Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś podeszliśmy do badania nasienia. Generalnie wyniki całkiem OK, tylko upłynnienie trwa zbyt długo, no i ruch A mógłby być lepszy. Czekamy też na wynik posiewu, mam nadzieję, że tam nic nie urośnie.

Tymczasem moja temperatura raz na górze, raz na dole...

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przypadkowo na zapalenie ucha miałam brać antybiotyki który okazuje się że jest też na coli. Powstrzymał się z brakiem z uwagi na te moje rzekome objawy pomimo bety . Poczekam do wt bo wtedy mam giną. On pewnie będzie i tak robił usg więc zapewne mi powie czy coś widzi czy miesiączka przy okazji da leki lub każe brać ten antybiotyk który już mam

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec mojej wydawanej ciąży. Dzisiaj spadła do 36.9 temp . Nie bawię die już z tzw objawami to nie na moja osobowość. Wcześnie spadła bo po 11-12dniach po owu . Zawsze spada po 15-16dniach . :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra głowa do góry...

Selinka daj znac jak po badaniu?

Aishha i jak skończył sie @?

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sarrra głowa do góry...

Selinka daj znac jak po badaniu?

Aishha i jak skończył sie @?

Nie, dziś jeszcze jest, mały ale jednak. Tak czy inaczej przyjecia byly wczoraj także nie było nawet mowy jechać. We środę ide na wizytę przepisać skierowanie i zrobic USG, mam nadzieje ze chociaz torbieli na jajniku nie bedzie.
    Trzymam kciuki za Twoj jutrzejszy zabieg!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara przykro mi :/

Kropeczko dam znać oczywiście :) pewnie k.19 napiszę. Podekscytowana jestem, jakoś się nie boję, nie wiem czy to dobrze ;)

Aisha nie będzie torbieli na pewno :) Daj znać kiedy kolejny termin zabiegu

• Aishha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to dobrze że sie nie boisz, czekamy na info!
    Moja głowa świruje co chwilę jakbym ciągle miała PMS :) Jakaś rozchwiana jestem, raz ciesze się że do zabiegu nie doszło, później żałuje...ehhh
    Koniec okresu a ja wczoraj mężowi dawałam w kość i to bez żadnych powodów... weź sama ze sobą wytrzymaj, to jest wyczyn!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha może to prolaktyna daje w kość? Ja też biorę Bromka, ale każde swoje dziwne zachowania i wahania zwalam na prolaktynę ;) bardzo to ekhm wygodne... Też się czasem zastanawiam czemu taka jestem i czemu się czepiam pierdół, bo wiem że to pierdoły a i tak swoje muszę powiedzieć. Chyba my kobiety poprostu tak mamy :P

• Aishha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, my chyba po prostu jesteśmy takimi wredotami :)
    Bromka odstawiłam miesiac temu, brałam tylko dwa cykle ( na bromka zrzuciłam fakt, że mam polipa bo przed braniem nie było) a w sobote zrobiłam prolaktyne z obciążeniem i jest ok. Wczesniej miałam po godzinie 10 razy większą, teraz 7,5 także nic już łykać nie będę.
    Zrobiłam też wit D3 pierwszy raz i wynik wyszedł 34 a norma 30-80 także też nie jest źle, co nie zmienia faktu, że brać trzeba.
    Selina, zerknęłam na Twój opis i masz info o częstych infekcjach, czy jasne jest dlaczego? Pytam bo ja kiedyś miałam to samo i podejrzewam 3 czynniki, które wypływały na zapalenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 13:02

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 8 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko i jak i jak?? Trzymam kciuki mocno Kochana

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko dziękuję za kciuki! :*

Ja już po HSG! Wszystko drożne :D jejejejejeeeee!! Normalnie tak się ucieszyłam, że aż łzy w oczach miałam i myślałam, że jej się tam poryczę :) Ogólnie to tak...cudem zrobiłyśmy to badanie. Przez 15min nie mogła mi założyć cewnika, bo jak stwierdziła mam malutką szyjkę (co ponoć nie jest niczym złym), probowała się do jamy macicy przebić dwoma różnymi sondami w końcu za którymś razem jej się udało uff! Bo już była wizja, że jak się nie dostanie, to trzeba będzie zrobić laparo. Jak mi założyła ten cewnik, to stwierdziła, że jest ryzyko, że wypadnie i próbowała sprzętem do usg podjechać do tego fotela, ale kable za krótkie :D biedna co się namęczyła! W końcu przelazłam z tym cewnikiem na łóżko, ale zakładała go jeszcze raz tam ;) Udało się w końcu (cała się pospinałam od tego wszystkiego) i zaczęła wpuszczać piankę. Jama macicy ładna, nic tam nie ma i jajowody obydwa drożne idealnie :D Trwało to moze z 20 sekund! :O szok! Nic a nic nie czułam, tylko to zakładanie cewnika niezbyt fajne było, ale jakimś bólem bym tego nie nazwała, luzik, jak na początku @
    Troszkę krwawiłam po tym. Aaa na prawym jajniku jest 20mm pęcherzyk i kazała się już od dziś starać do końca tygodnia :D mąż uradowany że hej :P W poniedziałek wieczorem idę jeszcze na monitoring czy aby na pewno pękło
    Powiem szczerze, że zostanę chyba przy tej lekarce (bo byłam u niej 1szy raz teraz na tym badaniu). Jest prze miła, delikatna, wszystko opowiada, bardzo kontaktowa i jakoś tak od razu zaufanie do niej poczułam :) nooo i wreszcie trafiłam na kobietę :P Także jestem mega zadowolona po dzisiejszym dniu i czekamy na efekty ;)

Wysłany: 8 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści Selinko:*

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko super wiadomości :) tona pewno fajna sprawa wiedzieć ze wszystko jest ok :)
    Kropeczko trzymam kciuki za Twój jutrzejszy zabieg !!!!

Selina lubi tę wiadomość

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomości widzę :) cieszę się że jest wszystko w porządku Selinko.
    Życzę stosunkowo udanej nocy :D
    Mi lekarz napisał esemesiaka żebym przyjechała jutro na wizytę co mnie cieszy bo szybciej dowiem się o kolejnym terminie.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 8 maja 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam stresa dziewczyny:( nie zasnę dzis :( i do tego maz w delegacji...:(

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko nerwy w niczym nie pomagają. Wszystko będzie dobrze :)
    Odezwij się po wszystkim!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze kropeczko. Mi dzisiaj tempka urosła do 37.2. Jestem zdziwiona 13 dzień po owu. Co to wczoraj było?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko teraz ja trzymam kciuki! Będzie wszystko dobrze :)

Wysłany: 9 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu... zwariuje tu... zabieg dopiero koło 14-15... :( zbadał i powiedział ze prawie cała ściana pochwy jest zajęta zmianami ;( jestem załamana ...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Kropeczko. Ale rozumiem, ze lekarz powiedział, ze da się tego pozbyć w 100 proc i bedzie dobrze za jakiś czas? Kropeczko napisz dokładnie proszę na czym polegają te zmiany. Wiem, że już wstępnie pisałaś. Czy te zmiany wpływają na starania? czy tylko są zewnętrzne? (w sensie poza szyjką itd)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ