Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dziewczyny, potrzebuję szczerej opinii:
Wiem, że najlepiej żeby dziecko uczyło się chodzić samo, nie za ręce, nie z pchaczem, nie w chodziku.
A jeśli już to najlepiej żeby pchało krzesło czy pufe itd.
ALE my w domu nie mamy takiego krzesła, ani pufy, ani niczego innego, a krzesełka do karmienia nie da rady Olek pchać.
Wczoraj na sali zabaw był pchacz podobny do tego i Olek zrobił z tym swoje pierwsze kroki.
Czytałam że pchacz jest ok pod warunkiem że musi być ciężki i stawiać dziecku opór żeby faktycznie go pchało a nie żeby pchacz odjeżdżał dziecku.
Mam okazję kupić bardzo okazyjnie takie coś i mamy możliwość dociazyc ten pchacz (mam w domu talerze 5kg do hantli 🤣) i napiszcie mi proszę, czy Waszym miejscu odpuścić i niech Olek puszcza się od mebli (bo nie ma możliwości niczego pchać) czy zdecydować się na ten pchacz.
Wiem że będą różne opinie i ostatecznie sami zdecydujemy ale chcę poznać Wasze opinie 😉Lalia, Ounai, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dziewczyny, a w temacie tego drugiego fotelika, to mam do Was pytanie.
My byliśmy zdecydowani że jak już pojedziemy kupować to na 100% obrotowy, bo teraz już nie nosimy Olka w nosidełku tylko mamy je wpięte w samochodzie i coraz trudniej go tam wkładać, a co dopiero jak będzie większy.
Ale ostatnio nas olśniło, że przecież przed południem ja będę Olka odwozić do dziadka, a po południu będzie odbierał go mój mąż, więc minimum 3-4 razy w tygodniu ten fotelik będzie przepinany z samochodu do samochodu. Najłatwiej byłoby mieć dwie bazy i jeden fotelik tyle że te kolejne foteliki mają chyba wbudowaną bazę? Te obrotowe foteliki są montowane tylko na Isofix? Więc nie wiem czy nie będziemy musieli zrezygnować z obrotowego na poczet takiego montowanego na pasy bo chyba łatwiej mimo wszystko montować na pasy niż ustawiać bazę.. wiadomo że kupimy w salonie i dobierzemy do dwóch aut itde.
Mam pytanie więc pytanie do osób które mają już kolejny fotelik: to jest wykonalne żeby go prawie codziennie montować i przepinać do dwóch samochodów?? -
Lalia wrote:Dziewczyny, a w temacie tego drugiego fotelika, to mam do Was pytanie.
My byliśmy zdecydowani że jak już pojedziemy kupować to na 100% obrotowy, bo teraz już nie nosimy Olka w nosidełku tylko mamy je wpięte w samochodzie i coraz trudniej go tam wkładać, a co dopiero jak będzie większy.
Ale ostatnio nas olśniło, że przecież przed południem ja będę Olka odwozić do dziadka, a po południu będzie odbierał go mój mąż, więc minimum 3-4 razy w tygodniu ten fotelik będzie przepinany z samochodu do samochodu. Najłatwiej byłoby mieć dwie bazy i jeden fotelik tyle że te kolejne foteliki mają chyba wbudowaną bazę? Te obrotowe foteliki są montowane tylko na Isofix? Więc nie wiem czy nie będziemy musieli zrezygnować z obrotowego na poczet takiego montowanego na pasy bo chyba łatwiej mimo wszystko montować na pasy niż ustawiać bazę.. wiadomo że kupimy w salonie i dobierzemy do dwóch aut itde.
Mam pytanie więc pytanie do osób które mają już kolejny fotelik: to jest wykonalne żeby go prawie codziennie montować i przepinać do dwóch samochodów?? -
Ja kilka razy przepinalam ten drugi fotelik miedzy samochodami i jest to ciezkie…szczegolnie jesli chcesz przepiac z baza, ale bez bazy w sumie nie ma sensu, bo to zapinanie na pasy tez czasochlonne
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia, ja nie widzę częstego przepinania naszego Britaxa. Na razie zostawiam łupinę, Matylda jeszcze się w nią mieści, może się przyda do auta rodziców, ale tak to mama będzie do nas przychodziła, albo ja będę zawoziła/odbierała małą do/od rodziców. Zrobiłbym tak jak proponuje Ounai, dwa tańsze foteliki. Albo lepszy do waszego głównego auta, a do drugiego coś na pasy, ale też spełniającego normy.
Edit jeszcze mi się przypomniało jak miałam przez miesiąc auto w warsztacie i jeździłam autem taty. Strasznie mnie wkurzało zapinanie pixela pasami. Nie wiedzieliśmy, że naprawa tyle zajmie i nie przełożyliśmy bazy. Niby prosta czynność, ale przy marudzącym maluchu miałam dośćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 15:04
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, DMG Wy miałyście do czynienia z tymi przyssawkami squigz, tak? 😉
Chciałabym mieć coś w zanadrzu na pomysł na prezent gdyby pytała matka chrzestna Olusia lub dziadkowie. Myślę że niestety ten zestaw 36 elementów wykracza trochę poza budżet propozycji prezentowych (co innego jak ktoś sam z siebie to kupi) ale dzisiaj znalazłam z tej firmy takie kubeczki:
https://psotnapanda.pl/pl/p/Fat-Brain-Toys-Kubeczki-Przyssawki/2180?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=4707184088&gclid=CjwKCAjw2vOLBhBPEiwAjEeK9p8rmmHBUzUsH83J6RxIkQdTDACZ9f41U9cn9N39nt0HtAGF8O96MhoCR24QAvD_BwE
Działają na przyssawkę, jest ich mniej ale są duże, kolorowe. Myślicie że to też może okazać się fajne? -
Lalia, ja sama myślę o tych kubeczkach, przyssawek nie kupuję, bo wtedy na rehabilitacji nie będzie już efektu WOW 😁 wszystkie zabawki z fat brain wyglądają i są porządne.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia chyba też zdecyduje się na ten domek skoro promka 😊 a pochwal się, jeszcze coś upolowałaś fajnego?
Dziewczyny a te owoce takie drewniane do krojenia, możecie polecić konkretnie jakąś firmę?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Lalia wrote:Karolina, ja Cię doskonale rozumiem 👍
Mój brat ma kupić Olkowi takiego konika na biegunach z funkcją przełączenia na kółka i wybraliśmy takiego który.. ma gumowe kółka 🙈 mimo że na rynku jest może z 5 innych, może ładniejszych, może fajniejszych 😉 dzięki za opinię 😘
Z tym pchaczem poczytałam teraz u dwóch fizjoterapeutek i na razie się jednak wstrzymuje, bo owszem jest dopuszczany ale jak dziecko chodzić bokiem przy meblach i między meblami, a Olek dopiero zaczął, więc na ten moment mu to nie potrzebne 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
Karolina, właśnie mi też się podobają zabawki z tej firmy 👌
Ewa, kupiliśmy ten domek na prezent na roczek, a na mikołaja taką ośmiornicę do kąpieli. Olek uwielbia się kąpać i uwielbia jak kręcą się kółeczka więc kupiliśmy taki park wodny z clementoni, zamiast 69 wyszedł 44 zł 👌
I wzięłam dwa zestawy puzzli baby: jedne owoce i warzywa a drugie pojazdy, to są puzzle tylko z dwóch elementów od 12miesiecy. Fajne są też puzzle i układanki z czczu, gdzie się wkłada kształty w odpowiednie miejsce lub układa symetryczne twarze lub zwierzątka.
Anetka, na razie rezygnujemy, a za kilka tygodni przemyslimy temat na nowo 👍Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Melduję, że moje dziecko zasnęło samodzielnie (wcześniej chwilę zamulone na piłce) w łóżeczku w 4 minuty!! 😲😲😲 Z wydrą😀
Idę świętować! Chyba wypije karmi 🎉
Ciekawe jak nocka, w nocy zmiana czasu.... Więc pobudka o 4.30?😲
Dzisiaj w nocy naliczyłam od 19 do 5. 30 osiem pobudek ☹️Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
A co polecacie dla 8miesiecznej dziewczynki?
zaraz się zaczną pewnie pytania co od Mikołaja
A mam wrażenie, że obecne zabawki już jej się trochę nudzą, mimo że chowam i wyciągam co jakiś czas.
A no i Maja dzisiaj zaczęła pełzać 💕💕💕
Póki co rd idzie nawet nieźle. Marchewkę je w kawałku, ładnie gryzie, coś tam żuje, brokuł bleee, ale chrupka wcina jak stara, kasownikami sobie gryzie 😊 jutro chyba dam ziemniaka albo dynię 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 19:18
Ewa88 , Lalia, Suszarka, Iryska, Annia, Meggi110818, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Za ile?????
Lalia, te puzzle z czuczu są fajne, ale Mikołaj używa ich tylko do rzucania.
Tajka, wow, gratuluję, mój egzemplarz nie zasypia sam w ten "pierwszy" sen. Jak się w nocy rozbudzi to zaśnie sam, ale na nocne spanie musimy go nadal wozić w wózku...
Mikołaj dzisiaj na obiad zjadł pół dorosłej porcji pierogów ruskich. 😬Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Miałam super zanzi po pół dnia na sklepach jestem wykonczona ale mogłam się wyrwać kupiłam sobie dwa swetry oversize które wyglądają fajnie na mnie teraz i pomieszcza ewentualny brzuszek
do tego oczywiscie ubranka dla chłopaków poza tym mega porcja lodów miałam jeszcze propozycje drinka ale wykpiłam się karmieniem
Lalia, Annia lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ZielonaHerbata wrote:Czy Wasze dzieci tak jakby zasysaly dolną warge ?
Olek zasysał jak mu zęby szły, ale nie pamiętam czy tylko dolna czy obie 🤔