X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ile taka poduszka kosztuje :P ?
    Zaczynam mięknąć ? ;)

Ja tradycyjnie kupiłam używkę na Allegro.

A miałam model "fasolka" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 10:14

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do poduch zamierza kupic ta do spania duza z motherhood i jak sie maluch urodzi to mysle ja do karmienia wykorzystac a jak bedzie mi zle i niewygodnie to pewnie kupie wtedy taka fasolke

co do spodni ja tez najpierw szukalam na ciuchach, ale nie moglam trafic wiec w koncu kupilam w sklepie wydalam trosxzke kasy ale mam takie jak chciałąm i wymierzone, ja takich rzeczy jak spodnei nie moge kupowac przez neta, musze po prostu zmierzyc

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    To jutro ja zdam relację :-)

Doruś, a Ty masz coś dziś? Bo nie ma Cię w naszym wykazie...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    co do poduch zamierza kupic ta do spania duza z motherhood i jak sie maluch urodzi to mysle ja do karmienia wykorzystac a jak bedzie mi zle i niewygodnie to pewnie kupie wtedy taka fasolke

co do spodni ja tez najpierw szukalam na ciuchach, ale nie moglam trafic wiec w koncu kupilam w sklepie wydalam trosxzke kasy ale mam takie jak chciałąm i wymierzone, ja takich rzeczy jak spodnei nie moge kupowac przez neta, musze po prostu zmierzyc

Ja też nie mam cierpliwości do szukania ciążowych spodni w second handach. Co innego bluzki - wystarczy znaleźć większy, szerszy rozmiar niż normalnie i pasuje :) A spodnie to muszą być specjalistyczno ciążowe - z tym całym pasem itp...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Doruś, a Ty masz coś dziś? Bo nie ma Cię w naszym wykazie...

Dorcia idzie dzisiaj na warsztaty Moda na brzuszek w Gdyni. Ja miałam iść wczoraj w Gdańsku, ale niestety nie wyrobiłam...

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas się leżak nie sprawdził. Dobrze, ze dostałam takowy w spadku, bo płakałabym nad wyrzuconymi pieniędzmi w błoto. :( Może drugi dzidziuś będzie bardziej ułożony pod tym względem, i będzie chciał leżeć w leżaku.
    Moja Kinga wolała widzieć wszystko z pozycji pionowej, pozycja leżąca raczej jej nie interesowała. Był krzyk płacz ...

Stojak pod wanienkę chyba się skuszę :) Plecy tak nie będą bolały.

No i teraz oczywiście laktator obowiązkowo. Z Kingą nie miałam i brzydko mówiąc musiałam się doić ręcznie. Mleko lało mi się strumieniami, więc teraz na bank się w takowy zaopatrzę. :)

Rożek Mayuś dobry pomysł. Nie miałam ale pomyślę.

Ja na chwilę obecną nie mam pomysłów co mogłoby się przydać. Jak coś mi wpadnie do głowy to napiszę :)

kopciuszek126, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne spodnie kupilam w Pepco. W pasie rozciagliwy sciagacz i krotkie do kolan. Za chyba 29 zl.

anna_w lubi tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w lumpeksie kupiłam spodnie ciążowe za 10 zł :P Co prawda konieczne było skrócenie ich (co sama zrobiłam :P ) i nawet nawet zadowolona jestem...tzn to póki nie kupię lepszejszych spodni :P
    Nie jakaś rewelacja, ale póki co z braku laku muszą być :P
    opt20130607170523.jpg
    opt20130607170542.jpg

PS. Zaraz po skróceniu poszliśmy na festyn rodzinny i założyłam je of kors...i po powrocie przestały mi się podobać :P Stary aż powiedział - dam Ci pieniądze i kupisz sobie jak pojedziesz do Łodzi nowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 21:12

Rucia, anna_w, Dora, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja tradycyjnie kupiłam używkę na Allegro.

A miałam model "fasolka" :)

Będę więc potrzebowała rad sprawdzonych...tzn od Mamusiek, co to już używały...duży ukłon w stronę Mauysi :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym prywatnym usg, obdzwoniłam kilka miejsc ogólnie prywatnie to wszędzie na już bym miała, ale na razie odpuszczam, bo mój brzuch wczoraj robił niezłe wygibasy i teraz nie czuje ruchów dziecka, wnioskuję więc, ze podczas tych akrobacji maluch się przekręcił, i gdybyśmy poszli teraz na usg to byśmy nic wiecej niz teraz nie wiedzieli, bo zobaczylibyśmy tylko 4 litery naszego szkraba. Zobaczymy, może wytrzymam do początku lipca wtedy będzie znowu takie długie i mega dokładne usg a jak nerwy mi nie pozwolą to pewnie pójdziemy wcześniej gdzieś prywatnie. Najważniejsze, że maleństwo rośnie zdrowo:)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba też sobie strzelę w najbliższym czasie fotke brzuszka, skoro wszystkie się chwalicie :)

mauysia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • she Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga tu tez napisze ze brzusio piekny :) uwielbiam takie filigranowe mamusie :)
    Ami - czekamy na Twoja fotke :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga całkiem spory brzusio :) A spodnie fajne, za 10 zł wynosisz choćby przestały się podobać :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • she Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - jak było na warsztatach?

201306215365.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warsztaty

Wykładów było sporo. Mi osobiście najbardziej do gustu przypadły tematy związane z pielęgnacją i karmieniem noworodka, dietą w ciąży i w laktacji oraz wykład dotyczący fotelików samochodowych.
    Za stratę czasu uważam przydługie prezentacje soków naturalnych oraz pralki piorącej w zimnej wodzie, no ale cóż sponsor ma swoje prawa. Była też reklama banku krwi pępowinowej...

ps: jak ktoś lubi układać wierszyki i rymowanki, to można było wygrać sporo nagród.

To chyba tyle jeśli chodzi o warsztaty. W poniedziałkowy poranek jadę na test obciążenia glukozą(i całą masę badań), więc trzymajcie za mnie kciuki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2013, 16:12

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • she Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dora - trzymaj się na badaniach. U mnie nie było tak źle - czego i Tobie też życzę :)

Dora lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Będę więc potrzebowała rad sprawdzonych...tzn od Mamusiek, co to już używały...duży ukłon w stronę Mauysi :)

Shaggi, mogę tylko powiedzieć, że u mnie sprawdziła się taka gruba, dobrze "nabita", bo wtedy Leo był na odpowiedniej wysokości i nic nie musiałam poprawiać rękami.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, Doris, jak wrażenia po dzisiejszym badaniu. Smakowało? :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, od Ciebie też czekamy na wieści jak tam po wizycie i po USG. Daj znać :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać wieczorkiem Mauysiu. Trochę jestem nerwowa, ale też pełna nadziei że wszystko będzie dobrze.
    Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną, u której w ciąży zdiagnozowano tę samą wadę płuca co u naszej Mai. Urodziła pod koniec maja i wszystkie badania, które wykonali jej synkowi wykazały, że z płucami jest wszystko ok. Tak mnie to nastroiło optymistycznie, że mam nadzieję, że u nas będzie tak samo :)

mauysia, Dora, Shagga_80 lubią tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ