X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Betę 850 prog 12. Byłam u dwóch lekarzy kazali czekać jeden ze to juz koniec ciaza się nie rozwija drugi "na dzień dzisiejszy jest 6 mm pęcherzyk i póki nie ma plamienia jest ok. Zwiększylam dupka do 3 tabl bo więcej lekarz nie kazał bo ciałko żółte się zniszczy . Masakra mój gin na urlopie. Staram się nie myśleć i oddać się losowi do usg pierwszego u mojego gina. Jutro zrobię jeszcze raz betę żeby zobaczyć czy spada czy zbyt wolni maleje. Nie jest to ciaza poza mamaciczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 20:54

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli prog to progesteron, to niski. Beta betą, ale warto byłoby jednak wspomóc.
    Nawet jeśli się nie rozwinie dalej, to już widać, że możesz w ciążę zajść.
    Mimo wszystko jestem dobrej myśli.

---
    Wpadałam też żeby Wam zostawić link http://nieplodnirazem.pl/to-sprawia-ze-malzenstwa-staja-sie-lepsze-oto-tajemnica-dr-artura-arona/

Coś na poprawienie relacji z mężem i rozluźnienie od starań.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra kurczę no! jak jest pęcherzyk, to przecież jest ciąża. Ja pierdzielę... Kiedy wizyta u Twojego gina? 850 to za mała beta? Staraj się nie stresować, choć wiem, że łątwo się mówi... Daj znać koniecznie jak jutrzejsza beta i kochana mocno mocno trzymam za Was kciuki!

Ja już po rozmowie z genetykiem. On również twierdzi, ze ta moja mutacja i pai1 przy staraniach nie stanowią żadnej przeszkody. Moooze jakbym miala te druga mutacje obecną, to bylby zwiazek z przyswajaniem kwasu foliowego a tak nie ma. Mowil, ze moge brac zmetlowany, ale nie jest to obowiazek. Ogolnie nie wiazałby niepowodzen z tymi wynikami. Gośc bardzo kokreny, mily, wszystko wytłumaczył iiii chyba mu wierzę.
    Nie czaję tylko, że niektóre dziewczyny po przejściu na metylowaną formę kwasu foliowego nagle zachodziły w ciążę, co to jakieś placebo czy jak?
    Heparyny też mi nie zalecał, ewentualnie już w ciąży, żeby poronienia nie było.
    Hmm tak czy inaczej kupię te witaminy metylowane, zeby zbić homocysteinę a z heparyną dam sobie spokój (w sensie nie będę wyłudzać ;) ).
    Aaa doktorek zalecił nam badanie kariotypów, ze może tu jest przyczyna. Mówił, że najlepiej się zgłosić do poradni genetycznej na nfz i tam zrobić, bo kurczę takie badanie dla 2 osób to koszt 1tys.zł ...

Aishha lubi tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko kup sobie solgar folian i bierzeczywiście 0.8 mg do tego prenatal uno do tego b12 z aliness aktywna i b6 aktywna że swansona. Proponuję witaminę E na endometrium

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ja endometrium zawsze mam grube, w środę było 15mm, więc nie ma co go pogrubiać.
    Na wątku o mutacjach bodajże jedna dziewczyna wrzuciła linka do suplementu dla sportowców, gdzie w 1 produkcie było wszystko czyli foliany, B12 i B6 zmetylowane. Sprobuje to znaleźć

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co to jest b active coś tam

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko, a te mutacje masz w ukladzie hetero-czy homozygotycznym?
    Mi tez wyszly takie nieprawdilowosci:
    MTHFR C677T & A1298 C nieprawidlowy uklad heterozygotyczny
    PAI-1 nieprawidlowy uklad heterozygotyczny

Bo jak heterozygota to kwas foliowy przynajmniej teoretycznie w 50 % powinien sie przyswajac. U mnie w kazdym razie z tymi mutacjami ponownie doszlo do zagniezdzenia i dzisiaj zaczyna mi sie 8 tydzien ciazy. W tygodniu bylismy na USG i serce bije mocno i szybko, takze mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej. :) Oczywiscie troche slabo poznac wyniki tych mutacji w 5 tygodniu ciazy, kiedy cewa nerwowa u dziecka ksztaltuje sie ponoc do 6 tygodnia, takze mimo ze przestawilam sie na folian z Solgara to juz tez musztarda po obiedzie.

B12 wyszla mi w normie , czekam na wyniki homocysteiny, ale moj lekarz powiedzial mi, ze jak wyjdzie ok to nie ma potrzeby suplementowac sie tymi innymi witaminami z grupy B.

Sarrra trzymam kciuki za pozytywna bete. Faktycznie progesteron niski, ale nie ma co uprzedzac wynikow. A nawet jakby sie potwierdzila najgorsza wersja, to tak jak Bibi_Ka napisala- najwazniejsze, ze mozesz zajsc w ciaze i ze nie ma u Was problemow z zaplodnieniem. To jest moim zdaniem olbrzymie odciazenie psychiczne.

Selina lubi tę wiadomość

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajbrejk Gratulacje! :) Teraz na pewno będzie wszystko dobrze :)
    Ja mam tylko Mthfr A1298C hetero i PAI-1 homo, dlatego genetyk powiedział, że to nic i mam się nie przejmować

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Selinko, czytalam sporo anglojezycznych zrodel na ten temat i bylo tam wyraznie napisane, ze jak jest tylko jedna mutacja MTHFR to praktycznie nie ma wiekszego znaczenia, ze kombinacja MTHFR C677T & A1298 C jest duzo gorsza.

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Gratuluję torbielik. Staram się rozsądnie podchodzić żeby się nie załamac. Dzisiaj włożyłem tam palec i bula Total susza i ciasno ta. Tempka wzrosła do 37.8 . Chyba infekcja nie wiem

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co ja na prawdę czuje ze mam w was wsparcie psychiczne. Jakoś na innych forach mam wrażenie że dziewczyny się nawet nie "sluchaja". Z mężem wczoraj się poklucilam. On nawet nie da mi taryfy ulgowe emocjonalnej w takich chwilach. Mam być mutantem emocjonalnym w trakcie kłótni i broń boże go urazac. Mam w sobie złość że nawet w takich chwilach mi nie ustąpi i po prostu na moje gorsze chwilę odpowie przytulniem.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra mąż pewnie też zagubiony i nie wie co robić, jak rozmawiać. Najlepiej na spokojnie usiąść i pogadać niż wyzywać się jeden na drugim. Dacie radę razem :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My selinko broń Boże się nie wyzywamy...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    My selinko broń Boże się nie wyzywamy...
    Kochana słownik mi źle wpisał literkę :D miało być wyżywać nie wyzywać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 09:39

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)))

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spada teraz jest 790

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra a może szpital? Musi być jakiś ratunek.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj i nic mi nie dali nie pomogli. Nie traktują to jako ciąży. Beta musiała b6c s jakimś dniu pow 1000 bo widać było 6 mm pęcherzyk

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Byłam wczoraj i nic mi nie dali nie pomogli. Nie traktują to jako ciąży. Beta musiała b6c s jakimś dniu pow 1000 bo widać było 6 mm pęcherzyk
    A masz już wyniki dzisiejszej bety? robiłaś?

Ja kupiłam betaine w kapsułkach i suplement B-Right który ma ketylowana B12 i kwas foliowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, to możesz zamiast heparyny brać acard lub dong quai - podobno działa bardzo dobrze na rozrzedzenie krwi i odżywienie dziecka.
    W poradniach na NFZ podobno jest długi czas oczekiwania na badanie - ponad 1 rok. My kariotyp robiliśmy w Bocianie za 350 zł/osobę.

Tajbrejk - dobre wieści! Trzymajcie się zdrowo i nudno :)

Sarrra faceci to mutanty, często nie rozumieją, że nie potrzebujemy rad i pomysłów, wystarczy przytulenie. Jeśli beta spada to niestety prawdopodobnie musisz czekać na poronienie. Gdyby się nie zaczęło w ciągu tygodnia, to koniecznie do lekarza. Mierz temperaturę codziennie żeby sprawdzić czy przypadkiem nie rozwija się infekcja. Kurcze Kochana, a byłam przekonana, że będzie wszystko dobrze.
    Gdybyś trafiła do szpitala, to pamiętaj aby walczyć o farmakologiczne leczenie cytotekiem.

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ