FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi czas leci:)
Ja już jestem w przygotowaniach do przodu. Taka była ładna pogoda ostatnio, że wszystko wyprałam i poprasowałam:) Coraz ciężej mi się jednak poruszać, jak się tylko trochę poruszam, to zadyszka mnie łapie:)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora, dobrze,że z Malutką wszystko dobrze...no a pooglądałaś Ją sobie? Bo ja to nigdy swojego nie widzę
Ja też mam zamiar niedługo poprać i poprasować (ubranka po Kubusiu,coby je odświeżyć) i ewentualne nowe ciuszki...ale póki co trzeba zakupić proszek i zwieźć ciuszki od mojej Mamy
Ja ostatnio zauważyłam,że miewam skurcze łydki (szczególnie lewej) rano, gdy UWAGA przeciągam się na łóżku...staram się więc tego nie robić, bo ból jest nie z tej ziemi A dodam,że ja jedną tabletką magnezu biorę od dawna
Blondi, no no, nieźle Ci się mój post spodobał, 7 lajków,heheheh -
No cóż pooglądałam sobie serduszko bardzo dokładnie:) płucka:) i tyle! Mała tak skakała, że lekarka nie mogła spokojnie oglądać tego co chciała. Mam już jednak wyznaczoną wizytę na to ważne USG , gdzie mała ma być pomierzona i obejrzana z każdej strony. To będzie 09.08, do tego czasu mam jeszcze wizytę u mojej ginki, ale pewnie nic mi nie pokaże- jak zwykle:)
Ostatnio mam takie skurcze łydek,że z bólu się zwijam- dosłownie. Lekarka kazałą mi brać 2x1 Magne b6 (tabletka ma 48mg), a jak nie pomoże to maksymalnie mogę 3 tabletki wziąć.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Ostatnio mam takie skurcze łydek,że z bólu się zwijam- dosłownie. Lekarka kazałą mi brać 2x1 Magne b6 (tabletka ma 48mg), a jak nie pomoże to maksymalnie mogę 3 tabletki wziąć.
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Dora, dobrze,że z Malutką wszystko dobrze...no a pooglądałaś Ją sobie? Bo ja to nigdy swojego nie widzę
Ja też mam zamiar niedługo poprać i poprasować (ubranka po Kubusiu,coby je odświeżyć) i ewentualne nowe ciuszki...ale póki co trzeba zakupić proszek i zwieźć ciuszki od mojej Mamy
Ja ostatnio zauważyłam,że miewam skurcze łydki (szczególnie lewej) rano, gdy UWAGA przeciągam się na łóżku...staram się więc tego nie robić, bo ból jest nie z tej ziemi A dodam,że ja jedną tabletką magnezu biorę od dawna
Blondi, no no, nieźle Ci się mój post spodobał, 7 lajków,heheheh -
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga, zakupy apteczne masz już zaliczone, a powiedz czy kupowałaś już witaminy D i K dla malego? czy czekasz z tym do porodu. Gdzieś mi się o oczy obilo, że ktoś kupował. ..
Dora lubi tę wiadomość
-
Dora wrote:Mauysia czekamy na zdjęcie sukienki;-)
Mam jakieś zakażenie bakteryjne górnych dróg oddechowych i wcinam antybiotyk Duomox, ale poczytałam w necie, że ten Duomox nie jest aż taki groźny w ciąży, więc się trochę uspokoiłam. -
to zdrówka.
a co duomoxu to ja go brałąm, i to jest podobno wlasnie jeden z dozwolonych w ciaży, mi go przepisali jak sie jeszcze staralismy, bo mówiłąm wtedy lekarce... dla mnie byl za słaby.. ale w ciązy nic silniejszego i tak nie wolno... zdrowiej -
hej jestem i ja;)
po wizycie super
dzidzia strasznie rozbrykana skakała i sie obracała ciezko było zmiezyc ,ale jest ok ma wszystko na swoim miejscu
i wyglada jak maly człowieczek już ;)ma prawie 7cm i tyg z usg to 12tyg +3 czyli wszysko sie zgadza
a tu przedtawiam moje dziecie
http://www.iv.pl/images/22115595634212076976.jpg
Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość
-
Blondi super wiadomości!
A ja jestem po pierwszych zajęciach teoretycznych w SR!
Jestem zadowolona, bo ta położna dzisiejsza pracuje w Swissie!! i jeszcze na dodatek jest przypisana na moj teren zamieszkania ze SR. Wychodzi wiec na to, że jest szansa u niej się "uczyć" na zajęciach, potem rodzic z nią w szpitalu, a na koniec jeszcze ona przyjdzie do nas do domu na zdjecie szwów i pomoc przy córci.
Zawsze to inaczej niż wszedzie obce osoby spotykać. No i o Swissie mozna ją wypytac i na pewno tez tam na miejscu bardziej zadba:-)
Z tego co gadała to ma nowoczesne podejscie i praktykę z Niemiec. Powiedziała kilka fajnych rzeczy, które sobie od razu zanotowalam;-)Blondi22, anna_w, Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Bardzo mi się podoba,że ta położna ma nowoczesne poglądy, bo nie lubię tych "staroświeckich" położnych, które zapomniały o dokształcaniu:)
ps: coś na temat szczepień:
http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-szczepionki-budza-strach,nId,1000862#commentsZoneList
O tym,że warto szczepić Engerixem, to już dziewczyny gdzieś pisały.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
No, naprawdę fajnie Ci się trafiło, Dori.
A ja wklejam obiecane zdjęcia sukienki na wesele, a nawet dwóch sukienek
To jest sukienka Tessa (Bebefield):
A tu kiecka do przebrania, jak w tamtej się już ugotuję Na pewno wygodniejsza. Też Bebefield.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 14:30
Blondi22, Dora, Kleopatra lubią tę wiadomość