Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Aisha a już lepiej się czujesz? Antybiotyk pomógł na kaszel?
    Tak, już się całe zapalenie górnych dróg oddechowych kończy ładnym odrywaniem się :) Był też ciągły katar, który też ustąpił.

Sylwia, oczywiście po cichu chce się żeby to było to o czym każda z nas marzy, ale jestem realistka i cały ten cykl był pogmatfany. Temperatura, brak owulacji co potwierdził gin, antybiotyk, polip, torbiel...czego jeszcze chcieć więcej? :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Tak, już się całe zapalenie górnych dróg oddechowych kończy ładnym odrywaniem się :) Był też ciągły katar, który też ustąpił.

Sylwia, oczywiście po cichu chce się żeby to było to o czym każda z nas marzy, ale jestem realistka i cały ten cykl był pogmatfany. Temperatura, brak owulacji co potwierdził gin, antybiotyk, polip, torbiel...czego jeszcze chcieć więcej? :)
    Aisha dopóki nie ma @ to jest nadzieja, pamiętaj kochana! :) Cieszę się, że Twoje zdrowie już lepiej ;)

Aishha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie mamy coś z tą @... Mnie tez się końcem kwietnia spóźniła 2 dni a raczej tak nie miewam bez powodu. Dziś cały dzień spojenie łonowe mnie boli i trochę jajniki a mam 6dc, więc totalnie bez sensu.
    Aisha, Kropeczka może @ jednak nie przyjdzie i zabiegów nie będziecie musiały robić :) taka by była najlepsza odpowiedź na to spóźnienie!

Aishha, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy u mnie @ będzie w terminie..

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Właśnie wróciłam z wycieczki w Pszczynie . Wybraliśmy się z mężem i znajomą parką. Fajnie było :) zwiedzanie pałacu itd:) oderwanie od codzienności. Zdecydowanie antybiotyk moze opóźnić miesiączkę. Kurcze Selinko a moze te plamienia to rodzaj okresu? czy okres zawsze musi wyglądac jak okres tzn musi być krew? czy złuszczenie nie moze ograniczyc sie tylko do tych plamień? Ja kiedys miałam tylko taki "okres" i zaczął mi sie nowy cykl mimo wszystko i potem było jajeczkowanie, owulacja . Jutro jestem 8 dzień po owu. Odę zrobić proga . Albo jutro albo w piątek ale jak w iątek to zrobie już bete bo to 9 dzień po. Karolina na nnym wątku 9 dzień po owu już miała wynik i to jeszcze pozytywny :) nie mam czasu chodzić tak często tam a w sb jak się idzie robic bete to trzeba dopłacac , zeby wynik poznać tego samego dnia.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Aishha nie jeszcze nie testowałam... hm... nie wiem co robić szczerze mowiąc... a Ty? nie sprawdzałam szyjki bo się boje poza tym ja sama nie wiem czy to plamienie przedokresowe czy od tych globulek... bo one są takie ciemnobrązowe...

A masz plamienia cały dzień czy tylko do południa? I co jest w ulotce tych globulek?

--
    Generalnie teraz ta pogoda chyba daje się nam we znaki.

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_ka widzę, ze plamie jak idę siku... nawet wkładki nie potrzebuje... ulotkę przestudiowalam i nic nie pisze na temat plamien ani opóźnienia miesiączki..,

Sama nie wiem co myślec wg monitoringu lekarza i ovu jestem 17 dni po ovu...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do lekarza zapytać co robimy z zabiegiem bo nie mam @ tylko plamienia to oczywiście pierwsze zdanie: zrób test i czekamy do soboty co sie będzie działo. Mam zadzwonić i ustalimy czy przychodzę czy przepisujemy skierowanie na inny termin. Temperatura spada, plamienie nadal jest tylko przy załatwianiu się tak jak u Kropeczki, chociaż wczoraj było tylko rano a cały dzień czysto. Wszystkie objawy okresowe juz wczoraj się skończyły oprócz bolesnych i nabrzmiałych piersi. Pokiełbasiło się przez ten antybiotyk... :(

Kropeczko a jak dziś u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 09:46

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 4 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha przyszła @... ulżyło mi bo nie musze zabiegu odkładać... dawno tak na okres nie czekałam :p

Trzymam kciuki za Ciebie - może u Ciebie nie przyjdzie @:)

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Aishha przyszła @... ulżyło mi bo nie musze zabiegu odkładać... dawno tak na okres nie czekałam :p

Trzymam kciuki za Ciebie - może u Ciebie nie przyjdzie @:)

Przyszła i u mnie...wątpię że skończy się do niedzieli ;/
    Nigdy nie miałam 32 dniowego cyklu, akurat teraz! Może to jakiś znak że mam tam nie iść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 16:14

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żaden znak Aishha. zrób to co trzeba zrobić i będzie z głowy :) nie ma co odwlekać. a mnie bolą piersi troszeczkę :) jutro idę na bete bo nie mam czasu na oddawanie się objawom ciążowym :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara trzymam kciuki za betę! :)
    O tych plamienia to do dziewczyn chyba było a nie do mnie :P bo ja już po @ jestem, aktualnie 7dc

Kropeczko dobrze, że @ już przyszła skoro miała przyjść. Teraz czekamy na zabieg :)

Aisha a nuż skończy się wcześniej i też zabieg będzie możliwy. Jeśli do nd.sie nie skończy to dopiero za miesiąc? Nie da się tego przesunąć na koniec tygodnia?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina owszem da się na przyjęcie czwartkowe jeśli będą miejsca tylko że ja mam w niedziele 14 komunię u chrześniaka i martwię się że nie będę dała rady jechać po sobotnim wyjściu. Dlatego ten termin na 7 był najlepszy. Zobaczymy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 08:08

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam tą bete oraz progestreon. Wyniki dzisiaj na meila na 16:00 :)trzymajcie kciuki :)

Selina, Aishha lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara trzymaaaaam mocno! :)

Aisha no tak, rozumiem sytuację... Oby się w takim razie wszystko udało raz dwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 15:54

Wysłany: 5 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 17:41

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ja też! Masz już te wyniki? :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma bo coś km padło i jest opóźnienie. Czekam bo chce wini sobie kupić dzisiaj:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna cholera co tam im padło :D ja tu jak na szpilkach w pracy siedzę :P to czekamy dalej na info

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już kupił wino. Najwyżej sam wypije :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ