X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Selina pisze. Sluzu nawet nie badalam ale test na nietolerancje na pewno zrobię

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha a tak btw gdzie robiłaś badanie nietolerancji pokarmowych?
    Znasz może tą stronkę: https://zdrowegeny.pl/ ? Tam można zamówić właśnie kod do badania na alergie pokarmową i pójść do dowolnego punku na pobranie krwi i badanie. Ciekawa jestem czy to faktycznie lepsze niż Food Detective

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oni mi to tłumaczyli na zasadzie wszekich alergii i wrogości, testów ASA, MAR itp nawet nie robią. Ja zrobilam Food detective prywatnie u babeczki, która po prostu wie jak sie ten test wykonuje bo współpracuje z tą firmą. Trochę test i nam wydał się banalny ale raczej lekarz musi wiedzieć, że to nie pic na wodę skoro rekomenduje. Tym bardziej, że jego zona jest m.in alergologiem i doktorem habilitowanym.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha wszystko się zgadza tylko ze moje ASA przy pierwszym badaniu mialy miano max 1:40. Po 5ciu tygodniach encortonu i terapii kondomowej spadly fo 1:20. Liczylam na dalszy spadek przy kontynuacji encortonu ale stwierdzilismy ze wracamy do starań i w okresie okoloowulayjnym współzylismy bez prezerwatywy i 6 dni pózniej powtórzyłam badanie i ASA wróciły do 1:40. Zbieg okolicznosci? Nie sądzę. Mam alergie.... Na plemniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:31

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę lekarzom, ale nie bezgranicznie. Intuicyjnie robię badania i sama wyciagam wnioski. I aktualnie jestem w dupie.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarze mówili że food detective średnio wiarygodny jest, bo jest z palca a nie z krwi żylnej dlatego pytałam o ten z linka. Tak czy inaczej się przymierzam do tego ;)

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar na wizycie zapytac wprost o wiarygodność tego testu i powiedziec, że słyszałam negatywne opinie. Zobaczymy jak zareaguje.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Aisha wszystko się zgadza tylko ze moje ASA przy pierwszym badaniu mialy miano max 1:40. Po 5ciu tygodniach encortonu i terapii kondomowej spadly fo 1:20. Liczylam na dalszy spadek przy kontynuacji encortonu ale stwierdzilismy ze wracamy do starań i w okresie okoloowulayjnym współzylismy bez prezerwatywy i 6 dni pózniej powtórzyłam badanie i ASA wróciły do 1:40. Zbieg okolicznosci? Nie sądzę. Mam alergie.... Na plemniki

Hmm, a czy ewentualne szczepienie Ciebie materiałem od Twojego męża (chyba osocze) wchodziłoby tutaj w grę?...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Hmm, a czy ewentualne szczepienie Ciebie materiałem od Twojego męża (chyba osocze) wchodziłoby tutaj w grę?...
    Nie mam pojęcia. Myslisz ze mozna o tym pomyslec??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia to się chyba robi jak komórki NK czy tam allo mld są złe, trzeba by badać a nie wiem czy jest sens to drugie robić jak się nigdy w ciąży nie było.
    Wszyscy tego Paśnika polecają jako immunologia, ale ja do Łodzi nie pojadę. Czekam na wizytę do Sydora raczej

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jak się będzie i przez nie zbadane coś poroni :( ja jyz mam takie myślenie i zastanawiam się nad mrl

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie planujemy pct i rozwazymy inseminacje. Zresztą przed ivf 3,4 inseminacje zrobimy dla czystego sumienia pewnie. Jeszcze zobaczymy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko powodzenia jutro na zabiegu, oby wszystko było dobrze! Badz dzielna! :)

Rucola lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!!!! Trzymaj się tam !!!!

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis laparoskopia... cewnik juz mam i dla mnie to jakaś masakra:( wczoraj dwie lewatywy... i czekam... dobrze ze wczoraj na spanie dostałam tabletkę bo by było cieżko z zaśnięciem ... trzymajcie kciuki kobitki:(

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy jyz od wczoraj :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, będzie dobrze!!! Trzymamy kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 08:35

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko trzymaj się! Wszystko będzie dobrze :) oddzywaj się prędko

• Aishha Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    Dziewczyny dzis laparoskopia... cewnik juz mam i dla mnie to jakaś masakra:( wczoraj dwie lewatywy... i czekam... dobrze ze wczoraj na spanie dostałam tabletkę bo by było cieżko z zaśnięciem ... trzymajcie kciuki kobitki:(

niestety cewnik i dla mnie był masakrą a niektóre dziewczyny twierdzą, że nic nie czuły. W moim przypadku była głodówka zamiast lewatywy co uważam za lepsze :) będzie dobrze, dasz radę. Dostaniesz zaraz głupiego jasia i świat będzie piękny :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko czekamy na wiadomosci !!

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ