Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj nawet nie zaglądałam, nadrobiłam Was dopiero teraz. Mieliśmy dzisiaj okropny dzień, Olek marudził bo na dworze co chwilę lało i nie mieliśmy nawet jak wyjść. Wieczorem to już tak wrzeszczał, że aż mnie głowa rozbolała. Wszystko było dla niego na "nie", usypiałam go prawie godzinę. Mój mąż zaczął urlop, ale przez cały dzień zajmował się przykręcaniem regipsów w przedpokoju, więc w sumie to tak, jakby go nie było. Ale trzeba skończyć ten przedpokój remontować, bo straszy wyglądem 😬 Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień.
No i w sumie to mam problem z Olkiem, chciałam zapytać czy Wasze dzieci też tak robią. Olek po jedzeniu normalnie odbija, ale nie chce później leżeć na plecach i zaraz przewraca się na brzuch i pełza, co skutkuje tym, że często zwraca troszkę mleka na matę lub podłogę. Martwi mnie to, a na dodatek zanim zdążę go stamtąd zabrać, to zazwyczaj ma już wsadzoną rączkę lub rękaw w to zwrócone mleko. Próbuję go utrzymać przez jakiś czas na plecach po jedzeniu, ale jest ciężko bo się wścieka, chce na brzuszek. Zresztą dzisiaj zdarzyło mu się to też 2 h po jedzeniu 🤷♀️ Nie wiem, mam się martwić? Optymalnie byłoby po prostu wsadzić go po jedzeniu do wózka bo tam leży spokojnie odkąd układam go w spacerówce, ale dzisiaj np nie było takiej możliwości, a po domu wózkiem nie jeździmy. -
nick nieaktualnySylwucha piekne sa twoje koberki i jakie juz duze. 😍😍😂.
Dmg Julia jest cudownym smieszkiem, piekna stylowka.
My zaczniemy Rd juz wkrotce, bo Haris kazde jedzonko chce pchac do buzi. Jutro jedziemy kupic krzeselko z 3 pozycjami, jest od 6 miesiaca. W czwartek odbieram paczke z miaeczkami, lyzeczkami i maechewka w sloiczku😂. Pewnie tez w czwartek sproboje podac mu jego pierwszy staly posilek. Juz nie moge sie doczekac.Sylwucha, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec, chrzestną Jasia jest kuzynka i kiedy prosilam ją, to nie wiedziałam, że jest w ciąży. Była trochę w szoku, że ją poprosiłam, ale od razu się zgodziła. Dwa dni później zadzwonila do mnie, że jest w ciąży i czy mi to nie będzie przeszkadzać, bo są te przesądy... Trzymała Jasia w zaawansowanej ciąży😊
-
KarolinaMaria wrote:Martt, nie wiem jak z tym chińskiem leżaczkiem, ale powiem Ci tak: Mam bjorna i Matylda też w nim krzywo leży i też nie chce w nim za długo być, więc wg mnie to nie jest kwestia marki. Niestety leżaczki nie bez powodu nie są polecane ;/ Ja używam go sporadycznie, najczęściej do karmienia, bo jeszcze nie siedzi stabilnie z podporem, by wsadzić ją do antilopa. Z perspektywy czasu uważam, że bjorn jest lekko przereklamowany. Ja kupiłam używany, podoba mi się jego prosty design, ale leżak to leżak. Nie ma jak mata
może jednak ten Wasz dotychczasowy wystarczy na chwilkę, gdy musisz odłożyć Asię
Nie no ja oczywiście nie mam zamiaru zostawiać Asi na leżaczku nie wiaodmo jak długo. Ale ona coraz mniej spi, jak nie spi chce oglądać świat z pozycji rak przodem. Na macie dużo położy w ciągu dnia jak na jej wiek ale to jak już się nudzi to musze z nią pochodzić i wtedy nie mam czasu zrobić obiadu czy ogarnąć trochę w domu a tu naprawdę wieczny bałagan. Nasz leżaczek hybrydowy oprócz tego ze brzydko siedzi to jest bardzo ciężki. I już mnie krew zalewa jak go ciagle do kuchni przenoszę 🙈
No nic... wydałam na tamtego 50zl więc coby nie było nie będzie mi az tak bardzo zal 😅
Ale zrobie wam zdjęcia i wstawię do wglądu ja siedzi w tej "podróbie" bo sama jestem ciekawa czy będzie chociaz trochę podobnieKarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ja wracam do pracy 14 września i chyba najbardziej się stresuje cała logistyka. Wstać rano ogarnąć siebie i Kubę, odwieść go do żłobka później ja do pracy a potem jeszcze go odebrać. A nie ukrywam że u mnie to raczej praca ponad 9 godzin była a teraz równo po 8 będę musiała biec po Kubę.
Piękne dziewczyny.
My w końcu kupiliśmy wózek, dzisiaj będzie 😁.
Kuba coraz śmielej próbuje chodzićLalia, Annia, Clover, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Suszarka wrote:Ja bym dodatkowo zapytała czy wierzy w Boga czy służy szatanowi wierząc w zabobony. Ludzie mnie nie przestają zadziwiać, jest XXI wiek a mentalność nadal średniowieczna. Moja siostra była chrzestną Igi w zaawansowanej ciąży, nie wyobrażam sobie poprosić do tej roli kogoś innego. Swoją drogą, jeśli ktoś odmawia ze względu na durne zabobony to moim zdaniem się nie nadaje na rodzica chrzestnego, bo z wiarą ma niewiele wspólnego, a i na rodzicach oraz chrzczonym dziecku niezbyt mu zależy.
Ja też znam ten przesąd, zgadzam sie z Suszarka i KarolinaMaria ale już o nic bym nie pytała, bo skoro odmówiła to nie ma sensu jej przekonywać. Znam sporo wierzących osób, a jednak przesądnych i racjonalne argumenty nie trafiają.
Poprosiłabym na chrzestną przyjaciolke.
Nie martw się Jednorozcu, nawet jeśli nie znajdziecie odpowiedniej osoby to wystarczy jeden chrzestny.KarolinaMaria, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Sylwia, dziewczyny przepiękne 💓💓 jesteś niesamowita, bo nawet jak piszesz jakie z nich agentki, to czytając czuć ogromną miłość i siłę 😍😍 taki pozytywny wydźwięk mają 🥰🥰 a jak ciocia Atenka, ucieka już przed dziewczynkami? 😂
My jesteśmy obecnie nad morzem, pogoda raz lepsza raz gorsza, ale dużo odpoczywamy i mamy super czas ❤️ Olek też ma dwie dolne jedynki, od dwóch tygodni siedzi, od paru dni kombinuje coś z czworakami więc tylko czekamy aż ruszy 💪 nie lubi słoików, ale pięknie i chętnie je sam"normalne" rzeczy, jest niesamowicie pogodny, radosny, nie przesypia całych nocy ale dajemy radę 👍 jest też wiercidupciem, nie usiedzi, turla się, zaczyna wspinać, jest bardzo ciekawski i jak coś chce to musi mieć 😅 ale mimo wszystko uważamy że jest niesamowicie grzeczny i kochany i chcemy więcej 🤭 ja planowo wracam do pracy od lutego, ale gdyby mój okres zechciał wrócić (nadal kp), to chyba będziemy próbować z drugim bobasem 😉
Przesyłam Olka Bimbolka 💙
asias86, KarolinaMaria, Martt95, Sylwucha, Ounai, Wik89, Inaa89, kiniusia270, Annia, Suszarka, Clover, Zulugula, Iryska, calanthe, dmg111, kar_oliv, Nowastaraczka, Ania81, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec- ja pierwszy raz słyszę o tych zabobonach odnośnie chrzestnej w ciąży.
Ja tam uważam,że chrzestnymi nie musi być rodzina i na Twoim miejscu tak jak dziewczyny pisały poprosiłbym przyjaciółkę 😊na pewno się mega ucieszy z takiego zaszczytu. -
Martt- u nas mała też nie chce lezezc w swoimi lezaczku.
A tak słyszałam,że dużo dzieci lubi 🤦Dlatego stwierdziłam,że już nawet jej tam nie wsadzam. Wcześniej były dni,że jej się podobało i wysiedziała z 15minut a później przyszedł bunt i już zrezygnowałam całkowicie, teraz cały czas tylko mata. -
Martt, ale ja nie chciałam w Tobie wywołać w Tobie poczucia winy
trzeba sobie jakoś radzić. Chodziło mi o to, że jak Asia nie lubi waszego leżaka, to i Bjorn pewnie nie pomoże i, że w nim maluch też może uciekać na bok
argument o wadze ma znaczenie. Faktycznie bjorn jest lekki i można go ze sobą zabrać. My go nie zabieramy, bo Mati i tak nie chce w nim siedzieć.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnySylwucha wrote:Kic,Motylku teściowa ma się dobrze. Nawet astra zeneca nie pomogła 😈 Ostatnio napisała SMS kiedy wracamy, bo ona tęskni 🤮 Było po drodze kilka przygód z nią. M.in. chodziło o jedzenie dzieci. Ale powiedziałam jej,że jedyną osobą, które będzie mieć wpływ na odżywianie moich dzieci (na tym etapie) będę ja. Oczywiście był płacz, cała rodzina wiedziała,że ona przeze mnie bierze positivum. Ale mam ją gdzieś. Nigdy w niczym nie pomogła, a teraz będzie zgrywać babunię. Niestety w niedzielę wracam, bo 14.08. idziemy na wesele siostry mojego męża. Ale we wrześniu znów wracam na Podkarpacie. Mąż dostał awans w pracy więc i tak go nie ma całe dnie, a ja dostaję do głowy. Tutaj pomagają mi rodzice, brat i jego dziewczyna.
Co do biegania,wróciłam. Co prawda nie są to na razie mocne treningi, ale od około miesiąca biegam co drugi, trzeci dzień tak po 6-8km. Raz dosyć mocno ciągnęło mnie miejsce po cięciu i postanowiłam, że do roku będę raczej biegać lekko.
Kicku, wiem że zmieniliście imię. W sumie fajnie, że się odważyłas i, że teraz dobrze w sercu gra🙂 Cudownie,że dzieciaczki tak się kochają. Jak teraz Maks śpi?Bo pamiętam,ze bywało ciężko. Super,że się przeprowadzacie. To są dobre zmiany 🙂 Cieszę się, że u Ciebie ok❤️ Z sentymentem wspominam nasz wspólny cykl 😍
Motylku, brawo za spadek wagi. Wow!Jesteś mega dzielna. Wrzuć jakieś zdjęcie Matyldzi ❤️ Ciekawa jestem jak wygląda 😍 Fajnie, że tak sobie ze wszystkim radzisz 🙂
Edit.
Kic, kudłata, to Oliwia 😉
AgataAgatka, Sylwucha, Inaa89, kiniusia270, Annia, Suszarka, Clover, Wik89, Zulugula, dmg111, kar_oliv, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za te słowa. Wcześniej byłam chuda jak patyk i wcale nie było mi dobrze ze sobą. Dopiero ok przed ciążą trochę przytyłam. I teraz chciałabym wyglądać trochę lepiej ale nie mam dużego parcia. Bardziej to chciałabym się zdrowo odżywiać.
Moja mama jest bardzo toksyczną osoba. Dowiedziałam się tego na terapii. Mama nie potafii powiedzieć czegoś miłego, pochwalić. Potrafi tylko krytykować i mówić co jest źle. Tak było od zawsze. Próbuję się jakoś odciąć od tego ale jest ciężko. Dobrze, że mieszkamy ok 40 km od siebie.
Dzisiaj Pola ma szczepienie. Dowiem się ile waży, bo jestem bardzo ciekawa.
Pola ma też dzisiaj pół roku, a my 3 rocznicę ślubu 😉Suszarka, Clover, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Mieliśmy wczoraj ze starym awanturę ostrą o te chrzciny. Mój mąż ma jeszcze siostrę która można by poprosić i wiem że się zgodzi tylko że ona chrześniaków ma już na pęczki mój uparty jak osioł mąż nie weźmie jej i koniec. Więc skonczylo się to kłótnia powiedzialam mu że ja już na chrzest palcem nie kiwne bo na chwilę obecną mam wszytko zorganizowane więc niech teraz on to wszystko odkręca i organizuje od nowa ja palcem już nie kiwneDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Clover, Marta tak robiła, ale wydaje mi się, że to normalne, że jak dziecko zje, a potem od razu ugniata sobie brzuch to coś tam ucieknie.
Sylwia, ale fajnie Cie widzieć. Jak będziesz mieć ochotę podrzuć jakiś namiar na priv - Ig pamiętam, że nie masz, ale może fb? Miło byłoby mieć z Tobą kontakt. Może kiedyś się spotkamy na Podkarpaciu
U nas spoko. Marta chodzi już sprawnie, dostała nawet buty. Wróciłam do starej spacerówki i wreszcie nie ma tragedii ze spacerami. Cieszy się jak słyszy ze idziemy papa. Syn ma wolne do września więc mam dwójkę dzieci domu. Też chciałabym zaczac biegać bo kiedyś bardzo lubiłam. Zamknęłam rozejście ale fizjo ostrzegała ze mam zacząć od bardzo delikatnych przebieżek pilnując przy tym brzucha. Boję się o ten brzuch więc postanowiłam, że będę chodzić raz w tygodniu na pilates. Marta też ma dwa zęby. Jedna górna jedynka już robi się biała ale myślę że jeszcze chwila przed nami.
Rozmawialiśmy z mężem. Ja co prawda chciałabym jeszcze jedno dziecko, ale on już nie, więc kończymy produkcję. Nie będę go cisnac bo myślę, że 3 dzieci trzeba chcieć bo to już dużo obowiązków.
Jestem z siebie dumna bo nie weszłam dziś na wagę. Może dla niektórych z Was to nic, ale ja miałam tak wielka potrzebę kontrolowania wagi, że dla mnie to wyczyn.Suszarka, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dawno nie zagladalam. Staram sie ograniczyc czas w telefonie, bo za bardzo mnie to pochłania.
Akurat weszlam jak bylo zdjecie koberek Sylwii,
Niesamowite sa! Calkiem rozne! Czad! 😍😍
Malwi za tydzien konczy juz 7msc, szok jak to leci. Obraca sie juz płynnie na brzuszek, na plecy i probuje pelzac do tylu, wysoki podpor tez opanowany. Po wizycie u fizjo wiemy, ze probuje isc na latwizne i musimy z nia cwiczyc aby pokazac jej prawidlowy wzorzec obrotów. Ma tez troche zaciśnięte piastki wiec nad tym pracujemy. RD dobrze nam idzie, bardzo dobrze sobie radzinocki dalej takie same, wiec przemilczę ten temat 🙈
KarolinaMaria, kiniusia270, Clover, Ounai, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Lalia, super! Olek na fajne wakacje z Wami 😀
Ja te dobrze wspominam nasz wyjazd nad morze w czerwcu
Dziewczyny, polecacie jakies male spacerowki, ktore w miare latwo zlozyc i zapakowac do samochodu/wziac ze soba w podroz samolotem?
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia, wow. Olo jest cudny. Ale ten czas leci. Ciągle się zastanawiam, gdzie są moje noworodk i wspominam czas oczekiwania 😉 Kobry są cudowne i fascynuje mnie ich rozwój, ale czadu też dają dobrze 🤣
Kochana, mam nadzieję, że się uda z drugim bejbikiem 🙂 Mam nadzieję, że Oluś dobrze znosi ząbkowanie, bo u nas to istny koszmar.
Motylku, Matyldzia jak księzniczka. Piękna ❤️
Ounai,wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Kurcze, Martusia za chwilę będzie miała roczek 😍Wik89, SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość