Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clover, widzę, że Olek-kaskader ma się dobrze! 🤣 edit mam nadzieję, że mój suchar Cię nie uraził
Suszarko, może Iga czuje, że czas zwalaniać wózek dla rodzeństwa 😎 zastanawiałaś się nad wózkiem rok po roku?
Meggi, jak z każdą zabawką, jednemu przypasuje, innemu mniej. U nas też najważniejsze jest obgryzanie kółek od autek i plastikowe butelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 20:09
Clover lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Suszarka moja tak samo, zero starchu. Robi dwa kroki upada, wstaje znowu idzie i tak po 10 razy. Teraz usilnie próbuje wchodzić na narożnik, zlazenie z niego tyłkiem już opanowała, ale żeby wejść pogina nóżki i tak się wdrapywać próbuje, ale kilku cm jej brakuje i się złości tak śmieszne 🤣
I ja już nie reaguje, na upadki, stuknięcia. W jednym tyg zwaliła ramę lusta że ściany na stopę, siniak na całej powierzchni, warga rozcięta i krwiak na niej-tak skakała w łóżeczku. Do tego siniak na łuku brwiowym i dwa na czole plus zdarty nos. Bałam się iść do pediatry z tym katarem, żeby nie pomyślał, że bije dziecko 🙈. Na szczecie popatrzył na nią i tylko powiedział, że chyba nieźle rozrabia i nie będzie pierdołą🙈Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Napisze Wam na spokojnie wieczorem jak mi starsze dziecko padnie. Na priv.
Zadna afera. Po prostu wg mnie z perspektywy ona daje bardzo malo cwiczen, jedzie na cewniku, szpatulka i tyle. Nic wiecej. Po podcięciu to samo.
My teraz idziemy albo do Kowalczykiewicz albo do Urbaniak Stanska cos takiego. Pojde do 2 i zobacze ktora mi bardziej przypasuje i bedzie chciala poprowadzic nas.
Wam mowila to samo co mi, mojeu kolezance to sano. Jeszcze mam kontakt z 2 innymi mamanj z grupy na fb. Kazda ma wskazania do ponownego ciecia oczywiście. Kazda z nich szuka innego rozwiazania ale juz nie u P. Natalii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 20:27
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziękuję Lalia!
Suszarko - Iga idzie jak petarda! A jak Twój brzuszek? Widać już? Pokaż nam ❤️❤️❤️
Co do neurologodpedy, to ja się nie wypowiem, nie mój temat.
A ogólnie to macie pomysły na prezenty choinkowe dla 5/6 latka i 3/4latki?Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Czy komukolwiek kiedykolwiek udało się wyjąć drzazge okladami z sody?
Tomkowi wyjęłam igłą i pęsetą dzis wielką drzazge z dłoni ale ma 3 takie maleńkie jeszcze , które nie da rady tak wyjąc, musiałabym mu chyba mocno tam wydziabać.. czytalam, że okłady z sody powinny wyssać ale jakoś średnio w to wierze.
Może macie jakieś sposoby jak to cholerstwo wyciągnąć? -
Zulugula wrote:Czy komukolwiek kiedykolwiek udało się wyjąć drzazge okladami z sody?
Tomkowi wyjęłam igłą i pęsetą dzis wielką drzazge z dłoni ale ma 3 takie maleńkie jeszcze , które nie da rady tak wyjąc, musiałabym mu chyba mocno tam wydziabać.. czytalam, że okłady z sody powinny wyssać ale jakoś średnio w to wierze.
Może macie jakieś sposoby jak to cholerstwo wyciągnąć?
Wiesz co moze to nie bylo rozsadne ale moja córka kiedys kulala sie na tarasie takim drewnianym, po tum miala z 20 drzazg w nogach i stopach. Tylko wieksze wyciagnelismy. Wszystkie male zostawilismy. Wyszly same. Ogolnie jak sie wokol tego zrobi stan zapalny to tez jest reakcja obronna organizmu i najprawdopodobniej same wyjdąCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Karolina, kupimy na bank wózek rok po roku i zostawimy też ten pojedynczy. Nad modelem się jeszcze nie zastanawiałam jakoś głęboko, na pewno weźmiemy używkę. Myślę że może być tak że wiosną i latem Iga będzie śmigać po ogrodzie a bobas wtedy będzie spał w wózku - wtedy lepiej mieć pojedynczy. Albo na jakieś wyjścia na szczepienia z jednym dzieckiem na przykład. Dziękuję losowi że mieszkamy w domu i mamy duży garaż i składzik 😅
Moti, brzuch moim zdaniem widać, ale na pewno nie jakoś bardzo, bo moja babcia nie wie o ciąży i się nie domyśliła sama, a mieszkamy razem. Ja mam to samo co w ciąży z Igą, czyli czuję się źle w swoim ciele, ale myślę że to dość typoweprzytyłam jakieś 1.5-2kg na razie. Obiecuję zrobić zdjęcie w wolnej chwili ❤️
MoTyLeK🦋, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
veritaa wrote:Napisze Wam na spokojnie wieczorem jak mi starsze dziecko padnie. Na priv.
Zadna afera. Po prostu wg mnie z perspektywy ona daje bardzo malo cwiczen, jedzie na cewniku, szpatulka i tyle. Nic wiecej. Po podcięciu to samo.
My teraz idziemy albo do Kowalczykiewicz albo do Urbaniak Stanska cos takiego. Pojde do 2 i zobacze ktora mi bardziej przypasuje i bedzie chciala poprowadzic nas.
Wam mowila to samo co mi, mojeu kolezance to sano. Jeszcze mam kontakt z 2 innymi mamanj z grupy na fb. Kazda ma wskazania do ponownego ciecia oczywiście. Kazda z nich szuka innego rozwiazania ale juz nie u P. Natalii.
Drugiego cięcia też nie powinno się robić nawet jeśli są wskazania tak szybko, blizna pracuje nawet do pół roku. Poza tym jeśli pierwsze podcięcie było zrobione prawidłowo i nie ma zrostu, to drugie mało co da, bo wychodzi na to że problem jest bardziej złożony niż podcięcie, często podcięcie to początek góry lodowej i trzeba dużo pracy żeby były efekty. Ja gdyby nie zrost, drugi raz bym nie cięła.O ❤️
Z ❤️ -
veritaa wrote:Napisze Wam na spokojnie wieczorem jak mi starsze dziecko padnie. Na priv.
Wam mowila to samo co mi, mojeu kolezance to sano. Jeszcze mam kontakt z 2 innymi mamanj z grupy na fb. Kazda ma wskazania do ponownego ciecia oczywiście. Kazda z nich szuka innego rozwiazania ale juz nie u P. Natalii.
No właśnie mnie trochę zdziwiło, że nie dała żadnych masaży. Ale i tak masujemy a raczej mąż masuje. Dostaliśmy dwa proste ruchy od neurologopedy z ośrodka gdzie chodzimy na fizjoterapie.
Ogólnie szło spoko, dawała sobie masować ale od kiedy zaczęła się ciągnąć za ucho i zasysac dolną warge, to jak mąż chce masować, to płacze i zaciska usta jakby ja to bolało.
Być może to zęby jej ida 😅😅😅
-
Może macie jakieś sposoby jak to cholerstwo wyciągnąć?
Ja zawsze miałam duzo, większość wychodziła "sama"O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Drugiego cięcia też nie powinno się robić nawet jeśli są wskazania tak szybko, blizna pracuje nawet do pół roku. Poza tym jeśli pierwsze podcięcie było zrobione prawidłowo i nie ma zrostu, to drugie mało co da, bo wychodzi na to że problem jest bardziej złożony niż podcięcie, często podcięcie to początek góry lodowej i trzeba dużo pracy żeby były efekty. Ja gdyby nie zrost, drugi raz bym nie cięła.
Meggi zawsze jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że trafisz na mega kompetentnych lekarzy. Ja mimo, że latam po specjalistach to jakoś mam wrażenie, że nikt nigdy nie zwrócił uwagi jak to nieszczęsne wedzidelko jest ze wszystkim powiązane i później te wszystkie czary mary, terapie czaszkowe itp. Nigdy nikt mi o tym nie wspomniał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 20:55
-
ZielonaHerbata wrote:Meggi zawsze jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że trafisz na mega kompetentnych lekarzy. Ja mimo, że latam po specjalistach to jakoś mam wrażenie, że nikt nigdy nie zwrócił uwagi jak to nieszczęsne wedzidelko jest ze wszystkim powiązane i później te wszystkie czary mary, terapie czaszkowe itp. Nigdy nikt mi o tym nie wspomniał.
To mój 4 neurlogopeda, 1 wysłała Nas bez żadnego przygotowania na podcięcie i to laserem który pali tkanki i od razu powstaje twarda blizna, która nie pracuje, po też oczywiście nic nie dała, druga nie potrafiła mi odpowiedzieć czy jest zrost, a trzecia mówiła że ruchy letarne są, a ich nie było i wysłała mnie do psychologa jak spytałam czy wie jak córce pomóc, 4 miesięce szukałam neurlogopedy i traciłam czas u innych..
Dopiero 4 wysłała Nas do fizjo i osteopaty, żeby pracować nad całym ciałem, bo wędzidełko i zrost zrobiło duże kompensacje w ciele i sama praca w buzi mało da.
O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Ewa, ja złożyłam zamówienie 29 października i od tamtej pory nie mam żadnego maila, ani że wysłali ani że anulują 🤔
Mi dzisiaj napisali że anulująale ja zamówienie zrobiłam wczoraj
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88, ja mam Axkid One i drugi raz kupiłabym jednak w pełni obrotowy fotelik na bazie, zwłaszcza, że dużo z Mikim jeżdżę na krótkich trasach.
Aniu, moje myśli i modlitwy są z Tobą i Harisem! Twój synek to wojownik i na pewno pokona chorbę!
Motylku... wow, zbieram szczękę z podłogi. A cwiczysz czy sama dieta i leki?Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:To mój 4 neurlogopeda, 1 wysłała Nas bez żadnego przygotowania na podcięcie i to laserem który pali tkanki i od razu powstaje twarda blizna, która nie pracuje, po też oczywiście nic nie dała, druga nie potrafiła mi odpowiedzieć czy jest zrost, a trzecia mówiła że ruchy letarne są, a ich nie było i wysłała mnie do psychologa jak spytałam czy wie jak córce pomóc, 4 miesięce szukałam neurlogopedy i traciłam czas u innych..
Dopiero 4 wysłała Nas do fizjo i osteopaty, żeby pracować nad całym ciałem, bo wędzidełko i zrost zrobiło duże kompensacje w ciele i sama praca w buzi mało da.
Rozumiem. Wyboista droga.
My byliśmy u dwóch osteopatow, w tym jeden to niby najlepszy cudotworca na cały Wrocław i w sumie nic nie powiedział... także już sama nie wiem. Mamy iść do niego w grudniu na kontrolę także zobaczymy.
My chodzimy do fizjo, pracujemy nad barkami bo są spięte ale efekty marne. Niby słyszałam, że często barki puszczają właśnie po podcieciu wedziedelka.