Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Patrząc tylko do końca roku na nasze terminy porodów to mamy duże szanse na poród w parze 😂😂😂
Casteam - 3.11.2020
Kkasia - 5.11.2020
doomi03 - 12.11.2020
Nowastaraczka - 14.11.2020
Maniaaa - 23.11.2020
Zulugula - 24.11.2020
Fragaria - 28.11.2020
Motylek 30.11/1.12.2020 Te są aktualne??
Patrycja92 - 7.12.2020
Inga28 - 7.12.2020
Anet.kaa - 10.12.2020
Stokrotka027 - 10.12.2020
Julik- 11.12.2020
Ewa88 - 20.12.2020
kar_oliv - 21.12.2020
Sarita35 - 23.12.2020
Lena07 - 24.12.2020
Lalia - 28.12.2020
Maggi110818 - 28.12.2020
Suszarka - 31.12.2020SzalonaOna, Zulugula, Wik89, Fragaria, doomi03, Nowastaraczka, Suszarka, kar_oliv, Inaa89, calanthe, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anetka, polubiłam za dobre samopoczucie podczas pobytu u mamy 😘
Ślicznie wyglądasz! 😍 A Polcia w końcu wypchała Ci brzuszek ♥️ masz taki zgrabniutki 🤭Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maniaaa. wrote:Zulu za tydzień obie zaczynamy wypedzanie maluchów z brzuchów 😂 ciekawe która z nas pójdzie pierwsza,a może się zdarzy że razem urodzimy 😁
Ojej Dziewczyny, toż to ja jestem zaraz za Wami 🙆♀️Zulugula, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Anetka, super wyglada brzuszek!
Nie dam rady przeczytac calego watku dzisiaj, napisze tylko krotko co u nas. Wszystko ok, maly je i śpi, czasem troszke poplacze, wiadomo, ale da się żyć
W szpitalu ciagle cos sie dzieje, a to badania jakies, a to obchod, a to posiłek, wiecie, jak jest;) takze chcialabym byc juz w domu, robic wszystko na spokojnie i uczyc sie dziecka. No i byc juz z mezem
Ja sie czuje w miare ok, troche zmeczona, boli mnie tez rana po nacieciu krocza, ale tak pewnie standardowo, skacze mi dzis cisnienie i to troche dokucza
Dzieki za troske 🤗
Patrycja, czy ja juz Ci odpisalam na Twoje pytanie, bo nie pamietam? 😅 Rodzilam na KarowejSzalonaOna, kic83, Zulugula, Iryska, KarolinaMaria, patrycja92, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Karenira lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Motylek wizyta dobrze ,maly się obrócił sam uff główka jeszcze wysoko, szyjka tez w normie .. Ale niestety zylakii mnie dopadły przez te wody i bóle nóg ogolem mało ciekawie ledwo chodze a przedemna jeszcze dobrych pare tyg kregoslup odmawia posłuszeństwa też, do tego rwa kulszowa jeszcze się przyłączyła . Byle by dotrwać do końca. Kolejna wizyta 06.11 35 tydzień juz będzie wiec wymaz Gbs bo to juz końcówka wsumie a ciagnie się..
A tak na dodatek to się niezle w kolejkę wepchalas i wyprzedziłaś nas pare ,nie ładnie nie ładnie 😛😁🥰
Anetka - ładnie wyglądasz, jeżeli lubisz ruch to szybko wrócisz do formy tu się nie ma czym przejmować 💪💪a co do kiepskich dni to kazdy je ma ja np patrzeć w lustro nie mogę bo odrazu chce mi się ryczeć , do tego mały tak mi uciska na dole ze chodze jak polamana dzis ledwo co dalam rady zrobić zakupy taki ból ja niewiem jak ja dotrwam do końca jestem załamana 😪
Kic - Piękny Baby Boy 🥰SzalonaOna, kic83, Wik89, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Dzięki dziewczyny
Będzie przynajmniej nad czym pracować po porodziemam zamiar zrobić formę życia
Edyta,
Słuchając wypowiedzi osteopatki to nawet jedna wizyta i może mi to puścić, bo wszystkie objawy wskazują własnie na to że jest to od napięć krzyżowo biodrowych. Mam nadzieje, że tak będzie bo boli cholernie. Wybróbuje pozycję kolankowo łokciową, może choć na chwile pomoże.
Zulu,
Ból jest już konkretny, i z każdym dniem mocniejszy. Ciężko mi jest chodzić, a.jak idę to jak kaczuszka 🦆🦆🦆 Jeśli u Ciebie lekarz sterdził, że jest to.fozjologiczne to faktycznie nie ma co się przejmować lekkim bólem. Ja zapytam swojego w poniedziałek na wizycie, ale myślę że.wizyta u osteopaty jest koniecznością w moim przypadku. Nie wyobrażam sobie tak funkcjonować przez kolejne kilka tygodni.Stokrotka027, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Haha ja chodząc tez sie czuje jak taka 🦆🦆🦆🦆 Widze ,ze nie tylko ja mam taki ucisk. No właśnie jak tu dotrzymać te tylko ale dla nas chyba az pare tyg. .😪 Mi lekarz wspominał cos o akupunkturze ,ze dziala cuda na wode w organizmie itp itd .
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:Motylek wizyta dobrze ,maly się obrócił sam uff główka jeszcze wysoko, szyjka tez w normie .. Ale niestety zylakii mnie dopadły przez te wody i bóle nóg ogolem mało ciekawie ledwo chodze a przedemna jeszcze dobrych pare tyg kregoslup odmawia posłuszeństwa też, do tego rwa kulszowa jeszcze się przyłączyła . Byle by dotrwać do końca. Kolejna wizyta 06.11 35 tydzień juz będzie wiec wymaz Gbs bo to juz końcówka wsumie a ciagnie się..
A tak na dodatek to się niezle w kolejkę wepchalas i wyprzedziłaś nas pare ,nie ładnie nie ładnie 😛😁🥰
Anetka - ładnie wyglądasz, jeżeli lubisz ruch to szybko wrócisz do formy tu się nie ma czym przejmować 💪💪a co do kiepskich dni to kazdy je ma ja np patrzeć w lustro nie mogę bo odrazu chce mi się ryczeć , do tego mały tak mi uciska na dole ze chodze jak polamana dzis ledwo co dalam rady zrobić zakupy taki ból ja niewiem jak ja dotrwam do końca jestem załamana 😪
Kic - Piękny Baby Boy 🥰
Ale to tylko moje marzenie. Chciałabym po prostu cc przy akcji porodowej, a nie tak na zimno 🤔 -
Anet.kaa wrote:Kic, Wiki, DMG, Calanthe, Kiniusia, Nika
Jak tam Wasze samopoczucie? Dochodzicie do siebie po porodach? Jak pierwsze dni z dzidziusiami?
U Nas wszystko w porządku, cieszymy się każda chwila razem, a Mąż jest tak wpatrzony w synka i dużo pomaga , wiec nie mogę narzekać.
Ja po cc od wyjścia ze szpitala lepiej dochodzę do siebie, nie biorę żadnych przeciwbóli, w poniedziałek polozna zdejmie szew. Ciągnie mnie jedynie trochę przy wstawaniu i najgorzej jest mocno się śmiać albo psiknac 🙈
Laktacja ruszyła na dobre tylko nadal ściągam laktatorem bo Stachu gardzi piersią... Twardo go przystawiam kilka razy dziennie i mam nadzieje, ze w końcu się uda... Mąż zamówił mi dzisiaj drugi laktator żebym nie traciła 4h w ciągu doby tylko 2h, bo ściągam ciagle co 3.
Wczoraj była polozna, tez próbowała mi go przystawiać ale tez miała dosyć awanturnika i nie wiedziała o co mu chodzi 😏
Z ciekawostek nie wiedziałam, ze kupka wystrzela z takim ciśnieniem (już 2 razy byłam na lini ognia- raz ucierpiała ręka a drugi koszula nocna) 😳💩
Poniżej Staś w ulubionej pozycji do spania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 09:51
Zulugula, Enigvaa, edyciak., madziulix3, doomi03, Nowastaraczka, KarolinaMaria, patrycja92, Stokrotka027, Lalia, Suszarka, kar_oliv, Inaa89, Nadzieja94, Karenira, LaBellePerle, calanthe, Anet.kaa lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dzięki dziewczyny
Będzie przynajmniej nad czym pracować po porodziemam zamiar zrobić formę życia
Edyta,
Słuchając wypowiedzi osteopatki to nawet jedna wizyta i może mi to puścić, bo wszystkie objawy wskazują własnie na to że jest to od napięć krzyżowo biodrowych. Mam nadzieje, że tak będzie bo boli cholernie. Wybróbuje pozycję kolankowo łokciową, może choć na chwile pomoże.
Zulu,
Ból jest już konkretny, i z każdym dniem mocniejszy. Ciężko mi jest chodzić, a.jak idę to jak kaczuszka 🦆🦆🦆 Jeśli u Ciebie lekarz sterdził, że jest to.fozjologiczne to faktycznie nie ma co się przejmować lekkim bólem. Ja zapytam swojego w poniedziałek na wizycie, ale myślę że.wizyta u osteopaty jest koniecznością w moim przypadku. Nie wyobrażam sobie tak funkcjonować przez kolejne kilka tygodni.
A co do kaczki... Dzis musiałam przebiec kawałek, tak z 50 m. No przebiegłam. Ale jak wsiadłam do auta, to nie miałam jak wysiąść 😂😂😂 -
Ależ śliczne te Dzieciaczki! Naprawdę słodkie Szkraby.
I jeszcze chciałam zapytać skąd bierzecie takie ładne kocyki?
Koniec obijania, zamawiam dalej wyprawkę, bo już czas najwyższy!!kic83 lubi tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Anetka
widać Polcie, śliczny brzuszek! 😚
U nas dobrze 💙
Mamy prywatną salę więc cisza i spokój, mam leki przeciwbólowe rozpisane więc ci chwila przychodzi położna a to do mnie a to Małego sprawdzić co u nas.
Jak coś potrzebuje to mam telefon do położnej ,która jest do mojej dyspozycji.
Mam nawet tv ale nie chce mi się oglądać, zasypiam jak karmie, dawno już tyle nie spałam.
Dziś rano miałam zdjęty opatrunek po CC.
Powiem Wam, że chodzę zgięta w pół, szwy ciągną, nie jest to nic miłego.
Dziewczyny też tak miałyście?
Mąż bierze na mnie L4 opieki ze szpitala.
Mały je i śpi, w ogóle nie płacze, ale nie wierzę w taki egzemplarz niewybrakowany, aż sprawdzę go w domu
Mąż z córcia już się nie mogą doczekać jak mnie wypuszczą! Prawdopodobnie będzie to jutro , akurat na Voica
O takto po krotce.doomi03, Nowastaraczka, Annia, patrycja92, Wik89, Iryska, Zulugula, Lalia, Suszarka, kar_oliv, edyciak., Inaa89, Karenira, LaBellePerle, Enigvaa, calanthe, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Stokrotka027 wrote:Haha ja chodząc tez sie czuje jak taka 🦆🦆🦆🦆 Widze ,ze nie tylko ja mam taki ucisk. No właśnie jak tu dotrzymać te tylko ale dla nas chyba az pare tyg. .😪 Mi lekarz wspominał cos o akupunkturze ,ze dziala cuda na wode w organizmie itp itd .
Stokrotka nie jesteście same... Ja też się łączę w tych bólach 😅... Ogólnie jest masakra, biodra, spojenie, pachwiny i krzyż... Tez jak posiedzę to podnieść sie potem nie idzie, problem z podnoszeniem lewej nogi, bo od razu promieniuje bol... Chodzenie zbyt długo (w sumie to nawet 15-20min wystarczy) tez skutkuje punktowym bólem w krzyżu... Albo jeszcze tez skorzystam z pomocy osteopaty jakoś ostatnim rzutem na taśmę , jak dorwe jakiś termin, albo odliczam dni do końca liczac na to ze jakoś dotrwam.
Do tego stopy i dlonie spuchnięte jak serdelki 🤦🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 23:24
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Anetka
widać Polcie, śliczny brzuszek! 😚
U nas dobrze 💙
Mamy prywatną salę więc cisza i spokój, mam leki przeciwbólowe rozpisane więc ci chwila przychodzi położna a to do mnie a to Małego sprawdzić co u nas.
Jak coś potrzebuje to mam telefon do położnej ,która jest do mojej dyspozycji.
Mam nawet tv ale nie chce mi się oglądać, zasypiam jak karmie, dawno już tyle nie spałam.
Dziś rano miałam zdjęty opatrunek po CC.
Powiem Wam, że chodzę zgięta w pół, szwy ciągną, nie jest to nic miłego.
Dziewczyny też tak miałyście?
Mąż bierze na mnie L4 opieki ze szpitala.
Mały je i śpi, w ogóle nie płacze, ale nie wierzę w taki egzemplarz niewybrakowany, aż sprawdzę go w domu
Mąż z córcia już się nie mogą doczekać jak mnie wypuszczą! Prawdopodobnie będzie to jutro , akurat na Voica
O takto po krotce.
Trzymam kochana kciuki żebyście jutro na Voica byli już w domku
No i żeby Aleks Cię zaskoczył i okazał się być takim grzecznym egzemplarzem na dłużej
Z tym chodzeniem w pozycji zgiętej to domyslam się ze szwy mega niekomfortowe, ale Ounai chyba radziła o ile dobrze pamiętam, zeby starac się jednak jak najwięcej prostować... 😘 Niech moc będzie z Tobą Kicuśkic83 lubi tę wiadomość