X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam dziś jakąś masakrę że śluzem...leje mi się normalnie po nogach a w spódnicy jestem :/ i mi tak nie komfortowo w pracy że hej. Wkładka nic nie daje. Nigdy nie miałam aż takiej ilości kremowego śluzu, mam nadzieję, że się tam nic nie dzieje znowu...

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale już jesteś po owulace? no moze coś to oznacza ale na spokojnie. Ja tam żadnego śluzu prawe nie miałam nawet teraz jest go wcale nie tak duzo tylko jest taki pół gęsty pół rozciagliwy.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    W ogóle mam dziś jakąś masakrę że śluzem...leje mi się normalnie po nogach a w spódnicy jestem :/ i mi tak nie komfortowo w pracy że hej. Wkładka nic nie daje. Nigdy nie miałam aż takiej ilości kremowego śluzu, mam nadzieję, że się tam nic nie dzieje znowu...

Podobno w ciązy tak bywa :)
    Jesli nie czujesz swędzenia, pieczenia lub nieprzyjemnego zapachu to raczej nic złego się nie dzieje. W którym jesteś dniu cyklu?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Podobno w ciązy tak bywa :)
    Jesli nie czujesz swędzenia, pieczenia lub nieprzyjemnego zapachu to raczej nic złego się nie dzieje. W którym jesteś dniu cyklu?

Ja miałam od 3 dpo powodzie białego śluzu, raz bardziej gęstego, raz mniej. Teraz też cały czas mi mokro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:00

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Ty mi nadzieji nie rób ;> jestem właśnie 3dpo. Nie wierzę że mogło się udać tym bardziej przez to co mi z badań wyszło.

Aishha mam 20dc i 3dpo. Za tydzień mam mieć @ około 28dc

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to wszystko może się zdarzyć:) mi według moich obserwacji też wychodzi 3dpo a według dnia peak w napro 4...No i Tempka skoczyla dziś na 37! Tak to jeszcze nie miałam :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie owulacji nie było, za to mam piękną torbiel z niepękniętego pęcherzyka. Cóż przede mną urlop i odpoczynek, a potem 11 cs i laparoskopia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BibiKa wierzę, że wszystko co złe już Ci się przytrafiło i od laparo będzie już tylko lepiej! Oczywiście zakończone ciążą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka, nie mów hop :) Już powoli zaczynam się z tego śmiać

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Selinka, nie mów hop :) Już powoli zaczynam się z tego śmiać
    Daj spokój, ile rzeczy może się przytrafić 1 osobie. To już naprawdę koniec takich newsów zobaczysz. Zabieg tuż tuż i on Ci wszystko naprostuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Daj spokój, ile rzeczy może się przytrafić 1 osobie. To już naprawdę koniec takich newsów zobaczysz. Zabieg tuż tuż i on Ci wszystko naprostuje :)

Zdziwiłabyś się :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobilam dzisiaj bete po tyg i progesteron. trzymajcie kciuki, zeby były już co najmniej 4 liczby

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Zdziwiłabyś się :)
    Wiesz co...poznałam tu na jednym wątku dziewczynę którą spotkało tyle rzeczy po drodze w staraniach o 2 dziecko, że byłam w szoku. Od dawna ma problemy z pęcherzem i nerkami i nagle ma pogorszenie stanu zdrowia. Miała 4 operacje na moczowody i nerki i możliwe że będzie konieczne usunięcie 1 nerki. Z ginekologicznych ma endomrtriozę i okres co 2 miesiące, czeka ją też ginekologiczna operacja, starania wstrzymane na rok minimum jeszcze.
    Wiadomo, zawsze może być gorzej jeśli tak będziemy myśleć i są gorsze przypadku i od Ciebie i od niej, ale kurcze...kiedyś los się musi odwrócić czyż nie? Wiem i wierzę że tak będzie dla Ciebie niebawem

Ja dziś zrobiłam badanie homocysteiny i d dimery, wyniki pewnie pod wieczór

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że wiem, że o wielu rzeczach i problemach nawet mi się nie śniło. Ale wiecie jak to jest jak się na coś czeka, na coś pracuje a po drodze są tylko kolejne problemy. Nie sposób nie czuć się naznaczonym w jakiś sposób. Ale po pierwszych chwilach załamania i rozpaczy (że znowu coś...) staram się patrzeć z nadzieją w przyszłość. Będzie co ma być.

Tymczasem mogę się pochwalić, że w niedzielę obchodzimy 6 rocznicę ślubu. Nie planujemy fajerwerków, chcemy tylko miło spędzić ten dzień. No i czekam na wyjazd z niecierpliwością. Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma i będziemy mieć piękne słońce nad morzem :)

Powodzenia Dziewczyny z wynikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Jasne, że wiem, że o wielu rzeczach i problemach nawet mi się nie śniło. Ale wiecie jak to jest jak się na coś czeka, na coś pracuje a po drodze są tylko kolejne problemy. Nie sposób nie czuć się naznaczonym w jakiś sposób. Ale po pierwszych chwilach załamania i rozpaczy (że znowu coś...) staram się patrzeć z nadzieją w przyszłość. Będzie co ma być.

Tymczasem mogę się pochwalić, że w niedzielę obchodzimy 6 rocznicę ślubu. Nie planujemy fajerwerków, chcemy tylko miło spędzić ten dzień. No i czekam na wyjazd z niecierpliwością. Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma i będziemy mieć piękne słońce nad morzem :)

Powodzenia Dziewczyny z wynikami.
    No tak to jest, mam podobne myślenie. Gdy już mi się wydaje że coś wiem i że będziemy działać i że cel jest tuż tuż, to kuźwa wychodzi jakieś kolejne cholerstwo.
    Jest nas więcej, więc można się faktycznie wspierać :)
    My w niedzielę wyjeżdżamy w góry do chatki na totalnym odludziu, więc wypijemy Wasze zdrowie rocznicowe! ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO Bibika to jest się czym chwalić! :)
    u nas dopiero roczek 3 wrzesnia minie, ale 5 lat razem.
    W takim razie cieszcie się sobą i wspominajcie ten najważniejszy dzień :) Wszystko się ułoży, głowa do góry!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 lipca mielismy rok :) a znamy się 4 lata (w październiku)

Mam wyniki, D dimer w normie 166ng/ml (norma do 500) a homocysteine 11,60, więc za dużo

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i było do przewidzenia ze homocysteina będzie podwyzszona. I mój lekarz mówił że jest ważna. Nie jestem pewna czy Wit. B12 się jej nie zbija.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    No i było do przewidzenia ze homocysteina będzie podwyzszona. I mój lekarz mówił że jest ważna. Nie jestem pewna czy Wit. B12 się jej nie zbija.
    Tak, zbija się B12 też w formie zmetylowanej i czytałam jeszcze że betaina (obecna w korzeniach buraków). Będę szukać w sklepach z suple dla sportowców jutro ;)

Sarrrra czekamy na Twoje wyniki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 20:10

• Aishha Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra ja zwykła B12 suplementuje już 3 miesiące ale dla pewności też miałam robioną w klinice.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ