X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko dziewczyny w innych wątkach mają ciągnące bóle w dole brzucha i później wychodzi, że to była implantacja zarodka. Takżeeeeee uważaj :D to wcale może nie być infekcja i trzymam kciuki, żeby to kropek się tam sadowił!

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko dziekuje Kochana:*

uwierz mi tyle miesięcy rozczarowań, że już jakoś nie wierze, że mogłoby się udać...

chociaż maleńka nadzieja odrobinkę się w mnie tli...

a i jak Selinko dzwoniłaś do swojego gin? w sprawie hsg?

Jaka jak beta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 08:27

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko rezygnuje z mojego doktorka. Jakies 2 miesiace musialabym czekac na nfz czyli dopiero w czerwcu. Pojde w takim razie prywatnie i zrobie poczatkiem maja, ale nie u niego tylko tu k.mnie niedaleko, bo maja taniej troche

Uwierz ze w koncu Ci sie uda :) albo juz sie udalo. Dziewczyny wiele lat sie tu staraja i sie udaje ;) moja sioatra az 5lat. Jestes po histeroskopii, wiec do 3mies.po jest najwieksza szansa :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko dupka mam brać od 17 dnia cyklu przez 12 dni a potem w 11 dniu brania mam zrobić bete lub test i jak nic nie wyjdzie to odstawić a jak wyjdzie ciąża to brać dalej. Ja też uważam Selinko, że lepiej prywatnie jeśli jest mozliwosć finansowa. Bo od Państwa tooni Ci cos moze dadzą ale i nerwów przy tym sie straci to już szkoda gadać.

Kropeczko ja też słyszałam , ze po badaniu drożności zachodzi sie w ciaże. Weź te wspomagacze sluzu i n to samo wyjdzie :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra wierze, ze jakby mi ten moj lekarz zrobil to u siebie w szpitalu to byloby spoko. Jednak tak czy inaczej troche strasza aparature tam maja (tzn sam tak mowi, nie wiem moze dlatego zeby wlasnie isc i mu zaplacic prywatnie). Jednak taka moja znajoma go nekala czesto telefonami w swojej sprawie i gosc byl oaza spokoju :P i robil jej rozne zabiegi w szpitalu w tym laparoskopie. Ona jednak nie wyzbyla sie problemu, dalej biedna ma b.dlugie cykle i dlugie @, dalej nie zaszla w ciaze (ma 38lat) i jest juz zalamana. On sam juz rozlozyl rece i skierowal ja do kliniki, bo juz nie ma pomyslu.
    Ja jednak nie decyduje sie na nfz, bo nie chce czekac do czerwca. Jakby mi powiedzial, ze juz w maju moge to pewnie bym poszla do niego

Kropeczko poczytaj sobie watki o hsg (najlepiej sie szuka jak w google wpiszesz: hsg ovufriend i wyskocza Ci wszystkie). Ja wczoraj ku pokrzepieniu serca czytalam jak dziewczyny wlasnie migiem zachodzily po tym badaniu :)

Wysłany: 30 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra ja tez biorę od 17 dc dupka ale mam brać tylko przez 10 dc i pytałam go czy w razie ciazy brać dalej to powiedział ze jak test będę robić to i tak juz go nie będę brać... kurcze sama nie wiem może bym wzięła przez 12 dni? Jak myślicie?

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 30 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja te wątki przeglądam od dobrych 2 miesięcy :) moja mama to sie śmieje ze mnie ze specjalizacje powinnam robić z ginekologii :D

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Kochana ja te wątki przeglądam od dobrych 2 miesięcy :) moja mama to sie śmieje ze mnie ze specjalizacje powinnam robić z ginekologii :D
    Kropeczko ja mam to samo;) siostra sie smieje ze doktorat zrobie z ginekologii bo mam juz caly internet wyczytany ;)
    Zeby to jeszcze wszystko bylo takie proste,a tu czlowiek tyle juz obczytal i dalej nie wie na czym stoi :)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha dobre :D w sumie ja tez sie juz tyle tutaj dowiedzialam, ze moglabym specjalizacje robic hehe ;)
    Fajna masz mame, ze tak sobie o tym rozmawiacie :) Moja jest bardzo w porzadku, nie naciska nas na wnuka (choc wiem ze b.chce), ale jakbym jej zaczela mowic ze mamy jakies problemy, to zaraz by plakac zaczela i wyolbrzymiala by sprawe ;) Sama ma sporo problemow zdrowotnych i moj tata tez i chyba nie chce im dokladac zmartwien, ze u nas cos nie halo. Pewnie jakby wprost zapytala czy mamy jakis problem (tak sam na sam), to bym jej powiedziala, ale inaczej nie chce

Wysłany: 30 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą to jak idę do mojego gin to czasem wiem co mi powie, bo już dawno wyczytałam to tu na forum:)

moja mama jest na bieżąco - i do tego wystarczy, że jeden dzień nie zadzwonię do niej i już się martwi czy aby wszystko ok... na badaniu drożności obowiązkowo ze mną była, czekała dzielnie na korytarzu i myślała, że zniesie jajko jak długo mnie nie było:D

jak kilka lat temu miałam podejrzenie o endometriozę i chcieli mi laparoskopie robić to jezdziłyśmy po całej małopolsce, żeby sprawdzić czy aby na pewno i ostatecznie endo została wykluczona:)

jest taki świetny specjalista lekarz serio z powołania, swoja drogą bardzo sympatyczny, ale gabinet ma koszmarny jak z lat 80... facet jest konkretny i bez brania wycinka wykluczył endo chociaż i tak w końcu pobraliśmy do badania. Moja mama go wynalazła i powiem Wam, że kolejka to na chyba 100 osób przyjmuje po nocy ja weszłam koło 23 do gabinetu i to było po znajomości... nie jednej kobiecie pomógł mimo, że nawet szans na przeżycie nie dawali... a on ją wyleczył bezoperacyjnie... taki trochę Robin Hood bo leki czasem za darmo daje jak widzi, że ktoś kasy nie ma... ostatnio mi mama opowiadała, że ponoć pomógł kobiecie zajść w ciąże mimo, że prawie jajnika nie miała...

ja po tych 3 miesiącach o ile oczywiście się nie uda... mam zamiar iść do niego... wiem, że czeka mnie stanie po nocach ale jakoś ogromne zaufanie u mnie wzbudza...

zresztą już dawno u niego bym była ale niestety to nie w Krakowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:26

mhsvpx9ik2z006il.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki :) zrobiłam betę, czekam na wynik, ma być do odebrania po południu. Jeszcze kilka godzin niecierpliwości, dobrze że idę do pracy, to nie będę tak myśleć.

Kropeczko wierzę, że u Ciebie też będzie pięknie. Nie stresuj się, będziemy trzymać za Ciebie kciuki :D

Rucola jak test????????

0a74373c12d6b16d73635c9b9113c48e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:50

Selina lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 30 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:07

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa dawaj szybko znac jaka beta! :)

Kropeczko zaintrygowalas m ie tym lekarzem :D Jak sie nzw i gdzie jest? ;>
    Widzisz mnie kazdy lekarz mowil, ze endomende da sie potwierdzic tylko przez laparoskopie grrr a tu jak widze nie koniecznie. Jak on stwierdzil, ze nie masz endometriozy?

Wysłany: 30 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko wszyscy mówili ze mam a on zrobił usg jak wszyscy i powiedział ze absolutnie to żadna endometrioza tylko pozostałość po stanie zapalnym jakieś zabliźnienie... ale pojechaliśmy jeszcze gdzie indziej żeby pobrać wycinek do histopatologi i endo wykluczona...
    wszystkie wyniki wykluczyły endometriozę a on odrazu powiedział ze żadna endometrioza... mimo ze 4 poprzednich twierdziło ze endo... pozniej jak juz miałam komplet badań to pozostali rownież stwierdzili ze rzeczywiście żadna endometrioza:)

Dzis nawet udało mi sie odszukac wszystkie te wyniki jak sobie p tym przypomniałam :)

Nazywa sie Adam Ciepielewski i przyjmuje chyba w proszowicach i w Kazimierzy wielkiej ja w każdym razie byłam w Kazimierzy:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1940 mlU/ml :) :) :) huraaaaaaaa!!!
    Nie możemy jeszcze uwierzyć :)

Mieszcze się w przedziale dla5 tyg ciąży, ale ja jestem w prawie 4 tyg licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Myślicie że wynik jest ok?

Kropeczka1986, Rucola, Selina lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 30 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa gratulacje!!!!:* wspaniała wiadomość:)

JaKa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa ogromne gratulacje :)
    teraz dużo zdrówka i mało stresów !

JaKa lubi tę wiadomość

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )

Wysłany: 30 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny od przyszłego miesiąca zaczynam pomiar tempki:) właśnie zakupiłam termometr owulacyjny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:21

JaKa lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa o matulu jaka wielka beta! :D pieknie! Jeszcze raz moje gratulacje :) hmm a moze to blizniaki? Macie jakies w rodzinie? Jaka reakcja meza?

Kropeczko zaraz sobie doktorka wygoogluje ;) Mnie ogolnie tylko 1 lekarz powiedzial, ze nie jest przekonany co do endomendy u mnie, bo nie mam typowych objawow, ale tez twierdzil ze tylko laparoskopia mozna wykluczyc jak zrostow zadnych nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 20:27

JaKa, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

• JaKa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki :)
    Selinka ani w mojej, ani w Męża rodzinie przypadku bliźniaków nie było, ale kto wie... :) a Mąż nie dowierza, niby te trzy wcześniejsze testy były pozytywne, ale zawsze jakaś nuta niepewności była, a teraz już pewne :) Chyba się trochę przejął, ale widzę, że się cieszy i jest dla mnie bardzo milutki :D

Selina, Kropeczka1986, sylwia1986 lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ