Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wg om 13 września, ale od początku lekarz mówił żeby nie przywiązywać się do tej daty (także przez in vitro) i z pierwszego usg wyznaczył TP 9 września także dzisiaj mam skończony 38 tydzień i lecimy z 39 🤭
Odliczam dni i wsłuchuję się w organizm, ale cisza narazie 🤷♀️emdar, Nowastaraczka, Wik89, Lalia, dmg111, Inaa89, asias86, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Widziałam, że o położnych pisałyście; ja uważam że gdyby nie moja cudowna położna która była z nami cały czas( od 13:00 do 22:00 non stop, tylko na siku wychodziła) to serio bym umarła. Uważam, że tak naprawdę urodziłam tylko dzięki niej. I myślę że gdyby nie ona to pewnie skończyłoby się na cc. Nic nie mam do cc,żeby była jasność, ale pamiętam mój wkurw jak mi lekarz po 25,5 h powiedział "jak do 22:00 Pani nie urodzi, to robimy cc"; i powiedziałam:" Co!!!kuźwa, zdycham od ponad doby a i tak się skończy cc. Alina( położna to Alina) :mów mi co mam robić, teraz!!!" I za 20 minut miałam Julka na piersi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 09:35
Wik89, Lalia, Suszarka, Belie lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Pcosik_2 wrote:To był pierwszy i ostatni raz jak dotknęłam szyjki. Trochę mnie uspokoiłyscie. I tak dziś wyląduje u lekarza (jak nie u swojego to pójdę gdziekolwiek)
Najchętniej bym się teraz zebrała z pracy i pojechała do domu 😔
Coraz bardziej się przekonuje do pójścia na L4, chociaż może uda mi się załatwić zdalne… zobaczę co dziś powie lekarz
Pcosik nie wiem czym się zajmujesz i jaką masz sytuację w pracy ale faktycznie rozważ już L4. Poleniuchujesz, powysypiasz (niestety na zapas się nie da 😭😆).💙 11.2020
💗 11.2023 -
ZielonaHerbata wrote:Czy w nocy używacie katarka z odkurzaczem?
U nas W nocy katar daje ostro popalić i ma mega zatkany nos,który jej przeszkadza.
Zastanawiam się, czy odciągac jej w nocy, trochę się boję że się przestraszy jak puszczę odkurzacz a ona w połowie śpiąca.
Ja odciagnelam raz , jak się akurat wybudził. Tak to nie odciagam na spiocha bo na bank się wybudzi, a kto wie co się potem będzie działo 🤪Wik89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ulaa, no to faktycznie ostatnia prosta przed Tobą. Szkoda ze tak jak pisze Zulu, nie da się wyspać na zapas 😌😒. Pcosik, też uważam że L4 w ciąży to super sprawa. Ja co prawda poszłam bardzo późno, bo w 31 tc,ale to z uwagi na to,że praktycznie od 12-14 tc i tak ledwie co pracowałam,bo mam naprawdę spoko zespół w pracy; no i mi odpadały dojazdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 09:46
Ulaa lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Maminka89 wrote:Lalia, Jasiu też je w nocy 3-5 razy, gdzie wcześniej mniej jadł. Myślałam, że już będzie mniej karmień w ciągu doby,a jest tyle samo co miał 6 miesięcy 🤔 plus śniadanie i obiadek. Muszę zacząć regularnie dawać już kolację. ( ale nawet jak daje kolację to jest tyle samo pobudek na jedzenie).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
KarolinaMaria wrote:Pcosik, zawsze możesz iść na L4 i z niego wrócić. Ja tak zrobiłam, wróciłam do pracy w 17tc, siedzenie w domu mi doskwierało, a czułam się juz dobrze. Na pewno wszystko jest ok, śluzówki w ciąży są wrażliwe, łatwo o plemienia. Daj znać po wizycie
-
Zulugula wrote:Jest tak zimno, że piję grzane piwo z goździkami i pomarańczą 🙉
Wik89, Lalia, Annia, Zulugula, AgataAgatka, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Ounai, Ty jesteś niesamowita z tym prasowaniem 👏👏👏Nieustannie podziwiam..
-
kic83 wrote:Anniu
Powiesz proszę co z nabiału dajesz Mikiemu w ciągu dnia?
Ja również jestem zdania, że na tym etapie nie trzeba dawać dziecku mm.
Ounai, kobieto, szukajcie sobie pomocy domowej! Ja wiem, ze ty wszystko super ogarniasz, ale jak czytam twoje posty to mam wrazenie, ze jestes strasznie przeciazona obowiązkami domowymi, w ktorych ktos (pani do sprzatania) moglaby Cie wyreczyc. Wiem, ze jestes superwoman, ale chyba masz za duzo na glowie.
Zulu, tez nie do pomyslenia dla mnie jest II faza bez obecnosci poloznej! To chyba bylo niezbyt bezpieczne...Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, u nas też kulki mozarelli to hicior . Ja to się śmieje ze Julek preferuje dietę śródziemnomorska, ulubione potrawy to: łosoś pieczony, awokado, bakłażany pieczone,jajka, pomidory i....oliwki🤦♀️
Wik89, Iryska lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was których dzieci w wieku około 3 lat chodziły do przedszkola. Czy Panie takim maluchom pomagają w toalecie, np. wytrzeć pupę? Bo moja siostra miała wysłać synka do przedszkola i niby tam nie pomagają i dzieci muszą radzić sobie same 🙄 mi się wydaje, że 3 latek to jednak jeszcze nie do końca ogarnia
-
nick nieaktualnyZulugula wrote:Pcosik nie wiem czym się zajmujesz i jaką masz sytuację w pracy ale faktycznie rozważ już L4. Poleniuchujesz, powysypiasz (niestety na zapas się nie da 😭😆).
Chyba najwyższy czas przestać się narażać i odpocząć, tak jak piszesz. Chyba, ze dadzą mi zdalne, wtedy super. Zobaczymy co powie lekarz. Udało mi się przesunąć wizytę z 15 na 10.40 i zaraz idę do kliniki, na razie muszę się ogarnąć w aucie, bo wyglądam jak histeryczka 😂 -
Gucio je butelke 210 ml okolo 11-12, butelke 210 ml na noc (z godzine po kolacji), butelke 210 ml okolo polnocy i niestety kolejna (ale tu daje rozwodniona porcje i ok 120-140 ml) okolo 2-4 rano. Powoli chcialabym go oduczyc tej drugiej nocnej butelki i wiem niby jak, no ale ciagle licze na to, ze sam sie przestawi na jedna 😇😀II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Gucio je butelke 210 ml okolo 11-12, butelke 210 ml na noc (z godzine po kolacji), butelke 210 ml okolo polnocy i niestety kolejna (ale tu daje rozwodniona porcje i ok 120-140 ml) okolo 2-4 rano. Powoli chcialabym go oduczyc tej drugiej nocnej butelki i wiem niby jak, no ale ciagle licze na to, ze sam sie przestawi na jedna 😇😀42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Herbatko ja słyszałam ze maja bardzo dobre jakościowo rzeczy
planuje tam zakupić te słodkie czapki, turbany i chustę
Emdar czyli razem świętujemy chrzciny
my mamy stroje takie hmmm późno letnie
sukienki a jak będzie zimno to sweterek/żakiet
mąż garnitur. Suszarko biedna jesteś z tymi mdlosciami, trzymaj się kochana ❤️ Pcosik jeśli tylko czujesz ze to czas nal4 to nawet się nie zastanawiaj
ja pracowałam do 32 tc ale tylko dlatego bo czułam się świetnie a w domu mi się nudziło. Jeśli tylko poczulabym się gorzej to od razu brałabym l4. Daj znać po wizycie ❤️
KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny