Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki? Ja pierdziu...poproszę o instrukcję jak to zrobić :D
    Gdzieś w marzeniach zawsze chciałam mieć bliźniaki :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja w ogóle nie um8em odczytać tych wyników selinko. Jakaś czarna magia. Przy nk miałam podobnie. Masakra.
    Też miałam czas w szczególności po poronieniu że chciałam wszystkie badania swiata zrobić żeby tylko mieć poczucie że zrobiłam wszystko co mogłam podczas starań.

Rucola jak beta? Rośnie? Nie odzywasz się coś.
    :0 Nie sprawdzałam bety,zresztą doktor odradzał na tym poziomie. Zreszta to nie na moje nerwy ;) w czwartek mam wizytę. Na razie emek uczy się dawać mi clexane i dziś było już naprawdę super, może nawet siniaka nie będzie ;)
    A co do moich bliźniaków, to na razie były 2 Pęcherzyki na usg i gin na razie nic nie wyrokował, bo uznał, ze jeden z pęcherzyków może się po prostu wchłonąć. czytałam i faktycznie często są 2 pęcherzyki na wczesnym etapie a potem jeden znika. Ale chcę wierzyć, ze będą 2 Maluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 23:56

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko z tego co się orientuję to ANA wskazują na problemy z autoimmunoagresją i nie wpływają bezpośrednio na plemniki czy zarodek i tak naprawdę warto będzie brać encorton albo metypred i to powinno rozwiązac problem. ja cały czas jestem na encortonie, da się żyć ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Selinko z tego co się orientuję to ANA wskazują na problemy z autoimmunoagresją i nie wpływają bezpośrednio na plemniki czy zarodek i tak naprawdę warto będzie brać encorton albo metypred i to powinno rozwiązac problem. ja cały czas jestem na encortonie, da się żyć ;)
    A możesz zerknąć na te moje wyniki? wrzuciłam na poprzedniej stronie na końcu
    Ja już nie wiem w końcu czy ten mój wynik jest pozytywny czy negatywny. Niby na końcu są 3 plusiki, ale w tabelce wszędzie 0 jest. Nie umiem tego odczytywać
    Życzę, żeby te 2 maluszki z Tobą zostały i nic się nie wchłaniało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 01:33

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A możesz zerknąć na te moje wyniki? wrzuciłam na poprzedniej stronie na końcu
    Ja już nie wiem w końcu czy ten mój wynik jest pozytywny czy negatywny. Niby na końcu są 3 plusiki, ale w tabelce wszędzie 0 jest. Nie umiem tego odczytywać
    Życzę, żeby te 2 maluszki z Tobą zostały i nic się nie wchłaniało :)
    Właśnie patrzyłam na nie i nie moge ich rozszyfrować, bo noje wyglądają niby podobnie a jednak inaczej, ale wydaje mi się ze te wyniki nie swiadcza o chorobach tylko o tym, ze masz zwiekszona tendencje do zachorowania ( te rozne przeciwciala przyporzadkowane są toczniowi, rzs, zespołowi sjogrena) i generalnie wnoszą informacje, ze masz jakies przeciwciala i trzeba je wyciszyć zeby ułatwić zapłodnienie i zagniezdzenie. Ja to tak rozumiem. Nie pasuje mi tylko ta legenda, skąd w istatniej rubryce +++ skoro wczesniej nie było żadnego. To juz lekarz musi Ci zinterpretować

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Właśnie patrzyłam na nie i nie moge ich rozszyfrować, bo noje wyglądają niby podobnie a jednak inaczej, ale wydaje mi się ze te wyniki nie swiadcza o chorobach tylko o tym, ze masz zwiekszona tendencje do zachorowania ( te rozne przeciwciala przyporzadkowane są toczniowi, rzs, zespołowi sjogrena) i generalnie wnoszą informacje, ze masz jakies przeciwciala i trzeba je wyciszyć zeby ułatwić zapłodnienie i zagniezdzenie. Ja to tak rozumiem. Nie pasuje mi tylko ta legenda, skąd w istatniej rubryce +++ skoro wczesniej nie było żadnego. To juz lekarz musi Ci zinterpretować
    Ano właśnie, skąd te plusy ja nie wiem, ale dzięki za info :) czekam spokojnie na wizytę u lekarza

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zatestowałam https://zapodaj.net/1a6db7ec18179.jpg.html ;) Rocznik 86' jeszcze daje radę...

Selina, JaKa lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dzisiaj zatestowałam https://zapodaj.net/1a6db7ec18179.jpg.html ;) Rocznik 86' jeszcze daje radę...
    Krecha jak malowana, gratulacje :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa! <3 piękne kreski! Gratulacje :D
    Nie długo się staraliście prawda?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to od wrzesnia, na OF od grudnia. To się nazywa petarda ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Selina, dziękuję Rucola :* to był nasz 4 cs ;)Rucola wszystkie wie! ;) detektyw...

lilly. lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję cukierkowa. Szybciutko :) super !!! Który dzień cyklu ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:54

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Gratuluję cukierkowa. Szybciutko :) super !!! Który dzień cyklu ?:)
    Dziękuję Sarrra :* dziś to mój 29dc

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 5 tydzień się zaczął:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Gratulacje :) Dobrze, że parzysta liczba w roku przynosi Wam szczęście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi_Ka wrote:
    Gratulacje :) Dobrze, że parzysta liczba w roku przynosi Wam szczęście.
    Parzysta liczba w roku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2018

Selina lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bibi-Ka :) , oby ten rok nam wszystkim sprzyjał!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a czemu bierzesz heparyne ? W końcu ja brałas od owulacji? Encorton to na te przeciwciala antyplemnikowe. A dupka bierzesz ? Czy lutke?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Rucola a czemu bierzesz heparyne ? W końcu ja brałas od owulacji? Encorton to na te przeciwciala antyplemnikowe. A dupka bierzesz ? Czy lutke?
    Heparyne biore z powodów ogólnych, ze względu na kiepskie wyniki testu CBA, dodatnia beta2glikoproteine w klasie igM ( w ostatnich wynikach wyszla mi w normie). Lekarz mi ją zlecił dopiero jak zobaczyl 2 pecherzyki, wczesniej cos wspominal. Zapisał mi duphaston, ale bez cisnienia max 2 tabletki na dobe, aktualnie biore jedna ale co kilka dni badam progesteron. Encorton na przeciwciala przeciwplemnikowe,bo z zalozenia tez moga zagrazac zarodkom.

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ