X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, tak, my już jesteśmy w domku od soboty, wypisali nas w 3 dobie, bo ani mnie, ani Maluchowi nic nie dolegało :)

Objawy wczesnej ciąży... :D Ja do chwili ujrzenia dwóch kresek na teście byłam pewna, że to zbliżająca się miesiączka ;)

Under, i oby Twoja ciąża przebiegała tak jak teraz do samego szczęśliwego końca :) Dla mnie najgorsze co może być to obrzęki... Takiej opuchlizny jeszcze nigdy nie widziałam... Przystawiałam palec do nogi i na co najmniej minutę pozostawało w skórze wgniecenie :/ O wsadzeniu butów na nogi mogłam zapomnieć, a samo chodzenie sprawiało ból... Obyś tego nie doświadczyła!

Gosia, no dawaj, nie ociągaj się :P

rah lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ja bez męża nie rodzę:P a on ciągle nie ma czasu :D razem zrobiliśmy razem urodzimy :D
    Under gratuluję półmetku:*

aja, under_the_snow, ewelina27, rah lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz czekać i się nie doczekasz, do dzieła :P

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka my nawet nie mamy złożonego łóżeczka ;) młoda czeka aż tata jej łoże przygotuje

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, nic się nie martw. Jak się Mała urodzi, to tatuś złoży łóżeczko w tempie ekspresowym ;) Moja koleżanka z pracy ma termin prawie tak samo jak ty, tzn. na 13 maja. Czekam, która pierwsza z was urodzi :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zanim ujrzalam 2 kreski, to bylam pewna, ze to @ sie zbliza i razem z testem kupilam paczke tamponow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:55

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu zaobserwowałam nowy objaw - pieczenie piersi plus uczucie jak by były poparzone - dopisuje na liste nieciążowych objawów, bo nici z tego. Dziewczyny zerkniecie na mój wykres? Zastanawiam się czy mój spadek temperatur mieści się w normach - cokolwiek miałoby to oznaczać hehe.

An jak długo się już staracie?

an28 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jak na moje oko to przy braku ciąży spadek wygląda ok są dziewczyny którym wyższa temperatura utrzymuje sie nawet w pierwsze dni krwawienia i dopiero potem spada

Aja to daj znać jak koleżanka urodzi, ciekawe która z nas będzie pierwsza ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o objawy ciążowe przed terminem okresu to od półtorej roku w każdym cyklu mam ich dużo więcej niż wtedy, kiedy faktycznie byłam w ciąży. Aczkolwiek to, że leci mi już czwarty rok starań na tyle mnie znieczuliło na to wszystko, że już nic nie robi na mnie wrażenia i fakt - pytania o objawy 7 dpo trochę mnie śmieszą. ;)

Eklerka gratulacje :)))

Eklerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka staramy sie juz od okolo 1,5 roku a Wy ?

An28
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ,ze Was bawie:-) Ja juz powoli zniechecam sie naturalna metoda poczecia i mysle nad invitro

An28

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzięki za odpowiedź! Zastanawiałam się czy taki spadek oznacza np. niedomogę ciałka żółtego czy coś tam ;)

An u nas wkraczamy w 15 cykl. Z tym, że 12 cykl to była ciąża biochemiczna. Zaskoczyło w cyklu na luzie, bo w moje płodziaki mężu miał robione badanie i nie mogliśmy nic robić ;) nie miałam żadnych objawów a na test nasikałam bardziej z przyzwyczajenia :) teraz też staram się 'wyluzować' ale z każdym miesiącem jest co raz ciężej..

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a jak się czujesz po cyklu z mierzeniem temperatury? Nie nakreca Cie to bardziej?
    Ja nie wiem czy się zdecyduję jeszcze kiedyś na mierzenie bo w tym cyklu staraniowym było to dla mnie za bardzo starające i kilka razy miałam ochotę pieprznąć termometrem w kąt, nie zrobiłam tego bo mąż mnie motywował żeby wytrzymać chociaż do konca cyklu

A gdzie mierzysz w ustach czy w pochwie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zastanawialas sie nad programem rzadowym invitro ?Ja rozmyslam nad tym ,ale nie mieszkam w Polsce wiec tu musialabym odlozyc spore pieniazki ...ale hmmm co sie nie robi dla fasolki :-)

An28

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mierzenie mnie na razie fascynuje ;) chciałabym poobserwować się jeszcze 2-3 cykle. Mierze dowcipnie - mina męża bezcenna jak mnie zobaczył mierzącą temperaturę po raz pierwszy :) myślę, że jego już nic nie zdziwi - nawet jak bym zawiesiła sobie wysuszone zajęcze łapki na szyji haha

An ja też nie mieszkam w Polsce. Jestesmy w uk i tutaj przyslugują nam 3 darmowe podejścia do ivf. Zasada jest taka ze trzeba starać się min. 2 lata naturalnie. Więc gdyby nawet do tego doszło to procedurę moglibyśmy zacząć dopiero początkiem 2016r. Ale na razie nie myślę o tym - przeraża mnie to...a Ty gdzie jesteś?

• an28 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie niestety trzeba placic . Moja szwagierka zaszla w ciaze za 2 podejsciem przy pomocy invitro . A starala sie wczesniej z 3 lata . Ja mieszkam na Islandii

An28
  • rah Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under dobrze, że Ci przeszło bo się tak męczyłaś biedaku :*

Eklerko cieszę się ,ze takie okazy zdrowia jesteście! :)

Eklerka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, ja miałam czasami spadek tempki stopniowy przez 2-3 dni przed @, a czasami gwałtowny spadek i od razu tego dnia krew. I obydwa przypadki są ok. Tak samo jak to, że niektórym dziewczynom temka spada np. 2dc dopiero.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah dzięki :) cieszę się, że poprowadziłam połowę tego wykresu i nadal zamierzam mierzyć. Jakoś tak czuję, że mierząc coś robię w kierunku ciąży ;) nie wiem co mi to da i dokąd mnie zaprowadzi ale czas pokaże ;) o już wiem w tym cyklu po drugim dużym spadku z czystym sumieniem wytrąbiłam butelkę martini - żeby nie było że sama tylko z koleżanką ;)

An a Wy już po wszystkich badaniach, że o ivf myślisz?

Kati86, rah lubią tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pomagało to poznawanie siebie, ciała, temperatur itp. ciekawością obserwowałam. Niestety doszło do momentu, że na wykres wchodziłam 10 razy dziennie i wpatrywałam się jakby miało się coś tam zmienić :/ jak ze wszystkim, na początku to było fajne, a potem przeszło w obsesję :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ