FASOLKOWE PORADY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDora wrote:Też wybrałam Avent'a, tyle że elektryczny. Głównie dlatego,że nastawiam się na sporo odciągania;) Polecam oczywiście zakupy na Allegro. Ten co ja wybrałam w sklepie jest o 100 zł droższy!
-
nick nieaktualnyDora wrote:Nie mam pojęcia! Ja się dziwię, że te wszystkie sklepy się jeszcze utrzymują!
PS. Chociaż dobrze,bo witaminy kończą mi się, a tak znów będę łykać FemibionWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 14:09
-
Dora wrote:Mayuisia ja mam już wszystko kupione, jedynie apteka zostala nawiedzenia.
Ale się dziś wyspałam!- pierwszy raz od kilku miesięcy nie wstawalam w nocy! Mialam też całe łóżko dla siebie, bo m. w delegacji. Chyba z 10 h snu:-) -
mauysia wrote:Doruś, z tym Sudocremem ja np. się za bardzo nie rozpędzałam, bo na Szkole Rodzenia mówiono mi, że to jest raczej krem leczniczy, wysuszający, najlepszy wtedy, gdy już się zrobi odparzenie i trzeba podleczyć. A do codziennego kremowania pupki miałam inny krem - akurat miałam Bambino z cynkiem, i L. dobrze go tolerował, ale pewnie jest 500 innych podobnych kremów nieleczniczych, które można by rozważyć.
-
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga zawsze można powyrzucać stare i tym samym zrobić miejsce na nowe;)
Ja dwa dni temu robiłam porządek w kuchni i wywaliłam całą masę niepotrzebnych gratów. A w każdym pomieszczeniu się takie znajdą
Blondi, witamyBlondi22 lubi tę wiadomość
-
Też mamy dla Różyczki jedną komodę. Całą już zapelnioną. Dokupiłam też organizer do przywieszenia na ramie łóżeczka. Zastanawiam się, ktory krem do pupy ma najlżejszą konsystencję, zeby nie "zaklejal" pieluszki.
ps: ogladalam ostatnio dokument w tv, z ktorego wynika, że jednorazowe pieluchy zanieczyszczają środowisko w takim samym stopniu co pranie i prasowanie pieluszek tetrowych:-)
Sprawę badalo Ministerstwo ds. środowiska w USA;-)Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Jak tak czytam Wasze wpisy to tęsknię za ciążą Maja jest przesłodka ale ciąża to też był super czas. Nawet nie myślałam, że będę tęsknić za byciem w ciąży
a że z mężem nie planujemy więcej dzieci to tym bardziej jakieś to przykre, że już nigdy nie będę w ciąży.
Dora - planujesz poród w Swissmedzie? Widziałam, że coś o Swissmedzie pisałaś, ale nie wiem do końca w jakim kontekście. Sorry, że nie doczytałam - ale z Maluszkiem nie jest już tak łatwo ogarnąć forummauysia, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
She ostatnio czesto się spotykam z opiniami, że teskni się za ciążą. Ja poki co nie mogę się doczekać kiedy Różuś będzie z nami. Bez konca mogę oglądać te maleńkie ubranka;-)
Co do Swissmedu to moje najbardziej aktualne plany. Wcześniej nie bralam tego aż tak bardzo pod uwagę.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnyKurcze to ja chyba jestem jakaś inna...ja chyba nigdy nie tęskniłam za ciążą Tęskniłam gdy Kuba już "dorósł" (i nadal tęsknię) za uczuciem,gdy ma się Maleństwo przy sobie ...pamiętam, jak ja na Kubę godzinami się gapiłam jak spał i nie tylko
Ja do pupy używałam przy Kubie (i dla Nr 2 też już zakupiłam) Nivea Baby , właśnie z uwagi na konsystencję - najbardziej gęsty i tłusty, po prostu uważam, że jeśli przewinę i z jakiegoś powodu (czyt. np kupy) za niedługo przewijać muszę znów i na pupie nie ma już kremu to działać to nie może...a np miałam kremy z Hippa, z Chicco (prezenty z racji zakupów większych) i z nimi tak było...dlatego dla mnie najlepszy był z Nivei, bo utrzymywał się długo(i chyba do dziś jest w promocji za 9,9zł w Rossmannie )
Chociaż nie wiem Dora,co masz na myśli mówiąc "zaklejanie pieluszki"
A co do komody,to jakoś musimy "upchnąć" obu Synów w jednej -
nick nieaktualnyDora wrote:Shagga wyczytalam gdzieś, że jak się stosuje pieluszki kupko-chlonne to krem nie powinien być zbyt gesty;-) sprawdzę w praktyce;-)
Nie słyszałam wcześniej o tym Może jakaś logika w tym jest rzeczywiście...chociaż ja tam mam już swój typ (najbardziej gęsty ze znanych mi specyfików ).
My zjedliśmy właśnie kalafiorka na kolację...i zmykamy chyba do wanny..dziś z myciem głowy będzie (Młodego of kors), manicure i pedicure bo jutro dwóch lekarzy zaliczamy ...i może zakupy - tym razem dla Starszego Syna -
Witaj blondi
na katar w ciązy polecam wode morsk,ą super oczyszcza a jak masz zatkany nos to na kroplach acatar jest napisane ze kobiety w ciazy moga go stosowac. Jesli chodzi o ból gardłą to tantum verde spokojnie możesz brać. Jest dozwolony w ciąży. Sama jakis miesiac temu przechodzilam choróbsko i to mi spokojnie lekarka pozwoliła brac, mialam tez na katar takie krople sinupret ale je bym raczej konsultowlaa z lekarzem, bo to tez zalezy od rodzaju kataru. Na suchy kaszel dostalam tabletki do ssania isla. no i oczywiscie rutinoscorbin spokojnie w ciąży możesz łykac. Mi sama ginka kazała na wylewy krwawe w oczach, bo on uszczelnia naczynia krwionosne takze
moze nie sa to typowo domowe sposoby ale sa to rzeczy ktore w ciąży można na pewno a w koncu nie wolno dopuscic do rozwoju chorobyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2013, 20:42
Blondi22 lubi tę wiadomość