Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAishha ta szyjka to przez zabieg taka jeszcze jest? Bo też nie mam pomysłu, u mnie to nie miało raczej żadnego podłoża
Mam już wynik proga 15,05ng taki sam jak miesiąc temu. Wiadomo świadczący że owu była (czyli ten 3cm gigant jednak pęknął!!), ale wydaje mi się że wynik za niski
Kropeczko tak, pogadam w lipcu z ginka nt.tego wyniku, trochę mnie to zastanawia... -
A nie mam pojęcia, może tak jak mówi Kropka że to po globulkach. Ale aż się przestraszylam jak dotknelam, ślimak czy co
Szyjki tym razem nawet nie ruszali, jedyne co to ten płyn do drożności wyleciał przez nią.
Kropka a Ty jak się trzymasz na diecie? Oprócz gluta z czegoś jeszcze zrezygnowalas? Kawa, alko mięso?
-
Selina wrote:Dziewczyny szybkie pytanko: proga można badać popołudniu/wieczorem prawda?
Kurcze jestem pewna że w innych cyklach właśnie tak badałam i chyba nie było problemu, ale znajoma mówi że rano się powinno -
Selina wrote:Aishha ta szyjka to przez zabieg taka jeszcze jest? Bo też nie mam pomysłu, u mnie to nie miało raczej żadnego podłoża
Mam już wynik proga 15,05ng taki sam jak miesiąc temu. Wiadomo świadczący że owu była (czyli ten 3cm gigant jednak pęknął!!), ale wydaje mi się że wynik za niski
Kropeczko tak, pogadam w lipcu z ginka nt.tego wyniku, trochę mnie to zastanawia...
czytałam gdzieś , ze nie można po progesteronie patrzec czy jest ciąza czy nie. -
Dziewczyny powiedzcie mi ta prolaktyna badsnia w 4 dniu cyklu ile powinna mieć ? I czy ten cały Bronek jesg na nią? Dalej jeśli ma się to owalkę normalnie tzn jaki jesg i pęka to gdy prolaktyna jest nawet za wysoka trochę to jest dobrze ? Dalej czy to jest normalne że owulka jest tylko po prawej stronie ? Ci miesiąc ale tylko z prawej ?
-
Aishhha daje rade, chociaż czasem sobie odpuszczam generalnie ograniczam gluten, nie jem tez krowiego nabiału tylko kozi, zero słodyczy, pije tylko zielona herbatę plus te ziółka, mięso tylko drób grillowany lub pieczony z oliwa i duzo owoców i warzyw do każdego posiłku praktycznie:) alko tez nie pije ale to ze względu na bromka... raz na jakiś czas biale winko:)kawy nie pije juz lata bo choruje na nadciśnienie
Saara ja miałam owulacje i prolaktyne za wysoka ta w obciążeniu i nie robiłam jej w 4 czy tam 5 dniu - mój gin uważa ze prolaktyne można sprawdzić w każdym dniu cyklu... ponoć trzeba ja zbić jak sie stara żeby wejsc w ten właściwy próg 13-15 ng... bromergon czyli bromek jest na zbicie prolaktyny:)Nasz mały cudzie trwaj...
-
Ale to tak naturalnie przyszło że z lewej? Ja mam prolaktynę 17 jednostek w 3 dniu cyklu i nie wiem czy ona ma coś wspolnego z z jakością Janeczek. Bo mam to owulacjea zawsze ale może moje jajeczka są do dupy. Dalej mam stosunek lh do fsh 0,57 to chyba też nie jest fajnie? No ale owulka zawsze jest. Podobno ten stosunek gdy jest niski to ciało żółte nie wydala. Dopiero od 2 cykli mam proga pow 15 wcześniej miałam 10-13.eh czytam bo widzę że ten mój gin to traktuje mnie jak na tasmociagu. Słyszałam o jednym takim u mnie na slasku i zaczynam zastanawiać się nad zmianą.
-
Siedzę i czytam. Dziewczyny czy jest sens brania inofolic (to jest myo-inozytol i kwas foliowy) gdy bierze się kwas foliowy z metylofolianem wapnia (w 1 tabsie)? Boje sie juz mieszac . Słyszalyscie o koenzymie q10 na poprawę komórek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 00:02
-
Sarrra mieścisz sie w normie z prolaktyna ale tak jak wyżej pisałam dla staraczek najlepsza 12-15, sama mam 15 a mój gin kazał zbijać zwiększajac dawkę
Może warto pogadać o tym z gin...
co do lh i fsh to tu może byc problem bo poniżej 0,6 może świadczyć o niedomodze ciałka żółtego... bierzesz dupka?
Lekarz mi powiedział ze miałam ovu głownie z prawego bo lewy był jakby mniej aktywny przez te zrosty... drugi cykl po usunięciu zmiany ovu była z lewego nagle...
Amh jest badaniem w którym dowiesz na temat rezerwy
Sarrra patrząc na moja historie radzę Ci zmień lekarza... ja chodziłam do tylu,bywałam 4 razy w miesiącu kasę brali i 4,5 cm zmiany nie widzieli!!!! Teraz pokładam ogromne nadzieje w moim obecnym gin... czekam długo na wizyty ale jak juz dotrwam do niej to traktuje mnie bardzo profesjonalnie, wszystko wyjaśni, zastanawia sie 10 razy za nim da mi kolejne leki i mówi mi zawsze co dalej... on ma taki zwyczaj, ze rysuje mi zawsze jak co wyglada:D i nie patrzy na zegarek, ze juz kolejna pacjentka... a i z praktycznych rzeczy to płacisz za wizytę tylko raz w miesiącu 100 zł - to jest u niego max... gdybys mieszkała bliżej to poleciłabym Ci go na pewnoNasz mały cudzie trwaj...
-
Kropeczko ja tego nie rozumiem. Skoro Bronek odpowiada za prolaktynę a prolaktyna za jajeczkowanie a ja mam to jajeczkowanie co miesiąc to na prawdę trzeba zbijac? Czemu jeszcze prolaktyna służy? Może właśnie jakości tych jajeczej po pęknięciu? I może tutaj jest mój problem. A co z tymi lekami ? Co pisałam po 24:00. Jak sądzicie?
-
nick nieaktualnySarrra, z prolaktyną jest różnie. Generalnie zbyt wysoki poziom może blokować owulację w ogóle. Więc jeśli masz owulki potwierdzone monitoringiem, to tutaj nie ma co szukać.
U mnie jest tak, że PRL jest w normie w badaniu podstawowym, ale po obciążeniu metoklopramidem rośnie x10. A mój lekarz uznaje wzrost do max x7. I już muszę brać bromergon.
Co do jakości jajeczka, to można to sprawdzić tylko przy procedurze in vitro. Tam są sprawdzane jajeczka pod kątem tego, czy zawierają komórki jajowe i czy one są dobre. Z takich badań hormonalnych się tego nie dowiesz.
Owulacja u większości kobiet jest zwykle po jednej stronie, co jakiś czas tylko następuje zmiana strony. W moim przypadku pracuje lewa strona. Tzn mam w prawym jajniku pęcherzyki, rosną, ale nie ma wśród nich dominującego. Ten rośnie tylko po lewej. Po ostatnim monitoringu mam podejrzenie skręcenia (nieprawidłowego ułożenia) tego prawego.
Oba wymienione przez Ciebie specyfiki można brać razem. Nic się nie stanie. Tylko nie wiem czy u Ciebie jest sens brania inofolicu, ponieważ ma on zastosowanie u kobiet z PCOS, gdzie jajniki nie pracują prawidłowo co jest związane głównie z błędami w procesach trawienia cukrów i działaniem systemów hormonalnego i metabolicznego.
Jeśli chcesz poprawić swoją płodność, to proponowałabym zmianę stylu życia i diety: zero cukru, zmiana węgli prostych na złożone (kasze gruboziarniste, makarony i pieczywo razowe, ryż brązowy lub dziki), więcej świeżych warzyw i owoców, ograniczenie mięsa (zamiana wieprzowiny na wołowinę, wprowadzenie ryb). Eliminacja kawy i czarnej herbaty (tę można zastąpić jedną filiżanką zielonej - więcej nie, bo wypłukuje kwas foliowy, lub roiboos - pyszna i zawiera wiele mikroelementów), w ogóle żywności przetworzonej.
-
nick nieaktualny
-
Mój bierze kwas foliowy...
Sarrra przy ujściu miałam drobne zrosty... ale przy badaniu droznosci udało sie je rozpreparowa... zmianę miałam na tylnej ścianie pochwy i ten mój obecny gin poprostu ja zauważył przy badaniu wziernikiem...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Ja jestem załamana poprostu i wciąż szukam czemu pomimo jajeczkowania nie zachodze. Dupka biorę ale lekarz nic nue mówił o wyn8kach hormonów lh itp tylko dał mi bo powiedziałam mu ze mam tą krew i czasami brązowy sluz w 7 dniu po owulacji. Krew prawdopodobnie była z ureoplazmy. Idę w tym tyg do nowego który muzę spojrzy na mnie indywidualnie i może hsg zrobię na NFZ bo in jest ordynatorem szpitala. Skoro i tak nie dam rady się tym cyklu z hsg w klinice nieplodnosci to popytam u niego o te badanie.
-
Sarrra nie załamuj sie:*
Mój gin mi teraz mówi ze skoro ovu jest to praktycznie w ciaze powinnam zajsc bez problemu... a tu dupa blada... tyle ze ja z jajeczkowanie problemu nie miałam nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 11:52
Nasz mały cudzie trwaj...