenka test zawsze Ci się przyda :) ja zamówiłam sobie 10 sztuk na ten miesiąc co by nie latać rano z dzieckiem po aptekach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:17

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah od kiedy powstał watek to juz kilka wymian ekip było, ale stara gwardia tez czasem wraca jak nowym sprzyja szczescie nowicjuszek :)

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wrócę pozniej poudawać nowa ;) moze i mi sie uda ze szczęściem nowicjuszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 21:48

ewwiel, szpilka, Maandragora, Kati86, olimama lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:

Ania1986 jak się czułaś na takiej wysokiej dawce? O.o ? Letrox jest jakiś śliniejszy od euthyroxu?
    dobrze w miare ale bardzo mi sie chciało spac , zmienilam na euthyrox jeszcze wieksza dawke i jest super:) nie spie mam wiecej energii. Z tego co słyszałam ze letrox jest słabszy od euthyroxu ale ile w tym prawdy to nie wiem

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy wy też tak macie, że odkad bierzecie euthrynox to regularnie odwiedzacie toalete?
    Kurcze mialam o to zapytac juz tydzien temu ale glupio mi było zreszta nadal jest ale ja tak zauważyłam u siebie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Czesc dziewczyny! Widze, ze teraz to juz coraz mniej jest tych, z którymi pisałam :) same nowe "twarze" :)
    Jakos nie mam weny zeby tu wchodzić, nie chce mi sie wszystkiego pisać. Zazdroszczę nowym optymizmu i chęci ;) ja sie c
    hyba troche "wypalilam". Od 2010 w ciaze nie zaszłam. Im bardziej zaczęłam sie badac, tym wiecej problemów....czasem żałuje, ze nie moge juz byc taka nieswiadoma ;)

Ale nie wpadłam tu smęcić, tylko chciałam podpytać o ta dietę, o której chyba magdalenka pisała. Masz moze jakies strony z szerszym opisem, produktami czy czymkolwiek? :)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki :)

Rah wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak możesz to wyślij mi swojego emaila a ja postaram się poskanować książki z produktami.

rah lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maandragora wrote:

Madlenka test zawsze Ci się przyda :) ja zamówiłam sobie 10 sztuk na ten miesiąc co by nie latać rano z dzieckiem po aptekach :P

Ale ja bym chciała żeby tylko jeden okazał się potrzebny :) poza tym gdybym miała test w domu to dawn bym na niego nasikała. Ale obiecałam sobie, że w tym cyklu czekam do dnia @ i potem zobaczymy :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Rah wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak możesz to wyślij mi swojego emaila a ja postaram się poskanować książki z produktami.
    ja tez chce!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam przepis na miksturę po której woda z organizmu schodzi najpierw a później kg,taką prosta w wykonaniu i skuteczna znajome przetestowały;)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) tempka minimalnie w górę poszła, ale czuję się jak na @. Zobaczymy co pokaża dwa najbliższe dni...

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Kochane, jaką ja miałam masakryczną noc :/ prawie nic nie spałam... Nie dość, że mam bardzo silną @ to dodatkowo mąż miał jakieś dziwne dolegliwości :o serce mu biło jak oszalałe, raz miał czoło gorące, raz zimne i takie dziwne szarpanie mięśni mu dokuczało :/ Nie wiem, czy to przypadkiem nie nerwobóle.

ac8104c835d8a08507a079523a5ad9c5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:56

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, mail wysłany :) dziekuje :*

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Magdalenko, mail wysłany :) dziekuje :*

Rah ekstra :) ciężko cokolwiek znaleźć w necie, bo ona jest omawiana na spotkaniach. Raz w tyg chodziłam na ważenie i pogaduszki na temat gotowania i produktów. Płaciłam £5 za każde spitkanie. Na pierwszym dostałam książki, ale pożyczyłam koleżance i nigdy do mnie nie wróciły...teraz staram się je zorganizować na nowo. Jak mi się nie uda, to jeszcze raz wszystko opisze.
    Ania jak chcesz to też wyślij mi swojego maila, to ogarnę Was dwie jednocześnie. Ktoś jeszcze chętny?

Anula1986, rah lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Rah ekstra :) ciężko cokolwiek znaleźć w necie, bo ona jest omawiana na spotkaniach. Raz w tyg chodziłam na ważenie i pogaduszki na temat gotowania i produktów. Płaciłam £5 za każde spitkanie. Na pierwszym dostałam książki, ale pożyczyłam koleżance i nigdy do mnie nie wróciły...teraz staram się je zorganizować na nowo. Jak mi się nie uda, to jeszcze raz wszystko opisze.
    Ania jak chcesz to też wyślij mi swojego maila, to ogarnę Was dwie jednocześnie. Ktoś jeszcze chętny?

Jeśli to możliwe to ja też poproszę :)

ac8104c835d8a08507a079523a5ad9c5.png

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to też mi wyślij swojego maila :)

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ