X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ale takie duże pęcherzyki muszą być jednoznaczne że nie pękna ?
    Z tego co czytam i słyszę, to na 99% nie pęknie. Ponoć są przejrzałe, za stare, komórka z takiego pecherzyki chyba też więc nawet jak pęknie to raczej nic z tego

Kropeczko 26mm to jeszcze luz :P ale dziękuję za pocieszenie :)
    Dziś on już pewnie ma ponad 3cm. Wczoraj nic mnie nie bolało, chociaż śluz mam sama z siebie (nic na niego nie brałam) mega płodny, ale nie wiem czy śluz może być super a mimo to owu nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 07:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, jak robiłam monitoring teraz, to lekarz też mi powiedział, że 24 mm to już przejrzały i nie pęknie. A on pęknął za 2 dni - miał 25-26 mm. A czytałam, że nawet i 30mm potrafią pękać.

Myślę, że w tym cyklu niepotrzebnie wzięłaś ten Clo. Poza tym one później już tak szybko (2mm/dobę) nie rosną. Skoro masz śluz, to możesz też zrobić test owulacyjny, ale wg mnie jeszcze jest szansa.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Selina, jak robiłam monitoring teraz, to lekarz też mi powiedział, że 24 mm to już przejrzały i nie pęknie. A on pęknął za 2 dni - miał 25-26 mm. A czytałam, że nawet i 30mm potrafią pękać.

Myślę, że w tym cyklu niepotrzebnie wzięłaś ten Clo. Poza tym one później już tak szybko (2mm/dobę) nie rosną. Skoro masz śluz, to możesz też zrobić test owulacyjny, ale wg mnie jeszcze jest szansa.
    No tak, wyrwałam się z tym Clo nie wiem po co :/ chciałam przedobrzyć no to mam...
    Coś mnie pobolewalo ten jajnik jak wstaje i siadam, to czuję ucisk, ale nic stałego.
    Dzięki za radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm chyba jednak pękł. Prawa strona boli aż mi się na jelita rzuciło i do tego różowawy śluz

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, serduchujcie :) Trzymamy kciuki

Selina lubi tę wiadomość

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko bierzcie sie do roboty Kochana:*

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Selinko bierzcie sie do roboty Kochana:*
    Za dnia załatwiliśmy sprawę :P a przed chwilą wróciliśmy z piwka :D Nawet udana ta sobota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 01:44

Wysłany: 11 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj na grillu i dzis dochodzimy do siebie:) ale glutenowo sie trzymałam nawet sera z sałatki greckiej nie ruszyłam:) jestem z siebie dumna:) tylko dziewczyny namówiły mnie na wino i poszły 3 butelki :D ale było nas trochę wiec jakoś tak sie rozłożyło :)

Selinko my tez wczoraj i dzis - dla przyjemności a nie prokreacji :D nie chce rezygnować z tego forum ale chyba porzucam starania... mam dość:) i pisze to z uśmiechem na twarzy ODPUSZCZAM:D

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    My wczoraj na grillu i dzis dochodzimy do siebie:) ale glutenowo sie trzymałam nawet sera z sałatki greckiej nie ruszyłam:) jestem z siebie dumna:) tylko dziewczyny namówiły mnie na wino i poszły 3 butelki :D ale było nas trochę wiec jakoś tak sie rozłożyło :)

Selinko my tez wczoraj i dzis - dla przyjemności a nie prokreacji :D nie chce rezygnować z tego forum ale chyba porzucam starania... mam dość:) i pisze to z uśmiechem na twarzy ODPUSZCZAM:D
    To nabiału też nie wolno jeść przy tej diecie?
    Kochana czemu odpuszczasz? Przecież już taka drogę pokonałam, jesteś po zabiegu, który Cię przybliża do celu :) teraz może być już tylko piękniej!
    Myślę, że ciężko tak o porzucić starania, staramy to się wyprzeć z głowy że nam zależy i chcemy być mamami a tak w głębi serca to nadal siedzi.

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nabiał nie wskazany niestety jem jedynie serek kozi :) wiesz Selinko myśle ze jest duzo racji w tym co piszesz... jedno jest pewne ze jutro ostatnia wizyta i nie wybieram sie juz więcej do żadnych lekarzy :)

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ale dziś pięknie, cieplutko.

Kropka, zrób jak czujesz, ale tak, jak pisze Selinka, to pragnienie macierzyństwa jednak jest w nas w środku. Myślę, że możemy je zakopać, ale ono nie zniknie.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, pewnie sugerujesz się tym, że lepiej sobie odpuścić i ciągle nie myśleć o dziecku a z czystą głową samo się uda. Lepiej serduszkowac z miłości niż ze świadomości dni plodnych i się uda.

U nas póki co zawieszone serduchowanie, chociaż gin w szpitalu powiedział że gdybym się dobrze czuła...bo pecherzyk rośnie... :) aż się uśmiałam :)
    Myśląc logicznie to narkoza i tyle przeciwbólowych jest niezdrowo.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziwnie bez Was było przez ta prawie dobę...:(

Ja wczoraj byłam na ostatniej wizycie - tak jak pisałam Wam wcześniej zawieszam wszelkie badania wizyty lekarskie itd... :) pęcherzyk pękł, płyn w zatoce douglasa jest... czyli jestem po owulacji:) biorę od wczoraj te dziwne globulki
    Pytałam go wczoraj o dupka czy brać... powiedział ze nie... powiedział żeby spróbować bez...

Selina lubi tę wiadomość

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko no i oby to był ostatni cykl starań :)

Kiedy Was piersi zaczynają boleć po owu? Wiem, że nie ma reguły. Nie potrafię sobie jednak przypomnieć jak to było wcześniej. Na monit już nigdzie nie idę i wizyta dopiero za miesiąc. Nic piersi niezuje więc nie wiem faktycznie nie ta owu była. Badanie proga przypadłoby mi na weekend i też nie wiem czy robić w sobotę powiedzmy w te 7dpo czy mogę jeszcze w poniedziałek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w każdym cyklu inaczej z piersiami. Czasem (i w tym cyklu też) bolą zaraz po iwulacji, czasem wcale, czasem tylko na początku II fazy a czasem tylko pod koniec.

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą wcale od kiedy biorę bromka... jak nie brałam to zaraz po aż do okresu

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dwa dni po okresie który trwał 3 dni tylko mam krwawienie żywa krwia samo z siebie. Nie dotykAdam szyjki . Zobaczyłam na papierze potem wsadzałamana palec i było dużo tego. Czy może to być okres ? Zazwyczaj tak nie miałam co najwyżej po okresie miałam jakieś tam dwa dni budzenia ale nie było przerwy. Wczoraj miałam taki sluz lekko szary gesty. Nue wiem tylko czy miał jakiś zapach a jeśli tak to mega lekki. Kurde. Sorki ze tak nic nie pisze ale mam problem z tym ovufriend bo ciągle się wyłącza i nawet waszych wypowiedzi nie mogę odczytać. Mam nadzieję że moja zostanie zapisana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 12:47

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O działa. Widzę że ogólnie odcielo dostęp. Mnie ostatnio bolą cały czas no może po okresie nie aż do 3 dni po owu. Ale to chyba przez dupka

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info dziewczyny :)
    Mnie właśnie po bromku bolą, wcześniej ich tak nie czułam. Póki co spokój u mnie.

Ledwo żyje dziś, bo zgaga mnie męczyła w nocy, bo się nażarłam jak dzik :/ więc mam za swoje... Jak przychodzi sezon na arbuza j truskawki to zjem wszystko co widzę ;) wcześniej zjadłam 5 szaszłyków, czekoladę no i mnóstwo arbuza i truskawek. Już po chwili miałam zgagę, ale wzięłam tabletkę na to j myślałam że będzie ok. O 3 się obudziłam i tak mnie paliło że szok, dopiero krople żołądkowe to ugasiły. Z tego co wiem to chyba mleko też pomaga ;] Echh mam karę

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ