Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Betę 850 prog 12. Byłam u dwóch lekarzy kazali czekać jeden ze to juz koniec ciaza się nie rozwija drugi "na dzień dzisiejszy jest 6 mm pęcherzyk i póki nie ma plamienia jest ok. Zwiększylam dupka do 3 tabl bo więcej lekarz nie kazał bo ciałko żółte się zniszczy . Masakra mój gin na urlopie. Staram się nie myśleć i oddać się losowi do usg pierwszego u mojego gina. Jutro zrobię jeszcze raz betę żeby zobaczyć czy spada czy zbyt wolni maleje. Nie jest to ciaza poza mamaciczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 20:54
-
nick nieaktualnyJeśli prog to progesteron, to niski. Beta betą, ale warto byłoby jednak wspomóc.
Nawet jeśli się nie rozwinie dalej, to już widać, że możesz w ciążę zajść.
Mimo wszystko jestem dobrej myśli.
---
Wpadałam też żeby Wam zostawić link http://nieplodnirazem.pl/to-sprawia-ze-malzenstwa-staja-sie-lepsze-oto-tajemnica-dr-artura-arona/
Coś na poprawienie relacji z mężem i rozluźnienie od starań.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra kurczę no! jak jest pęcherzyk, to przecież jest ciąża. Ja pierdzielę... Kiedy wizyta u Twojego gina? 850 to za mała beta? Staraj się nie stresować, choć wiem, że łątwo się mówi... Daj znać koniecznie jak jutrzejsza beta i kochana mocno mocno trzymam za Was kciuki!
Ja już po rozmowie z genetykiem. On również twierdzi, ze ta moja mutacja i pai1 przy staraniach nie stanowią żadnej przeszkody. Moooze jakbym miala te druga mutacje obecną, to bylby zwiazek z przyswajaniem kwasu foliowego a tak nie ma. Mowil, ze moge brac zmetlowany, ale nie jest to obowiazek. Ogolnie nie wiazałby niepowodzen z tymi wynikami. Gośc bardzo kokreny, mily, wszystko wytłumaczył iiii chyba mu wierzę.
Nie czaję tylko, że niektóre dziewczyny po przejściu na metylowaną formę kwasu foliowego nagle zachodziły w ciążę, co to jakieś placebo czy jak?
Heparyny też mi nie zalecał, ewentualnie już w ciąży, żeby poronienia nie było.
Hmm tak czy inaczej kupię te witaminy metylowane, zeby zbić homocysteinę a z heparyną dam sobie spokój (w sensie nie będę wyłudzać ).
Aaa doktorek zalecił nam badanie kariotypów, ze może tu jest przyczyna. Mówił, że najlepiej się zgłosić do poradni genetycznej na nfz i tam zrobić, bo kurczę takie badanie dla 2 osób to koszt 1tys.zł ...Aishha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra ja endometrium zawsze mam grube, w środę było 15mm, więc nie ma co go pogrubiać.
Na wątku o mutacjach bodajże jedna dziewczyna wrzuciła linka do suplementu dla sportowców, gdzie w 1 produkcie było wszystko czyli foliany, B12 i B6 zmetylowane. Sprobuje to znaleźć -
Selinko, a te mutacje masz w ukladzie hetero-czy homozygotycznym?
Mi tez wyszly takie nieprawdilowosci:
MTHFR C677T & A1298 C nieprawidlowy uklad heterozygotyczny
PAI-1 nieprawidlowy uklad heterozygotyczny
Bo jak heterozygota to kwas foliowy przynajmniej teoretycznie w 50 % powinien sie przyswajac. U mnie w kazdym razie z tymi mutacjami ponownie doszlo do zagniezdzenia i dzisiaj zaczyna mi sie 8 tydzien ciazy. W tygodniu bylismy na USG i serce bije mocno i szybko, takze mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej. Oczywiscie troche slabo poznac wyniki tych mutacji w 5 tygodniu ciazy, kiedy cewa nerwowa u dziecka ksztaltuje sie ponoc do 6 tygodnia, takze mimo ze przestawilam sie na folian z Solgara to juz tez musztarda po obiedzie.
B12 wyszla mi w normie , czekam na wyniki homocysteiny, ale moj lekarz powiedzial mi, ze jak wyjdzie ok to nie ma potrzeby suplementowac sie tymi innymi witaminami z grupy B.
Sarrra trzymam kciuki za pozytywna bete. Faktycznie progesteron niski, ale nie ma co uprzedzac wynikow. A nawet jakby sie potwierdzila najgorsza wersja, to tak jak Bibi_Ka napisala- najwazniejsze, ze mozesz zajsc w ciaze i ze nie ma u Was problemow z zaplodnieniem. To jest moim zdaniem olbrzymie odciazenie psychiczne.
Selina lubi tę wiadomość
4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
Syn ur. 3-2018
AMH 1,4 - 2-2018
AMH 0,57 - 10-2019
11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka -
nick nieaktualny
-
No wlasnie Selinko, czytalam sporo anglojezycznych zrodel na ten temat i bylo tam wyraznie napisane, ze jak jest tylko jedna mutacja MTHFR to praktycznie nie ma wiekszego znaczenia, ze kombinacja MTHFR C677T & A1298 C jest duzo gorsza.4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
Syn ur. 3-2018
AMH 1,4 - 2-2018
AMH 0,57 - 10-2019
11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka -
I wiecie co ja na prawdę czuje ze mam w was wsparcie psychiczne. Jakoś na innych forach mam wrażenie że dziewczyny się nawet nie "sluchaja". Z mężem wczoraj się poklucilam. On nawet nie da mi taryfy ulgowe emocjonalnej w takich chwilach. Mam być mutantem emocjonalnym w trakcie kłótni i broń boże go urazac. Mam w sobie złość że nawet w takich chwilach mi nie ustąpi i po prostu na moje gorsze chwilę odpowie przytulniem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Byłam wczoraj i nic mi nie dali nie pomogli. Nie traktują to jako ciąży. Beta musiała b6c s jakimś dniu pow 1000 bo widać było 6 mm pęcherzyk
Ja kupiłam betaine w kapsułkach i suplement B-Right który ma ketylowana B12 i kwas foliowy -
nick nieaktualnySelina, to możesz zamiast heparyny brać acard lub dong quai - podobno działa bardzo dobrze na rozrzedzenie krwi i odżywienie dziecka.
W poradniach na NFZ podobno jest długi czas oczekiwania na badanie - ponad 1 rok. My kariotyp robiliśmy w Bocianie za 350 zł/osobę.
Tajbrejk - dobre wieści! Trzymajcie się zdrowo i nudno
Sarrra faceci to mutanty, często nie rozumieją, że nie potrzebujemy rad i pomysłów, wystarczy przytulenie. Jeśli beta spada to niestety prawdopodobnie musisz czekać na poronienie. Gdyby się nie zaczęło w ciągu tygodnia, to koniecznie do lekarza. Mierz temperaturę codziennie żeby sprawdzić czy przypadkiem nie rozwija się infekcja. Kurcze Kochana, a byłam przekonana, że będzie wszystko dobrze.
Gdybyś trafiła do szpitala, to pamiętaj aby walczyć o farmakologiczne leczenie cytotekiem.