X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Po południu nasz doktorek często ma duuuuże opóźnienia 😑 Dlatego ja zawsze się wciskam na wczesną godzinę 😎
    Sylwia to prawda, jak chodziłam do pracy w pierwszym trymestrze to najwcześniej dawałam radę tam być na wizytę po 16 i siedziałam czasami po godzinę w poczekalni. 😂 Dlatego teraz staram się umawiać jak najwcześniej po 14. Myślałam że teraz podczas korony nie ma poślizgów? Bo raz byłam na 16 na początku korony i już N. z położna czekali.

Sylwucha lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    super, że synek zdrowy, mega foto!!
    Wybraliście imię? Mikołaj? czy źle pamiętam

Annia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Sylwia to prawda, jak chodziłam do pracy w pierwszym trymestrze to najwcześniej dawałam radę tam być na wizytę po 16 i siedziałam czasami po godzinę w poczekalni. 😂 Dlatego teraz staram się umawiać jak najwcześniej po 14. Myślałam że teraz podczas korony nie ma poślizgów? Bo raz byłam na 16 na początku korony i już N. z położna czekali.
    Też teraz chodzę po 14, to praktycznie zero czekania, a wcześniej nawet 2 h się zdarzało. A jak jechałam tylko na monitoring, to myślałam, że jajko zniosę 😉
    Ale masz fajnego chłopczyka 😍😍😍 Śliczny 😚

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proszę:
    ec1effae08af.jpg

Edyciak, Ounai, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamuski mam do was pytanie :) czy ktoras z was miala plamienie implantacyjne czy jakielolwiek? Oczywiscie sie nie nakrecam ale...owu mialam prawdopodobnie 12dc po poludniu bo mnie brzuch napierdzielal a sexik byl w 11 dc pozno w nocy gdzies tak o 1 w nocy (potem pare dni nie bylo sexu wiec to jedyna szansa na poczecie). Dzis 27 dzien cyklu i nastawiam sie na okres w przedziale dzis az do piatku (mniej wiecej u mnie 2 faza trwa 14 do 16 dni).badalam chwile temu szyjke i jest twarda jak cholera zamknieta na amen i oczywiscie brak krwi ale jak wytarlam palca o papier to zobaczylam ze jednak na palcu mialam sluz brązowy. Nic a nic mnie nie boli i wgl nie czuje sie jak na okres. Jedyne co to macica mnie ostatnio bolala tak jakbym jakiejś infekcji dostala a to na pewno nie pecherz bo by mnie przy sikaniu bolało. Wiadomo okres moge miec nawet i jutro ale ciekawi mnie to czy serio tak moze byc ze pojawia sie brazowe plamienie w okolicach terminu @ a jednak ciaza jest prawdopodobna. Ponoc nie ma glupich pytań wiec co mi tam szkodzi zapytac;)

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:28lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    On:33lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
    23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zycze wam wszystkiego dobrego. Zdrowych bobaskow. Mi jest tak cholernie zle i obwiniam siebie za to co sie stalo nie moge sie pogodzic z tym...

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia
    super, że synek zdrowy, mega foto!!
    Wybraliście imię? Mikołaj? czy źle pamiętam
    Wstępnie Mikołaj. 😎 Mam jeszcze cała stertę zdjęć rączek, nóżek, ale buźki Junior za cholerę nie chciał pokazać dopiero po 4 przerwie na spacerowanie po gabinecie łaskawie się odwrócił do badania. ☺️ Nie wiem po kim on taki uparty, czyżby po mnie? 😂

Sylwia ja miałam raz monitoring to zawsze jakoś szybko mnie brał, przed tymi Paniami na zwykłe wizyty. Choć w poczekalni tłum i miałam już książkę przygotowaną. ;)

kic83, Sylwucha, Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Drogie mamuski mam do was pytanie :) czy ktoras z was miala plamienie implantacyjne czy jakielolwiek? Oczywiscie sie nie nakrecam ale...owu mialam prawdopodobnie 12dc po poludniu bo mnie brzuch napierdzielal a sexik byl w 11 dc pozno w nocy gdzies tak o 1 w nocy (potem pare dni nie bylo sexu wiec to jedyna szansa na poczecie). Dzis 27 dzien cyklu i nastawiam sie na okres w przedziale dzis az do piatku (mniej wiecej u mnie 2 faza trwa 14 do 16 dni).badalam chwile temu szyjke i jest twarda jak cholera zamknieta na amen i oczywiscie brak krwi ale jak wytarlam palca o papier to zobaczylam ze jednak na palcu mialam sluz brązowy. Nic a nic mnie nie boli i wgl nie czuje sie jak na okres. Jedyne co to macica mnie ostatnio bolala tak jakbym jakiejś infekcji dostala a to na pewno nie pecherz bo by mnie przy sikaniu bolało. Wiadomo okres moge miec nawet i jutro ale ciekawi mnie to czy serio tak moze byc ze pojawia sie brazowe plamienie w okolicach terminu @ a jednak ciaza jest prawdopodobna. Ponoc nie ma glupich pytań wiec co mi tam szkodzi zapytac;)

Ja w drugiej ciąży miałam tak że w 26dc wieczorem zaczęłam trochę plamić na brązowo, byłam przekonana że @ rozkręci się w nocy więc założyłam tampon i zła jak 🐝 położyłam się spać. Rano zrobiłam test ciążowy a tam piękne dwie kreski :-)
    Powodzenia :-)

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 19:37

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Dziewczyny zycze wam wszystkiego dobrego. Zdrowych bobaskow. Mi jest tak cholernie zle i obwiniam siebie za to co sie stalo nie moge sie pogodzic z tym...

Justa to na pewno nie jest Twoja wina! Cokolwiek by się teraz nie stało, nie poddawaj się! Wiem, że jest bardzo ciężko, ja też przezylam stratę i długo nie mogłam się z niej otrząsnąć... Pozwól sobie na takie emocje jakie potrzebujesz, ale na pewno nie myśl że to Twoja wina!
    Trzymaj się!

Edit: Justa, próbowałaś diagnozować u siebie tarczycę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 18:40

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTA TO NIE TWOJA WINA !!!

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    proszę:
    ec1effae08af.jpg
    Ciekawy przepis.. aż tyle godzin leżakuje?
    A mąka jaki typ? 650, 720 czy bliżej 2000?

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:

ja miałam w pierwszej ciąży plamienie implantacyjne, takie bardziej brudzenie na bruntatno ale nie w terminie okresu tylko tydzien po owu czyli tydzien przed spodziewana @ i trwalo 2-3dni

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Justa to na pewno nie jest Twoja wina! Cokolwiek by się teraz nie stało, nie poddawaj się! Wiem, że jest bardzo ciężko, ja też przezylam stratę i długo nie mogłam się z niej otrząsnąć... Pozwól sobie na takie emocje jakie potrzebujesz, ale na pewno nie myśl że to Twoja wina!
    Trzymaj się!

Edit: Justa, próbowałaś diagnozować u siebie tarczycę?

U mnie z tarczyca wszystko wporzadku... Robilam wyniki (ksiazkowe) sadze ze to wina tej piepszonej infekcji... Dziewczyny obserwujcie sie naprawde zycze duzo zdrowka i spokonych dni i tygodni do rozwiazania.

Mi nie bylo dane dluzej z wami byc i cieszyc sie z rosnacego brzuszka i poczuc ruchy malucha. I juz nie bedzie mi dane tak chce bog i niech tak bedzie...

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    O żesz Ty!
    Zazdrość, mój też ostatnio mówił, że mi zrobi bezę 🍰
    Ok, podeślę przepis :)
    Głównie zapytaj męża czym doprawia ten chleb, bo nam zawsze jakiś taki bez smaku wychodzi. Tzn dobry jest, ale nie idealny jeszcze ;)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    proszę:
    ec1effae08af.jpg
    Dziękuję 😘 W przyszłym tygodniu robię zakwas, bo już szafa będzie zamontowana to będę mieć więcej czasu :D

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ja jak miałam w terminie albo okolicy @ jakies plamienie to zawsze przychodziła @. Za to w obydwu ciazasz plamienia nie było i w połowie cyklu byłam pewna że się nie udało i czekałam na okres, który się nie pojawił.

Justa, czemu uważasz, że nie będzie Ci dane? Młodziutka jesteś, jeszcze całe życie przed Tobą. Znajdź dobrego lekarza i myślę, że następnym razem donosisz zdrową dzidzie

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Justa, to nie jest twoja wina. Nie mogłaś zrobić nic więcej. Nie obwiniaj się, ja wiem że my kobiety szukamy w sobie winy, zastanawiamy się nad każdym ruchem które wykonałyśmy, że może to było przyczyną... Nie wiem jaka była przyczyna, że tak się stało u Ciebie. Ale wiem że na pewno przyczyną nie była żadna twoja wina.

I głęboko wierzę, że jeszcze kiedyś poczujesz ruchy dzieciątka w sobie.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 11:24

• Justa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja jak miałam w terminie albo okolicy @ jakies plamienie to zawsze przychodziła @. Za to w obydwu ciazasz plamienia nie było i w połowie cyklu byłam pewna że się nie udało i czekałam na okres, który się nie pojawił.

Justa, czemu uważasz, że nie będzie Ci dane? Młodziutka jesteś, jeszcze całe życie przed Tobą. Znajdź dobrego lekarza i myślę, że następnym razem donosisz zdrową dzidzie

Juz nie taka mloda 29lat.... Chyba za pozno zdecydowalismy sie na dziecko ale coz za błędy sie placi nie raz rachunek jest bardzo bolesny jak ten... Maz nie chce juz dziecka nie przez to ze sie nie udalo a przez to ze nie moze patrzec na mnie jak sie z tym mecze.... Dlatego nie bedziemy sie juz starac jak sie jakims cudem uda to super jak sie nie uda to trudno. Kupie sobie pieska albo zaadoptuje jakies malenstwo

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ