X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sarrra i słusznie bo znow sie zaczniemy nakręcać... ze może sie udało... zawsze lepiej miło sie zaskoczyć niż niepotrzebnie rozczarować...

Ja juz nie robię badań żadnych... szkoda kasy... zbadałam wszystko co mogłam tak myśle... teraz spokojnie byle do celu:)
    Nie wrócę juz napewno do badania tempki boje sie infekcji jak cholera... mimo ze termometr wyparzalam to i tak koniec z tym...
    Generalnie to czuje sie fatalnie od dwóch - trzech dni... albo sie czymś zatrulam albo leki na mnie tak działają:( jestem mega zmęczona cały czas i najchętniej to bym spała caaaaly dzień... i wymiotować mi sie okropnie chce...tak zachwalałam bromka i cieszyłam sie ze nic mi nie jest a tu po zwiększeniu dawki juz nie tak kolorowo;(
    Musiałaś zwiększyć dawkę Bromka? Ja jak raz nie wezmę na noc, bo np.cos wypije i wezmę wstępnego wieczora, to rano mnie głowa boli i mi niedobrze :/

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam... jak wiem ze mam imprezę i będę pic cos to nie biorę i następnego dnia jak wezmę mimo ze na noc to i tak kolejny dzień jest tragiczny...
    zwiększył mi gin dawkę do 1,5 tabletki...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam to Hsg jeśli wyniki będą dobre z ureoplazmy. Selinko czy są jakieś wymogi co do przygotowania się do tego Hsg?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jutro mam to Hsg jeśli wyniki będą dobre z ureoplazmy. Selinko czy są jakieś wymogi co do przygotowania się do tego Hsg?
    W sumie nie. Ja wzięłam na pół h przed wizytą Ketonal forte i buscopan, ale w sumie nie wiem czy trzeba było. Lekarka mi nic nie podawała ani nie pytała czy brałam. Nie nastawiaj się na ból, nie każdego boli :) ja przeszłam to lajtowo. Zobaczysz będzie dobrze :) Czekamy na info po!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Dziewczyny te globulki co teraz biorę to albothyl... stosowała je może któraś z Was?
    Z aplikacja nie mam problemu... ale to co sie dzieje na drugi dzień po jakaś masakra... wychodzą ze mnie dosłownie jakby kawałki chusteczki higienicznej... lekarz mnie niby uprzedził i mówił ze trzeba usuwać to mechanicznie ale czytałam ze powinno sie czekac aż samo wyjdzie... i nie wiem co robić... bo jak jest w środku to nie ma szans na aplikacje kolejnego wiec wyciągam co mi sie uda...

Brałam kiedyś, ale nie pamiętam abym miała problem z takimi 'farfoclami'. Dlaczego nie masz możliwości aplikacji następnej globulki jeśli nie wyciągniesz pozostałości poprzedniej? Ja bym nie wyciągała tego w taki sposób, ewentualnie poprzez irygacje. Ale to są substancje czynne i powinno to wyleźć wszystko samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sarrra i słusznie bo znow sie zaczniemy nakręcać... ze może sie udało... zawsze lepiej miło sie zaskoczyć niż niepotrzebnie rozczarować...

Ja juz nie robię badań żadnych... szkoda kasy... zbadałam wszystko co mogłam tak myśle... teraz spokojnie byle do celu:)
    Nie wrócę juz napewno do badania tempki boje sie infekcji jak cholera... mimo ze termometr wyparzalam to i tak koniec z tym...
    Generalnie to czuje sie fatalnie od dwóch - trzech dni... albo sie czymś zatrulam albo leki na mnie tak działają:( jestem mega zmęczona cały czas i najchętniej to bym spała caaaaly dzień... i wymiotować mi sie okropnie chce...tak zachwalałam bromka i cieszyłam sie ze nic mi nie jest a tu po zwiększeniu dawki juz nie tak kolorowo;(

Temperaturę można mierzyć też w ustach. Robię tak od ponad 4 lat. Pomiary są jak najbardziej miarodajne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

Powodzenia, oby nie bolało i wszystko było Ok.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bedzie HSG ale jestem zła. nie ma wyników okazało się, że będa po 21 dniach od badania czyli w okolicach następnego piątku czyli po owulacji. przepisałam hsg na wt bo może już wtedy będą wyniki ale raczej bedę już po owulacji bo to 12 dzień cyklu a u mnie owulka ostatnio jest w 9/10 dniu cyklu czyli jutro/pojutrze. Kuuurde. Stracony cykl. już nawet nie chce mi się starać w tym cyklu. mam już serdecznie dosyć!!!

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibika tak mi sie wydaje ze jak nie wyciągnę to pozniej cieżko włożyć kolejna np wczoraj spróbowałam bez wyciągania i cieżko było... tym bardziej ze trzeba ja dość głęboko wkładać... czytałam ze to martwa tkanka i żeby tego absolutnie nie ruszać... No nic dam rade jakoś na leżąco - zostały jeszcze tylko dwie:)

mhsvpx9ik2z006il.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra ja miałam ta drożnośc kilka dni przed owulacja sprawdzana... bardzo długo na te wyniki czekasz - ja to miałam po 3 dniach... oznaczałas sobie grupę krwi?

mhsvpx9ik2z006il.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra fakt długo czekasz. Nie denerwuj się, może to badanie nie będzie Ci wcale potrzebne w kolejnym cyklu :) Rozumiem Twoja złość, bo ja w marcu mian mieć robione badanie a zrobiłam w kwietniu przez te zakażenia...też byłam zła, ale chyba ktoś tam na górze chce nas nauczyć cierpliwości ;)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Sarrra ja miałam ta drożnośc kilka dni przed owulacja sprawdzana... bardzo długo na te wyniki czekasz - ja to miałam po 3 dniach... oznaczałas sobie grupę krwi?

a w jakim sensie oznaczałam grupę krwi? czekam tak długo bo podobno o jest to badanie genetyczne czy jakoś tak.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra chodzi o oznaczenie jaka masz grupę krwi. Ja przy droznosci musiałam miec oznaczona - kosztuje to jakieś 30 zł...

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko stosowalam kiedyś te globulki i miałam to samo, coś jak papier lub husteczka i wyciagalam to. Nigdy więcej nie stosowalam tym bardziej że jest bez recepty i wolałam brać coś lepszego. A infekcje jak widać po zabiegach są częste, też mam i całe szczęście leki pomagają.

Kropeczka1986 lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, no szkoda, ale może się uda we wtorek?

Z tymi globulkami, to ja najbardziej lubię gynalgin. Jest na receptę, ale u mnie zawsze działa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanko: proga można badać popołudniu/wieczorem prawda?
    Kurcze jestem pewna że w innych cyklach właśnie tak badałam i chyba nie było problemu, ale znajoma mówi że rano się powinno

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Selinko badałam tylko rano i też słyszałam, ze rano powinno się będąc wypoczętym, bez alko, fajek itp

hmmm grupy krwi nikt nie kazał mi robić . Ale wiecie mój gin to nic nie mówi nie mówi nawet jak przygotować się do badań. Chyba go zmienie bo zaczyna mnie denerwować. Czuje się jak na taśmociągu. Mam innego poleconego ale koszt to 200 zł, no ale może poświeci na moją wizytę 30 min a nie 15 .

A Ty Selinko też oznaczałaś grupę krwi?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oznaczałam grupy krwi. W ogole nie miałam żadnych wymogów prócz aktualnych wyników posiewów i cytologii, moze dlatego ze badanie robilam prywatnie a nie w szpitalu

Mnie w labo powiedziały, ze proga nie trzeba rano ani na czczo, więc pobrali mi krew (do prolaktyny sie trzeba odpowiednio przygotowac, do proga nie). Zbadałam tez po raz kolejny CA125, bo niby w grudniu miałam w normie, ale wcześniej kilkukrotnie badając było podwyższone. Dzisiejszy wynik to 27,97 gdzie górna norma to 35. Niby się mieszczę, ale jakoś tak dużo mi się to wydaje :/
    Proga jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 21:56

• Aishha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może warto oznaczyć grupę krwi chociażby w celu wykluczenia konfliktu serologicznego. Idąc do szpitala też chcą.

Selina jakiś czas temu pytalas o miękką szyjke a teraz sama zglupialam. Wczoraj przy aplikacji globulki miałam pierwszy raz tak miękką jakby jej nie było. Zastanawiałam się czy to rozmiazdzona globulka czy szyjka. 19 dc to i twarda powinna być. Mam wrażenie że wszystko mam rozwalone, ale badań nie będę robić jakoś się odechcialo tej kontroli.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha mam dokładnie tak samo jak Ty z ta szyjka... może to efekt po globulkach... w podobnych momentach cyklu jesteśmy ja dzis 20 dc

Selinko póki wynik mieści sie w normie to wg mnie jest Ok:) chociaż widzisz jak z tymi markerami u mnie wynik 17 a endometrioza :/ a nie jesteś czasem przed albo po okresie?
    Myśle ze przy kolejnej wizycie warto zapytać lekarza - z tego co pamietam tez miałaś jakieś podejrzenia o endo wiec tym bardziej zagadaj chociaż uważam ze nie ma sie czym przejmować:)

Tez jestem zdania ze grupę warto oznaczyć... i tak to trzeba będzie zrobic jak uda sie osiągnąć nasz cel:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 12:41

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ