WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Miałam cukrzycę, ale apetyt w zasadzie zerowy od początku...

Dzieki, ja juz sama nie wiem co sie dzieje, jem jak szalona, pije codziennie ocean wody przynajmniej🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    Hejo😊 sorry ze brak odzewu ale tyle się dzieje... wczoraj wróciłysmy z Hania do domku ❤

Wiem ze temat wałkowany ale nie myślałam że będę musiała kupować, mianowicie LAKTATOR.
    (Mam swój z aventa ale okazało się że jakaś część zaginęła w akcji i nie działa 🙈)

Chcialam dzis w nocy odciągnąć bo młoda to taka śpiąca królewna ze często za chiny ludowe nie mogę jej rozbudzić a cyce jak banie😜

Jaki polecacie? Dobry, porzadnynie za miliony monet. Obojętne mi czy ręczny czy elektr.

Lovi Prolactis (on jest dwa w jednym).

kkasia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja też suszarki nie biorę, kupiłam mini suchy szampon żeby ewentualnie lekko „odświeżyć” włosy. Gdybym musiała zostać dłużej to wtedy umyję i wyschną same a ja i tak zapewne będę wiązać je w koczka :) Ale jak leżałam w czerwcu to była ze mną na sali dziewczyna która czekała na cc to nawet prostownice miała 😊 Więc jak masz miejsce w torbie to pewnie, że można zabrać :) Ja jestem z tych leniwych 😂

Ja to nawet jakbym chciała to nie wcisnę już dodatkowo do torby 😂 zamiast suszarki wolałam upchnąć papier toaletowy 🤣

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam już z pierwszymi zakupami :) na ali kupiłam 3 kocyki, 4 owijaki muślinowe, 3 pieluchy bambusowe, 2 pudełka na smoczki, suszarkę na butelki i grzechotke sarenke :D mam nadzieję, że zostanie dziewczynka, bo jest trochę różu :D 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 14:17

Zulugula, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No te bezdechy nie dają mi żyć. Ale niby Misia ich nie ma 🤔 ja. W ogóle jak dostanę ja tu do siebie na oddział, to chyba spać nie będę 🤔 tylko patrzeć czy oddycha
    Weronika tak głęboko zasypiala , że zapominała o oddychaniu. Za to Aniołek jak było dłuższą chwilę brak oddechu to zapiszczał raz, że sama się "wybudzała"nie dosłownie ale się poruszyla. A jak po tym pierwszym dalej nie było ruchu to piszczał ostrzej i dłużej. I wtedy ja albo pomizialam po brudce albo dmuchnęłam i wracało do normy. Wiem, że w szpitalu była podpięta i też często piszczało ustrojstwo ale też dlatego, że zbyt intensywnie się ruszała i plakala. W domu była bardziej wyciszona i spokojna. Generalnie dzięki aniołkowi spałam spokojniej. Bez tego nie spałam wcale. Syn też miał Angelcar podłączony, ale jemu piszczało tylko wtedy jak wyjmowałam go z łóżeczka i zapomniałam wyłączyć urządzenia. A też wczesniak z 34tc z wagą 2050gr.Takze może być u Was, że ani razu nie zapiszczy czego życzę z całego serca. Ale urządzenie daje poczucie troszkę spokoju.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Dzien dobry 😁
    Motylku w dobry cenach monitor oddechu masz na vinted, znajomi mają babysens 7 i mega sobie chwala zwłaszcza że siostra koleżanki tez miala i uratował życie jej synkowi ktory byl wczesniakiem. Super ze mala coraz lepiej sobie radzi i ze mozesz z nią być w szpitalu.
    Suszarki nie brałam, robiłam jak motylek myłam włosy na noc a rano były suche. Za dnia jak się umyje to tez bedzie ok bo nie poplacza się w nocy, jest ciepło na oddziałach i szybki wszystko schnie.

Do mam dziewczynek które szykują wyprawkę, latałam po olx i rzuciło mi się w oczy to ogłoszenie, może któraś chętna
    https://www.olx.pl/oferta/ubranka-dla-dziewczynki-3-9-miesiecy-stan-bardzo-dobry-CID88-IDEEnNb.html
    Nie powinno się kupować używanego bo może nie zadziałać. Monitor oddechu trzeba skalibrować po kazdym dziecku a kalibracja kosztuje tyle samo co nowy monitor.

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna pomyte, podłogi i dywany poodkurzane, na piłce pobujane, przysiadów parę porobionych, woda na liście malin się gotuje...

giphy.gif?cid=6c09b9527swr7eqh826w04x3b1r0oshmvsaao9x5jljf87fx&rid=giphy.gif
    54ff7a8fb9e42994d5bee31826a702cc.gif

... Idę robić obiad 😛

kic83, Ania81, Zulugula, Lalia, Inaa89, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Weronika tak głęboko zasypiala , że zapominała o oddychaniu. Za to Aniołek jak było dłuższą chwilę brak oddechu to zapiszczał raz, że sama się "wybudzała"nie dosłownie ale się poruszyla. A jak po tym pierwszym dalej nie było ruchu to piszczał ostrzej i dłużej. I wtedy ja albo pomizialam po brudce albo dmuchnęłam i wracało do normy. Wiem, że w szpitalu była podpięta i też często piszczało ustrojstwo ale też dlatego, że zbyt intensywnie się ruszała i plakala. W domu była bardziej wyciszona i spokojna. Generalnie dzięki aniołkowi spałam spokojniej. Bez tego nie spałam wcale. Syn też miał Angelcar podłączony, ale jemu piszczało tylko wtedy jak wyjmowałam go z łóżeczka i zapomniałam wyłączyć urządzenia. A też wczesniak z 34tc z wagą 2050gr.Takze może być u Was, że ani razu nie zapiszczy czego życzę z całego serca. Ale urządzenie daje poczucie troszkę spokoju.
    No bez 2 zdań! Dlatego na pewno zamówimy.

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek starał się jak mógł żeby mi zrobić jakiekolwiek zdjęcie na pamiątkę a przyznam, że nie umie robić zdjęć 😁 ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 10:10

Nikaa92, SzalonaOna, doomi03, KarolinaMaria, Ania81, Suszarka, Ewa88 , kic83, Angie1985, Enigvaa, Stokrotka027, Zulugula, Lalia, Tajka, Inaa89, calanthe, Maniaaa., dmg111, Belie, Ladyo, Ounai, Inga28, Julik lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie powinno się kupować używanego bo może nie zadziałać. Monitor oddechu trzeba skalibrować po kazdym dziecku a kalibracja kosztuje tyle samo co nowy monitor.

Dobrze ze mówisz, nie zagłębiałam się w temacie bo w planach nie mieliśmy zakupu. A rzuciły mi się poprostu jak z nudów przeglądałam olx i vinted.

tb73i09k51c5kem9.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś słyszała albo jest z Białegostoku i może się wypowiedzieć o klinice prywatnej Arciszewskich? Myśle nad cc tam .. dziwi mnie niska cena w porównaniu do np medicover 4x niższa ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mój małżonek starał się jak mógł żeby mi zrobić jakiekolwiek zdjęcie na pamiątkę a przyznam, że nie umie robić zdjęć 😁 ❤

l]

Ślicznie 😊

kar_oliv lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar następna ślicznotka do kolekcji ♥️ dziewczyny jesteście wszystkie takie piękne 🥰

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore juz urodziły. Czy Wasze dzieci tez mialy na buzi takie biale krosteczki? Liliana ma dosyc sporo i nie chca zniknac 🤷‍♀️

Ja zaszalalam dzisiaj na aliexpress i kupilam kolejny odkurzacz 🤣 to juz ten wiek, ze człowiek sie cieszy z takich rzeczy 🤣

Zulugula, Lalia, dmg111, Nikaa92 lubią tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny ktore juz urodziły. Czy Wasze dzieci tez mialy na buzi takie biale krosteczki? Liliana ma dosyc sporo i nie chca zniknac 🤷‍♀️

Ja zaszalalam dzisiaj na aliexpress i kupilam kolejny odkurzacz 🤣 to juz ten wiek, ze człowiek sie cieszy z takich rzeczy 🤣

Tak, u nas Alek ma, położna powiedziała, że wszystko ok, że to trądzik niemowlęcy, że niedojrzały układ pokarmowy.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv
    Mężowi wyszło foto bo śliczna modelka! Pięknie 😘

Anetka
    nie widzę żadnej pyzy na buzi, za to widzę piękną kobietę, tu już bardziej do siebie podobna niż na wczorajszym foto 😚

kar_oliv, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Kuzynki syn tak mial. Na poczatku mysleli ze to tradzik niemowlecy ale dlugo nie schodzilo i sie okazalo ze kuzynka miety duzo pila i od miety malemu wyskakiwaly :)

🔸28 lat

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik niemowlęcy poznaje się po tym że na dworze gdy jest chłodniej krosty robią się mniej widoczne. U mnie obaj chłopcy mieli około miesiąc. Długo im to schodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 16:25

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar pięknie wyglądasz !
    Anetka gdzie Ty widzisz pyze to ja nie wiem🤷‍♀️ ślicznie !

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Calkowicie rozumiem dlatego pokaz ten odkurzacz😅

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ