X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A jak u Ciebie? :)
    U mnie 12dc i działamy ale martwi mnie dziwny ból podczas współżycia jakby gdzieś na przedniej ściance. Wrażenie mam jakby to był guzek bo boli w jednym punkcie. Nie daje mi to spokoju bo nigdy nie miałam czegoś takiego :(

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    U mnie 12dc i działamy ale martwi mnie dziwny ból podczas współżycia jakby gdzieś na przedniej ściance. Wrażenie mam jakby to był guzek bo boli w jednym punkcie. Nie daje mi to spokoju bo nigdy nie miałam czegoś takiego :(
    Może to nic takiego, mam nadzieję.
    Owocnych starań zatem ;)

My ubralismy choinkę, nawet fajnie wyszło w tym roku :) Zabieramy sie za sałatkę jarzynową i za brownie z fasoli :P

Aishha lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Może to nic takiego, mam nadzieję.
    Owocnych starań zatem ;)

My ubralismy choinkę, nawet fajnie wyszło w tym roku :) Zabieramy sie za sałatkę jarzynową i za brownie z fasoli :P
    Choinkę ubralam w piątek żeby już wysprzatac wszystko. Wczoraj upiekłam 3 ciasta bezglutenowo-bezmleczno-bezjajeczne :D będzie jedzone...aa i bez białego cukru! Dziś mama szaleje z bigosem i rybami więc jutro powinien być już luz.

Z tym bólem to oby tylko nic nie wyrosło, wiem że mając bakterie występują bóle.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Choinkę ubralam w piątek żeby już wysprzatac wszystko. Wczoraj upiekłam 3 ciasta bezglutenowo-bezmleczno-bezjajeczne :D będzie jedzone...aa i bez białego cukru! Dziś mama szaleje z bigosem i rybami więc jutro powinien być już luz.

Z tym bólem to oby tylko nic nie wyrosło, wiem że mając bakterie występują bóle.
    To ja sie az tak nie narobiłam ;) może i więcej bym podziałała, ale za dużo w pracy siedziałam...jeszcze jutro idę :/
    Moje brownie tez bez białego cukru, mąki (zmielone migdały zamiast niej), jajek i mleka :P niestety tylko wykupili mi bezglutenowy proszek do pieczenia ;> i dam zwykły, przeżyję :D Kurczę gadamy jak jakieś świry heheh :D

Oby zatem nic nie rosło tam w srodku ;> bo może rosnąc kropek juz niebawem :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam grulenowo maczno jajeczne ciasto michalki z kakao i na masle :p po swietach bedzie 100 kg wiecej :p

Selina lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja zrobilam grulenowo maczno jajeczne ciasto michalki z kakao i na masle :p po swietach bedzie 100 kg wiecej :p
    I bardzo dobrze :D

• Aishha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Eee Tobie można, my dbamy o dobre jajeczka :D
    Swoją drogą to będąc w gościach jedzenia się nie uniknie także w domu mam zamiar jeść to co mogę a u cioci skubne to co w miarę zdrowe i nie będę robić szopek.
    Dziś przyjeżdża siostra z chrzesniakim, będą przytulaski.
    Selina, praca dziś to przesada...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już prawie w domkue jestem, więc pracy jako takiej naprawdę było mało ;) aczkolwiek niewyspana jestem na maxa...

Kurde chyba błąd zrobiłam, bo pokroilismy wczoraj sałatkę jarzynową i mogłam ja dziś dopiero wymieszać z majonezem a zrobiłam to wczoraj :/ Myślicie że będzie się ją dało jeść przez święta? Stoi w lodówce

• Aishha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Już prawie w domkue jestem, więc pracy jako takiej naprawdę było mało ;) aczkolwiek niewyspana jestem na maxa...

Kurde chyba błąd zrobiłam, bo pokroilismy wczoraj sałatkę jarzynową i mogłam ja dziś dopiero wymieszać z majonezem a zrobiłam to wczoraj :/ Myślicie że będzie się ją dało jeść przez święta? Stoi w lodówce
    Powinna być ok ale ja wyjątkowo wrzuciłam wszystko do miski i jutro wymieszam Ale to brokułowa więc delikatna, jarzynowa wytrzyma.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Powinna być ok ale ja wyjątkowo wrzuciłam wszystko do miski i jutro wymieszam Ale to brokułowa więc delikatna, jarzynowa wytrzyma.
    Uff oby ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam świętowanie u Was? :)
    U nas spoko całkiem, właśnie jesteśmy w drodze do mojej siostry. Nie obzeram się jakoś, ale brzuch mój dziś z rana cierpiał, bo jednak jakieś jajko w sałatce czy cieście było czy tam mąka i panierka wszechobecna no i słodyczeeee...
    Co dostałyście pod choinkę? ;)
    Ja od męża taki ogromny but podgrzewany do prądu :P hehe na moje wiecznie zimne stopy. A od teściów szalik dostałam taki ogromny, widać wszyscy wiedzą że jestem zmarzluch :P Mąż się mega ucieszył z czytnika ebooków, bawił się tym pół wieczoru

• Aishha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny jak tam świętowanie u Was? :)
    U nas spoko całkiem, właśnie jesteśmy w drodze do mojej siostry. Nie obzeram się jakoś, ale brzuch mój dziś z rana cierpiał, bo jednak jakieś jajko w sałatce czy cieście było czy tam mąka i panierka wszechobecna no i słodyczeeee...
    Co dostałyście pod choinkę? ;)
    Ja od męża taki ogromny but podgrzewany do prądu :P hehe na moje wiecznie zimne stopy. A od teściów szalik dostałam taki ogromny, widać wszyscy wiedzą że jestem zmarzluch :P Mąż się mega ucieszył z czytnika ebooków, bawił się tym pół wieczoru
    U mnie tez spoko, wczoraj byliśmy u ciotki na obiedzie, później w domu z siostrą i szwagrem do późnej nocy pilismy %
    Dziś w domu na lajcie, nigdzie się nie wybieramy.
    Ten cykl jest najlepszy ze wszystkich dotąd pod względem serduchowania. Oboje mamy chęć i jakąś frajdę ;)
    Ja dostałam od męża perfumy moje ulubione A od siostry i rodziców torebkę Zary i fajny sweterek cieplusi. Każdy z prezentów zadowolony a szczególnie chrzesniak bo dostał od nas kierownice do gier i teraz stare konie jeżdżą z małym na zmianę ;)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    U mnie tez spoko, wczoraj byliśmy u ciotki na obiedzie, później w domu z siostrą i szwagrem do późnej nocy pilismy %
    Dziś w domu na lajcie, nigdzie się nie wybieramy.
    Ten cykl jest najlepszy ze wszystkich dotąd pod względem serduchowania. Oboje mamy chęć i jakąś frajdę ;)
    Ja dostałam od męża perfumy moje ulubione A od siostry i rodziców torebkę Zary i fajny sweterek cieplusi. Każdy z prezentów zadowolony a szczególnie chrzesniak bo dostał od nas kierownice do gier i teraz stare konie jeżdżą z małym na zmianę ;)
    Cieszę się, że święta udane :D no i te <3 ;) musi coś z tego być! Zacieram ręce. Pewnie jakoś po nowym roku testowanie? Tylko nie mow, ze nie sikniesz ;>

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że będę testować, staraliśmy się pełna parą więc szanse są ogromne. Dziś 16dc od jutra zapodam Besins. Planowo @ 8-9 stycznia więc jeszcze jest czas. Niech nie przychodzi franca.
    Czas wstawać do pracy... :(

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jest do czego odliczać przynajmniej ;)
    Ja dziś spróbuję się wbić do ginki w poniedziałek na monit, o ile przyjmuje.
    Nadal nie wiem co robić, czy iść na biopsjet endo czy starać się w tym miesiącu...
    Też idę do pracy, ale od 11 do wieczora :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 08:48

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No, to jest do czego odliczać przynajmniej ;)
    Ja dziś spróbuję się wbić do ginki w poniedziałek na monit, o ile przyjmuje.
    Nadal nie wiem co robić, czy iść na biopsjet endo czy starać się w tym miesiącu...
    Też idę do pracy, ale od 11 do wieczora :/
    skoro zaskoczyłas w ostatnim cyklu to raczej bym sie starała. Ale poradz się swojej ginki, nawet gdyby cos tam było to dalsze leczenie od kolejnej @ wiec teraz po prostu sie starajcie :)
    Ja sie pocieszam ze to tylko dwa dni i znowu 4 dni wolne.
    A za miesiac jedziemy w góry z moją siostrą i jej rodziną tak jak w zeszłym roku. Już sie nie moge doczekać.

Selina lubi tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki;)

Ja za to tak sobie pofolgowałam z jedzeniem ze hoho :) ale spoko dzis biegnę na silke :) chociaż oczywiscie mama jedzenia tyle zapakowała ze jeść będziemy przez miesiąc chyba:) ale wiecie co nikt a to nikt nie życzył nam dziecka - nie było słowa na ten temat wiec zupełnie o tym nie myślałam:) odpoczywam jeszcze od tej myśli za nim zacznę sie faszerować hormonami:)

Co do prezentów to my mamy tak fajnie ze gdzie nie pojedziemy tam dostajemy :) w sumie bo sami tez kupujemy wszędzie:) tak wiec:
    W wigilie u teścia na mnie czekała karta upominkową do douglasa, bidon żebym na bieżnie miała mój m. Dostał jakieś kosmetyki i spodenki do biegania, pozniej koło 17:00 wyruszyliśmy do moich rodziców i tam dostałam bluze i legginsy adidasa i słuchawki do biegania :), mój m za to spodnie, słuchawki i poprosił tez o tłuczek do ziemniaków i taki dostał - mój maz jest bardzo praktyczny :)
    Na drugi dzień przyjechał mój brat z rodzina i znow dostałam kartę upominkową do douglasa :) za to maz kilka piwek kraftowych:)
    No i wczoraj ostatni dzień prezentów gdzie wróciliśmy do teścia bo przyjechał brat meza z rodzina i tam dostałam piżamkę świąteczna, tusz do rzęs i pomadkę a maz jakieś kosmetyki :)
    Także jadę dzis dziewczyny do douglasa na zakupy bo kasy a kasy mamy :) trafili w sumie W dobry moment bo mi sie podkład skonczyl i miałam sie i tak wybrać do douglasa :)

Ja mam wolne i idę do pracy dopiero w sylwestra od 9 do 13:30:) tak sie ciesze ze w końcu odpocznę :) dzis musze tylk jeszcze jechać do galerii krakowskiej do obaga bo kupiłam mamie zegarek i za mały wiec musze wymienić pasek :)

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Aishha Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kropka to mialas szalenstwo prezentowe. No i super, takie rzeczy cieszą mega. Ja też jadłam bez wiekszego odmawiania sobie ale nie byłam jakas przejedzona jak to czesto bywało. Miałam w sumie nie pić alko ale w pierwszy dzien swiat piłam winiacza a wczoraj jednego drina niestety z colą bo inaczej whisky mi nie smakuje. Ale wracam do zdrowego wcinania. Za szybko te święta zleciały.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kropeczko ile prezentów! :D na bogato :P Zazdroscimy wolnego :)
    ja sie wlasnie zwlekam z lozka... Czaicie, obudziłam sie o 8:30 i dopiero wstaje i do pracy prosto ;)
    Ciezko mi natomiast wrocic do zdrowego jedzonka echh tyle słodyczy wokoł po tych swietach echh. Oczywiscie staram sie pic zioła i brac probio, ale juz zaczynam sobie wyobrazac, ze sie tam grzybek jakis robi...
    Dzwoniłam do gin, kurde nie pracują w sylwka grrrr. Akurat to jedyny moj wolny dzien no i bede musiała kombinowac znowu z klientkami 2.01.bo tylko wtedy moze mi monit zrobic za to moj doktorek od zabiegu dopiero tydzien pozniej miał wolne terminy

• Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tyle ciast jeszcze... uroki świat :) ja tez dzis pospalam - wkoncu w swoim lozku:)

Selina lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ