Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy i miałam ujemny. Mam za to dodatnie Ana1 i 2#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej dziewczyny jestem już po. DziDzi ma 7 mm serduszko 160/min . Wiek ciąży o 2 dni lepiej niż z okresu. Wiek 6 tyg i 4 dni a z okresu 6 tyg i 2 dni. Jest prawdopodobnie z heparyny krwia 0.5 cm. Ma dwa tyg na wchłonięcia. Jestem przeziębiona do tego a to niebezpieczne. Mam 2 tyg leżeć. Dostałam l4 . Teraz mam zagwostke jak to pogodzić z działalnością. Ale to nie ważne. Ważne że dzisiaj zdrowa tylko ten krwia. Dr mówi że one są często.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 17:43
Rucola, JaKa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Przepraszam, ze tak męczę, ale jakie miałas badania wykonywane w kierunku zespołu antygfosfolipidowego? Pamiętasz może?
-
Selina wrote:P.ciala antyfosfolipidowe, tak się nazywalo badanie. Nie pamiętam już ile płaciłam. Tak czy inaczej moje wyniki NK i Ana lekarze zignorowali, że skoro nie poroniłam to nie należy się przejmować. Byłam u dobrego immunologa, którego też zna moja obecna gin i podtrzymuje jego zdanie
A co do NK i ANA to ja Ci nie pomogę bo ja ANA nie mam a NK mam 8% więc nie orientowałam się co z tym fantem zrobić. Dziewczyny na Immunologii i szczepieniach limfocytami więcej Ci pomogą#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sarrrra wrote:Hej dziewczyny jestem już po. DziDzi ma 7 mm serduszko 160/min . Wiek ciąży o 2 dni lepiej niż z okresu. Wiek 6 tyg i 4 dni a z okresu 6 tyg i 2 dni. Jest prawdopodobnie z heparyny krwia 0.5 cm. Ma dwa tyg na wchłonięcia. Jestem przeziębiona do tego a to niebezpieczne. Mam 2 tyg leżeć. Dostałam l4 . Teraz mam zagwostke jak to pogodzić z działalnością. Ale to nie ważne. Ważne że dzisiaj zdrowa tylko ten krwia. Dr mówi że one są często.
Ja tez jestem na własnej działalności i powiem Ci, ze to chyba najgorsza opcja dla kobiety w ciąży ;/ 7 lat płace im pieprzone składki a jak daj Boże zajdę w ciążę to ciekawe ile mi oddadzą w chorobowym i macierzyńskim...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Ponoć są często tym bardziej na leczeniu przeciwzakrzepowym. Sarra ty clexane bierzesz od pozytywnego testu czy od owulacji?
Ja tez jestem na własnej działalności i powiem Ci, ze to chyba najgorsza opcja dla kobiety w ciąży ;/ 7 lat płace im pieprzone składki a jak daj Boże zajdę w ciążę to ciekawe ile mi oddadzą w chorobowym i macierzyńskim... -
nick nieaktualnyRucola wrote:Pytam o ten zespół antyfosfolipidowy bo u mnie składa się na niego 5 klas przeciwciał i nie wiem czy to wszystkie, bo czytałam o jeszcze jakis innych. W skład tego mojego badania wchodzą anty-toczeń, antykardiolipinowe IgG i IgM i przeciw beta 2 glikoproteinie też klasy IgG i IgM. Po prostu już nie chce niczego przeoczyć.
A co do NK i ANA to ja Ci nie pomogę bo ja ANA nie mam a NK mam 8% więc nie orientowałam się co z tym fantem zrobić. Dziewczyny na Immunologii i szczepieniach limfocytami więcej Ci pomogą
Musiałabym sprawdzić na wynikach badań jak to mam dokładnie zapisane i Ci dam znać -
nick nieaktualnyTeż jestem na działalności i raczej będę kombinować jak zajde Firmę chyba przepisze na męża i zatrudni mnie tak, żebym mogła mieć wychowawczy-bo tak to należy się tylko rok macierzyńskiego. Jaja to są, że przedsiebiorcze matki mają gorzej od reszty.
Na szczęście nie jestem vatowcem, więc mogą mi skoczyć ;] Jak jestem nieraz u lekarza bo choruje i daje mi L4, to chętnie biorę, bo dostaje zwrot później na konto a w gabinecie i tak często zdarza mi się być w trakcie choroby. Niestety, państwo nas "okrada" często w chamski sposób, płacę składki zdrowotne co miesiąc a nie korzystam z tego bo kolejki kosmiczne a jak się już dostanę gdzieś to sprzętu nie ma dobrego albo lekarz konował, więc i ja czasem pokombinuje -
Sarrrra wrote:Rucola zus to masakra. Jak teraz płacisz 1122 zł zus to masz na rękę 2 tys zł. Przez rok. Żeby mieć 4 tys zł muszę przez pół roku płacić zus 3 tys zł albo przez 3 miesiące 6 tys zł. Co do l4 to tylko kłopot. Wzięłam ale nawet 1 fv nie mogę wystawić no masakra. Heparyna od owulacji. Jestem zdecydowanie przykładem że przy mutacji krzepliwości heparyna pomaga zajść. 12 miesięcy starać dwa razy heparyna od owu i 2 razy ciaza.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sarrrra wrote:Mutacje pai homo i mthfr c677t hetero plus lekkie cd 4 do cd8 podwyższone. Niedomoga luteinowa. To wsumie tyle#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sarrrra wrote:Rucola ale mthfr nie świadczy o trombofilii ale v liden oraz pai . Tak czytałam przynajmniej.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. U mnie dość leniwie, coś tam ogarniam, coś gotuję....
Dziwne rzezcy też się u mnie dzieją od 3 dni mam prawie pozytywne testy owu. Co prawda mam PCOS ale LH jeszcze nigdy mi tak szybko nie rosło po @, chyba ze to efekt lametty. Profilaktycznie się przytulamy#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
My wczoraj z mężem sie przeprowadziliśmy. Cały dzień wczoraj przelewal am w nowym łóżku żeby prz4ziebienie prz4szlo. Niestety mimo cytryn miodu itd nie przechodzi:(dzisiaj już troszkę poronilam e nowym mieszkaniu i teraz czuje plecy i znowu leżę. Boję się tego krwiak a więc nie chcę przeginac z ruszanianiem się. Jutro na sek jadę do kancelarii wziąć rzeczy i będę pracować w łóżku.
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:My wczoraj z mężem sie przeprowadziliśmy. Cały dzień wczoraj przelewal am w nowym łóżku żeby prz4ziebienie prz4szlo. Niestety mimo cytryn miodu itd nie przechodzi:(dzisiaj już troszkę poronilam e nowym mieszkaniu i teraz czuje plecy i znowu leżę. Boję się tego krwiak a więc nie chcę przeginac z ruszanianiem się. Jutro na sek jadę do kancelarii wziąć rzeczy i będę pracować w łóżku.
Ty to odpoczywaj dużo, a nie ganiasz i ogarniasz. Na spokojnie i zero wieszania firan, zasłon czy mycia okien. Masz dbać o siebie, chuchać i dmuchać żeby ten Twój cud się zdrowo urodził