Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja również jestem rocznik '86 , staralam się 5 cykli,od początku starań prowadzę tu wykresy i dzisiaj zobaczyłam na teście 2 kreseczki !!! Za chwilę zrobiłam drugi innej firmy i również dwie kreseczki !!
moni86, xgirl, D_basiula, Sasanka5 lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Cześć Sasanka5!
ja też teraz zaczęłam drugi cykl starań
przykro mi z powodu Twojego poronienia, ale nie martw się wszystko będzie dobrze. Co do testów owu, to raczej nie są one jednoznacznym wyznacznikiem owulacji.. poczytaj w innych wątkach.
Szczerze mówiąc, to ja żyłam w wielkiej nieświadomości przed ovufriend - nie wiedziałam np. że ibuprom może źle wpływać na owulację (a zwykle to brałam na ból głowy), że wiesiołka powinno się łykać do owulacji (do tej pory łykałam sobie jak chciałam ze względu na kwasy omega).... a ilu rzeczy jeszcze nie wiem... to wolę nie myśleć -
Kropeczka1986 wrote:Dziewczyny jakie macie amh? Bo martwię sie ze moje za wysokie... czytałam ze powyżej 3 to cos z hormonami...
TSH - 1,914 (norma 0,550 - 4,780)
FSH - 6,39 (norma 2,5 - 10,2)
LH - 3,36 (norma 1,9 - 12,5)
prolaktyna - 8,4 (norma 2,8 - 29,3)
myślicie, że warto zrobić jeszcze na wszelki wypadek AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 07:58
-
Moni86 na początku starań najważniejsze są w sumie hormony. Dorzucilabym do tego w pierwszej fazie estrogen, mize testosteron, w drugiej progesteron, estrogen. Mi mowila gin, że przy staraniach tej powinno być poniżej 1, ale myślę, że u Ciebie jest ok. Moim zdaniem amh na razie nie musisz robić, jeżeli owujacja i cykle są w porządku. Przy stymulacji jest ono bardziej przydatne
moni86 lubi tę wiadomość
-
Desiree, dzięki za podpowiedź
cykle mam regularne (średnio 29 dni) więc chyba na razie z dodatkowymi badaniami poczekam, tym bardziej, że moja gin mówiła że mam nie szaleć bo w jej ocenie wszystko ok.... ale wiecie jak to jest.... Nasz rocznik chyba strasznie niecierpliwy ha ha -
XGirl gratuluję!! ja dopiero do ginekologa 21 listopada,wg mnie będzie to koniec szóstego tygodnia,mam nadzieję,że też już coś zobaczę. Chciałabym jeszcze powiedzieć ,że o ciąże starałam się 5 cykli , w 5 cyklu ,czyli tym szczęśliwym użyliśmy żelu conective plus,więc nie wiem czy to zbieg okoliczności czy rzeczywiście to on mi pomógłurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Moni co do tego ibupromu,jak piszesz ,że on negatywnie wpływa na owulacje to ja się z tym nie zgodzę, ja mam bardzo bolesne miesiączki i tylko ibubprom mi pomagał i to ten max, potrafiłam zjeść cały blister w ciągu jednego okresu przez pierwsze dwa dni i zawsze miałam owulacje,a teraz jestem w ciążyurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualnyWitam Was dziewczyny po dłuższej nieobecności! wróciłam z urlopu meeega wypoczęta, naładowana Wit.D i nowa energią! Stęskniłam się już za pracą
Taka jestem szczęśliwa po tym powrocie, tak poprostu, bo wypoczęlismy Jednak już miałam ochotę wracać, nie chciałabym dłużej tam być, pomimo że było cudnie i pięknie i przede wszystkim śmiesznie tanio ;] Teraz skóra zlazi po opalaniu hehe no i zimno nam brr
Witam nowe koleżanki i życzę powodzenia
Gratuluję Mikka ciąży
Xgirl super, że wszystko dobrze u Was
Co do starań, to przede wszystkim prawie tam o tym nie myślałam Prawie, bo nie da się nie myśleć w ogóle patrząc np.na rodziny z małymi dziećmi lepiacymi babki z piasku czy taplajacymi się w morzu. Miałam często myśl, że nie chcę już jeździć na takie wakacje tylko z mężem, że wcale zwiedzanie świata mi się nie marzy we 2ke. No, myślenie się zmienia w różnych sytuacjach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 12:58
-
Selina wrote:Witam Was dziewczyny po dłuższej nieobecności! wróciłam z urlopu meeega wypoczęta, naładowana Wit.D i nowa energią! Stęskniłam się już za pracą
Taka jestem szczęśliwa po tym powrocie, tak poprostu, bo wypoczęlismy Jednak już miałam ochotę wracać, nie chciałabym dłużej tam być, pomimo że było cudnie i pięknie i przede wszystkim śmiesznie tanio ;] Teraz skóra zlazi po opalaniu hehe no i zimno nam brr
Witam nowe koleżanki i życzę powodzenia
Gratuluję Mikka ciąży
Xgirl super, że wszystko dobrze u Was
Co do starań, to przede wszystkim prawie tam o tym nie myślałam Prawie, bo nie da się nie myśleć w ogóle patrząc np.na rodziny z małymi dziećmi lepiacymi babki z piasku czy taplajacymi się w morzu. Miałam często myśl, że nie chcę już jeździć na takie wakacje tylko z mężem, że wcale zwiedzanie świata mi się nie marzy we 2ke. No, myślenie się zmienia w różnych sytuacjach.
Nooo najważniejsze że jesteś naladowana pozytywna energia i odpoczelas. Odnośnie wyjazdów i chęci wakacji już z dzieckiem to mam to samo...zwiedzanie czy jakikolwiek relaks nie cieszy już tak samo.
Kropka a nie masz za niskiego proga?
Ja słuchajcie powoli mam dość tego wszystkiego, w poniedziałek poszłam do gina i siebie żeby sprawdził czy nie mam grzybicy po antyku bo miałam białe serowate uplawy. Ciężko mu było stwierdzić bo lactovaginal nie rozpuscil się do końca. Pobrał posiew i dał jakiś krem i tabletki w razie czego na jeden dzień. Wczoraj odebrałam wynik a tam nadal Ecoli i tym razem dodatkowo enterococus faecalis. Dwa ostatnie antybiotyki brane przed o po laparo powinny ubić dziada a tu nic. Zadzwoniłam do Wasilewskiego a on powiedział żeby to olać jeśli nie mam żadnych dolegliwości i kartki papieru leczyć nie będziemy. I teraz przeraża mnie fakt że będę z tym starać się o dziecko ;/
Z drugiej strony piszą że rzeczywiście ogromna część populacji ma bakterie nawet nie wiedząc i nic się nie dzieje złego w związku z tym...