X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Zielona i Clover jak chcecie możemy popisac na priv ale dziewczyny ja tutaj tylko krotko napisze.

Idzcie jeszcze do innej neurologopedy niz Pani Natalii. Dzisiaj moja koleżanka byla z corka na kontroli u niej 7 tyg po cieciu. Oczywiście musza znowu podcinac mimo braku zrostow. To daje do myślenia.
    Fizjoterapeutka ktora ja poleca Pani Czaplicka przestała ja polecać. Znam rowniez inna mame niezadowolona sytuacja jak u mnie.. Daje to do myślenia.

Dziewczyny skonsultujcie sie gdzies jeszcze.

Ja bede syna prowadzic u innej neurologopedy. Bez ponownego podcinania.

Oczywiście zrobicie jak uwazacie

U kogo teraz będziecie?
    Ja byłam dzisiaj na kontroli, już nie pracujemy nad blizną, jest ok, ale teraz bardziej nad mięśniami policzków i wargi. Do tego przez weekend ma pomyśleć i z kimś tam jeszcze skonsultować zestaw ćwiczeń na rozciaganie powieziowe. Ciekawe co to będzie. Teraz mamy ćwiczyć jak już trochę nas naśladuje smokanie, robienie brrrrr z usta, takie pierdzenie ustami, jedzenie dawać w boki.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Nie ma tam wkładek, jest tylko regulowany zagłówek. Ale chyba są jeszcze jakieś inne warianty tego fotelika Dualfix, bo my też najpierw pojechaliśmy tak tylko pooglądać, a kiedy wybraliśmy się później z zamiarem kupna, to powiedzieliśmy sprzedawcy, że już mierzyliśmy ten Dualfix, on sie zapytał który i powiedział, że ten jest największy 🤔 Dla Olka on mi się nie wydaje za duży, ale on ma już ponad 11 kg i kawał chłopa z niego 😅

No właśnie moja waży 8. 5 i jak na nią popatrzył sprzedający to pokazał jakiś inny takie jakiś okrągły jakiś. Wyprawę do sklepów dzisiaj uważam za nieudaną, nie mogłam się skupić na foteliksch bo ciągle Olwika coś jeczala albo rozrabiała. A jak zbliżałam ją żeby włożyć to walka na całego szla

O ❤️
    Z ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Zielona i Clover jak chcecie możemy popisac na priv ale dziewczyny ja tutaj tylko krotko napisze.

Idzcie jeszcze do innej neurologopedy niz Pani Natalii. Dzisiaj moja koleżanka byla z corka na kontroli u niej 7 tyg po cieciu. Oczywiście musza znowu podcinac mimo braku zrostow. To daje do myślenia.
    Fizjoterapeutka ktora ja poleca Pani Czaplicka przestała ja polecać. Znam rowniez inna mame niezadowolona sytuacja jak u mnie.. Daje to do myślenia.

Dziewczyny skonsultujcie sie gdzies jeszcze.

Ja bede syna prowadzic u innej neurologopedy. Bez ponownego podcinania.

Oczywiście zrobicie jak uwazacie

Kurde, powiem szczerze , że ja już nie mam na to siły. Poszliśmy do Natalii jako do drugiego neurologopedy. Później jeszcze do jednej. Jak sobie pomyślę, że mam iść do czwartej to mi słabo... Tym bardziej, że już widzę reakcje mojego męża 😅😅bo cały czas mu mówię "słuchaj mam z polecenia super neurologopede, musimy iść " nie wiem, czy zniesie to jak będę chciał iść czwarty raz 😁😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:30

💙
    💗

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa ja też zaprosiłam Cie do przyjaciółek i chętnie dowiem się o co kaman.

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Meggi ja celuje w Joie 360 ale nie wiem czy będzie pasowal. Chcialabym obrotowy, ale tak zeby mi nie skasował siedzenia z przodu. 😅 bo o ile ja nie bede miala problemu tak moj maz do niskich nie nalezy. 🙈

Dzięki, sprawdzę i jego przy kolejnej wyprawie

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, wrzucam listę propozycji prezentowych:

-Dumel Odkrywczy domek
    -Dumel Arka Noego
    -Klocki Megabloks
    -Klocki Lalaboom
    -Rowerki biegowe cruzee, woom, puky lub każdy który ma regulację wysokości siedziska
    -Hulajnoga Scoot and ride
    -Basen z kulkami
    -Wozek do pchania z hamulcem (dla lalek lub dla chłopców)
    -Książeczki
    -Przyssawki Fat brain toys squigz 2.0 36 elementów
    -Kubeczki Fat brain
    -Zabawki do kąpieli
    -Pianinko Hape Baby Einstein
    -Lego Duplo
    -Tut tut autka
    -Piłeczki sensoryczne
    -Kuchnia Lidl lub Ikea
    -Baby puzzle
    -Ukladankk czuczu

MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:30

💙
    💗
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, duzo duzo zdrowia dla Harisa!
    Trzymaj sie!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Kurde, powiem szczerze , że ja już nie mam na to siły. Poszliśmy do Natalii jako do drugiego neurologopedy. Później jeszcze do jednej. Jak sobie pomyślę, że mam iść do czwartej to mi słabo... Tym bardziej, że już widzę reakcje mojego męża 😅😅bo cały czas mu mówię "słuchaj mam z polecenia super neurologopede, musimy iść " nie wiem, czy zniesie to jak będę chciał iść czwarty raz 😁😁
    A co powiedziało Wam pozostałych dwóch?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Próbowaliście te chrupki , które pisałam? Angelina z rossmana. Tez dawane do boku. One są dość twarde i jak widzę to Tomek ładnie pracuje językiem na boki z nimi. Te czerwone są lepsze, bo twardsze-od 10msc, bo jeszcze są różowe od 7msc. My jeszcze "jemy" gwiazdki z gerbera.
    Edit: mamy te same ćwiczenia, brrr, cmokanie, dawanie gryzaka tego "P"

Właśnie nie kupiłam, zamówię zaraz l, ma jedne z gerbera chyba, ale nie chce nawet do buzi wziąć ich. Za to rzuciła się na mojego kabanosa 🙈

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A co powiedziało Wam pozostałych dwóch?
    Według pierwszej wszytsko było okej. Ale byliśmy u niej na przełomie 3-4miesiaca. A druga powiedziała, że do podciecia bo ewidentnie język nie chce współpracować.
    No i ta z polecenia Verity Ale to może zaraz się dowiem o co chodzi, co za afera się kręci 😁

Z wizyty u niej byłam zadowolona. Ale dało mi lekko do myślenia jak się okazało, że i mi i Clover i Vericie powiedziała dokładnie to samo . A może faktycznie nasze przypadki są takie same.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam nadzieje, ze Harriskowi szybko się poprawi! Leki na pewno zaraz zaczną działać! Modlimy się o niego ❤️ Dawaj znać jak u Was!

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wspominałam że zaczynamy nowe mleko nutramigen. Okazało się że Oliwce bardziej ono smakuje niż normalnie. Połyka 260 ml na jednym wdechu 🤣 a ja robiąc nie mogę znieść jego zapachu, nie wiem jak ona je pije🙈🤣

Lalia, KarolinaMaria, Ladyo, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Według pierwszej wszytsko było okej. Ale byliśmy u niej na przełomie 3-4miesiaca. A druga powiedziała, że do podciecia bo ewidentnie język nie chce współpracować.
    No i ta z polecenia Verity Ale to może zaraz się dowiem o co chodzi, co za afera się kręci 😁

Z wizyty u niej byłam zadowolona. Ale dało mi lekko do myślenia jak się okazało, że i mi i Clover i Vericie powiedziała dokładnie to samo . A może faktycznie nasze przypadki są takie same.
    Teoretycznie dwóch neurologopedow postawilo taką samą diagnozę więc chyba bym podcięła w takiej sytuacji, zwłaszcza jesli obserwujesz zachowania u dziecka które mogą wskazywać na problemy z wedzidelkiem.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ja złożyłam zamówienie 29 października i od tamtej pory nie mam żadnego maila, ani że wysłali ani że anulują 🤔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Teoretycznie dwóch neurologopedow postawilo taką samą diagnozę więc chyba bym podcięła w takiej sytuacji, zwłaszcza jesli obserwujesz zachowania u dziecka które mogą wskazywać na problemy z wedzidelkiem.
    Tak, tak podcinamy co do tego nie ma wątpliwości. Nawet już mamy termin.
    Boję się tego okrutnie i tych masaży bo jednak w tym wieku dziecko jest już mocno świadome. Ale może nie będzie tak źle.

Ounai lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście widziały promkę na arkę noego z Dumela to dajcie znać ;)

Lalia, Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Jakbyście widziały promkę na arkę noego z Dumela to dajcie znać ;)

Mój osteopata ją ma i Oliwka w ogóle nie jest nią zainteresowana, woli jeść kółka małych samochodzików i bawić się pokrywkami od sloikow ( ma taką siatę z kolorowymi pokrywkami do zabawy dla dzieci w trakcie kiedy on tam "dotyka").

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ❣️

Ania, trzymam kciuki za małego dzielnego Hariska, mam ogromną nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej. Otaczamy Was modlitwą i dobrymi myślami, to nie może pójść na marne 💪

Angie, super że się odezwałaś. Jagódka jest cudowna, niesamowite że ma już pół roku! Dużo zdrowia dla całej rodziny 😘

Moti, efekty odchudzania zwalają z nóg! Wyglądasz świetnie. Ja wiem ile pracy kosztuje zrzucanie wagi, dlatego podziwiam Cię tym bardziej!

Clover, Twój Olek by do mojej Igi pasował, w tej samej wadze chodzą 😂 przesłodko wygląda w tej kurteczce!

Meggi, ja mam dla Igi Joie Spin 360. On ma mnóstwo wkładek bo teoretycznie jest 0-18. Myślę że do mniejszego dziecka się go da fajnie dopasować, możesz rzucić okiem podczas wizyty w sklepie. Iga jeździ bez wkładek bo ma 11kg.

Nasz dzień się pierwszy raz w życiu zaczął o 6 rano 😱 nie wiem czy biomet niekorzystny czy co, ale takiej jeczybuly to dawno nie miałam. Nic jej nie pasowało. Może odreagowywała sobie wczorajszy dzień, miała sporo wrażeń.

Ku mojemu przerażeniu Iga zaczyna robić pierwsze samodzielne kroki. Dzisiaj przeszła kilka razy dwa-trzy kroczki między kanapą a krzesłem, i raz zrobiła to samo pokonując dystans między mną a mężem. Najgorzej że ona jest kamikadze, nie zna strachu. Chyba czas sobie zapodawać na zmianę kawę i neospasminę 😂

MoTyLeK🦋, Lalia, Clover, Ladyo lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 4337 4338 4339 4340 4341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ