X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    Witam
    Zjadło Ci wiadomość? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny dwa dni po okresie który trwał 3 dni tylko mam krwawienie żywa krwia samo z siebie. Nie dotykAdam szyjki . Zobaczyłam na papierze potem wsadzałamana palec i było dużo tego. Czy może to być okres ? Zazwyczaj tak nie miałam co najwyżej po okresie miałam jakieś tam dwa dni budzenia ale nie było przerwy. Wczoraj miałam taki sluz lekko szary gesty. Nue wiem tylko czy miał jakiś zapach a jeśli tak to mega lekki. Kurde. Sorki ze tak nic nie pisze ale mam problem z tym ovufriend bo ciągle się wyłącza i nawet waszych wypowiedzi nie mogę odczytać. Mam nadzieję że moja zostanie zapisana.
    Dziwna sprawa, nigdy tak nie miałam. A z ten bakterii się już wyleczylas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, a jak z temperatura u Ciebie? Mnie to wstępnie wygląda na krwawienie śródcykliczne, zarówno ten okres, o którym piszesz i teraz to krwawienie.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres to na bank okres w pt miałam pierwszy dzień cyklu. Teraz mam 5 dzień. Niempke zmierz3 dopiero w czw bo jestem w Koninie i nie mam termometra. W pt tempka mi już spadała. A czemu krwawienie a nie okres ? Ja przyjęła że to okres po 26 dniach cyklu. Teraz już nie mam krwawienia. Znowu tylko ten sluz kolor ciemnoszary a sluz taki gesty ale jednolity. Czekam na wyniki ureoplazmy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tempka spadała, no to był okres. Więc skąd potem krwawienie, to nie wiem...

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie juz zsypalo czyli jestem po ovu juz na bank... czytałam ze to w wyniki spadku estrogenów... czyli juz wiem ze znow dupa blada w tym cyklu...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorus że Wam to tutaj napiszę, ale o matko jak się cieszę że się nie zapisałam na ten watek czerwcowe testowanie ;) Poprostu niektóre to tam by jajo zaraz zniosly, panikują z byle powodu j przesadzają... Zaglądam tam czasem żeby zobaczyć czy "znajome twarze" zaciążyły :P ale normalnie to jakiś cyrk :D laski sobie wmawiają że widzą cień cienia na testach, beta negatywna a te idą w zaparte, inna bety nie chce robić narazie bo widzi i tak ten cień i już się będzie kłuła clexane. Nie wiem czy ja jakąś nienormalna jestem czy kurde jak, ale nie ogarniam czasem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 12:07

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) sama kiedyś byłam na takim etapie :) na początku starań... chociaż może nie aż tak:D

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina pamiętaj że tam mogą być dziewczyny około 10 lat młodsze a to jest znaczące :)
    Właśnie dlatego ja jestem głównie tutaj.

Wróciłam ze szpitala ze zdjęcia szwów, brzydko to wygląda ale nie to najważniejsze...powiedziałam że mnie piecze i swedzi cewka moczowa, pewnie po cewniku no i ze chyba się przenosi na pochwe. Szanowny Pan ordynator zbadał i mam grzybice...kuzwa...4 lata nie miałam żadnej infekcji a teraz co?
    Do tego poinformował ze za dwa tygodnie mam wrócić po receptę na lek na endometrioze. Drogi i wiem że to Visanne bo ten co mnie operowal wspominał. Slyszslyscie coś o nim? Podobno do pół roku się bierze bez przerwy żeby wyciszyć stan zapalny, czy coś w ten deseń. Ja to rozumiem tak, że blokuje okres i tym samym tracę czas starań :(

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishhha mi mój tez mówił o tym leku... ale w związku ze sie staram o dzidzie to poki co mam nie brać... przynajmniej do września....może warto skorzystać z okazji ze jesteś świeżo po zabiegu i zacząć próbować z dzidkiem a nie faszerować sie hormonami... mi wspomniał ze gdyby nie starania to taka kuracja będzie trwała tym visane około rok:(

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Selina pamiętaj że tam mogą być dziewczyny około 10 lat młodsze a to jest znaczące :)
    Właśnie dlatego ja jestem głównie tutaj.

Wróciłam ze szpitala ze zdjęcia szwów, brzydko to wygląda ale nie to najważniejsze...powiedziałam że mnie piecze i swedzi cewka moczowa, pewnie po cewniku no i ze chyba się przenosi na pochwe. Szanowny Pan ordynator zbadał i mam grzybice...kuzwa...4 lata nie miałam żadnej infekcji a teraz co?
    Do tego poinformował ze za dwa tygodnie mam wrócić po receptę na lek na endometrioze. Drogi i wiem że to Visanne bo ten co mnie operowal wspominał. Slyszslyscie coś o nim? Podobno do pół roku się bierze bez przerwy żeby wyciszyć stan zapalny, czy coś w ten deseń. Ja to rozumiem tak, że blokuje okres i tym samym tracę czas starań :(
    Tak masz rację są tam dziewczyny ledwo po 20tce i to one najwięcej panikują...

Czytałam w innym wątku o visanne, to ten lek chyba który wprowadza Cię w sztuczna menopauzę. Nie jesteś sama z tym kochana, czytalam tu wypowiedzi dziewczyn które to brały, faktycznie trzeba się wyłączyć że starań, ale przez to można endomende na dłużej uśpić. Rozumiem, że to już postanowione że będziesz to brała?

Kropeczko ja to miałam odwrotnie :P przez pierwsze miesiące nic nie łykałam, niczym się nie przejmowałam i tak naprawdę to niewiele wiedziałam. Można więc powiedzieć że tak świadomie to staramy się od grudnia ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nie postanowiłam Ale lekarze widzę że tak. Dopoki nie skonsultuje tego z innym lekarzem nie zamierzam tego brać. Mam w lipcu wizytę u Wasilewskiego w Białymstoku a na jego stronie jest info że leczą endometrioze. Także zaczekam i zobaczę co powie. Pewnie gdybym miała bóle o których większość endo kobiet pisze to bym się nie zastanawiała i wzięła. Ale ja nie mam nic! Praktycznie żadnych objawów...ehh zalamka. Znowu ryczę a miałam się wyłączyć :(

Kropeczko oczywiście że będziemy po laparo próbować, nie chce nawet myśleć o hormonach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 15:54

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha nie płacz Kochana:* - musisz to skonsultować i stanowczo powiedzieć ze w pierwszej kolejności zależy Ci na dziecku...
    jak ja Cię rozumie... gdzies czytałam ze rzeczywiście to visane stopuje miesiączkę... może skoro tak jak ja nie masz bólów to zamiast teraz sie faszerować to lepiej zacząć sie starać...
    ja mojemu powiedziałam ze dla mnie to priorytet...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Nie, ja nie postanowiłam Ale lekarze widzę że tak. Dopoki nie skonsultuje tego z innym lekarzem nie zamierzam tego brać. Mam w lipcu wizytę u Wasilewskiego w Białymstoku a na jego stronie jest info że leczą endometrioze. Także zaczekam i zobaczę co powie. Pewnie gdybym miała bóle o których większość endo kobiet pisze to bym się nie zastanawiała i wzięła. Ale ja nie mam nic! Praktycznie żadnych objawów...ehh zalamka. Znowu ryczę a miałam się wyłączyć :(

Kropeczko oczywiście że będziemy po laparo próbować, nie chce nawet myśleć o hormonach.
    Nie płacz...<tulę> Ja bym chyba pogadala z lekarzem i narazie postapila tak jak Kropeczka pisze, dać sobie parę miesięcy po laparo i zobaczyć czy się uda.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już mi lepiej, mąż utulil, powiedział ze po Białymstoku podejmiemy decyzję i zrobimy co będzie trzeba. W końcu dzidziuś musi mieć zdrową mamę, na umyśle też :)
    Jakoś to będzie.

Selina, Kropeczka1986 lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha dokładnie tak :) cieszę się że już lepiej, z resztą, teraz będzie tylko dobrze zobaczysz :)

Wysłany: 15 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te globulki co teraz biorę to albothyl... stosowała je może któraś z Was?
    Z aplikacja nie mam problemu... ale to co sie dzieje na drugi dzień po jakaś masakra... wychodzą ze mnie dosłownie jakby kawałki chusteczki higienicznej... lekarz mnie niby uprzedził i mówił ze trzeba usuwać to mechanicznie ale czytałam ze powinno sie czekac aż samo wyjdzie... i nie wiem co robić... bo jak jest w środku to nie ma szans na aplikacje kolejnego wiec wyciągam co mi sie uda...

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Dziewczyny te globulki co teraz biorę to albothyl... stosowała je może któraś z Was?
    Z aplikacja nie mam problemu... ale to co sie dzieje na drugi dzień po jakaś masakra... wychodzą ze mnie dosłownie jakby kawałki chusteczki higienicznej... lekarz mnie niby uprzedził i mówił ze trzeba usuwać to mechanicznie ale czytałam ze powinno sie czekac aż samo wyjdzie... i nie wiem co robić... bo jak jest w środku to nie ma szans na aplikacje kolejnego wiec wyciągam co mi sie uda...
    Nie znam ich niestety. A jakby je wypłukiwać płynem do irygacji tantum rosa?
    Nie mam pojęcia za bardzo :/

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie brałam takich. No to wyplukiwanie wydaje się być rozsądne. Selinko ja zapisałam się na czerwiec. Ale raz zadałem tam pytanie i mnie dziewczyny olały toralnie więc już w zupełności pominąłem ten wątek na forum. No ja miałem dwa cykle temu zabawki ale betę robiłam w 8 dniu po owu i totalnie przy okazji proga więc miałam jeszcze nadzieję. Ostatni cykl to już zupełnie olałam wszystkie moje odczucia czekając na betę w 13 dniu po owu. W tym cyklu robię tak samo. Czekam cierpliwie i nie wczowam się w organizm.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 15 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra i słusznie bo znow sie zaczniemy nakręcać... ze może sie udało... zawsze lepiej miło sie zaskoczyć niż niepotrzebnie rozczarować...

Ja juz nie robię badań żadnych... szkoda kasy... zbadałam wszystko co mogłam tak myśle... teraz spokojnie byle do celu:)
    Nie wrócę juz napewno do badania tempki boje sie infekcji jak cholera... mimo ze termometr wyparzalam to i tak koniec z tym...
    Generalnie to czuje sie fatalnie od dwóch - trzech dni... albo sie czymś zatrulam albo leki na mnie tak działają:( jestem mega zmęczona cały czas i najchętniej to bym spała caaaaly dzień... i wymiotować mi sie okropnie chce...tak zachwalałam bromka i cieszyłam sie ze nic mi nie jest a tu po zwiększeniu dawki juz nie tak kolorowo;(

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ