X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Kiedyś miałam tylko badane d-dimery i było ok, lekarz który rok temu widział wynik mówił że dobrze wiedzieć o tym.
    Wszędzie piszą że zagniezdzenie właśnie tak może się objawiać do 3 dni. Dziś plamienie jest brudne. Jestem bardzo osłabiona, zestresowana i mam już dość czytania czegokolwiek. Juro zrobię test a w pn betę i tyle. Trzeba czekać a stres odejmuje mi siły.
    A robilas te badania genetyczne ? U mnie d dimery tez byly dobre a mimo to mam to co sela czyli trombofilie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Kiedyś miałam tylko badane d-dimery i było ok, lekarz który rok temu widział wynik mówił że dobrze wiedzieć o tym.
    Wszędzie piszą że zagniezdzenie właśnie tak może się objawiać do 3 dni. Dziś plamienie jest brudne. Jestem bardzo osłabiona, zestresowana i mam już dość czytania czegokolwiek. Juro zrobię test a w pn betę i tyle. Trzeba czekać a stres odejmuje mi siły.
    D-dimery to niewiele w sprawie krzepliwości. Jednak weź Ty się kobieto nie stresuj :) Powiedz mi: CZYM?? tak szczerze? Sikaj jutro z rana i daj znać co widać ;)

Sarrrra myślę, że niepotrzebne jest takie nakręcanie teraz Aishhy. To, że Ty tak miałas w nieudanym cyklu nie znaczy, że musi być tak u niej. Poprostu czasem niepotrzebnie tak jest kogoś stresować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A robilas te badania genetyczne ? U mnie d dimery tez byly dobre a mimo to mam to co sela czyli trombofilie.
    Polimorfizm Pai1 to nie trombofilia... Żeby ją stwierdzić należy wykonać szereg innych badań. To tylko wskaźnik, że w przyszłości może trombofilia wystąpić, ale nie musi. Proszę, nie wprowadzajmy niepotrzebnie paniki

Magda - mbc, tajbrejk lubią tę wiadomość

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Polimorfizm Pai1 to nie trombofilia... Żeby ją stwierdzić należy wykonać szereg innych badań. To tylko wskaźnik, że w przyszłości może trombofilia wystąpić, ale nie musi. Proszę, nie wprowadzajmy niepotrzebnie paniki
    To przy calej ciazy wszyscy lekarze u mnie stwierdzali jednoglisnue ze mam trabofilie . Na pofstawie wynikiw badan genetycznych.chyba z3 Ty masz heterozygore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 19:35

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazuwano ze przez nadkrzepliwosc nie dochodzilo do zagniezdzenua a potem bez heparyny bylo zagrozenie ciaxy

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi mowiono ze nadkrzepliwisc to wlasnie trombofilia.

Gen PAI-1 jest odpowiedzialny za produkcję PAI-1 – inhibitora aktywatora plazminogenu – 1. Jest on jednym z czynników układu krzepnięcia, kontroluje procesy rozpuszczania włókien w skrzepach (fibrynolizy). w taki sposób, że hamuje aktywację plazminogenu, którego aktywną postacią jest plazmina – rozkłada ona białka krwi w skrzepach oraz włókienka. Zapobiega, więc np. krwawieniom spowodowanym zbyt wczesną destrukcją skrzepu. W przypadku mutacji homo, siła genu jest wzmocniona, dlatego istnieje ryzyko zakrzepicy, ponieważ nie pozwala on czasem na wystarczająco szybki i efektywny rozkład skrzepu. Mutacja hetero obecnie uważana jest za niezbyt znaczącą klinicznie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra kluczowe jest pierwsze zdania tego co wrzucilas: to JEDEN z czynników, to nie jest trombofilia. Źle Ci naprawdę lekarze mówili, ja byłam na kilku wizytach u 2 różnych immuno i hepatologa bardzo dobrych i każdy mówił, że by stwierdzic trombofilie trzeba wykonać 5 innych badań krwi. Mam je spisane gdzieś w domu na kartce, ale nie badałam. Ja mam Pai 1 homo, więc te gorsza wersję powiedzmy. Miałam 2x Neoparin przy IUI, ale cóż z tego skoro widać nie tu leży przyczyna.
    Nie wiesz też na 100% czy u Ciebie z tym na pewno był problem, że się nie udawało. Tak naprawdę z medycznego punktu widzenia poronienia związane z trombofilia występują od 8 czy 9tyg.ciazy jak budują się naczynia krwionośne między zarodkiem a matką, nie można mówić o niepowodzeniach (niemożności zagnieżdżenia zarodka) związanych z trombofilia. Naprawdę zgłębiłam temat a do tego jakiś czas temu była konferencja lekarska związana z mutacjami i polimorfizmami i ustalono właśnie to co napisałam powyżej.
    Naprawdę, gdyby to był problem, to już dawno byłabym w ciąży z takimi lekami na jakich byłam

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja nawet nie rozumiem o czym piszecie, Pai Srai i tak nie będę tego badać. Co innego gdyby problem był totalnie nieznany a tu wiemy że plemniki są słabe.
    Test negatywny póki co ale jest jeszcze 5 dni do @

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Laski, ja nawet nie rozumiem o czym piszecie, Pai Srai i tak nie będę tego badać. Co innego gdyby problem był totalnie nieznany a tu wiemy że plemniki są słabe.
    Test negatywny póki co ale jest jeszcze 5 dni do @
    Nie ważne o czym ;) i nie zawracaj sobie tym głowy :)
    Jeszcze może być za wcześnie na pozytyw jak dopiero parę dni temu było zagnieżdżenie, nie u każdego migiem wychodzi 2 kreska. Moja znajoma miała 2 kreskę przy becie ponad 100 i było to parę dni po terminie @

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie ważne o czym ;) i nie zawracaj sobie tym głowy :)
    Jeszcze może być za wcześnie na pozytyw jak dopiero parę dni temu było zagnieżdżenie, nie u każdego migiem wychodzi 2 kreska. Moja znajoma miała 2 kreskę przy becie ponad 100 i było to parę dni po terminie @

No trochę olewczo to może powiedziałam z tą genetyka, czaje te badania ale tak jak mówisz, nie chce sobie tym głowy zawracać. Jutro zrobię betę żeby chociaż wiedzieć czy odstawić progesteron bo coś mi tu nie gra. Z jednej strony niemożliwe żeby przy tak wysokim wyniku zaczęły się plamienia miesiaczkowe a z drugiej to przez dwa dni były w kremowym sluzie, teraz była w lekko rozciagliwym jak przed @
    Na bieliźnie nie ma nic.
    Wczoraj czytałam na zaciązonych ze miały i po 5 dni takie akcje i kończyły się ciążą.
    Jeśli jutro beta nie wyjdzie to odstawiam luttagen i oby szybciej przyszła miesiączka, chociaż zabieg będę miała z głowy. Trochę żałuję że akurat w tym cyklu odstawiłam luteine bo może zmiana ma tu znaczenie.
    Dobrej niedzieli dziewczyny, mnie dziś odwiedza przyjaciółka z 400 gramowym bobem w brzuchu ;) relaks jak znalazł!

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha ktory to dpo? Trzymam kciuki :)

Aishha lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wierzę, że Twoje objawy, to dobry znak :) Nie żałuj, że odstawiłam lutke, może akurat ten nowy lek Ci pomógł a nie zaszkodził?

My byliśmy dziś na Baraniej Górze w parę osób, bardzo fajnie było! :D Kwaśnica mi się marzyła i mmm prze pyszna była <3 Teraz niestety wracamy w mega korku echh

Aishha lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mojej karty obserwacji to jest jakieś 10-11 dni po owu.
    Myślę że gdyby się udało to jutro tak czy siak coś wyjdzie, z testami to wiem że i po terminie @ często nie wychodzą.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziesz jutro na bete?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Idziesz jutro na bete?

Tak idę.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na zawal z nerwow padla..

W ogole nigdy bety nie robilam.. hmm dziwne;P

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to robiłam tyle razy ze hej!!!:) ogólnie ostatnio często krew upuszczam...
    Pogoda dzis zdecydowanie wycieczkowa - my na rowerach:)
    Cos mnie gardło pobolewa... jutro idę na monit - ciekawe co tam słychać na dole:)

Selina, Aishha lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda piękna a ja przesiedzialam w domu bo gości mieliśmy. Za to teraz zrobiłam sobie hybrydki i jeszcze na spacer po parku się wybieramy.

Co do bety to chyba będzie to moja trzecia.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja to nie zlicze ile razy betę robiłam, ale chyba z 10 ;) Po każdej IUI musiałam i miałam wiele cykli podejrzanych wcześniej, więc tak samo. Teraz w sumie już z 5mies.nie betowalam :P Ale skuta i tak byłam nieźle przez ten czas

Kropeczko gdzie jezdziliscie? Bulwary czy gdzieś indziej? :)

Aishha jak tam koleżanka w dwupaku? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:27

• tajbrejk Koleżanka

Wysłany: 14 października 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Sarrrra kluczowe jest pierwsze zdania tego co wrzucilas: to JEDEN z czynników, to nie jest trombofilia. Źle Ci naprawdę lekarze mówili, ja byłam na kilku wizytach u 2 różnych immuno i hepatologa bardzo dobrych i każdy mówił, że by stwierdzic trombofilie trzeba wykonać 5 innych badań krwi. Mam je spisane gdzieś w domu na kartce, ale nie badałam. Ja mam Pai 1 homo, więc te gorsza wersję powiedzmy. Miałam 2x Neoparin przy IUI, ale cóż z tego skoro widać nie tu leży przyczyna.
    Nie wiesz też na 100% czy u Ciebie z tym na pewno był problem, że się nie udawało. Tak naprawdę z medycznego punktu widzenia poronienia związane z trombofilia występują od 8 czy 9tyg.ciazy jak budują się naczynia krwionośne między zarodkiem a matką, nie można mówić o niepowodzeniach (niemożności zagnieżdżenia zarodka) związanych z trombofilia. Naprawdę zgłębiłam temat a do tego jakiś czas temu była konferencja lekarska związana z mutacjami i polimorfizmami i ustalono właśnie to co napisałam powyżej.
    Naprawdę, gdyby to był problem, to już dawno byłabym w ciąży z takimi lekami na jakich byłam

Podpisuje sie pod tym co Selina napisala. Od siebie dodam tylko, ze tez mam mutacje MTHFR i PAI 1 i urodzilam dziecko bez heparyny, a nie raz mnie straszono, ze bez zastrzykow mi sie nie uda.

Aishha, Selina lubią tę wiadomość

4-2017 - Ciąża biochemiczna po 2. Cyklu z letrozolem
    6-2017 - ciąża po 4. cyklu z letrozolem
    Syn ur. 3-2018

AMH 1,4 - 2-2018
    AMH 0,57 - 10-2019

11- 2019 -zaczynamy starania o drugiego potomka
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ