Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kicku super, że masz dobre warunki do powrotu do formy. Ja chodziłam tak samo, trochę przygięta i na Oddziale po tym można było poznać która miała CC - te dziewczyny chodziły zgięte w pół. Ale fizjo kazała mi się jak najszybciej prostować o chodzić normalnie mimo ciągnięcia.
Do dziewczyn które miały już CC czy macie 'defekt blizny po CC' inaczej nazywana nisza na macicy? Byłam dzisiaj na kontroli, coś takiego jest ,ale malutkie i lekarz kazał się nie przejmować w ogóle, że dużo kobiet po CC tak ma.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Kicku super, że masz dobre warunki do powrotu do formy. Ja chodziłam tak samo, trochę przygięta i na Oddziale po tym można było poznać która miała CC - te dziewczyny chodziły zgięte w pół. Ale fizjo kazała mi się jak najszybciej prostować o chodzić normalnie mimo ciągnięcia.
Do dziewczyn które miały już CC czy macie 'defekt blizny po CC' inaczej nazywana nisza na macicy? Byłam dzisiaj na kontroli, coś takiego jest ,ale malutkie i lekarz kazał się nie przejmować w ogóle, że dużo kobiet po CC tak ma.
Ale to mega boli to prostowanie się 😢
I w ogóle to boli, bo oprócz tych szwow czuje obkurczanie macicy.
Wstawałaś z łóżka bokiem?
Co u Was? Mało Cię tu ostatnioCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ale to mega boli to prostowanie się 😢
Co u Was? Mało Cię tu ostatnio
Nie wyrabiam na bieżąco z forum. Dzisiaj jadłam śniadanie o 13... Mikołaj budzi się koło 6.30 mała i później już tylko turbodrzemki, albo dłuższy sen na spacerze jak go biorę. A jak mąż się zajmuje małym popołudniu (ja wtedy go karmie z piersi tylko ) to próbuje coś odespac, zregenerować się. Dzisiaj akurat byłam na kontroli po połogu, więc nie odsypialam i czuję się jak zombie a Mikołaj na sennego nie wygląda...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ja nie czułam obkurczania. Tak, wstawałam bokiem. Tak jak w sumie w ciąży powinno się wstawać to tak samo po CC wstawałam. Mnie to bolało, ale nie było najgorzej, do dziś pamiętam że jak się spionizowalam to byłam zaskoczona jak łatwo mi to poszło (mama mnie raczyła opowieściami, że to był dla niej koszmar). Ale ja chyba nie jestem dobrym przykładem bo chyba jak czytam wasze relacje to zniosłam to CC bardzo dobrze.
Nie wyrabiam na bieżąco z forum. Dzisiaj jadłam śniadanie o 13... Mikołaj budzi się koło 6.30 mała i później już tylko turbodrzemki, albo dłuższy sen na spacerze jak go biorę. A jak mąż się zajmuje małym popołudniu (ja wtedy go karmie z piersi tylko ) to próbuje coś odespac, zregenerować się. Dzisiaj akurat byłam na kontroli po połogu, więc nie odsypialam i czuję się jak zombie a Mikołaj na sennego nie wygląda...
To śpij Kochana ile wlezie!
A forum się nie przejmuj 😚
Dziękuję za info co do CC.
U mnie pionizacja to też był lajcik, gorzej właśnie teraz to ciągnięcie.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:To śpij Kochana ile wlezie!
A forum się nie przejmuj 😚
Dziękuję za info co do CC.
U mnie pionizacja to też był lajcik, gorzej właśnie teraz to ciągnięcie.
Jutro idziecie do domu, tak? Ja na samą myśl, że wychodzę do domu to się lepiej czułam. 😁
Ty też śpij kiedy tylko Aleks śpi. 😘Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Ale to mega boli to prostowanie się 😢
Co u Was? Mało Cię tu ostatnio
Ania, co to jest ta nisza macicy?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Marta odwala manianę. Bąki puszcza i spać nie może. Stęka, cycka ciągnie już godzinę. A zaraz syn wpadnie wyspany pewnie. Już miałam powiedzieć, że dobrze, że jutro śpimy godzinę dłużej, ale zapomniałam, że przecież mam dzieci 🤦♀️
Dziś montujemy stanowisko i robimy dzieciakom zdjęcie. Jedno Marcie z okazji ukończenia 2 miesiąc życia (kończy jutro, ale jutro są urodziny kolegi syna więc nie będzie kiedy zrobić) a drugie w tych ich strojach "super starszy brat" i "super młodsza siostra"i wywołamy do ramki
Lalia, Suszarka, Nikaa92, SzalonaOna, LaBellePerle, calanthe, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Kic, bierz leki przeciwbólowe i się nie męcz😘 Super, że Aleks to taki aniołek 😇
Wik, trzymam kciuki żebyście wyszli szybko do domu i Tatusia 🏡
Kiniusia, Staśko przesłodki 🤭💙 mam nadzieję że przeprosi się z cycusiem i nie będziesz musiała tak często odciągać 👍
Ounai, dobrze, że mi przypomniałaś o zmianie czasu 🤦♀️
Annia, Iryska jak tam Mikołajek i Michaś? 🤗
My właśnie się ogarniamy, bo na 8:30 jedziemy na szkołę rodzenia 💪 cieszę się bardzo, bo pierwszy raz będę w szpitalu, w którym chcę rodzić, zajęcia prowadzi dzisiaj moja indywidualna położna, a dodatkowo dzisiaj ma być o pielęgnacji i karmieniu noworodka, czyli najbardziej stresujące mnie tematy 😅 jak się uda to być może odbierzemy dzisiaj wózek! 😁
Miłego dnia kochane, pewnie Was nadrobię wieczorem dopiero 😘Suszarka, kic83, Inaa89, Zulugula, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, śniły mi się takie koszmary, że mam już po spaniu 🤷
Ounai, pochwał się później zdjęciami
Kic, super że wychodzicie! Ciekawa jestem reakcji córeczki na braciszka 👨👩👧👦
Anetka, moim zdaniem wyglądasz bardzo zgrabnie! I masz śliczny kształtny brzuszek🤰chociaż też mam plany zrobić po narodzinach dziecka formę życia, teraz jak się wycofałam na czas ciąży z treningów widzę jaki to ma wpływ na ogólny wygląd ciała
Lalia, czekam dzisiaj na relację ze szkoły rodzeniajak powiedziałam mężowi żebyśmy poszli to najpierw mnie zignorował a później powiedział coś w stylu "po co mam robić prawo jazdy jak nie będę jeździł samochodem" 😠
Odnośnie bóli, mnie od przedwczoraj boli krocze. Najpierw bolało mnie typowo z przodu (to jest spojenie?) a teraz mnie boli poniżej pachwiny, na tyle mocno że się budziłam w nocy jak się przekręcałam na inny bok 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 09:13
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Iryska wrote:Mnie też bardzo bolały szwy na początku, jeszcze jak doszło obkurczanie to był kosmos. Brałam leki przeciwbólowe jeszcze przez parę dni po wyjściu ze szpitala. Myślę że to normalne że boli. Mi też kazali się prostować, żeby nie chodzić zgiętym wpół. Łatwo powiedzieć 😜 dalej wstaje bokiem, bo ciągle ciągnie mnie ta blizna.
Ania, co to jest ta nisza macicy?
Ounai wiem co czujesz z tym stekaniem. Wczoraj Mikołaj miał to samo, tylko na szczęście w godzinach 9 do 12 rano. I też się już cieszyłam, że zmiana czasu, a później sobie przypomniałam, że Mikołaj chyba nie wie o zmianie czasu. 😂
Lalia, u nas wszystko po staremu, dzień za dniem nam leci. Trochę zmęczona jestem i nie ukrywam, ,że marzy mi się przespać ciągiem 9 godzin... Jak się czujesz? Odpoczywaj teraz duuuzo na zapas!Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarka wrote:Dzień dobry, śniły mi się takie koszmary, że mam już po spaniu 🤷
Ounai, pochwał się później zdjęciami
Kic, super że wychodzicie! Ciekawa jestem reakcji córeczki na braciszka 👨👩👧👦
Anetka, moim zdaniem wyglądasz bardzo zgrabnie! I masz śliczny kształtny brzuszek🤰chociaż też mam plany zrobić po narodzinach dziecka formę życia, teraz jak się wycofałam na czas ciąży z treningów widzę jaki to ma wpływ na ogólny wygląd ciała
Lalia, czekam dzisiaj na relację ze szkoły rodzeniajak powiedziałam mężowi żebyśmy poszli to najpierw mnie zignorował a później powiedział coś w stylu "po co mam robić prawo jazdy jak nie będę jeździł samochodem" 😠
Odnośnie bóli, mnie od przedwczoraj boli krocze. Najpierw bolało mnie typowo z przodu (to jest spojenie?) a teraz mnie boli poniżej pachwiny, na tyle mocno że się budziłam w nocy jak się przekręcałam na inny bok 😑
Moja teściowa wczoraj przeszła samą siebie, jak poszłam akurat robić herbatę to zadzwoniła do męża o 21:30 i mu oświadczyła że jej brat ma 👑. A wyszło to przypadkiem całkiem w poniedziałek, kiedy miał się zgłosić do szpitala na chemię i zrobili mu rutynowy test (choruje na łagodną postać białaczki). Zaczęła panikować że nie wiadomo co to będzie, żebyśmy uważali, że mąż ma uważać na mnie. I rozumiem że to pewnie z troski ale dzwonienie z takimi informacjami na wieczór, i to jeszcze kilka dni po wyniku uważam za słabe. Tylko się zdenerwowałam, wyszłam z pokoju do sypialni. Mój mąż też się chyba wkurzył bo zaraz się rozłączył. I jak sobie poukładałam w głowie pewne rzeczy to od nowa zaczęłam się denerwować tym, że może mnie dopaść no kwarantanna na poród i co wtedy. Wypiłam melisę i się jakoś uspokoiłam. Mam nadzieję że do świąt się sytuacja w miarę unormuje.
Wytlumacz mężowi ze "szkola rodzenia" nie jest tylko i wylacznie o rodzeniu, ale również nauczy się tak wszystkiego co dotyczy opieki nad maluszkiem, a ta wiedza z kolei już mu się przyda. Chyba za doslownie zrozumiał nazwę i uznał ze tam się tylko uczy jak urodzić i nic więcej xD -
Dzień Dobry🦆🦆🦆🦆
, Motylek ja wiem jak to jest z tą data ,fajnie masz ze nie musisz tyle czekać 5 tyg i Matylda będzie przy Tobie 🥰 Ja tez juz od 37 bd się starała cos ruszyć a co do parca to ja tez myślałam ze jak sie obróci to bd lżej mi a jednak nie 😅 Ale cóż, trzeba sobie czasem ponarzekać ☺☺😁 Pozniej będzie narzekanie ze wisi na cycu i o nieprzespanej nocy. 💪💪💪
Doomi - jeszcze tylko trochę 💪💪🦆
Kic - No to miła niedziela się zapowiada w końcu w komplecie, ja tak bardzo jestem ciekawa reakcji mojej córki po powrocie 🙉🙈🙊
Annia - ja tez niestety nie mam czasu tyle na forum obowiązki i tryb dnia pochłania mnie całkowicie. Takie życie 🤷♀️
Miłego dnia dziewczyny!!
kic83, SzalonaOna lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnykic83 wrote:Anetka
widać Polcie, śliczny brzuszek! 😚
U nas dobrze 💙
Mamy prywatną salę więc cisza i spokój, mam leki przeciwbólowe rozpisane więc ci chwila przychodzi położna a to do mnie a to Małego sprawdzić co u nas.
Jak coś potrzebuje to mam telefon do położnej ,która jest do mojej dyspozycji.
Mam nawet tv ale nie chce mi się oglądać, zasypiam jak karmie, dawno już tyle nie spałam.
Dziś rano miałam zdjęty opatrunek po CC.
Powiem Wam, że chodzę zgięta w pół, szwy ciągną, nie jest to nic miłego.
Dziewczyny też tak miałyście?
Mąż bierze na mnie L4 opieki ze szpitala.
Mały je i śpi, w ogóle nie płacze, ale nie wierzę w taki egzemplarz niewybrakowany, aż sprawdzę go w domu
Mąż z córcia już się nie mogą doczekać jak mnie wypuszczą! Prawdopodobnie będzie to jutro , akurat na Voica
O takto po krotce.
Fajnie, że mąż będzie dłużej z Wami!
Ciekawe jak Wiki zareaguje na braciszka 💙kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Kicku super, że masz dobre warunki do powrotu do formy. Ja chodziłam tak samo, trochę przygięta i na Oddziale po tym można było poznać która miała CC - te dziewczyny chodziły zgięte w pół. Ale fizjo kazała mi się jak najszybciej prostować o chodzić normalnie mimo ciągnięcia.
Do dziewczyn które miały już CC czy macie 'defekt blizny po CC' inaczej nazywana nisza na macicy? Byłam dzisiaj na kontroli, coś takiego jest ,ale malutkie i lekarz kazał się nie przejmować w ogóle, że dużo kobiet po CC tak ma.
Na usg tylko mówili że z jednej strony blizna na macicy delikatnie się rozeszła... -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Dziś zaczynamy 34 tydzień ❤️ ale ten czas leci!
Do porodu zostało 36 dni... Jejku 😍 nie mogę się już doczekać aż zobaczę ta mała gwiazdkę ❤️
Zaraz wskakuje na wagę i módlcie się, żebym za wiele nie przytyla 😂 a czuję się mega ciężko 🤦♀️
kic83, Iryska, Nikaa92, calanthe, Fragaria, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
-
Hejka 😊
Ja dzis znow kiepska noc, ten kregoslup nawala mimo masaży, tejpow i tak mega boli. Nie mogę wstac, przekręcić się, ledwo chodze a gdzie tu jeszcze tyle tygodni 🙄 do tego ciężko mi się oddycha i spie prawie na siedząco.
Jestem tez zla, w zasadzie strasznie mi przykro bo synek 13.10 skończył 10 lat. Za tydzien w piątek mial miec urodzinki dla kolegów na jump space( trampoliny) tak się cieszył, juz nie mogl się doczekać. A tu zonk. Zakaz zgromadzen powyżej 5osob i park trampolin zamknęli 😒02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Witajcie dziewczyny! Widzę, że forum tętni życiem nocą ;P wczoraj miałam zajęcia o przewijaniu i kąpieli. Miałam wrażenie, że wykręcam lalce ręce ;P to wszystko stało się takie realne! Powodzenia Lalia!
Kic, super, że Was wypisują. W domu najlepiej. Czekamy na reakcję siostry.
Ja dziś zapraszam na wirtualne Piccolo 🥳🥂🍾 z okazji 30tki. Mieliśmy iść we dwójkę do upatrzonej od dawna restauracji, ale Mateusz pokrzyżował nasze plany. Widać takie przeznaczenie, że mamy tam pojechać już w trójkę 😊 pójdziemy na spacer, kupimy jedzenie na wynos, a jutro wpadają tylko rodzice i teściowie na kawę. Zamówiłam tort bezowy.
Miłego dnia! Dużo snu dla mam!Zulugula, Karenira, Gagatka, Inaa89, kic83, Fragaria, kar_oliv, Annia, doomi03, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Dziewczyny po cc
a jak Wam kazali w szpitalu pielęgnować tą ranę?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
SzalonaOna wrote:Dzień dobry!
Dziś zaczynamy 34 tydzień ❤️ ale ten czas leci!
Do porodu zostało 36 dni... Jejku 😍 nie mogę się już doczekać aż zobaczę ta mała gwiazdkę ❤️
Zaraz wskakuje na wagę i módlcie się, żebym za wiele nie przytyla 😂 a czuję się mega ciężko 🤦♀️12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️