Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Dora Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi czas leci:)
    Ja już jestem w przygotowaniach do przodu. Taka była ładna pogoda ostatnio, że wszystko wyprałam i poprasowałam:) Coraz ciężej mi się jednak poruszać, jak się tylko trochę poruszam, to zadyszka mnie łapie:)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, dobrze,że z Malutką wszystko dobrze...no a pooglądałaś Ją sobie? Bo ja to nigdy swojego nie widzę :/
    Ja też mam zamiar niedługo poprać i poprasować (ubranka po Kubusiu,coby je odświeżyć) i ewentualne nowe ciuszki...ale póki co trzeba zakupić proszek i zwieźć ciuszki od mojej Mamy :)
    Ja ostatnio zauważyłam,że miewam skurcze łydki (szczególnie lewej) rano, gdy UWAGA przeciągam się na łóżku...staram się więc tego nie robić, bo ból jest nie z tej ziemi :/ A dodam,że ja jedną tabletką magnezu biorę od dawna :/

Blondi, no no, nieźle Ci się mój post spodobał, 7 lajków,heheheh

• Dora Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż pooglądałam sobie serduszko bardzo dokładnie:) płucka:) i tyle! Mała tak skakała, że lekarka nie mogła spokojnie oglądać tego co chciała. Mam już jednak wyznaczoną wizytę na to ważne USG , gdzie mała ma być pomierzona i obejrzana z każdej strony. To będzie 09.08, do tego czasu mam jeszcze wizytę u mojej ginki, ale pewnie nic mi nie pokaże- jak zwykle:)

Ostatnio mam takie skurcze łydek,że z bólu się zwijam- dosłownie. Lekarka kazałą mi brać 2x1 Magne b6 (tabletka ma 48mg), a jak nie pomoże to maksymalnie mogę 3 tabletki wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ostatnio mam takie skurcze łydek,że z bólu się zwijam- dosłownie. Lekarka kazałą mi brać 2x1 Magne b6 (tabletka ma 48mg), a jak nie pomoże to maksymalnie mogę 3 tabletki wziąć.
    Aż muszę sprawdzić ile w moim jest magnezu...no i chyba wspomnę lekarce na wizycie...chociaż póki co wystarczy jak przestałam się przeciągać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawdziłam...Aspargin ma 17 mg magnezu i 54 mg potasu...coś mało :/

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Maglek i ma 51 mg. Dora dobrze że ok :) Ja jeszcze nic nie mam przygotowane :( Jakoś nie mogę się za to zabrać ;)

Dora lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Dora Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, zakupy apteczne masz już zaliczone, a powiedz czy kupowałaś już witaminy D i K dla malego? czy czekasz z tym do porodu. Gdzieś mi się o oczy obilo, że ktoś kupował. ..

• Dora Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia czekamy na zdjęcie sukienki;-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Dora, dobrze,że z Malutką wszystko dobrze...no a pooglądałaś Ją sobie? Bo ja to nigdy swojego nie widzę :/
    Ja też mam zamiar niedługo poprać i poprasować (ubranka po Kubusiu,coby je odświeżyć) i ewentualne nowe ciuszki...ale póki co trzeba zakupić proszek i zwieźć ciuszki od mojej Mamy :)
    Ja ostatnio zauważyłam,że miewam skurcze łydki (szczególnie lewej) rano, gdy UWAGA przeciągam się na łóżku...staram się więc tego nie robić, bo ból jest nie z tej ziemi :/ A dodam,że ja jedną tabletką magnezu biorę od dawna :/

Blondi, no no, nieźle Ci się mój post spodobał, 7 lajków,heheheh
    he he nawet nie zauwazyłam

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Shagga, zakupy apteczne masz już zaliczone, a powiedz czy kupowałaś już witaminy D i K dla malego? czy czekasz z tym do porodu. Gdzieś mi się o oczy obilo, że ktoś kupował. ..
    Nie,nie kupowałam...z Kubą kupiłam,gdy dostałam receptę od Lekarza na wizycie patronażowej.

Dora lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Mauysia czekamy na zdjęcie sukienki;-)
    hej Doruś, miło że pamiętasz :D Ale aktualnie rozłożyła mnie choroba, leżę w łóżku i nie mam na nic siły - pewnie skończy się tym, że poproszę męża żeby porobił mi fotki reprezentacyjne w kiecy już na samym weselu - mam nadzieję, że do soboty wyzdrowieję!
    Mam jakieś zakażenie bakteryjne górnych dróg oddechowych i wcinam antybiotyk Duomox, ale poczytałam w necie, że ten Duomox nie jest aż taki groźny w ciąży, więc się trochę uspokoiłam.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mayuisia, to życzę zdrowka. Oby Ci jak najszybciej przeszło.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zdrówka.

a co duomoxu to ja go brałąm, i to jest podobno wlasnie jeden z dozwolonych w ciaży, mi go przepisali jak sie jeszcze staralismy, bo mówiłąm wtedy lekarce... dla mnie byl za słaby.. ale w ciązy nic silniejszego i tak nie wolno... zdrowiej :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem i ja;)

po wizycie super

dzidzia strasznie rozbrykana ;) skakała i sie obracała ciezko było zmiezyc ,ale jest ok ma wszystko na swoim miejscu ;)

i wyglada jak maly człowieczek już ;)ma prawie 7cm i tyg z usg to 12tyg +3 czyli wszysko sie zgadza

a tu przedtawiam moje dziecie ;)
    http://www.iv.pl/images/22115595634212076976.jpg

Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi super wiadomości!

A ja jestem po pierwszych zajęciach teoretycznych w SR!
    Jestem zadowolona, bo ta położna dzisiejsza pracuje w Swissie!! i jeszcze na dodatek jest przypisana na moj teren zamieszkania ze SR. Wychodzi wiec na to, że jest szansa u niej się "uczyć" na zajęciach, potem rodzic z nią w szpitalu, a na koniec jeszcze ona przyjdzie do nas do domu na zdjecie szwów i pomoc przy córci.
    Zawsze to inaczej niż wszedzie obce osoby spotykać. No i o Swissie mozna ją wypytac i na pewno tez tam na miejscu bardziej zadba:-)
    Z tego co gadała to ma nowoczesne podejscie i praktykę z Niemiec. Powiedziała kilka fajnych rzeczy, które sobie od razu zanotowalam;-)

Blondi22, anna_w, Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/35297764722599820153.jpg

to fotka troche mniejsza mojego bąbla ;)

Shagga_80, mauysia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, super,że z Maleństwem wszystko w porządku :)

A Tobie Doruś pozazdrościć "własna" Położna to duuuuuuuuuuuży plus :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podoba,że ta położna ma nowoczesne poglądy, bo nie lubię tych "staroświeckich" położnych, które zapomniały o dokształcaniu:)

ps: coś na temat szczepień:
    http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzeczpospolita-szczepionki-budza-strach,nId,1000862#commentsZoneList

O tym,że warto szczepić Engerixem, to już dziewczyny gdzieś pisały.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super masz z tą położna ;)

u nas w szpitalu takie sobie sa a niketore to koszmar

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, naprawdę fajnie Ci się trafiło, Dori.

A ja wklejam obiecane zdjęcia sukienki na wesele, a nawet dwóch sukienek :)

To jest sukienka Tessa (Bebefield):
    y0dt.jpg

A tu kiecka do przebrania, jak w tamtej się już ugotuję :) Na pewno wygodniejsza. Też Bebefield.
    1rer.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 14:30

Blondi22, Dora, Kleopatra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ