FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mauysia slicznie wygadacie
Dora fajnie z położną
ja na SR jeszcze nie moge sie zpaisac, bo tam gdzxie chce isc to jak sie jest zameldowanym w KRK to ma sie za darmo wiec czekam na zalatwienei formalnoc z mieszkaniem, zamleduje sie i wtedy sie zpaisze zeby miec za darmo, na szczescie tam zapisy sa zwykle miesiac wczensije wiec mam troszke czasu jeszcze bo umowe musimy w siertpniu spisacmauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Dzięki Sha Ale kurde prognoza pogody nie daje złudzeń... W sobotę ma być koło 30 stopni... Nie wiem, czy długo w niej wytrwam
Ale np dziś u nas jest brzydko i byliśmy w długich rękawach i spodniach na dworze...więc są szansemauysia lubi tę wiadomość
-
Mauysia superowe te kiecki, zwłaszcza ta pierwsza
Blondi, fajnie, że z dzidziusiem wszystko ok
Ja mam wizytę za tydzień i może już wreszcie się dowiem czy tam synuś rośnie czy córa
Chociaż nie wiadomo, bo na ostatniej wizycie nie miałam USG, tylko serduszko ginka badała. To może teraz też będzie bez USG...Blondi22, mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
mayusia najgorzej to mieć wybór;) hihi ta pierwsza podobna do tych, które musiałam odsprzedać:)bardzo ładna
Kupiłam książkę "PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA" Heidi Murkoff.
Dużo jest w niej informacji,ma ponad 700 stron!!! Opisany każdy miesiąc z życia dziecka z osobna, a do tego różne zagadnienia np. karmienie piersią, choroby, pierwsza pomoc itd. Szczególnie fajna dla "Pierworódek"Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 17:26
Meginka, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Kupiłam książkę "PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA" Heidi Murkoff.
Dużo jest w niej informacji,ma ponad 700 stron!!! Opisany każdy miesiąc z życia dziecka z osobna, a do tego różne zagadnienia np. karmienie piersią, choroby, pierwsza pomoc itd. Szczególnie fajna dla "Pierworódek" -
A a propos częstszych wizyt u gina - byłam wczoraj i właśnie powiedział mi, że teraz mam się meldować co 2 tygodnie. Akurat teraz będzie pechowo, bo wybieram sie na urlop, więc zjawię się dopiero za 4 tygodnie. Mam nadzieję, że nie ominą mnie żadne ważne badania USG ani nic!
Kojarzycie może dziewczyny, w którym tygodniu ma się kolejne istotne USG po połówkowym? Albo jakieś ważne badanie trzeciego trymestru? -
nick nieaktualnymauysia wrote:A a propos częstszych wizyt u gina - byłam wczoraj i właśnie powiedział mi, że teraz mam się meldować co 2 tygodnie. Akurat teraz będzie pechowo, bo wybieram sie na urlop, więc zjawię się dopiero za 4 tygodnie. Mam nadzieję, że nie ominą mnie żadne ważne badania USG ani nic!
Kojarzycie może dziewczyny, w którym tygodniu ma się kolejne istotne USG po połówkowym? Albo jakieś ważne badanie trzeciego trymestru? -
Ja mam to usg wyznazone na koniec 34 tc, ale ginka mi mówiła, że może byc nawet tydzień później.
A ja się trochę zastanawiam nad tą moja skracającą szyjka i twardniejącym brzuchem. Ginka stwierdziła, że to może bys wynik stresu po stłuczce- ale ja już wcześniej mialam twardniejacy brzuch....i ja nie potrafię ocenić czy to bylo twardnienie normalne, czy już to coś się zaczynalo dziać. ..
Gdybym miala wtedy częstsze wizyty niz co 4 tyg. to bym wiedzedziala.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:A ja się trochę zastanawiam nad tą moja skracającą szyjka i twardniejącym brzuchem. Ginka stwierdziła, że to może bys wynik stresu po stłuczce- ale ja już wcześniej mialam twardniejacy brzuch....i ja nie potrafię ocenić czy to bylo twardnienie normalne, czy już to coś się zaczynalo dziać. ..
Gdybym miala wtedy częstsze wizyty niz co 4 tyg. to bym wiedzedziala.
Martusska - ja kilka dni po terminie @ i teście pozytywnym zadzwoniłam do Ginki i kazała mi przyjść za 2 tyg,ale wyszło że na wizycie byłam dopiero 3 tyg. po OM i już było widać nawet serduszko Tak więc mówi się,że I wizyta powinna być nie wcześniej niż po 2 tyg. po OM.Dora lubi tę wiadomość