Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nasz watek rosnie w oczach dziewczynki
Popieram Misia ma racje z tym cukrem i rzeczami macznymi. Ja ze wzgledu na alergie musze odstawic rzeczy pszenne pieczywo kupne na drozdzach bo to ponoc ma duze znaczenie na plodnosc i wyniki tarczycy.
Slyszalam tez, ze faceci co maja obnizone wyniki nasienia i problemy z testosteronem powinni odstawic cukier
Izik prolaktynki zazdroszcze super wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 21:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Misiu, ja nie mam problemów z owulką, więc aż tak nie musze zmieniać diety. Bo jeszcze rezygnację ze słodyczy rozumiem. Ale wszystkie mączne rzeczy? O nie, chyba nic bym nie jadła
Ja to chciałabym po prostu zadbać o siebie i myślę o odstawieniu słodkości już od jakiegoś czasu. Bo kiedyś miałam taki okres, że koło 2 miesięcy nie jadłam i chudłam o oczach. Do tego troszkę ruchu i figurka sama się robiła. Chciałabym do tego wrócić. No ale mi, uzależnionej, baaaardzo ciężko się za to zabrać. Ale jak piszesz, najtrudniejsze są początki. Muszę się wziąć w garść
wystarczy przerzucić się na mąkę pełnoziarnistą i makarony też to już dużo -
Cześć!
Pół godziny zajęło mi przebrnięcie przez to wszystko - szok, że nasz wątek ma już 82 strony !
Co do makaronów - bardzo popieram, też kupuję tylko razowe, ewentualnie szpinakowe. A jeśli chodzi o słodycze, to z chęcią bym zrezygnowała, ale nie potrafię. Ja dosłownie umieram, jeśli nie zjem chociaż cukierka. Za to nie słodzę herbaty ani kawy -
nick nieaktualny
-
Zwróć uwagę czy lab normy dla testosteronu ma "babskie" czy ogólne. Nie wiem czemu, ale czasami są wrzucane do jednego wora normy damskie i męskie i mimo, że wynik jest w normie to jest za wysoki. Lekarz musi zobaczyć
Prolaktyna ładna
Izik wrote:Są wyniki prolaktyna 6,38 przy normie 2,8-29
testosteron 57 przy normie 14-76 co wy na to?
Chyba dobrze?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Mówicie o pełnoziarnistych produktach. Tak, to prawda. Dziś jest nowa moda na wszystko co ma pełne ziarno i jest ciemne. Wszystko to prawda. Tyle, że niewiele ludzi wie o tym, że nie wszystkim taka dieta wysokobłonnikowa służy. Mój mąż na przykład ma zakaz na powyższe produkty. Jego dieta? Białe pieczywo i wszystko co jest wysokokaloryczne Śmieszne prawda? A jednak.
Przez lata jadł zgodnie ze "zdrową" dietą, by oczyszczać jelita, by dobrze funkcjonował układ pokarmowy. A co się okazało? Że właśnie tym robił sobie "kuku". Dlatego jego dieta jest całkiem odmienna od tej jakże dzisiaj modnej. Nawet jego lekarz troszkę wyśmiał to dzisiejsze zdrowe odżywanie i wszystko co ma ziarna i jest ciemne.
Uważajcie, bo z niczym nie wolno przesadzać. Zbyt wiele błonnika może zapychać jelita, a skutki są czasem tragiczne..._Ania_ lubi tę wiadomość
-
We wszystkim trzeba widziec umiar i zdrowy rozsadek ja jestem daleka od tego co mi nakazuja lekarze od pewnego czasu robie to po swojemu oczywiscie z glowa ale nie bede sobie odmawiala wszystkiego bo bym zwariowala. Jem zdrowiem ale nie stosuje sie kategorycznie bo jak bym miala odstawic wszystko to wychodzi na to, ze nic nie moge zjesc.
_Ania_ lubi tę wiadomość
-
No oczywiście - umiar przede wszystkim. My makaron jadamy najwyżej raz w tygodniu, więc nie ma powodu, by się zastanawiać czy akurat pełnoziarnisty jest OK. Tak się przyzwyczailiśmy, smakuje nam i tyle. Staram się przede wszystkim gotować dość różnorodnie - odkrywać nowe smaki. Nie zawsze jemy zdrowo, nie dajmy się zwariować. Dzisiaj np. wsunęłam drożdżówkę z serem
Ewik lubi tę wiadomość
-
vincaminor wrote:Zwróć uwagę czy lab normy dla testosteronu ma "babskie" czy ogólne. Nie wiem czemu, ale czasami są wrzucane do jednego wora normy damskie i męskie i mimo, że wynik jest w normie to jest za wysoki. Lekarz musi zobaczyć
Prolaktyna ładna
tak samo prolaktyna miała widełki dla kobiet w ciąży i nie w ciąży i po menopauzie
Co do słodyczy myśle że ja również śmiało mogłabym wystąpić w ciasteczkowym potworze jako ekspert;-)Też mam szaleństwo na punkcie kasz ciemnego pieczywa jogurtów naturalnych, ale nie wiem jak wy u mnie już gastryka nie taka jak kiedyś i jeśli pozwole sobie na jakieś białe pieczywo czy makaron to zaparcie 3-4dniowe murowane4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Hej dziewczynki
Ja od kilku lat przykładam bardzo dużą wagę do tego co i jak jem. 5 lat temu byłam prawie o 20 kg cięższa, więc naprawdę odwaliłam kawał dobrej roboty. Trwało to długo, ale było warto. Ostatnio przez kręgosłup trochę musiałam odpuścić z ćwiczeniami i powoli zaczynam zauważać skutki. Zresztą teraz moim celem jest ciąża i może dlatego odpuściłam. Co do słodyczy to dla mnie mogłyby nie istnieć (przed @ mam tylko dni, że coś bym zjadła) - moją zmorą są słone przekąski (chipsy, paluszki, orzeszki). Dal nich tracę głowę
Na koniec - zerkniecie na mój wykres? Wczorajszy test ovu wyszedł niby negatywnie, a dzisiaj taki wzrost temperatury (ovu nic nie wyznaczył). Co do śluzu to jeszcze nie wiem, bo za wsześno, żeby go dzisiaj ocenić. Co myślicie? -
a propos tematu sosu słodko-kwaśnego to ja robię z tego przepisu:
http://osmykolorteczy.blog.pl/2012/09/04/kurczak-z-ananasem-w-sosie-slodko-kwasnym/
Świeży imbir zastąpiłam mielonym, a jasny sos sojowy ciemnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:02
Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry Mało piszę, ale cały czas Was czytam.
Mija miesiąc od mojego zaczęcia ćwiczeń codziennych i już niektórzy widzą efekty. Niedługo jeszcze wycieczki rowerowe się zaczną, już się cieszę. Odliczam dni do wizyty u innego ginekologa, jeszcze 13 dni.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miełego, słonecznego dnia!Ewik lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki
Kor_a myśle, ze z temp.wszystko dobrze. Mierzysz o tych samych godzinach wiec nie ma sie czym niepokoic. Zobaczymy jaka jutro bedziesz miała i powinno sie wszystko wyjasnic.
Misia to dobrze, ze zauwazasz roznice. Widac wszystko idzie w dobrym kierunku.
Iwonka pozdrawiamy Cie serdecznie super,że ćwiczysz zajelas sie troszke czymś innym. Jak dojdzie rowerek to beda jeszcze wieksze efekty.
Kochane jaka u Was pogoda? U mnie okropna wieje, pada mocno chwilami.Kor_a lubi tę wiadomość