Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Selinko dziekuje Kochana:*
uwierz mi tyle miesięcy rozczarowań, że już jakoś nie wierze, że mogłoby się udać...
chociaż maleńka nadzieja odrobinkę się w mnie tli...
a i jak Selinko dzwoniłaś do swojego gin? w sprawie hsg?
Jaka jak beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 08:27
Nasz mały cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyKropeczko rezygnuje z mojego doktorka. Jakies 2 miesiace musialabym czekac na nfz czyli dopiero w czerwcu. Pojde w takim razie prywatnie i zrobie poczatkiem maja, ale nie u niego tylko tu k.mnie niedaleko, bo maja taniej troche
Uwierz ze w koncu Ci sie uda albo juz sie udalo. Dziewczyny wiele lat sie tu staraja i sie udaje moja sioatra az 5lat. Jestes po histeroskopii, wiec do 3mies.po jest najwieksza szansa -
Selinko dupka mam brać od 17 dnia cyklu przez 12 dni a potem w 11 dniu brania mam zrobić bete lub test i jak nic nie wyjdzie to odstawić a jak wyjdzie ciąża to brać dalej. Ja też uważam Selinko, że lepiej prywatnie jeśli jest mozliwosć finansowa. Bo od Państwa tooni Ci cos moze dadzą ale i nerwów przy tym sie straci to już szkoda gadać.
Kropeczko ja też słyszałam , ze po badaniu drożności zachodzi sie w ciaże. Weź te wspomagacze sluzu i n to samo wyjdzie -
nick nieaktualnySarrra wierze, ze jakby mi ten moj lekarz zrobil to u siebie w szpitalu to byloby spoko. Jednak tak czy inaczej troche strasza aparature tam maja (tzn sam tak mowi, nie wiem moze dlatego zeby wlasnie isc i mu zaplacic prywatnie). Jednak taka moja znajoma go nekala czesto telefonami w swojej sprawie i gosc byl oaza spokoju i robil jej rozne zabiegi w szpitalu w tym laparoskopie. Ona jednak nie wyzbyla sie problemu, dalej biedna ma b.dlugie cykle i dlugie @, dalej nie zaszla w ciaze (ma 38lat) i jest juz zalamana. On sam juz rozlozyl rece i skierowal ja do kliniki, bo juz nie ma pomyslu.
Ja jednak nie decyduje sie na nfz, bo nie chce czekac do czerwca. Jakby mi powiedzial, ze juz w maju moge to pewnie bym poszla do niego
Kropeczko poczytaj sobie watki o hsg (najlepiej sie szuka jak w google wpiszesz: hsg ovufriend i wyskocza Ci wszystkie). Ja wczoraj ku pokrzepieniu serca czytalam jak dziewczyny wlasnie migiem zachodzily po tym badaniu -
Sarrra ja tez biorę od 17 dc dupka ale mam brać tylko przez 10 dc i pytałam go czy w razie ciazy brać dalej to powiedział ze jak test będę robić to i tak juz go nie będę brać... kurcze sama nie wiem może bym wzięła przez 12 dni? Jak myślicie?Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczka1986 wrote:Kochana ja te wątki przeglądam od dobrych 2 miesięcy moja mama to sie śmieje ze mnie ze specjalizacje powinnam robić z ginekologii
Zeby to jeszcze wszystko bylo takie proste,a tu czlowiek tyle juz obczytal i dalej nie wie na czym stoi01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualnyhahaha dobre w sumie ja tez sie juz tyle tutaj dowiedzialam, ze moglabym specjalizacje robic hehe
Fajna masz mame, ze tak sobie o tym rozmawiacie Moja jest bardzo w porzadku, nie naciska nas na wnuka (choc wiem ze b.chce), ale jakbym jej zaczela mowic ze mamy jakies problemy, to zaraz by plakac zaczela i wyolbrzymiala by sprawe Sama ma sporo problemow zdrowotnych i moj tata tez i chyba nie chce im dokladac zmartwien, ze u nas cos nie halo. Pewnie jakby wprost zapytala czy mamy jakis problem (tak sam na sam), to bym jej powiedziala, ale inaczej nie chce -
swoją drogą to jak idę do mojego gin to czasem wiem co mi powie, bo już dawno wyczytałam to tu na forum:)
moja mama jest na bieżąco - i do tego wystarczy, że jeden dzień nie zadzwonię do niej i już się martwi czy aby wszystko ok... na badaniu drożności obowiązkowo ze mną była, czekała dzielnie na korytarzu i myślała, że zniesie jajko jak długo mnie nie było:D
jak kilka lat temu miałam podejrzenie o endometriozę i chcieli mi laparoskopie robić to jezdziłyśmy po całej małopolsce, żeby sprawdzić czy aby na pewno i ostatecznie endo została wykluczona:)
jest taki świetny specjalista lekarz serio z powołania, swoja drogą bardzo sympatyczny, ale gabinet ma koszmarny jak z lat 80... facet jest konkretny i bez brania wycinka wykluczył endo chociaż i tak w końcu pobraliśmy do badania. Moja mama go wynalazła i powiem Wam, że kolejka to na chyba 100 osób przyjmuje po nocy ja weszłam koło 23 do gabinetu i to było po znajomości... nie jednej kobiecie pomógł mimo, że nawet szans na przeżycie nie dawali... a on ją wyleczył bezoperacyjnie... taki trochę Robin Hood bo leki czasem za darmo daje jak widzi, że ktoś kasy nie ma... ostatnio mi mama opowiadała, że ponoć pomógł kobiecie zajść w ciąże mimo, że prawie jajnika nie miała...
ja po tych 3 miesiącach o ile oczywiście się nie uda... mam zamiar iść do niego... wiem, że czeka mnie stanie po nocach ale jakoś ogromne zaufanie u mnie wzbudza...
zresztą już dawno u niego bym była ale niestety to nie w KrakowieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:26
-
Hello dziewczynki zrobiłam betę, czekam na wynik, ma być do odebrania po południu. Jeszcze kilka godzin niecierpliwości, dobrze że idę do pracy, to nie będę tak myśleć.
Kropeczko wierzę, że u Ciebie też będzie pięknie. Nie stresuj się, będziemy trzymać za Ciebie kciuki
Rucola jak test????????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:50
Selina lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualnyJaKa dawaj szybko znac jaka beta!
Kropeczko zaintrygowalas m ie tym lekarzem Jak sie nzw i gdzie jest? ;>
Widzisz mnie kazdy lekarz mowil, ze endomende da sie potwierdzic tylko przez laparoskopie grrr a tu jak widze nie koniecznie. Jak on stwierdzil, ze nie masz endometriozy? -
Selinko wszyscy mówili ze mam a on zrobił usg jak wszyscy i powiedział ze absolutnie to żadna endometrioza tylko pozostałość po stanie zapalnym jakieś zabliźnienie... ale pojechaliśmy jeszcze gdzie indziej żeby pobrać wycinek do histopatologi i endo wykluczona...
wszystkie wyniki wykluczyły endometriozę a on odrazu powiedział ze żadna endometrioza... mimo ze 4 poprzednich twierdziło ze endo... pozniej jak juz miałam komplet badań to pozostali rownież stwierdzili ze rzeczywiście żadna endometrioza:)
Dzis nawet udało mi sie odszukac wszystkie te wyniki jak sobie p tym przypomniałam
Nazywa sie Adam Ciepielewski i przyjmuje chyba w proszowicach i w Kazimierzy wielkiej ja w każdym razie byłam w Kazimierzy:)
-
1940 mlU/ml huraaaaaaaa!!!
Nie możemy jeszcze uwierzyć
Mieszcze się w przedziale dla5 tyg ciąży, ale ja jestem w prawie 4 tyg licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Myślicie że wynik jest ok?Kropeczka1986, Rucola, Selina lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
JaKa ogromne gratulacje
teraz dużo zdrówka i mało stresów !
JaKa lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualnyJaKa o matulu jaka wielka beta! pieknie! Jeszcze raz moje gratulacje hmm a moze to blizniaki? Macie jakies w rodzinie? Jaka reakcja meza?
Kropeczko zaraz sobie doktorka wygoogluje Mnie ogolnie tylko 1 lekarz powiedzial, ze nie jest przekonany co do endomendy u mnie, bo nie mam typowych objawow, ale tez twierdzil ze tylko laparoskopia mozna wykluczyc jak zrostow zadnych nie bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:27
JaKa, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki
Selinka ani w mojej, ani w Męża rodzinie przypadku bliźniaków nie było, ale kto wie... a Mąż nie dowierza, niby te trzy wcześniejsze testy były pozytywne, ale zawsze jakaś nuta niepewności była, a teraz już pewne Chyba się trochę przejął, ale widzę, że się cieszy i jest dla mnie bardzo milutkiSelina, Kropeczka1986, sylwia1986 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Aniołek [*] 5 maja 2017