FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
mauysia wrote:Amicizia wrote:na razie jeszcze jestenm wlanie palaszuje chelebk z maselkiem i jajeczko sobie gotuje
AHA ! Przyłapałam Cię na mówieniu o jedzeniu!!! karny jeżyk hahaha
ale wiesz to bylo odnosnie przeciwdzialania mdłościomDora, mauysia, anna_w lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny miałam mdłości w 7 i 8 tyg. Od 9 jak ręką odjął. Czasami trochę nudności mam, ale do przeżycia Ale w pierwszej ciąży tez tak miałam, ani razu nie wymiotowałam
Dora strasznie się cieszę, że wszystko ok A lekarkę koniecznie zmień, niepotrzebnie tak głupio gadaNina82 lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj wyjątkowo dobrze się czuję i mdłości minimalne po raz pierwszy od dłuższego czasu. Nawet wymyśliłąm co będzie na obiad, pomogłam przy robieniu obiadu, pozmywałam, poskładałam pranie, poprasowałam... No dla mnie wyczyn w porównaniu do samopoczucia i tego co byłam w stanie zrobić w ostatnich tygodniach... Czyżby mdłości zaczęły odpuszczać? jakis taki mam przypływ energii, byc moze to dzięki dobrym wieściom od Dory Teraz trochę mnie plecy zaczęły boleć chyba przez lenistwo w ostatnim czasie. Idę poleżeć troszkę, zajrzę do Was jeszcze poźniej. Spokojnego popołudnia wszystkim
Nina82, gocha04 lubią tę wiadomość
-
witam wieczorkiem, no to ja po drugiej wizycie u kardiologa tym razem w przychodni przyszpitalnej na nfz. mam juz założoną karte i jak cos się będzie działo od razu mam iść do niego to jest lekarz dla którego informacja że pacjentka jest w ciąży jest równoznaczne z tym, że pilne
mam nadzieje, że gorzej nie będzie i nie okaże się ze będzie potrzebna operacja, póki co jest wszystko ok więc się cieszę i jestem spokojna:)
a pani w rejestracji byłą zdziwiona ze doktor mnie dzis przyjal tak dodatkowo, bo ja nie bylam tam na NFZ zapisana, a dzis sie spoznil z 2 godziny bo mial jakas komisje czy cos, tak to jest jak lekarz w klinice serca pracuje. zwykle zgadza sie przyjac niezapisanych pacjentow jak ich zna a dzis nie bo by nie wyrobil sie z takim opoznieniem, a mnie przyjął ale nie mowilam pani ze rano bylam u niego prywatnie powiedzialam, ze to pewnie dlatego, ze jestem w ciąży a prywatnie poszłam, żeby mu sie po 2 latach przerwy przypomniec
a moje mdlosci sa straszne, juz latalam do wc i nic ale mam nadzieje, ze skoro szybko sie u mnie zaczelo to szybko przejdzie
a moe dizecko to wogole chyba nabial lubi, bo tylko jajeczko na twardo chelb z maselkiem i serkiem wiejskim nic innego nie moge zjesc, no i jeszcze herbatki i mleczko czekoladowe, i troszke ziemniaczkow... masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2013, 19:02
-
Ami ciesze się że masz dobrego kardiologa i że wszystko ok.
Aniu zazdroszczę dnia bez mdłości.
Ja się dziś caly dzień męczę z bólem głowy. Pewnie dopiero sen mi pomoze.
Moj m. cały czas przeżywa podskakującą kruszynkęAmicizia, anna_w lubią tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Ninka no lekarze potrafia nas naskoczyc
Dora tez sie ciesze ze przynajmniej kardiologa mam ok, bo ginkie to pewnie ocenie dopiero w trakcie ciązy, choć póki co jest ok
zmykam spać padam i może podczas snu od mdłości odpoczne
Aniu tez zazdraszczam dnia bez mdłości
dobranoc kochaneanna_w, Dora, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Doruś ja wiedziałam, ze u Ciebie wszystko będzie ok. Ostatnio wszędzie babki piszą, że lekarze dostali sraczki z tą przyziernością i sprawdzają ją już w 10tc a potem babka chodzi po scianach ze strachu 2 tygodnieDora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, Babeczki a powiedzcie mi bo tak się zastanawiam to się robi od 11stego tygodnia - bo tak się zastanawiam - następną wizytę będę miałam gdy będzie u mnie 10 tyg 5 dni (a więc rozpoczęty 11 tydzień ale nie skończony jeszcze!) czy powinna na następnej wizycie mi zrobić? Tyle , że wtedy będę pewnie w 15 albo 16 tyg a więc za późno. Jak myślicie?
-
nick nieaktualnyanna_w wrote:Shagga, mi mój gin powiedział że to badanie robi od 11 tc najpoźniej do 14 tc. Być może Twój wykona Ci to badanie jak pójdziesz na najbliższą wizytę ewentualnie poprosi Cię o wizytę za 2 tygodnie.
Tak,ale jak Oni na to patrzą, bo spójrz wiek ciąży w stopce mam 8 tyg i 6 dni ale to przecież już 9 tydzień , więc czy musi być skończone 11 tyg czy zaczęteNina82 lubi tę wiadomość
-
Shagga aby wykonać to badanie dziecko musi mieć CRL od 4,5 cm do chyba 8,5 cm. Więc lekarz na pewno powinien wziac to pod uwage decydyjac o badaniu. Druga sprawa, ze badanie to ma prawo wykonac tylko lekarz z certyfikatem i to na sprzecie, ktory ma mniej niz 4 lata.
Moja kruszynka miala wczoraj 6cm, a wiek ciąży z USG i z kalendarza to 11t i 5d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2013, 09:30
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga aby wykonać to badanie dziecko musi mieć CRL od 4,5 cm do chyba 8,5 cm. Więc lekarz na pewno powinien wziac to pod uwage decydyjac o badaniu. Druga sprawa, ze badanie to ma prawo wykonac tylko lekarz z certyfikatem i to na sprzecie, ktory ma mniej niz 4 lata.
Moja kruszynka miala wczoraj 6cm, a wiek ciąży z USG i z kalendarza to 11t i 5d.
No coś Ty, Dora, poważnie? Przecież w skali kraju to garstka lekarzy...przyjrzałam pod kątem znanych mi Ginów i nie znalazłam nikogo...a w ogóle to tam jest napisane,że to lista lekarz, którzy uczestniczyli w jakimś internetowym kursie ...mam nadzieję,że to jednak nie jest tak jak mówisz, bo to byłaby masakra... -
Dora wrote:LISTA LEKARZY POSIADAJĄCYCH CERTYFIKAT FMF
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Hej Dori
Nieźle, nie wiedziałam, że taka lista istnieje. Ale swoją drogą ciekawe, co to za internetowy kurs i czy po jego zaliczeniu rzeczywiście jest się megawymiataczem w robieniu tego badania...
Jakoś mam rezerwę do kursów internetowych.
Tak czy inaczej - mój lekarz, do którego chodziłam na te badania w pierwszej ciąży i teraz też pewnie pójdę - tam figuruje.