Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo tematu sprzed 3 stron ;p Na przyszłość polecam test
http://www.babyboom.pl/niemowleta/quizy/czy_jestes_w_ciazy_quiz.htmlunder_the_snow lubi tę wiadomość
-
rah wrote:Gosiu rozumiem, że siedzisz w domku i czekasz co się wydarzy?
Intuicja podpowiada mi że finał będzie pewnie około 14.05 taki termin miałam z początkowych usg
Nie pozostaje mi nic innego jak czekanie, a mąż nie chce współpracować w kwestii przyspieszenia porodu (czyt. seks)
Niby jesteśmy gotowi tylko łóżeczko jeszcze nie złożone
Rah a Ty jak się czujesz? Znasz już płeć? -
No to jeszcze troszkę ostatnie dni lenistwa, ciesz się
U mnie już lepiej, większość mdłościo-zapachowo-męcząco objawów minęła. Od 2 tyg. pobolewa mnie miednica, w piątek łupnęło mi w krzyżu, że do teraz ledwo siedzę. Ale to pewnei też moje wcześniejsze problemy z kręgosłupem. robiłam się okrągła, aż nadto, pomimo że dużo nie jem i przytyłam ze 3kg. W przyszłym tygodniu idę na usg i mam nadzieję, że wtedy poznamy płeć To będzie 17 tydzień i 6 dni, albo 18 tydz. 0dni. ależy na kiedy dokładnie się umówię. -
jeszcze trochę i będziesz na półmetku a po 20 tygodniu leci już z górki
współczuję dolegliwości z kręgosłupem i miednicą ale przygptuj się że na końcówce jest już tylko gorzej w tej kwestii ale wszystko jest do przeżycia a przede wszystkim nagroda jest warta wszelkich cierpień -
wrażliwe piersi są objawem ciąży (o pieczeniu nie słyszałam), ale raczej następuje to później niż 7 dni po owu. Raczej do terminu @ nie ma zadnych objawów i nie ma sensu się niczego doszukiwać. Najczęściej objawy zaczynają się ok. tydzień po terminie @, czyli szybciej wyjdzie test ciążowy niż objawy.
A tak poza tym przeczytaj jeszce raz swoje pytanie i zastanów się co niby mamy Ci odpowiedzieć...ginekolog pewnie by Cię wyśmiał gdybyś mu zadała takie pytanie, bo skąd niby miałby wiedzieć, czy pieczenie w piersiach 7 dni po owu jest oznaką ciąży. Pewnie by powiedział "proszę zrobić test za 7-10 dni i się przekonamy czy był to objaw ciąży".
Równie dobrze możesz zrobić ten test, który wrzuciłam wyżej
http://www.babyboom.pl/niemowleta/quizy/czy_jestes_w_ciazy_quiz.htmlaja lubi tę wiadomość
-
Gosiu, teraz też mi się wydaje że czas leci jak oszalały. Ledwo co robiłam test, a tu już tyle tygodni...A na wszelkie dolegliwości jestem przygotowana, pomarudzę ale przeżyję
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Rah wlasnie o to chodzi ze ginekologa bym sie nie zapytala i dlatego pytam sie Was . Chodzilo mi o to czy ktoras tak miala bedac na poczatku ciazy a i zapytalam dlatego poniewaz pierwszy raz w zyciu zaobserwowalam u siebie takie odczucie i zdziwilo mnie . Czy to zle ,ze pytam ?? Ponoc kto pyta nie bladziAn28
-
Nie, nie chodziło mi o to że źle po prostu nas, długotrwałe staraczki, bawią odrobinkę takie pytania Bo to pytanie w stylu: dzisiaj na moim balkonie wylądowała ważka, pierwszy raz w życiu taką widzę, czy to oznacza że jutro będzie padać?
Każda z nas miała milion, jak nie miliard objawów "ciążowych", plamienia, bóle piersi, mdłości, wymioty, omdlenia, ślinotok, moczopęd, widoczne żyły, idealne wykresy, temperatury, a nawet cienie drugiej kreski na testach ciążowych, a ciąży nie było...
W moim przypadku plamienia, mdłości, zmęczenie, ból piersi i inne dziwne rzeczy nie oznaczały ciąży, a jak się okazało po kilku miesiacach - rozwijające się zapalenie przydatków A w miesięcu kiedy test był pozytywny, nie miałam objawów. Może lekkie zmęczenie, ale akurat była marna pogoda i wszyscy wkoło tylko by spali.
Także niestety nie otrzymasz jasnej odpowiedzi. Mogę Ci odpowiedzieć za 2 tygodnie jak dasz znać co z testem
Większość dziewczyn koniec końców mówi, że w cyklach zakończonych @ miało więcej objawów, niż w szczęśliwym cyklu z dwiema kreskami. -
A to co piszesz o zaciążonych, że można się doszukać, to owszem prawda. Ale dopiero jak wiesz że jesteś w ciąży. Wtedy układanka się składa. Aaaa, to stąd to delikatne plamienie (a nie przez torbiel), aaaa, to stąd to zmęcznie (a nie przez pogodę), aaaa to przez to ból piersi (a nie przez pms), aaaa to stąd to osłabienie i ból gardła (a nie przez przewianie). Ale do tego można dojść dopiero jak się jest w ciąży. I odpowiada to tylko temu jednemu miesiącowi. Naprawdę objawów jest mnóstwo, a im bardziej szukasz, tym więcej znajdziesz.
-
Widze ,ze troszke poirytowana jestes moim pytaniem . Ja niestety tez dlugo sie staram i to nie jest tak ,ze doszukuje sie objawow co miesiac . Bo co miesiac je mam ale to przez pms i problemy z prolakryna (mialam wczesniej ) Ale nie mialam nigdy takiego odczucia dlatego skojarzylam ,ze moze sie udalo . A wiadomo 28 lat to juz nie najmniej wiec i presja czasu jest Napewno odczekam tyle ile trzeba i dam znac jaki wynik testu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:25
An28 -
Nie poirytowana ;p Taki styl pisania może bardziej mnie to bawi, bo najczęściej wchodzi tu ktoś (lub inne wątki nie związane z wiekiem) po to żeby spytać czy "coś tam" to objaw ciąży ;p I pytanie jest co najmniej głupkowate, a dana osoba nigdy więcej tu nie wchodzi ;p
Jak czasem cofałam się do pytań, które chciałam zadać, też mnie bawiły gdy przeczytałam je drugi i trzeci raz. A to porównanie z ważką i pogodą nie było złośliwe, tylko tak samo może ważka być oznaką jutrzejszego deszczu, jak pieczenie cycka oznaką ciąży. Pożyjemy to się przekonamy czy był to pierwszy objaw, a tego Ci życzę -
Rah, to i Tobie niedlugo stuknie polmetek. Ja do tej pory jeszcze nie wrocilam do wagi sprzed ciazy, tak mnie ten 1szy trymestr 'zajechal'. Na szczescie drugi trymestr to przy pierwszym bajka, raptem tylko zgaga i bole krzyza. Na to 1sze nie znalazlam jeszcse skutecznego sposobu, na drugie uskuteczniam spacery z pieskiem, plus pilates.
An, zaufaj mi, 1szym objawem SUGERUJACYM (nie GWARANTUJACYM) ciaze jest brak okresu, wczesniej niz przdd terminem @ nie doszukuj sie nic,bo zwyczajnie nic sie nie dzieje.rah lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.