FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
Od dziś biorę trzy tabletki magnezu. Wlasnie jadłam obiad i brzuch mi się zrobił jak kamień, teraz przeszło. Jak leżałam na ktg to mialam dwa skurcze macicy, ktorych tak naprawdę nie byłam nawet swiadoma. Teraz się zaczęłam bardziej obserwować z tymi skurczami i ruchami małej.
http://www.mamazone.pl/tv/film,5466,skrocenie-szyjki-macicy.aspxWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 17:03
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyU mnie skurcze są już coraz rzadsze i w sumie na palcach jednej ręki mogłabym je wyliczyć, nie są bolesne,więc to co Ami pisze jest dla mnie zupełnie obce, nigdy nie miałam aż tak:amicizia wrote:Mnie boli tak, że aż trudno sie ruszac, wstać z łózka itd.
Rutka, wszystkiego najlepszego z okazji imienin...na plemniczkę nawet nie wchodzę, nie mam tyle czasu ani siły siedzieć przed kompem
Ostatnio dużo pracowałam przy kompie (Szef zasypuje mnie robotą a ja cieszę się,że dorobię,bo wkrótce planuję końcowe zakupy) to już na neta miałam mało czasu...i ochoty
Jutro jedziemy do mojej Mamy, a w niedzielę Babci imprezka,to weekend zleci w moim rodzinnym miasteczku
upały jakoś bardzo mi nie doskwierają, tzn myślę,że nie bardziej niż "zwykłemu" człowieku...jeśli tak miałabym czuć się do końca ciąży to byłoby super
Kurcze ja na ktg pewnie ZNÓW (jak w przypadku ciąży z Kubusiem) pójdę dopiero w okolicy terminu porodu...ba przy Kubie nie miałam żadnego ktg przed porodem...na porodówce dopiero poznałam co to! ehhh, ta moja Ginka....na bank wybiorę się za jakieś 4 tygodnie na USG do tego innego lekarza...ale mam nadzieję,że Młody już zostanie tak jak był na ostatniej wizycie główką w dół
Teraz odmeldowuję się, zmykam robi sprzątanie, bo jutro mamy w planach rano wyjazd
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2013, 18:37
-
Dziewczyny, życzę Wam udanych urlopów, wyjazdów i wypoczynkow:-) uwazajcie na siebie:-)
U nas dziś upał, wiec caly dzień się oszczędzam, jutro ma być jeszcze gorzej, a do tego mają do nas wpaść teście. ...
oby mi tylko ciśnienia znów nie podnieśli..
mauysia lubi tę wiadomość
-
Ami gdzieś czytalam, że ten jeden z leków, ktore stosuje się na skurcze macicy( Fenerol) ma wplyw na serce. Podaje się go też w formie kroplowki w szpitalu. Mam nadzieję, że ta ginka o tym pamięta.
Ja takiego bólu o jakim piszesz nie znam, u mnie objawy są lagodne. Wyczytalam też, że objawy mogą być niezauwazalne a wyrządzić jeszcze wiecej szkody. Jest więc jeden plus tego bólu- szybkie podjęcie leczenia.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Ruciu faktycznie ty tez Ania tobie rowniez wsxystkuego dobrego
Dora slyszalam o tym leku ale mi go nie przepisala na raxie tylko magnez i ewentualnie nospa i oby przeszlo poki co jak lezenie boli ale jak sue ruszam juz tak
Dokladnie gdyby tak niebolalo to pewnuebym zlejcewazyla myslac ze to rozciaganie wiezadel a tak wiem ze to co innego i wiem co robic.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na naszym etapie skurcze już mogą być. Tylko nie powinny być regularne. Ja akurat w ogóle nic nie czuje, tzn żadnych skurczy ale lekarka mi wczoraj powiedziała że za dużo chodzę i mały za mocno naciska mi główką na szyjkę
Shagga ja ktg w pierwszej ciąży miałam dopiero w planowany dzień porodu I w tej raczej też przed terminem nie będę miała, ale nie widzę tez takiej potrzeby -
ja nie daje...wczoraj w kosciele myslalm ze padne, a poszlam wieczorem do kosciolka ktory zawsze byl chlodnby i w ktorym jest malo ludzi...
te upaly to koszmar... nawet nie probuje gotowac bo za goraco w domu sie robi...
a dzis jeszcze mam dentyste juz M pznjamilam z emusi wyjsc wczesniej z pracy bo nie zamierzam jechac na drugi koniec miasta w ten upal komunikacja miejska
-
nick nieaktualnyHej, wróciliśmy niedawno do domu...całą sobotę spędziłam na dworze , co prawda w cieniu ale zawsze na dworze...wczoraj miałam urodzinki Babci i głównie siedziałam w restauracji...ale i na dworze sporo "biegałam" za Młodym. Dziś też calutki dzień od rana siedziałam na dworze...sama się sobie dziwię,ale wytrzymuję jakoś normalnie
Blondi22 lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze bylam zmarzlakiem, a w tej ciąży odmieniło mi się o 180º
Teraz będzie już tylko ciężej, brzuch rośnie z dnia na dzień, sapię jak lokomotywa:-)
Jutro mam zajecia nr 2 w SR, temat : etapy porodu.Blondi22, Blondi22, anna_w lubią tę wiadomość
-
hello Laseczki wpadłam zerknąć jak wam brzuchy urosły i powiem wam ,że Dora mnie zaskoczyła to już 32 tydz ehhh jak ten czas leci matko oszaleć można ,ale widzę , że reszcie też w brzuchu przybyło fajniutko to Rośnijcie Zdrowo i Szybkich i bez komplikacji Porodów życzę !!!!!!
Shagga_80, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
masakra, chyba przez ten upal znowu zacelam wymiotowac, godzine temu zwrocilam wsyztsko co jadlam, ogolnei detka ze mnie, dobrze ze jutro ma juz byc chlodniej i to o 10 stopni co najmiej...
z brzuchem juz troszke lepiej wiec ide do pracy, a jak cos bedzie nie tak to mąż mnei od razu zawiezie do domu. Dobrze ze razem pracujemy.
-
nick nieaktualnyPoczyniłam dziś dwa zakupy z mojej listy (polecam: chusteczki Nivea Baby w Superpharm kosztują 19,49 za 4 paczki! gdy się posiada kartę Lifestyle, a ja przed zakupami zarejestrowałam się on line i dziś odebrałam kartę) oraz "nóżki" do przewijaka Dla równowagi dodałam, dwie nowe pozycje do listy
Zakochałam się w tej koszuli do karmienia :
http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-alles-mama-letizia-r-36-i3368911778.html
Przy Kubie miałam trzy aseksowne
Ponadto mam ochotę kupić taki praktyczny gadżet :
http://allegro.pl/new-bransoletka-dla-karmiacej-mamy-milk-bands-i3371310365.html -
hej dziewczynki
mam pytanko ile razy robi się USG w ciąży chodząc na NFZ???
Bo dziś byłam na wizycie a ostatnie USG miałam w 13 tc!!! Jak dla mnie to strasznie dawno i strasznie rzadko robią te USG. Zastanawiam się czy nie iść prywatnie, bo chciałabym zobaczyć jak moja dzidzia się rozwija.
Moja ginka ma chyba jakieś starodawne podejście, zapytałam ją o USG połówkowe, bo myślałam, że dziś będzie a ona mówi, że w 24 tc!!!
Shagga, Ty chyba chodzisz dodatkowo prywatnie na USG, tak?? Jak często chodzisz?? I ile płacisz??
Kurcze nie bardzo mnie stać, żeby na każdą wizytę chodzić prywatnie, ale raz na jakiś czas to bym poszła na USG -
nick nieaktualnyMeginka wrote:Shagga, Ty chyba chodzisz dodatkowo prywatnie na USG, tak?? Jak często chodzisz?? I ile płacisz??
Kurcze nie bardzo mnie stać, żeby na każdą wizytę chodzić prywatnie, ale raz na jakiś czas to bym poszła na USG
A z tego co wiem,wytyczne mówią o 3 USG w ciągu całej ciąży więc pewnie na NFZ robią tylko to minimum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 19:46
-
Kleopatra wrote:Meginka moim zdaniem powinnaś mieć teraz. Standardowo się roki ok 12 ok 20 i ok 30 tyg. W 24 trochę późno. A kiedy masz wizytę?