X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... :D

Ewik, ulaa8 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Ida :) co dobrego dzisiaj gotujesz?

Ja sie lepiej dzisiaj poczulam i wysprzatalam mieszkanie bo byl juz taki balagan jeszcze mnie korci zeby cos upiec na szybko np.tarte ale Maż mi kategorycznie zabronil bo mam sie kurowac a nie robic.

ulaa8, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 19 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś do 18.30 w pracy. Obiad już zjadłam, cały dzień pada i spać się chce. Jak wrócę do domu to już nic mi się nie będzie chciało :-) ale za to jutro wolne więc trochę pobuszuję w kuchni i pojadę na zakupy z siostrą i mamą bo mój K. jak wróci po 17 z pracy to już mi się nie będzie chciało :-)

dqprpiqvrgjwgx24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Miska a ty skad jestes?

Lublin

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Macie rację, nie ma co na faceta naciskać. Lepiej żeby sam dorósł do bycia tatusiem, niż żeby został nim w złym momencie, nie podołał i zwiał ;)
    Złapałam dziś wielkiego doła... Poszłam do sklepu i kogo spotkałam? Koleżanka z liceum. Wielgachny ciążowy brzuszek, trzecie dziecko, do porodu zostały 2 tygodnie... Jakby tego było mało, okazało się, że to moja mama odbierała jej córeczkę ;) Zazdrość to złe uczucie, ale... ;)
    U mnie też leje od rana. Nic tylko zaszyć się pod kołderką i kimać :(

Ida, nie dziwię Ci się, ja też bym nie wytrzymała :D Naprawdę szkoda, że teścik jest ujemny :(
    aniulkab86 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Dzisiaj jest mój 33dc jutro powinnam dostać @. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny. Dzisiaj rano zauważyłam na papierze różowy nalot, więc zabezpieczyłam się. I jest cisza, ani różu ani czerwieni. Nic nie leci. :(

Też już miewałam takie cykle. Zwykle co miesiąc cycory szaleją, a dzień przed zwijam się cała z bólu, a 4 cykle wstecz @ pojawiła się niezapowiedziana, zero oznak :D
    W sumie to w tym cyklu też widzę szaleństwo na całego... A @ nadal nie ma, oznak również ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 16:58

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Eklerko jestem na siebie zła za te uczucia zazdrości... ale co ja moge na to poradzić....

Eklerka lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tez mam uczucie zazdrosci coraz czesciej. My kobiety chyba juz tak mamy.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    ja dopiero wstałam :D ale jestem po nocnej zamianie wiec usprawiedliwione :D

Maż jeszcze z pracy nie wrócił a właściwie to na zakupy więc pewnie tam utkną ;p

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to dzisiaj pół dnia na ovu ;p i patrze w ten mój wykres i chce zauroczyć go aby temperatura drgnęła w górę ;p

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik strasznie zwariowany ten twój wykres...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie @ sie kreci wiec normalka i na dodatek chyba mnie łapie grypa bo fatalnie sie czuje

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - chcieliśmy odpocząć od dań na parze i był kurczak w sosie słodko-kwaśnym :)

ulaa8 - ja to zawsze chodzę na zakupy z mężem. Baaaaardzo rzadko zdarza się, bym szła sama. Powód jest jeden - nienawidzę nosić toreb z zakupami :P

anioulkob - taki śluz może zwiastować @ niestety... Wiem, że wiele dziewczyn tak ma.

Izik - daj znać jak wyniki. Ja też zrobiłam test wcześniej, choć wiem, że może nie wyjść miarodajnie. Też okres mam dostać w piątek ;) Czekamy obie :)

Ewelinko - biedna...Trzymaj się jakoś. Taki czas, że teraz wielu ludzi osłabionych.

Vanilaa - hej :) Nie zazdroszczę pracy na zmiany...To nie dla mnie :P

A co do uczucia zazdrości - nigdy jej nie czułam, bo zawsze cieszyłam się z ciąży koleżanki, znajomej czy kogoś w rodzinie. Ale... Od kilku dni/tygodni, w każdym razie od niedawna coś tak mnie kłuje czasem... Po prostu też bym już chciała.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czaruje również Twój wykres :)

Ewelinka współczuje bo okres oslabia a co dopiero w połączeniu z choroba.

Vaniliaa podziwiam za taka prace ale co zrobic, odpoczywaj :)

Ida czekamy razem z Toba jeszcze nic pewnego byc moze beda zielonosci czego Ci zycze. :)

Izik daj znac jakie wyniki.

No a ja czekam z utesknieniem na koniec @ i zaczynam przygotowania do owulacji. Wizyte u ginekologa z 26 marca odwolalam a co zbuntowałam się :) chociaż do Męża uparcie mówie,że w tym miesiacu sie uda bo nie ma innej opcji i juz.

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Izik ja mamten samproblem tyle ze ja moge nie miec dluuuuuuuuuuuuuuuuuuugo okresu.
    Teraz mi mij 98dcaokresu brak;(
    No to jakaś bratnia dusza;-)
    Bo jak oglądałam wykresy z galerii to najwięcej 44 dni wiec czułam się jak mamut.....
    i jaka u ciebie przyczyna takich cykli?

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś rano znowu skok temperatury i ovu wariuje że szansa na test pozytyw 80% a ja robiłam wczoraj i negatywny, @ ma przyjść w piątek to będzie 57 dc.
    Na moje oko to na detektor oznak ciąży nie ma co patrzeć... Ja na dzień dzisiejszy mam 75% szans na pozytywny test ;) Dodam, że współżyjemy w gumkach a detektor kieruje się głównie objawami... Mam dyskopatię a ból pleców odczytuje jako oznaki ciąży, miałam częstomocz związany z chorymi nerkami i już kolejna oznaka. Bierz na to poprawkę :) Tak czy siak, strasznie długi ten Twój cykl :o

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś rano znowu skok temperatury i ovu wariuje że szansa na test pozytyw 80% a ja robiłam wczoraj i negatywny, @ ma przyjść w piątek to będzie 57 dc.
    Na moje oko to na detektor oznak ciąży nie ma co patrzeć... Ja na dzień dzisiejszy mam 75% szans na pozytywny test ;) Dodam, że współżyjemy w gumkach a detektor kieruje się głównie objawami... Mam dyskopatię a ból pleców odczytuje jako oznaki ciąży, miałam częstomocz związany z chorymi nerkami i już kolejna oznaka. Bierz na to poprawkę :) Tak czy siak, strasznie długi ten Twój cykl :o

5fjzaeq.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A co do uczucia zazdrości - nigdy jej nie czułam, bo zawsze cieszyłam się z ciąży koleżanki, znajomej czy kogoś w rodzinie. Ale... Od kilku dni/tygodni, w każdym razie od niedawna coś tak mnie kłuje czasem... Po prostu też bym już chciała.
    Zazdrość niestety trudno wytępić :(
    Mam pytanko o ten sos słodko-kwaśny. Narobiłaś mi ochoty :D Można prosić o przepis? :)

5fjzaeq.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - super podejście! Podoba mi się :)

Izik - Eklerka ma rację, ten detektor jest bezsensowny moim zdaniem. Ja się nim nie sugeruję wcale, bo tylko myli.

Eklerko - przepis na sos słodko-kwaśny: półka z przetworami w Biedronce :P MMM, pycha! :D

Eklerka, ulaa8 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - super podejście! Podoba mi się :)

Izik - Eklerka ma rację, ten detektor jest bezsensowny moim zdaniem. Ja się nim nie sugeruję wcale, bo tylko myli.

Eklerko - przepis na sos słodko-kwaśny: półka z przetworami w Biedronce :P MMM, pycha! :D
    A dobry chociaż? Dodajesz coś do niego? Dawniej kupowałam jak szalona fix Knora spaghetti bolognese, ale złośliwce zmieniły skład i teraz jest dla mnie niejadalny :(

5fjzaeq.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    A dobry chociaż? Dodajesz coś do niego? Dawniej kupowałam jak szalona fix Knora spaghetti bolognese, ale złośliwce zmieniły skład i teraz jest dla mnie niejadalny :(
    Powiem tak - jestem świadoma, że gotowe sosy czy potrawy nie są najzdrowsze, ale my z mężem bardzo zwracamy uwagę na to co jemy, staramy się sprawdzać składy, analizować je, by eliminować to co naprawdę złe i niepotrzebne. Dlatego ten sos polecam - ma naturalny skład i jest smaczny. Nie chemiczny i sztuczny. Kupujemy g od dawna, próbowaliśmy jużw ielu innych sosów słodko-kwaśnych i ten dla nas jest najlepszy.

Ja unikam generalnie produktów z proszku. Jeśli już decyduję się na coś takiego, to sięgam po coś w słoiku i czytam, czy jest w miarę natułanie zrobione, bez miliona ulepszaczy.

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ