Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa gratuluje. Cudownie cudownie:)))))))))))) Przypomnij ile to sie staraliście?

JaKa lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęliśmy się starać dokładnie w Boże Narodzenie :) czyli w sumie w 4 cs, który to przekreśliliśmy, okazało się, że jest tym szczęśliwym :)

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo krótko. Ale taka wiadomość daje nadzieje :))))

JaKa lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa - gratulacje, niech ciąża będzie zdrowa i nudna :)

Kropeczko - trzymam kciuki za pomiary

JaKa lubi tę wiadomość

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale dzis pogoda! :) urobilam sie jak głupia bo przy takiej pogodzie to trzeba było zabrać sie za okna i szorowanie balkonu :) jutro posadze nowe kwiatki i będzie cudo:)

Bóle brzucha zmalały ale zaczęłam mierzyć temperaturę od poniedziałku ale pewnie to bez sensu tak po owulacji mierzyć w każdym razie utrzymuje sie rano 37,1 a koło 17 - 37,5 nie mam co prawda termometru owulacyjnego bo czekam aż przyjdzie ale mierze normalnym:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko jak na po owulce to temperatura chyba obiecujaca ;) z tego co sie orientuje powinna byc wlasnie wyzsza i nie spadac za bardzo

Pogoda prze cudna dzis a ja znow 10-20 w pracy bylam ;) ale jutro i w niedziele sobie pouzywam :D

• JaKa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko mierz temperaturę dalej, bo jej całkiem całkiem :) oby dobrze nam się wydawało ;)

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 31 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie pochwaliłam tym brakiem bólu... znow sie zaczyna... oj oby to był dobry znak ...

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko trzymam naprawde kciuki za ten Twoj cykl :)

Moj maz ma nadal slabe wyniki. Troche sie poprawily, ale nadal ponizej normy predkosc, za duzo powolnych plemnikow, echh. W pon. idzie jeszcze na posiew czy tez nie ma bakterii itd. Nie wiem, moze do androloga powinien pojsc, na koncu wyniku ma wpisana zalecana konsultacje lekarska, sama nie wiem

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie suplementy zażywa ? Bo mój safazin podwójna dawka i lkarnita tez podwójnie... tylko u nas to profilaktyka bo nie da sie zbadać... a może przez ta ureaplasme ma takie wyniki wiec jak juz u męża wykluczycie to moze warto odczekać te 3 miesiące dalej suplementacja i znow zrobic badania?

Ja dzis rano obudziłam sie z przeczuciem, ze nic z tego nie wyszło w tym cyklu... nie wiem czemu przecież jeszcze nie plamie itd. Wczoraj dwa pryszcze mi wyskoczyły na brodzie:( ale zwalam to na chipsy i czekoladę hehe:) bo jakby to miały byc okresowe to trochę za wcześnie... chyba ze mi sie cos poprzestawiało... jak powiedziałam mężowi ze czuje ze nic z tego to zaczął mnie pocieszać ze jak nie teraz to za miesiąc... czasem potrafi byc czuły i jakoś dzis mi to pomogło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 11:10

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko bral od 2mies. juz zwiekszone dawko Androvit 2x1, l-karnityna 2x1 i slafazin 2x1. Slabo pomoglo :/ musze kupic ten addozya charak albo profertil cholernie drogi zostaje... Jesli on ma takie wyniki, to albo nie wybil ureaplasmy antybiotykiem albo pptrzebujemocneijszych suplementow. Moj gin twierdzil, ze dla nas najlepszym wyjsciem jest IUI skoro ruch plemnikow jest spowolniony, bo tym zabiegiem skrocimy im droge. Narazie licze jednak, ze hsg pomoze.
    Ty tam sie negatywnie lepiej nie nastawiaj! ;>

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko sprawdzałam ceny i rzeczywiście okropnie drogi ten profertil...
    czytałam jeszcze o fertilman słyszałaś cos o tym suplemencie?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kropeczko trzymam naprawde kciuki za ten Twoj cykl :)

Moj maz ma nadal slabe wyniki. Troche sie poprawily, ale nadal ponizej normy predkosc, za duzo powolnych plemnikow, echh. W pon. idzie jeszcze na posiew czy tez nie ma bakterii itd. Nie wiem, moze do androloga powinien pojsc, na koncu wyniku ma wpisana zalecana konsultacje lekarska, sama nie wiem

Wizyta u androloga na pewno nie zaszkodzi. Pytanie też jaki tryb życia prowadzi Twój mąż? Czy częstujesz go witaminą D? Jakie spodnie nosi, czy dużo uprawia sportu. Może są jakieś czynniki, które warto włączyć lub wyeliminować. Czytałam też, że na ruchliwość może pomóc kawa (kofeina) wypita przed stosunkiem, ale to doraźna pomoc i może nie zadziałać.

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam o kawie lub ewentualnie coca coli...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o coli i kawie. Chyba juz wole Conceive stosowac na poprawe ruchliwosci, kawa i cola zle na niego wplywa, choc czasem pije.
    Ogolnie wiemy, ze powodem moze byc siedzaca praca przy komputerze (ogolnie sporo pracuje), juz jeden lekarz to mowil. Maz ba blisko siebie router, ale nie mamy mozliwosci dac go gdzies indziej (on pracuje z domu). Ogolnie cwiczy regularnie 3x w tyg., odzywia sie bardzo zdrowo, zadko pije % i nie pali. Bielizne nosi w miare luzna, choc nie sa to takie barchanowe bokserki ;)
    Postaram sie go na wizyte namowic choc jest niechetny

• JaKa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) co tu u Was nowego?
    Kropeczko @ przyszła, czy nadal nic :) ?

Zrobiłam wczoraj betę po 48h i wynik 4541,0 mlU/ml, także rosnie ładnei :)

Pięknego dnia Wam życzę :)

Selina lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka u mnie 25 dc wiec jeszcze ale próbowałam sprawdzać szyjkę i miałam wrażenie ze lekko różowawy śluz czyli pewnie sie rozkręci za pare dni...ale może mi się wydawało... no nic zobaczymy

Na papierze jeszcze nic nie widać ale to kwestia pewnie dnia lub dwóch :(

Jaka jeszcze raz ogromnie gratuluje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:05

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jak miałam ten zasrany różowy śluz to później był okres. Kiedys, czytałam,że to to dobry znak ii świadczy o implatacji. Ale u mnie sie nie sprawdziło. My jesteśmy juz po dniach płodnych. We wtorek zaczynam dupka. Selinko to Twój mega fajnie się prowadzi. Mój tak średnio ostatnio . Kupiłam mu też suplement diety taki ogólny , ze wszystko tam jest itd i pilnuje żeby brał. obiecałam sobie, ze tym razem nie robie bety po 7-8 dniach i czekam na ten 28 dzień cyklu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz sprawdzałam i nie ma różowego tylko biały więc nie wiem może mi się przywidziało... eh ja już znów się nakręcam jak co miesiąc... i jak tu człowiek ma być spokojny i wyluzowany jak w głowie jedno:(

jak ja nie lubię tego czekania do okresu grr...najchętniej to bym chciała przespać ten czas... i obudzić się albo z albo bez tej wstrętnej @

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nooo objawy coraz lepsze masz :) Ony ten kwiecien byl faktycznie szczesliwy dla Ciebie i dla Sarrrry! a ja moge tuz po Was w maju ;)

BibiKa a jak tam u Ciebie?

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ