Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover wrote:Riki, ja mam wrażenie, że ludziom nigdy się nie dogodzi, cokolwiek byśmy nie robili. Jedni według kogoś mają dziecko za wcześnie, jedni za późno, ci nie mają ślubu, ci mają jedno dziecko które jest rozpieszczonym gówniarzem (bo do niektórych nie dociera, że nie każdy jedynak jest rozpieszczony), a ci mają szóstkę, po co im tak dużo? Moim zdaniem takie komentarze ludzie powinni zachować dla siebie no ale jak widać nie każdy tak robi. Można wtedy powiedzieć "słuchaj, nie uważasz, że twój komentarz jest nie na miejscu?" i jakby ktoś tak powiedział do mnie, to chyba bym się spaliła ze wstydu, ale często te osoby jeszcze próbują zrzucić winę na nas mówiąc rzeczy w stylu "co ty taka wrażliwa?". Ludzie zawsze będą gadać, a dodatkowo nie widzą w tym nic złego. Dlatego uważam, że nie ma co patrzeć na opinię innych, bo nikt za nas życia nie przeżyje. Jeśli czujecie z mężem, że chcecie mieć jeszcze jedno dziecko, to Wasza decyzja nie powinna zależeć od innych - a niech sobie gadają dalej, skoro sprawia im to przyjemność. Widocznie mają tak nudne albo smutne życie, że muszą włazić z butami w życie innych, żeby sobie dostarczyć jakichś rozrywek 🤷♀️
Jak miałam jedynaka to byłam przekonana, że go nie rozpieszczam, a jak się urodziło drugie dziecko to dopiero wtedy wyszło, że był strasznie rozpieszczony. Ale uważam, że to normalne, bo mając jedno dziecko mamy mnóstwo czasu dla niego i naprawdę nie da się inaczej. Wszystkie zabawki są jego, więcej mu odpuszczamy, troszkę mniej wymagamy. Ale to jak bardzo tozpieszczalismy dziecko widać dopiero jak się nam urodzi następne
-
Ladyo wrote:Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wsparcie! Poczytałam trochę w internecie, poszukalam informacji i wierze ze będzie dobrze. Teraz czas wspierać męża. Ja jestem zahartowana psychicznie bo wiele w życiu nieszczęść przeżyłam, ale dla niego to pierwsza taka trudniejsza sytuacja...najgorsze ze nikt się tego nie spodziewał! veritaa zaproszę Cię do przyjaciółek i będę wdzięczna za jakieś informacje 😘
-
Ounai dziękuje! Już się wczoraj trochę podowiadywalismy i będziemy właśnie celować w Kraków i prof. Romanowska-Dixon. Szukamy do niej namiaru na wizytę prywatna, zanim uda się zapisać do kliniki (bo to podobno trwa z 3 tygodnie, a przecież im szybciej tym lepiej). Jeśli Twoja koleżanka miałaby jakiś namiar będę wdzięczna 😘
-
Nadrobilam wszystko.
Ladyo tak mi przykro ze tesciowa to spotkalo. Mam nadzieje ze to wczesnie wykryte i wyjdzie z tego.
Riki ja jestem mloda mama, ale mam 18 lat mlodszego brata. I wcale nie widze w tym nic dziwnego ze mama urodzila go przed 40. Tak na prawde dzieki niemu upewnilam sie ze chce miec kiedys dzieci, moglam sie poduczyc obejscia z dzieckiem. I czesto jak wychodzilam z nim na spacery to slyszalam komentarze, ze gowniara sie puscila (w wieku 18lat wygladalam na 15 🤣), raz nawet obcy facet mnie opierdzielal ze karmie dziecko butelka a nie piersia 🤦♀️ Oczywiscie byly ploty ze to ja urodzilam i „oddalam” mamie na wychowanie 🤣 ludzie zawsze beda gadac, trzeba im odpyskowac az im w piety pojdzie to moze przestana... 🙄🔸28 lat
Wczoraj bylismy na weselu. W kosciele Malwi sie rozplakala, wiec ominela mnie wieksza czesc mszy, w tym przysiega bo spacerowalam wokol kosciola. Na weselu na sali bylismy jak nie bylo muzyki, bo jak puszczali to od razu robila sie marudna, pierwszy taniec ogladalismy przez szybe 🙈 potem zasnela to tesciowa z tesciem chwile ja powozili w wozku a my moglismy potanczyc. Jak sie obudzila to juz byla tak marudna ze wrocilismy do domu, bo nie bylo sensu juz siedziec jak mielismy byc caly czas na dworze i spacerowac wokol obiektu. Oczywiscie wiele komentarzy czemu jej z nikim nie zostawilismy itd 🙈
A to my, jedyne zdjecie jakie mamy, mimo ze wyszlo srednio 🤣 oczywiscie Malwi swoimj wlosami robi szal i wszyscy chcieli z nia porozmawiac i pobawic,
Przez co byla jeszcze wieksza afera bo ona ma swoich wybrancow ktorzy moga do niej cos mowic, na innych od razu placz 🤣
[Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 20:21
Karenira, calanthe, KarolinaMaria, SzalonaOna, Inaa89, Zulugula, kiniusia270, Martt95, Lalia, Ania81, Clover, Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Rikki prawda jest taka, że dla ludzi zawsze coś będzie "za" i nie ważne na jakiej płaszczyźnie. Najważniejsze robić wg sobie i nie patrzeć na innych. Takie sytuacje najlepiej ucinać od razu, mimo że może nie wypada czegoś powiedzieć bo bezczelnie itd, ale nie w porządku jest komentowanie czyjegoś życia. Dopóki się nie postawisz, to takie komentarze słychać będziesz.
Ladyo bardzo mi przykro, że to na Was spadło. Fajnie, że dziewczyny dały namiar i możecie szybko reagować. Mam nadzieję, że czerniak jest na bardzo wczesnym etapie i się z tym uporacie.
Kurcze moja mama też leczy oczy. Jest po dwóch zabiegach. Kontroluje, ale po tym co napisała Ladyo to gdzieś z tyłu głowy będę mieć, że coś się też może wydarzyć...Riki lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Nadrobilam wszystko.
Ladyo tak mi przykro ze tesciowa to spotkalo. Mam nadzieje ze to wczesnie wykryte i wyjdzie z tego.
Riki ja jestem mloda mama, ale mam 18 lat mlodszego brata. I wcale nie widze w tym nic dziwnego ze mama urodzila go przed 40. Tak na prawde dzieki niemu upewnilam sie ze chce miec kiedys dzieci, moglam sie poduczyc obejscia z dzieckiem. I czesto jak wychodzilam z nim na spacery to slyszalam komentarze, ze gowniara sie puscila (w wieku 18lat wygladalam na 15 🤣), raz nawet obcy facet mnie opierdzielal ze karmie dziecko butelka a nie piersia 🤦♀️ Oczywiscie byly ploty ze to ja urodzilam i „oddalam” mamie na wychowanie 🤣 ludzie zawsze beda gadac, trzeba im odpyskowac az im w piety pojdzie to moze przestana... 🙄
Dzięki❤️.
Ale cudnie wyglądacie w tych sukienkach 🥰.Moja też ma takie włoski i też tak odstają śmiesznie 😃Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
nick nieaktualnyDzień dobry! Dziś szał, pospałam do 9.30 i właśnie pije kawkę ☕
Matylda mimo kaszlu spała spokojnie cała noc, ona tak sporadycznie kaszle, ale jak już to tak jakby coś jej zalegało 😪 odciągamy gile, ma arimactiv a z syropami kazali mi się w aptece wstrzymać do wizyty u pediatry :(więc jutro Muse uderzyć do przychodni.
Kornela już lepiej, więc jutro leci do żłobka.
Filip w piątek odebrany z przedszkola z temp 37,4. Także zobaczymy czy coś się rozwija, bo jest u taty.
Ja oczywiście do wtorku włącznie mam wolne, to dzieci chore 😂 masakra 😂
Jutro muszę lecieć na krew dla endo znowu, a później mam konsultacje tel z diabetologiem. Zobaczymy co ciekawego powiedzą
Miłej, leniwej niedzieli! -
Calanthe, Twoja córa to istna piękność!
Enigva, jaka stylówka! Zawsze chciałam mieć córkę żeby móc ubrać takie same sukienki
My też kiedyś wzięliśmy Tymka na wesele i potem strasznie żałowałam, bo on się męczył a my nie mieliśmy się jak pobawić. Od tego czasu zawsze na wesela bez dzieci chodzimycalanthe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to mam bardzo dobry dzień. Ręka boli ale chyba mam naprawdę wysoki próg bólu (co ciekawe nie zawsze tak było, zmienił się po pierwszym porodzie) bo karmiłam w nocy kilka razy leżąc na tej ręce i nic mi nie było. Wczoraj byłam bardzo zmęczona, czułam się po południu jakbym całą noc nie spała. Zwykle chodzę spać o północy, a wczoraj położyłam się już o 21:00. A dziś zero objawów szczepienia poza tą ręką. Ani gorączki, ani bólu mięśni (wczoraj mnie bolały, ale przy ostatniej infekcji gdzie funkcjonowałam normalnie bolały bardziej). I jeszcze dzisiaj na wadze 73,3 kg 💪 do zrzucenia założonych 20kg jeszcze ok 16kg
calanthe, Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRiki wrote:Dziewczyny nie udzielam się tu zbyt często może z dwa razy pisałam ale mam potrzebę się wyżalić ,a wiem że wy zrozumiecie.Jestem przed 40 tka a mąż ma 43 i nie dawno urodziło nam się dziecko długo wystarane pierwsze wspólne.Mamy dwie dorosłe córki z poprzednich małżeństw .Ostatnio ciągle słyszę głupie i dokujące mnie komentarze ,że jak w tym wieku dziecko,bardzo mnie to dołuje.Dzisiaj byliśmy u szwagierki i jej ojciec głupio dowalił mojemu mężowi przy starszych córkach ,że jeszcze teraz mu się zachciało w tym wieku że córka będzie mieć 18 to on 61 ..Wiem że to brednie bo nawet w szpitalu pełno kobiet w moim wieku i starsze i nie było w ogóle tematu a tu mam wrażenie że otaczam się idiotami,ale mimo to strasznie mi przykro bo szczerze myślałam o jeszcze jednym dziecku żeby miało rówieśnika ale widzę że to kiepski pomysł.Dzuewczyny w moim wieku czy też macie taki problem,napiszcie coś proszę..
Riki ja koncze za kilka tygodni 40 lat. Mam 4 dzieci w wieku od 9 lat do 3 miesiecy. Przy ostatnim sie tez na sluchalam, ze juz za stara jestem, ze po co, ze na co itd. Na poczatku mnie to smucilo, obecnie mam to gdzies. Najwazniejsze jest, ze wszyscy jestesmy zadowoleni, ze jest nam dobrze z nasza decyzja, ze nasze malenstwo jest kochane I szczesliwe. Jak komus nie pasuje to nie musi sie na nas patrzec, a komentarze Niech zachowa dla siebie. Co zreszta glosno oznajmilam w rodzinie. Moja mama do dnia dzisiejszego potrafi cos powiedziec, ale ja to ucinam i zawsze jej mowie, ze ja to nie ona, ze moje zycie moje decyzjeKarolinaMaria, Suszarka, Riki, Clover lubią tę wiadomość
-
Ania81 wrote:Riki ja koncze za kilka tygodni 40 lat. Mam 4 dzieci w wieku od 9 lat do 3 miesiecy. Przy ostatnim sie tez na sluchalam, ze juz za stara jestem, ze po co, ze na co itd. Na poczatku mnie to smucilo, obecnie mam to gdzies. Najwazniejsze jest, ze wszyscy jestesmy zadowoleni, ze jest nam dobrze z nasza decyzja, ze nasze malenstwo jest kochane I szczesliwe. Jak komus nie pasuje to nie musi sie na nas patrzec, a komentarze Niech zachowa dla siebie. Co zreszta glosno oznajmilam w rodzinie. Moja mama do dnia dzisiejszego potrafi cos powiedziec, ale ja to ucinam i zawsze jej mowie, ze ja to nie ona, ze moje zycie moje decyzje
Ania81 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
Hashimoto,nk 22,kir aa
👨🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard -
Cześć Mamusie 😘
Calanthe, cudna córcia 😍💓
Enigva, Wam już pisałam że piękni 💙💙💙
U nas dzisiaj intensywny dzień 💪 było podejście numer dwa do marchewki 🥕 muszę stwierdzić, że poszło lepiej niż wczoraj, Olek sobie sam łapał łyżeczkę i palcami też jadł marchewkę 😂 jedno spostrzeżenie jakie mam, to że chyba motorycznie Olek nie jest 100% gotowy do rozszerzenia, bo nawet na kolanach u męża siedzi tak średnio, więc o ile na to jego "jedzenie" dwóch łyżeczek które jest typowo poznawaniem smaków to ok, o tyle gdyby to miało być bardziej zaawansowane żywienie to na pewno jeszcze bym z tym poczekała. Tyle że my zaczęliśmy ze względu na masakryczne zainteresowanie jedzeniem i chciałam to wykorzystać, ale drogie mamy które macie to dopiero przed sobą: naprawdę nie ma się co spieszyć 🙂 udało mi się dzisiaj wyjść z prasowaniem na zero, w końcu! Zrobiłam też wiosenną sałatkę, byliśmy na spacerze, a teraz czekamy na gości, bo do Olka ma przyjechać przyszła matka chrzestna z rodzinką 😁Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRiki wrote:Ja nigdy nie myślałam że jestem za stara ,czuję się młodo 😊tylko jestem wkurzona że tacy ludzie potrafią wtrącić się i odebrać radość i traktują nas jakbysmy mieli 50 tke na karku 🥺 a w tym wieku kobiety zawsze rodziły i będą rodzic .
Ja mysle tak samo, ja tam czuje sie na 18nastke😂😎🤩. Szczerze mowiac Gdyby ktos dal mi pewnosc, ze nastepne moje dziecko bedzie dziewczynka, to bym sie zdecydowala znowu. Mimo ciezkiej koncowki.
No ale pewnosci nie mam, wiec juz raczej probowac nie bede.