Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rah, tak, my już jesteśmy w domku od soboty, wypisali nas w 3 dobie, bo ani mnie, ani Maluchowi nic nie dolegało
Objawy wczesnej ciąży... Ja do chwili ujrzenia dwóch kresek na teście byłam pewna, że to zbliżająca się miesiączka
Under, i oby Twoja ciąża przebiegała tak jak teraz do samego szczęśliwego końca Dla mnie najgorsze co może być to obrzęki... Takiej opuchlizny jeszcze nigdy nie widziałam... Przystawiałam palec do nogi i na co najmniej minutę pozostawało w skórze wgniecenie O wsadzeniu butów na nogi mogłam zapomnieć, a samo chodzenie sprawiało ból... Obyś tego nie doświadczyła!
Gosia, no dawaj, nie ociągaj sięrah lubi tę wiadomość
-
Gosia, nic się nie martw. Jak się Mała urodzi, to tatuś złoży łóżeczko w tempie ekspresowym Moja koleżanka z pracy ma termin prawie tak samo jak ty, tzn. na 13 maja. Czekam, która pierwsza z was urodzi
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja tez zanim ujrzalam 2 kreski, to bylam pewna, ze to @ sie zbliza i razem z testem kupilam paczke tamponow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:55
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Ja w tym cyklu zaobserwowałam nowy objaw - pieczenie piersi plus uczucie jak by były poparzone - dopisuje na liste nieciążowych objawów, bo nici z tego. Dziewczyny zerkniecie na mój wykres? Zastanawiam się czy mój spadek temperatur mieści się w normach - cokolwiek miałoby to oznaczać hehe.
An jak długo się już staracie?an28 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Magdalenka jak na moje oko to przy braku ciąży spadek wygląda ok są dziewczyny którym wyższa temperatura utrzymuje sie nawet w pierwsze dni krwawienia i dopiero potem spada
Aja to daj znać jak koleżanka urodzi, ciekawe która z nas będzie pierwsza -
Jeśli chodzi o objawy ciążowe przed terminem okresu to od półtorej roku w każdym cyklu mam ich dużo więcej niż wtedy, kiedy faktycznie byłam w ciąży. Aczkolwiek to, że leci mi już czwarty rok starań na tyle mnie znieczuliło na to wszystko, że już nic nie robi na mnie wrażenia i fakt - pytania o objawy 7 dpo trochę mnie śmieszą.
Eklerka gratulacje ))Eklerka lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Gosia dzięki za odpowiedź! Zastanawiałam się czy taki spadek oznacza np. niedomogę ciałka żółtego czy coś tam
An u nas wkraczamy w 15 cykl. Z tym, że 12 cykl to była ciąża biochemiczna. Zaskoczyło w cyklu na luzie, bo w moje płodziaki mężu miał robione badanie i nie mogliśmy nic robić nie miałam żadnych objawów a na test nasikałam bardziej z przyzwyczajenia teraz też staram się 'wyluzować' ale z każdym miesiącem jest co raz ciężej..[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Madzia a jak się czujesz po cyklu z mierzeniem temperatury? Nie nakreca Cie to bardziej?
Ja nie wiem czy się zdecyduję jeszcze kiedyś na mierzenie bo w tym cyklu staraniowym było to dla mnie za bardzo starające i kilka razy miałam ochotę pieprznąć termometrem w kąt, nie zrobiłam tego bo mąż mnie motywował żeby wytrzymać chociaż do konca cyklu
A gdzie mierzysz w ustach czy w pochwie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:43
-
Gosia mierzenie mnie na razie fascynuje chciałabym poobserwować się jeszcze 2-3 cykle. Mierze dowcipnie - mina męża bezcenna jak mnie zobaczył mierzącą temperaturę po raz pierwszy myślę, że jego już nic nie zdziwi - nawet jak bym zawiesiła sobie wysuszone zajęcze łapki na szyji haha
An ja też nie mieszkam w Polsce. Jestesmy w uk i tutaj przyslugują nam 3 darmowe podejścia do ivf. Zasada jest taka ze trzeba starać się min. 2 lata naturalnie. Więc gdyby nawet do tego doszło to procedurę moglibyśmy zacząć dopiero początkiem 2016r. Ale na razie nie myślę o tym - przeraża mnie to...a Ty gdzie jesteś?gosia86 lubi tę wiadomość
Under dobrze, że Ci przeszło bo się tak męczyłaś biedaku :*
Eklerko cieszę się ,ze takie okazy zdrowia jesteście!Eklerka lubi tę wiadomość
-
Magdalenko, ja miałam czasami spadek tempki stopniowy przez 2-3 dni przed @, a czasami gwałtowny spadek i od razu tego dnia krew. I obydwa przypadki są ok. Tak samo jak to, że niektórym dziewczynom temka spada np. 2dc dopiero.
-
Rah dzięki cieszę się, że poprowadziłam połowę tego wykresu i nadal zamierzam mierzyć. Jakoś tak czuję, że mierząc coś robię w kierunku ciąży nie wiem co mi to da i dokąd mnie zaprowadzi ale czas pokaże o już wiem w tym cyklu po drugim dużym spadku z czystym sumieniem wytrąbiłam butelkę martini - żeby nie było że sama tylko z koleżanką
An a Wy już po wszystkich badaniach, że o ivf myślisz?Kati86, rah lubią tę wiadomość
Mi też pomagało to poznawanie siebie, ciała, temperatur itp. ciekawością obserwowałam. Niestety doszło do momentu, że na wykres wchodziłam 10 razy dziennie i wpatrywałam się jakby miało się coś tam zmienić jak ze wszystkim, na początku to było fajne, a potem przeszło w obsesję