Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
idę dzisiaj do gina na 19 żeby obczaiła mój pęcherzyk czy coś tam rośnie lub urosło/pękło. Dzsiaj 10 dpo. Powiem Wam, ze już nie mogę się doczekać kiedy bedę brać luteinę kłóć się heparyną itd:P nie sądziłam , że zatęsknię za tym. Byle, zeby pęcherzyk pękł.
pogadam też o moich krwawieniach dotykowych bo Pani doktro też zajmuje się kolposkopią . Chce zrobić test HPV mRNA oraz cytologię cienkowarstwową . -
nick nieaktualnySarrrra wrote:idę dzisiaj do gina na 19 żeby obczaiła mój pęcherzyk czy coś tam rośnie lub urosło/pękło. Dzsiaj 10 dpo. Powiem Wam, ze już nie mogę się doczekać kiedy bedę brać luteinę kłóć się heparyną itd:P nie sądziłam , że zatęsknię za tym. Byle, zeby pęcherzyk pękł.
pogadam też o moich krwawieniach dotykowych bo Pani doktro też zajmuje się kolposkopią . Chce zrobić test HPV mRNA oraz cytologię cienkowarstwową .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 14:31
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:tak Selinko oczywiście że 10 dc . omyłka pisarska Tak do dr Janosz ja już od wtorku mam płodny śluz ale ja mam owulkę tak 10-12 dc.
Selinko powiedz mi statecznie umówiłaś się na kiedy do immunologa i kogo? -
Selina a dlaczego mialabys nie mieć w 10 dniu cyklu sluzu rozciagliwego? Ja mam już siódmy dzień taki i czuję że dziś (14dc) jest owulka i to z prawego jajnika, z którego nigdy nie miałam. Przynajmniej przez czas starań nigdy nie działał. Boli nieźle ale jeśli to owulacja to nie przeszkadza mi to
Trzeci dzień serduchowania i coś czuję że mąż dziś się zbuntuje bo biedak nie ma sił po pracy
-
nick nieaktualnyDziewczyny donoszę, że odebrałam dziś wynik posiewu na myco i ureę i jestem czysta. Tylko zastanawia mnie to, że 80% moich dobrych bakterii lactobacillus spp ma niewłaściwą budowę, są zwinięte. Spotkałyście się z czymś takim? W sieci nie ma żadnych info na ten temat.
Morfologia mojego małża całkiem OK, pomijając obecne bakterie, więc podejrzewam, że potwierdzi się ureaplasma - czekamy na jego posiew. Będziemy musieli popracować nad jakością kijanek bo tylko 9% (czyli jakieś ponad 6 mln) ma prawidłową budowę. Ale jest duża ilość i sprawnie się ruszają, więc myślę, że jak wyleczymy infekcję to będzie już całkiem dobrze. -
Sarrrra wrote:idę dzisiaj do gina na 19 żeby obczaiła mój pęcherzyk czy coś tam rośnie lub urosło/pękło. Dzsiaj 10 dpo. Powiem Wam, ze już nie mogę się doczekać kiedy bedę brać luteinę kłóć się heparyną itd:P nie sądziłam , że zatęsknię za tym. Byle, zeby pęcherzyk pękł.
pogadam też o moich krwawieniach dotykowych bo Pani doktro też zajmuje się kolposkopią . Chce zrobić test HPV mRNA oraz cytologię cienkowarstwową .#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Jestem załamana ... endometriozy co prawda nie ma ale oba jajowody wyszły niedrożne ((( lekarz mówił ze będziemy próbować dalej je udrażniać w kolejnym cyklu... mówił żeby jeszcze nie myślec o invitro ale przestałam wierzyć ze sie uda inaczej ... (((((Nasz mały cudzie trwaj...
-
Kropka ale jak udrazniac w kolejnym cyklu? To teraz podczas laparoskopii tego nie zrobił? Spokojnie, nie panikuj narazie bo to jest do zrobienia. Ważne że nie ma endometriozy bo z nią jest więcej roboty i czasu. Ogólnie jak się czujesz? Boli brzuch czy dają przeciwbólowe?
-
Nie wiem jak szczerze mówiąc ... wiem ze w trakcie laparoskopi błękit nie wypłynął ... maz z nim rozmawiał bo ja cały dzień spałam wczoraj... mówił cos o hsg chyba ze większe ciśnienie zastosują i trzeba byc dobrej myśli... najważniejsze powiedział
Ze endometriozy nie ma i zdrowe jajniki... jak to podsumował nie takie przypadki w ciaze zachodziły...dzis jest Ok trochę w głowie sie kręci cewnik nadal mam i takie rozbicie ale juz coraz mniej płakać mi sie chce...Nasz mały cudzie trwaj...
-
Głowa do góry i lekarz ma racje, ważne że wszystko zdrowe. Jajowody odróżnią i będzie ok. A czy miałaś jakiekolwiek zrosty w innych miejscach? Bo często występują razem z niedrożnymi jajowodami. Odpoczywaj i obys szybko wróciła do domu. Jak będziesz juz mogła wstawac to poproś sama żeby Ci wyjęli cewnik. Co mogę jeszcze poradzić to niech Ci przepiszą furagin jesli nie masz w domu i weź po wyjściu ze szpitala. Ja po cewniku złapałam okropną infekcję i grzybicę. Grzybica to raczej efekt kroplówek i tych wszystkich przeciwbólowych w końskich dawkach.
-
Juz wiem wszystko... bedą mi robić jeszcze hsg żeby dokładnie zlokalizować miejsce gdzie blokuje robiąc zdjęcie fragment po fragmencie i pozniej próbować udrażniać to miejsce przez nacięcie... dostałam 3 tygodnie zwolnienia juz trochę pospacerowalam cewnik wyjęli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 11:12
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Bibi_Ka wrote:Dziewczyny donoszę, że odebrałam dziś wynik posiewu na myco i ureę i jestem czysta. Tylko zastanawia mnie to, że 80% moich dobrych bakterii lactobacillus spp ma niewłaściwą budowę, są zwinięte. Spotkałyście się z czymś takim? W sieci nie ma żadnych info na ten temat.
Morfologia mojego małża całkiem OK, pomijając obecne bakterie, więc podejrzewam, że potwierdzi się ureaplasma - czekamy na jego posiew. Będziemy musieli popracować nad jakością kijanek bo tylko 9% (czyli jakieś ponad 6 mln) ma prawidłową budowę. Ale jest duża ilość i sprawnie się ruszają, więc myślę, że jak wyleczymy infekcję to będzie już całkiem dobrze.
Bibika a ta zła budowa bakterii ma w ogóle jakieś znaczenie przy staraniach? kiedy masz lekarza , żeby dopytać?
czy ja dobrze pamiętam czy maż już długo leczy infekcje ? kurcze u mnie ureoplazmę wyleczyłam w tydzień ale znam przypadki gdzie trwało to bardzo długo.
Kropeczko jeśli HCG ma większe ciśnienie to pewnie odetkaja jajowody i bedzie juz z górki. Rozumiem, że HSG zrobisz w następnym już cyklu czy czekasz dłużej po laparoskopii? Jak się czujesz?
Rucola byłam u tego ginki.
Zwiększyła mi encorton z 5 mg do 7,5 mg.
euthyrox kazała brać 50/75 (wsumie to sama tak zaczęłam juz jak widziałam, że tsh nie spada ale bałam się , ze mnie operdzieli a wsumie tylko powiedziała, zebym juz na własną rękę nic nie brała)
zrobiła mi cytokogie tą bardziej szczegółową (70 zł), z tym, ze jezeli cos wyjdzie to zadzwoni mi i z tego samego posiewu zrobi HPV lub nawet pełen pakiet (450 zł ) . Kolposkopie będziemy robić jak dostanę okres (obym nie dostała ) . Powiedziała mi , ze jezeli z tej cytologi nic nie wyjdzie to nie ma sensu dalej badać bo to znaczy , ze nie ma hpv . Będziemy wtedy szukać dalej.
Zmieniła mi progesterpn. Mam jednak brać 2 razy po 2 tabsy dupka oraz wieczorem 2 raz 100 luteiny dopochwowo.
Dalej brac colastrum immune, które można łączyć z encortonem bo kolastrum polepsza dobrą immunologie a encorton obniża złą. Oczywiście heparynę mam brać również.
Mój pęcherzyk w 10 dc miał 15 mm i ma pęknąć w sb czylo 12 dc a wiec zgadzałoby się. Ładne endometrum. Ogólnie powiedziała, ze nie jestem złym "przypadkiem" i mam szczęście, ze mam natularlną owulacje i , ze na pewno się uda.
Mówiła, zeby kochać się na pieska bo coś z szyjką i że mamy działać do conajmniej niedzieli
jestem znowu szczęśliwa. Jak zajdę w ciąże to u niej zostanę bo mam wrażenie, ze kobieta ma pojęcie o "trudnych" ciążach i, ze będą u niej bezpieczna.
-
nick nieaktualnyKropeczko Osz kurczę też się dziwię że nie zrobili hsg od razu podczas laparo, wszystko by było raz dwa. No ale my tam nie wiemy tak naprawdę co i jak było, może tak trzeba było postąpić. Trzymaj się kochana i skoro lekarz pociesza i endomende nie ma, to zobaczysz że będzie dobrze nie myśl o żadnym in vitro
BibiKa mąż ma morfologia 4% ale lekarz pocieszał że przy ilości jakiejś 140mln plemników to jest ok wynik. Nie wiemy tylko jaka jest fragmentacja DNA plemników, to badanie nam zostało -
nick nieaktualnyKropeczko doczytałam, super że zrobią Ci to teraz
Aishha zdziwiłam się tym śluzem, bo zwykle go mam k.15dc a tu tak szybko, kurcze myślisz że mogę mieć owu wcześniej? Zwykle mam w 17dc... Czy mogę mieć śluz płodny przez tydzień aż do owu? Myślę czy robić testy owu, jeszcze mam kilka pasków. Tzn ogólnie czuję że libido mi skoczyło i łażę ciągle za moim a on dość mnie już chyba ma
BibiKa pierwsze słyszę o złej budowie bakterii Lactobacillus na pewno masz napisane że są złej budowy? Czy tylko że są poskręcane? Stosowałam w ostatnim czasie jakiś probiotyk dopochwowo? -
Selina usmiałam się z tym chodzeniem Twoim za mężem, bo mój tez ma mnie dosyć. Wczoraj ułozył się do snu w pancernej piżamie bo mu było zimno a ja przyszłam i mu mówie, że nie ma spania po wszystkim byłam zła bo kurde co to ma być, że ja musze go zmuszać...no i fakt, że źle znosi stresy w pracy i przenosi to na nasze relacje.
Ja miała teraz przez 7 dni śluz płodny, widzę juz, że jest po owulce bo dziś sucho i pieknie rośnie temperatura. Owulacja zawsze może się przesunąć, czemu nie? Tak jak mówiłam, przed laparoskopią miałam zawsze 16-17 a teraz 13,14. U mnie wzrost libido tez jest związany z owulacją. Niestety zaraz po spada do zera.Selina lubi tę wiadomość