Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne FASOLKOWE PORADY
Odpowiedz

FASOLKOWE PORADY

Oceń ten wątek:
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm krokiety pycha :) muszę niedługo zrobić bo chodzą za mną :)
    ale dziś nic nie gotuję bo jedziemy na obiad do teściów :)
    miłej niedzieli Dziewczynki :P

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam koncert finałowy w Opolu, leca same szlagiery a dzieciątko mi szaleje :) super uczucie, jakby maluch jakies tance akrobatyczne uprawial w moim brzuszku :) uwielbiam to :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Oglądam koncert finałowy w Opolu, leca same szlagiery a dzieciątko mi szaleje :) super uczucie, jakby maluch jakies tance akrobatyczne uprawial w moim brzuszku :) uwielbiam to :)
    Ja też oglądam :)

• Dora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczynam się dowiadywać co to znaczy kopniak w pęcherz;)Ruchy są coraz mocniejsze:)

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Ja już zaczynam się dowiadywać co to znaczy kopniak w pęcherz;)Ruchy są coraz mocniejsze:)

Kopniaki w pęcherz ja tez odnotowuję i są to wrażenia z pogranicza "zaraz popuszczę" i "półsekundowa namiastka orgazmu" ;)

Dzień dobry fasolki :)

Dora, Rucia, Matylda36, Meginka, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Maja jest chyba mega delikatna :D w całej ciąży nie kopnęła mnie w żebra, a dużo nasłuchałam się od dziewczyn, że przyjdzie taki moment, że mi dołoży ;) w pęcherz też jakoś nie trafia mocno. Po prostu anioł! :)

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    A moja Maja jest chyba mega delikatna :D w całej ciąży nie kopnęła mnie w żebra, a dużo nasłuchałam się od dziewczyn, że przyjdzie taki moment, że mi dołoży ;) w pęcherz też jakoś nie trafia mocno. Po prostu anioł! :)
    Zbiera siły na działanie po drugiej stronie mocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 08:19

Shagga_80, Dora, she lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Przy Kubie też nie odnotowałam żadnych kopniaków,które nie byłyby miłe...teraz zresztą też jeszcze nie było tak :)
    Ale pamiętam, jak byłam w ciąży i moja kumpela była też w ciąży o 3 m-ce wyższej i Ona opowiadała,że jak Ją Jej Miśka kopnie,to potrafi stracić równowagę...ja zupełnie tego nie znam...i nie narzekam...choć nie mówię hop...nie wiadomo jak będzie teraz :D

• Dora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoaj wieczorem tak dostałam w pęcherz, że gdyby był pełen, to chyba by się opróżnił;-)

Shagga_80, Meginka lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Zbiera siły na działanie po drugiej stronie mocy :P

czyli cisza przed burza :D

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście już,że nasza pierwsza ovufriendowa Dzidzia jest na świecie :) A chyba właśnie dziś Rucia dopytywała o Bellę :)
    Jeszcze raz gratuluję Mamusiu :)

Rucia, mauysia, BellaRosa lubią tę wiadomość

• Dora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiemy, a to początek naszej listy:-)

Witamy Alę i gratulujemy mamusi:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 18:20

Shagga_80, Rucia, mauysia, anna_w, BellaRosa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella już rozpakowana, a ja nie mogę uwierzyć, że za tydzień z hakiem She ma swój termin!

Shagga_80, Rucia, BellaRosa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She jak znosisz to oczekiwanie? ja bym już chyba siedziała z niecierpliwością na walizkach:-P

• Meginka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kopniaki w pęcherz ja tez odnotowuję i są to wrażenia z pogranicza "zaraz popuszczę" i "półsekundowa namiastka orgazmu" ;)

Dzień dobry fasolki :)
    Cześć wszystkim :)
    ja od kilku dni czuje takie jakby bulgotanie w brzuchu :) myślicie że to może być maluszek??? Czy jeszcze za wcześnie na ruchy? hmmmmm....
    fajne to uczucie :P

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginko - to może być Twój mały Skarb :) ja poczułam pierwszy ruch na początku 17 tc

Meginka, Shagga_80 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    She jak znosisz to oczekiwanie? ja bym już chyba siedziała z niecierpliwością na walizkach:-P
    Ja na razie na porodówkę się nie wybieram :) jeszcze mam kilka rzeczy do załatwienia w tym tygodniu i kilka argumentów za tym, żeby zaczekać jeszcze co najmnie tydzień :)
    1)jutro rejestrujemy samochód, a że to dla mnie pierwszy raz w życiu to jest to mega przeżycie i nie może być tak, że mąż odbierze go później z salonu sam :P
    2) jutro odbieramy ze sklepu łóżeczko, materacyk i kilka drobiazgów, które zamówiliśmy
    3) w czwartek jestem umówiona z dawno nie widzianą koleżanką, dla której moje pojawienie się z wielkim brzuchem będzie wielką niespodzianką :)
    4) w czwartek mam na mojej drugiej szkole rodzenia zajęcia, na których mają tatusiów nauczyć technik masażu w trakcie porodu, a więc MUSIMY tam iść
    5) w piątek mam wizytę u mojej lekarki i chciałabym ją jeszcze 'zaliczyć'
    6) w sobotę? nie mam planów na sobotę, ale muszę się zrelaksować skoro każdego dnia mam coś do roboty
    7) w niedzielę jest Dzień Ojca - ja nie miałam Dnia Matki w tym roku, więc nie może być tak, że mój M już będzie miał swoje święto ;)
    8) chyba do poniedziałku jest remont na porodówce, na której chcę rodzić - więc same rozumiecie :) co prawda porody odbierają, ale w innym miejscu
    9) wózek jeszcze nieodebrany ze sklepu - a powinien być pod koniec tego lub na początku następnego tygodnia

I uwaga - najważniejszy argument: jeszcze się nie spakowałam.... wiem, jestem okropna i wiele razy obiecywałam, że to zrobię. Może dzisiaj wieczorem się zmobilizuję. Proszę nakrzyczcie na mnie - może to mi pomoże :D

mauysia, Shagga_80, Dora, Rucia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przez przypadek odkryłam nową emotikonkę - jak się wpisze 8 i nawias to powstaje coś takiego 8)
    aha - jeszcze jeden argument - nie najadłam się jeszcze do syta czereśni i truskawek :D

mauysia, Meginka, Shagga_80, Rucia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, no rzeczywiście pokaźna lista :D Masz rację. Maja nie ma prawa na razie przychodzić na świat :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    i przez przypadek odkryłam nową emotikonkę - jak się wpisze 8 i nawias to powstaje coś takiego 8)
    aha - jeszcze jeden argument - nie najadłam się jeszcze do syta czereśni i truskawek :D

no tak te truskawki i czereśnie przeważają nad wszystkimi argumentami :P

Shagga_80, she, mauysia, Rucia, kopciuszek126 lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ