X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... :D

Ewik, ulaa8 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Ida :) co dobrego dzisiaj gotujesz?

Ja sie lepiej dzisiaj poczulam i wysprzatalam mieszkanie bo byl juz taki balagan jeszcze mnie korci zeby cos upiec na szybko np.tarte ale Maż mi kategorycznie zabronil bo mam sie kurowac a nie robic.

ulaa8, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 19 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś do 18.30 w pracy. Obiad już zjadłam, cały dzień pada i spać się chce. Jak wrócę do domu to już nic mi się nie będzie chciało :-) ale za to jutro wolne więc trochę pobuszuję w kuchni i pojadę na zakupy z siostrą i mamą bo mój K. jak wróci po 17 z pracy to już mi się nie będzie chciało :-)

dqprpiqvrgjwgx24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Miska a ty skad jestes?

Lublin

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Macie rację, nie ma co na faceta naciskać. Lepiej żeby sam dorósł do bycia tatusiem, niż żeby został nim w złym momencie, nie podołał i zwiał ;)
    Złapałam dziś wielkiego doła... Poszłam do sklepu i kogo spotkałam? Koleżanka z liceum. Wielgachny ciążowy brzuszek, trzecie dziecko, do porodu zostały 2 tygodnie... Jakby tego było mało, okazało się, że to moja mama odbierała jej córeczkę ;) Zazdrość to złe uczucie, ale... ;)
    U mnie też leje od rana. Nic tylko zaszyć się pod kołderką i kimać :(

Ida, nie dziwię Ci się, ja też bym nie wytrzymała :D Naprawdę szkoda, że teścik jest ujemny :(
    aniulkab86 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Dzisiaj jest mój 33dc jutro powinnam dostać @. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny. Dzisiaj rano zauważyłam na papierze różowy nalot, więc zabezpieczyłam się. I jest cisza, ani różu ani czerwieni. Nic nie leci. :(

Też już miewałam takie cykle. Zwykle co miesiąc cycory szaleją, a dzień przed zwijam się cała z bólu, a 4 cykle wstecz @ pojawiła się niezapowiedziana, zero oznak :D
    W sumie to w tym cyklu też widzę szaleństwo na całego... A @ nadal nie ma, oznak również ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:58

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Eklerko jestem na siebie zła za te uczucia zazdrości... ale co ja moge na to poradzić....

Eklerka lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tez mam uczucie zazdrosci coraz czesciej. My kobiety chyba juz tak mamy.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    ja dopiero wstałam :D ale jestem po nocnej zamianie wiec usprawiedliwione :D

Maż jeszcze z pracy nie wrócił a właściwie to na zakupy więc pewnie tam utkną ;p

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dzisiaj pół dnia na ovu ;p i patrze w ten mój wykres i chce zauroczyć go aby temperatura drgnęła w górę ;p

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik strasznie zwariowany ten twój wykres...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie @ sie kreci wiec normalka i na dodatek chyba mnie łapie grypa bo fatalnie sie czuje

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - chcieliśmy odpocząć od dań na parze i był kurczak w sosie słodko-kwaśnym :)

ulaa8 - ja to zawsze chodzę na zakupy z mężem. Baaaaardzo rzadko zdarza się, bym szła sama. Powód jest jeden - nienawidzę nosić toreb z zakupami :P

anioulkob - taki śluz może zwiastować @ niestety... Wiem, że wiele dziewczyn tak ma.

Izik - daj znać jak wyniki. Ja też zrobiłam test wcześniej, choć wiem, że może nie wyjść miarodajnie. Też okres mam dostać w piątek ;) Czekamy obie :)

Ewelinko - biedna...Trzymaj się jakoś. Taki czas, że teraz wielu ludzi osłabionych.

Vanilaa - hej :) Nie zazdroszczę pracy na zmiany...To nie dla mnie :P

A co do uczucia zazdrości - nigdy jej nie czułam, bo zawsze cieszyłam się z ciąży koleżanki, znajomej czy kogoś w rodzinie. Ale... Od kilku dni/tygodni, w każdym razie od niedawna coś tak mnie kłuje czasem... Po prostu też bym już chciała.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czaruje również Twój wykres :)

Ewelinka współczuje bo okres oslabia a co dopiero w połączeniu z choroba.

Vaniliaa podziwiam za taka prace ale co zrobic, odpoczywaj :)

Ida czekamy razem z Toba jeszcze nic pewnego byc moze beda zielonosci czego Ci zycze. :)

Izik daj znac jakie wyniki.

No a ja czekam z utesknieniem na koniec @ i zaczynam przygotowania do owulacji. Wizyte u ginekologa z 26 marca odwolalam a co zbuntowałam się :) chociaż do Męża uparcie mówie,że w tym miesiacu sie uda bo nie ma innej opcji i juz.

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Izik ja mamten samproblem tyle ze ja moge nie miec dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugo okresu.
    Teraz mi mij 98dcaokresu brak;(
    No to jakaś bratnia dusza;-)
    Bo jak oglądałam wykresy z galerii to najwięcej 44 dni wiec czułam się jak mamut.....
    i jaka u ciebie przyczyna takich cykli?

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś rano znowu skok temperatury i ovu wariuje że szansa na test pozytyw 80% a ja robiłam wczoraj i negatywny, @ ma przyjść w piątek to będzie 57 dc.
    Na moje oko to na detektor oznak ciąży nie ma co patrzeć... Ja na dzień dzisiejszy mam 75% szans na pozytywny test ;) Dodam, że współżyjemy w gumkach a detektor kieruje się głównie objawami... Mam dyskopatię a ból pleców odczytuje jako oznaki ciąży, miałam częstomocz związany z chorymi nerkami i już kolejna oznaka. Bierz na to poprawkę :) Tak czy siak, strasznie długi ten Twój cykl :o

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś rano znowu skok temperatury i ovu wariuje że szansa na test pozytyw 80% a ja robiłam wczoraj i negatywny, @ ma przyjść w piątek to będzie 57 dc.
    Na moje oko to na detektor oznak ciąży nie ma co patrzeć... Ja na dzień dzisiejszy mam 75% szans na pozytywny test ;) Dodam, że współżyjemy w gumkach a detektor kieruje się głównie objawami... Mam dyskopatię a ból pleców odczytuje jako oznaki ciąży, miałam częstomocz związany z chorymi nerkami i już kolejna oznaka. Bierz na to poprawkę :) Tak czy siak, strasznie długi ten Twój cykl :o

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A co do uczucia zazdrości - nigdy jej nie czułam, bo zawsze cieszyłam się z ciąży koleżanki, znajomej czy kogoś w rodzinie. Ale... Od kilku dni/tygodni, w każdym razie od niedawna coś tak mnie kłuje czasem... Po prostu też bym już chciała.
    Zazdrość niestety trudno wytępić :(
    Mam pytanko o ten sos słodko-kwaśny. Narobiłaś mi ochoty :D Można prosić o przepis? :)

5fjzaeq.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - super podejście! Podoba mi się :)

Izik - Eklerka ma rację, ten detektor jest bezsensowny moim zdaniem. Ja się nim nie sugeruję wcale, bo tylko myli.

Eklerko - przepis na sos słodko-kwaśny: półka z przetworami w Biedronce :P MMM, pycha! :D

Eklerka, ulaa8 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - super podejście! Podoba mi się :)

Izik - Eklerka ma rację, ten detektor jest bezsensowny moim zdaniem. Ja się nim nie sugeruję wcale, bo tylko myli.

Eklerko - przepis na sos słodko-kwaśny: półka z przetworami w Biedronce :P MMM, pycha! :D
    A dobry chociaż? Dodajesz coś do niego? Dawniej kupowałam jak szalona fix Knora spaghetti bolognese, ale złośliwce zmieniły skład i teraz jest dla mnie niejadalny :(

5fjzaeq.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    A dobry chociaż? Dodajesz coś do niego? Dawniej kupowałam jak szalona fix Knora spaghetti bolognese, ale złośliwce zmieniły skład i teraz jest dla mnie niejadalny :(
    Powiem tak - jestem świadoma, że gotowe sosy czy potrawy nie są najzdrowsze, ale my z mężem bardzo zwracamy uwagę na to co jemy, staramy się sprawdzać składy, analizować je, by eliminować to co naprawdę złe i niepotrzebne. Dlatego ten sos polecam - ma naturalny skład i jest smaczny. Nie chemiczny i sztuczny. Kupujemy g od dawna, próbowaliśmy jużw ielu innych sosów słodko-kwaśnych i ten dla nas jest najlepszy.

Ja unikam generalnie produktów z proszku. Jeśli już decyduję się na coś takiego, to sięgam po coś w słoiku i czytam, czy jest w miarę natułanie zrobione, bez miliona ulepszaczy.

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ