Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko jeeeeee!! :D Widzisz, rach ciach i po bólu :) Cieszę się bardzo, że masz to już za sobą i teraz tylko wyczekiwać 2 kresek :)
    Czemu byłaś wściekła jak wyszłaś z gabinetu? Bo jajowód był częściowo zarośnięty?
    Powiedz mi jeszcze jak możesz: czym to badanie konkretnie różni się od hsg?

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Selinko:*

a o te zrosty się złościłam... ze niby po stanie zapalnym o którym nie miałam pojęcia... z drugiej strony to jesli to była przyczyna to mam nadzieje, że badanie pomogło ją wyeliminować:)

czym się różni tego nie wiem... w przypadku hsg chyba jest kontrast podawany a ja miałam płyn wpuszczany chyba duże ilości soli fizjologicznej ale szczerze mówiąc chyba cel jest ten sam:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to mialasnpodnrtg i czy usg robione? Ja mam miec sonoHSG i tez aol fizjologiczna.

Na pewno juz Wam nic nie stoi na drodze i za 2-3tyg napiszesz nam tu radosna wiadomosc :)

BibiKa dzieki za odpowiedz, tak musze zrobic :) Chwila podlamania, ale juz sie ogarniam i dzialam ;)

Wysłany: 20 marca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co Selinko nie wiem szczerze mowiąc... usg też mi robił po zabiegu bo sprawdzał czy płyn jest w zatoce Douglasa

Oj obys miała racje zresztą prędzej czy później wszystkie się doczekamy bobaska:)

ciesze się też, że normalnie możemy się starać bo się trochę bałam, że mi powie zeby się wstrzymać... zresztą tak mówił na ostatniej wizycie zeby sobie ten cykl odpuścić...

mhsvpx9ik2z006il.png

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Siedziałam wczoraj pod prysznicem i beczałam jak głupia, bo pewnie się nie wyleczyliśmy, my mieliśmy tylko tydzień antybiotyku!.

Ja tez przeplakalam weekend.Okres spoznial sie dwa dni, co naiwnie pozwolilo mi wierzyc , ze cos jest na rzeczy. Gdyby dziad przyszedl o czasie byloby znowu ''jedynie'' rozczarowanie, a tak przezylam to jakbym co najmniej ciaze stracila. Chociaz zapewne to uczucie zadnej z Was obce nie jest...

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropoczeko a jak u Ciebie z plamieniami przed okresem, bo jesli dobrze pamiętam to też je miewałaś ? Choć pamięć może mnie zawodzić ...

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )

Wysłany: 20 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1986 plamienia nadal mam tak 2 dni przed okresem tzn może sie trochę skróciły przy duphastonie bo przed nim to plamilam dłużej...

Myślicie ze zrosty mogły byc przyczyna plamien ?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk przykro mi ze malpa przyszla :/ U mnie zwykle w miare o czasie lub ciut za wczesnie, wiec jeszcze takich nadziei nie mialam

tajbrejk lubi tę wiadomość

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko dwa dni to już całkiem nie najgorzej,co do zrostów niestety nie mam pojęcia..ale ważne że jajowody drożne - można działać :)

U mnie niestety mimo brania duphastonu plamienia nadal 7-8 dni przed @

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka podobno po tych udrożnianiach jajowodów się szybko zachodzi. A co do plamień, to raczej obstawiałabym zbyt niski poziom progesteronu i/lub zbyt wysoki poziom prolaktyny.

Tajbrejk przytulam

tajbrejk lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Kropeczko dwa dni to już całkiem nie najgorzej,co do zrostów niestety nie mam pojęcia..ale ważne że jajowody drożne - można działać :)

U mnie niestety mimo brania duphastonu plamienia nadal 7-8 dni przed @

sylwia1986 a jak Twoja prolaktyna bo może to jej wina?

tak długich plamien nie miałam... u mnie to wyglądało tak, że 5 dni przed @ dwa dni plamienia jeden dzień nic zupełnie i później plamienie i okres...

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 20 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka oby tak było...:*

teraz zaczęłam trochę plamić ale to pewnie po badaniu...

progesteron/prolaktyna hm... na jedno i drugie łykam coś... a mimo to plamienia są...

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko wydaje mi się że te dwudniowe plamienie przed okresem jest już naprawdę dobrym wynikiem, choć wiadomo że wolało by się wogóle ich nie mieć.

Jesli Cię to pocieszy dodam że moja mama miała takie plamienia przed okresem i urodziła nas 5 -tkę ;)

Ja chciała bym żeby moje trwały tylko 2 dni ;)a nie tydzień czy dłużej
    U mnie niestety bromergon był nie do przejśćia.
    Po wypłacie idę do gin po recepte na dostinex :)mam nadzieje że on coś poprawi

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25

Wysłany: 20 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja z bromergonem mam różnie raz jest ok a raz mam wrażenie, że zaraz zejde... teraz biorę go przed samym zaśnięciem więc jest ok

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od kilku dni rano i jest ok. Biorę pół tabletki. Bromka brałam też kilka lat temu na noc i mimo to plamienia przed okresem występowały.

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka a jak dlugo u Ciebie trwaja takie przedokresowe plamienia? w sensie na ile dni prze @ się pojawiają ?

Ja to mam wrażenie że jestem niezłym odchyleniem od normy z tak długimi plamieniami :/

W tym mies niby są później bo coś tam się minimalnie pojawiło wczoraj 21dc, a często zaczynały się już od 19 dc...z tym że może też się cykl wydłużył i będzie trwał np 28dni..sama już nie wiem...

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem to są 3 dni, czasem 5

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwszy dzien wiosny! :D czujecie to?? ale cieplutko sie zrobilo :) od razu lepiej

Ja dzis bylam zbadac proga i poziom wit.D3, kurcze nie wiedzialam ze to drugie kosztuje ponad 70zl ;> Wyniki wieczorem
    Co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam po zakupy, cieplej, ale to jeszcze nie to powietrze. To wiosenne jest takie lekkie :) Ale już bliżej niż dalej.

Poza tym szukam pracy, wysłałam dziś jedno CV, jak małż wróci z pracy, to pójdziemy na spacer, to wyślę drugie na poczcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka powodzenia w takim razie z poszukiwaniami :)
    Ja pierwszy raz zalozylam kurtke wiosenna, wiec jak dla mnie postep :D bo jestem zmarzluchem
    Do pracy wlasnie jade, luzy dzis ze hej, dopiero od jutra do soboty popracuje. Wieczorem za to piwerko na miescie ;)

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ