Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. beta ujemna. Ale progesteron 8-9 dniu po owu 19,77. Czy to mozliwe , ze ot tak mi urósł? wcześniej miałam w okolicach 11-13 w 7 dniu po owu. Poczekam do środy i pt na okres i zobaczymy...moze za wcześnie ta beta ale nie chce robić sobie niepotrzebnej nadziei ...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    hej. beta ujemna. Ale progesteron 8-9 dniu po owu 19,77. Czy to mozliwe , ze ot tak mi urósł? wcześniej miałam w okolicach 11-13 w 7 dniu po owu. Poczekam do środy i pt na okres i zobaczymy...moze za wcześnie ta beta ale nie chce robić sobie niepotrzebnej nadziei ...

Szkoda :( A co do proga, to możliwe, że poprzednio za szybko badałaś. Te 19 to ładny wynik.

Przynajmniej się możesz winka napić.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze badałam albo 7 dnia albo 9 dnia:) czyli 9 dzień po owu to raczej nie za wcześne na bete. Ah nie wkręcam sobie i otwieram butelkę :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra dopoki nie ma okresu nic straconego,
    Ale ja tez w normalnym cyklu zakończonym
    okresem mialam progesteron powyżej 20troche wiec to tez świadczy chyba o tym ze owulacja byla ok :)
    Ale oczywiście super by bylo gdyby Twoj ladny wynik progesteronu nie świadczył tylko o porzadnej owulacji :)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara tak jak mówi Sylwia póki nie ma @ jest nadzieja :) Kiedy planowo masz mieć @?
    Prog jak najbardziej ok i oczywiście, że mógł wzrosnąć. To hormon który silnie się waha tak jak prolaktyna

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że miesiączka będzie w środę lub w pt za tydzień 14 dzień po owu lub 16 dzień po owu. 11 dnia brania dupka zrobię sikanca tylko żeby się upewnić czy odstawic

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Sarrra... No nic a może rzeczywiście niccstraconego jeszcze... póki nie ma okresu to trzeba myślec pozytywnie:)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra szansa nadal jest a póki co relaksuj się z winkiem i mężem. W końcu majówka nadal trwa :)

Czytając Wasze rady stwierdzilam że "dorobie" sobie jutro pare badań przy okazji prolaktyny, powiedzcie tylko czy jest sens robić CA125 podczas miesiączki i mając miesniaka i torbiel? Czy nie wyjdzie wtedy tak czy inaczej podwyższony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 22:18

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 6 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, żeby nie robić w trakcie miesiaczki - ja robiłam 5 dc i jeszcze cos tam lekko plamilam ale wyszło mi 17 przy normie do 35 - wiec spoko :)

Ja póki co nic juz nie będę dorabiać... chociaż lekarz ogólny zalecił poziom witaminy D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 10:18

mhsvpx9ik2z006il.png

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kilka dni temu pisalam tu o tym, ze koncze przygode z letrozolem i zaczynam przygotowania do inseminacji/in vitro. Niestety wizyte przygotowujaca do inseminacji musielismy odwolac, bo okresu nie bylo. Bylam pewna , ze jak na zlosc -przyjdzie tuz po odwolaniu wizyty, no ale nie. Wczoraj sobie zatestowalam no i zasko - test pozytywny. :):) Znowu sie potwierdzilo, ze niespodzianka przychodzi w najmniej spodziewanym momencie. :) Zycze powodzenia wszystkim starajacym sie!

PS To byl moj 3 cykl po sonohsg, 2 na letrozolu (w pierwszym jadlam 2 tabletki, w drugim , udanym, zmniejszylam dawke do jednej:)).

Anet_86 lubi tę wiadomość

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka

Wysłany: 6 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk gratuluje!!!!:)

tajbrejk lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk ale dobre wiadomości! Gratulacje! :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tejbrejk gratulacje :)
    Naprawde świetna wiadomość :)czasem tak wlasnie jest,ze jak sie odpusci to nagle niespodzianka :)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tajbrejk wrote:
    Hej dziewczyny! Kilka dni temu pisalam tu o tym, ze koncze przygode z letrozolem i zaczynam przygotowania do inseminacji/in vitro. Niestety wizyte przygotowujaca do inseminacji musielismy odwolac, bo okresu nie bylo. Bylam pewna , ze jak na zlosc -przyjdzie tuz po odwolaniu wizyty, no ale nie. Wczoraj sobie zatestowalam no i zasko - test pozytywny. :):) Znowu sie potwierdzilo, ze niespodzianka przychodzi w najmniej spodziewanym momencie. :) Zycze powodzenia wszystkim starajacym sie!

PS To byl moj 3 cykl po sonohsg, 2 na letrozolu (w pierwszym jadlam 2 tabletki, w drugim , udanym, zmniejszylam dawke do jednej:)).

Cudowne wieści, gratulacje. Zdrowej i nudnej ciąży

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję cudowna wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk gratulacje! :D
    Dobrze pamiętam że to był Twój 8cs?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak selinko. Nadzieja dla nas :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zapomniałem wam napisać że odebrałam wyniki z posiewu i mam bakterie coli więc do leczenia. Wyniki chlamydie za 2 tyg dopiero.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 20:47

Wysłany: 6 maja 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra to masz tak samo jak ja... tzn mi w posiewie nic nie wyszło a dopiero jak lekarz pobrał wymaz ze zmiany i tam coli....:( jutro rano ostatnia tabletka antybiotyku:)

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ