Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
My na 80% też chłopak
Selinka a co do PAI homo to moze warto byłoby jednak wdrożyć heparyne od owu, tym bardziej że miałaś IUI? większość dziewczyn z tą mutacją ma takie postępowanie... Tak tylko sobie myślę. Wiem, ze lekarze Ci nie zlecili, ale gdybyś chciała i sie uparła. Nie zaszkodzi a moze pomoże#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:My na 80% też chłopak
Selinka a co do PAI homo to moze warto byłoby jednak wdrożyć heparyne od owu, tym bardziej że miałaś IUI? większość dziewczyn z tą mutacją ma takie postępowanie... Tak tylko sobie myślę. Wiem, ze lekarze Ci nie zlecili, ale gdybyś chciała i sie uparła. Nie zaszkodzi a moze pomoże -
rozmawiała właśnie o tym z moją gin. Pytałam dlaczego przy taich samych mutacjach lekarze różnie postępują. Nie umiała uzasadnić. Po prostu każdy ma inną praktykę i doświadczenie. Ja też uważam, ze heparyna przy tej mutacji pai homo jest zbawieniem dla mnie to jest dziwne , ze lekarze nie chca chociaż raz spróbować, chociaż 0,4 od 2 dnia po owulacji. Wiem , ze heparyna nie jest szkodliwa jak się ją weźmie przez pare dni a potem odłoży.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:rozmawiała właśnie o tym z moją gin. Pytałam dlaczego przy taich samych mutacjach lekarze różnie postępują. Nie umiała uzasadnić. Po prostu każdy ma inną praktykę i doświadczenie. Ja też uważam, ze heparyna przy tej mutacji pai homo jest zbawieniem dla mnie to jest dziwne , ze lekarze nie chca chociaż raz spróbować, chociaż 0,4 od 2 dnia po owulacji. Wiem , ze heparyna nie jest szkodliwa jak się ją weźmie przez pare dni a potem odłoży.
Jednak jeśli miałoby to jakoś pomóc, to zapłacę 100% za te zastrzykiAishha lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Ale z tego co się orientuję, jest droga. Nikt mi nie da refundowanej heparyny jak nie mam na papierze napisane, że mam trombofilie. Mutacja, to małe piwo w porównaniu do trombofilii lub tocznia.
Jednak jeśli miałoby to jakoś pomóc, to zapłacę 100% za te zastrzykiSelina lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Selinko ja mam stwierdzona trombofilie tylko na podstawie wyników z mutacji. Do dnia pozytywnej bety brałam heparyne bez refundacji ok 10 zl za zastrzyk. A od pozytywnej bety gin wypisal recente na refundowany neoparin. Tak zrobiło 2 ginkow i hematolog. U mnie wyniki na krzepliwosc były dobre ( w geanicy) mimo mutacji.
-
Ja dostałam dopiero przy obecnym pęcherzyku w macicy, od razu neoparin z refundacją ale ja mam wykluczone wszelkie mutacji, nawet hetero, ale miałam niejasne przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnySarrrra wrote:Selinko ja mam stwierdzona trombofilie tylko na podstawie wyników z mutacji. Do dnia pozytywnej bety brałam heparyne bez refundacji ok 10 zl za zastrzyk. A od pozytywnej bety gin wypisal recente na refundowany neoparin. Tak zrobiło 2 ginkow i hematolog. U mnie wyniki na krzepliwosc były dobre ( w geanicy) mimo mutacji.
Nie bede juz jezdzic do nikogo nowego, mam dosc lekarzy.
Zła jestem w ogóle Jedna dziewczyna z forum ktora ma IUI u tej samej gin co ja dostała juz 2x kroplówkę (chyba intralipid i 2x bo podchodziła 2x do IUI). Spytałam dlaczego dostała a ona na to, ze gin jej powiedziała, że nie ma zrobionych badań p.ciał Ana a jakby były pozytywne, to kroplowka na to pomoze. Nosz kuzwa max, zanosiłam gin moje wyniki Ana gdzie 1 miałam pozytywne a 2 graniczne. Nic mi dodatkowego nie przepisała Pierdziele to wszystko, wiem, ze sie nie udało. Kurde dlaczego jedna dostaje coś, co moze pomoc a ja nic... Tyle kasy na to w koncu idzie, no szlag mnie zaraz trafi -
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Selinka spokojnie poczekaj jeszcze i sie nie złość... i nie mów ze sie nie udało... swoją droga kiedy testujesz?
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:Selinko to Ty na zdjęciu ? Gdzie taki fajny wodospad?
Kropeczka1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny