Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Ja mężowi wyprawialam w tym roku trzy 30tki.. Urobilam się po łokcie, teraz zamawiam catering, o dziwo nie wychodzi jakoś drogoBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulu, super pomysł na roczek 💙
My robimy w domu moich rodziców, ale w takim samym składzie jak chrzciny więc Olek plus 13 osób, z tego składu najmłodszy jest brat matki chrzestnej ale 13latek to już nie dziecko 😂
W lokalu nie chcieliśmy, bo Olek potrzebuje miejsca na zabawę, a z sali zabaw zrezygnowaliśmy bo ta co ma super kącik malucha 0-3 to ma stoliki z drugiej strony sali, przy starszakach, a że nie będzie innych dzieci to sala bez sensu dla samego Olka 😉
Ale u moich rodziców też nie planujemy nie wiadomo czego, tort, ciasta, zimna płyta o tyle, zresztą u mnie w rodzinie najczęściej się właśnie w ten sposób "imprezuje" 😅
Ja na motyw przewodni wybrałam zwierzęta leśne i właśnie wczoraj zamówiłam dekoracje 🤭Zulugula, Suszarka, Inaa89, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Miał byc motyw przewodni morskie zwierzęta ale jak patrzylam na dekoracje to sama bym tego nie ogarnęła, żeby to ładnie wyglądało a nie kiczowato🤭 to by musiała nasza Inga ogarniać albo DMG 😃 więc klasycznie, balony z helem, srebrny biały niebieski i granat.
Outfit tez klasycznie- ciemny dzins i koszula biała lub błękitna, potem na przebranie ma biały t-shirt "ale szok mam juz rok".
Równo w rok będzie impreza w mieście moich rodziców, wynajelam sale zabaw na wyłączność plus ogarniam catering. Ale osób będzie niewiele ale będą tez dzieci, więc taka sala idealnie.
Tydzien później robimy u drugich dziadków, w domu ale tu już będzie więcej osób i bez dzieci. Zamawiam tez catering. Bedziemy mieć jeszcze sesję roczkową i świąteczną z polecenia Suszarki (😚).
Mam cichą nadzieję, że dekoracja przetrwa i wykorzystamy na obu imprezach🤭
Zulu, bede robić balon ze sklejki z wielorybkiem dla przyjaciółki może to też dla Was opcja -
Ounai, z tego co pamirtam Martusia była ciezkim przypadkiem do usypiania jak moj Leo, jak to ogarniaja w zlobku?? U nas niania 2dzien i spoko wszystko oprocz drzemki, Leo dostaje histerii jak ona próbuje go uspać
-
Zulu, my tez zawsze robiliśmy imprezy z cateringiem, ale teraz przez tę nieszczęsną dietę bezmleczną i bezjajeczną chcę zrobić coś sama pode mnie i Matyldę. Nie ufam knajpom, na chrzcinach podali mi ziemniaki opiekane na maśle, mimo, że x razy podkreślałam, że jestem na takiej diecie. Pewnie zdecydujemy się na opcję łączoną. Coś samemu, ale w ilości dla wszystkich, żeby nie było 'ej ciotka, nie jedz mi mojej sałatki na majonezie wegańskim' 🤪 i jakiś konkret z knajpy, którego ja i mała nie będziemy jadły.
Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ulaa wrote:Dziewczyny, co w zeszłym roku na gwiazdkę dostawały Wasze dzieci?
Pewnie zaraz zaczną się pytania co Mikołaj ma przynieść Juliankowi 🥴
Jak dla starszaków nie mam problemu, w sumie oni sami mówią co chcą dostać, tak z Julkiem jest problem, bo na zabawki jest za mały póki co, a co przyda się ewentualnie na później?
Co prawda Julian 2 miesiące skończył 28.10, ale nie miałam kiedy zrobić mu zdjęcia 🤭
Dzisiaj humor miał w miarę dobry, to udało się coś cyknąć 😊
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Aniu napisz proszę co z Hariskiem.
U mnie chyba włącza się po mału opcja ciąża bo cokolwiek zjem i siedzi mi na żoładku i mam tragiczne zawroty głowy nawet z krzesła nie mogę szybko wstać żeby tego nie poczuć szczegolnie muszę uważać jak mam Jasia na rękach. -
Ula, cudny Julek 😁💙
W okolicy mikołaja i świąt Julek będzie miał 3-4 miesiące, tak? To nam się w tym czasie sprawdził ten mały króliczek Alilo, gryzaki, grzechotki, ale chyba najbardziej to coś w rodzaju Baby Gym, czyli taki drewniany pałąk do którego można było zawiesić różne zabawki, Olek czy leżał na macie czy w bujaczku to walił w to rączkami, próbował łapać, jak już złapał to wkładał do buzi itd 😁 jeśli nie macie to polecam też gryzak grzybek mombella oraz żyrafkę Sophie, u nas czasami do tej pory to ogromna miłość 😁Ulaa lubi tę wiadomość
-
Co do roczku to my będziemy mieć w restauracji (obiad plus kawa i tort). Mamy za małe mieszkanie, zeby było u nas, a u teścia w Sączu nie chce, bo 3/4 gości musiałoby dojechać tam. Jakiś wielkich ozdób nie planuje ale na pewno jedynaczka z helem będzie i może jeszcze jakieś dwa balony. 😊
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ounai, z tego co pamirtam Martusia była ciezkim przypadkiem do usypiania jak moj Leo, jak to ogarniaja w zlobku?? U nas niania 2dzien i spoko wszystko oprocz drzemki, Leo dostaje histerii jak ona próbuje go uspać
Tak że ja bym się nie martwiła, bo ciocie w żłobkach jakoś sobie poradzą zawsze
Jednorożec89, a jak tam sytuacja z mężem? Dogadaliście się w kwestii podziału obowiązków? Zaczął Ci coś pomsgacw domu? Bo pamiętam, że mocno narzekałaś, że wszystko sama robisz.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny a sprawdzają Wam się te pants'y?? Nie przeciekają? Widzę, że sporo z Was używa a zawsze myślałam że bardzo przeciekają
My juz że 3 miesiące używamy, od keidy Oliwka zaczęła uciekać na czworaka. Używany tych z dady i są ok. Po całej nocy nie przemakaEwa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Dziewczyny a sprawdzają Wam się te pants'y?? Nie przeciekają? Widzę, że sporo z Was używa a zawsze myślałam że bardzo przeciekają
Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Od razu się przestawiła. Chyba po prostu wie, że żłobek to nie dom. Powiedziałam Paniom w jaki sposób jest usypiana w domu i one ją wkladaja do bujaczka i tak usypiaja. Teraz jak chce spać w domu to wchodzi do bujaka 😂
Tak że ja bym się nie martwiła, bo ciocie w żłobkach jakoś sobie poradzą zawsze
Jednorożec89, a jak tam sytuacja z mężem? Dogadaliście się w kwestii podziału obowiązków? Zaczął Ci coś pomsgacw domu? Bo pamiętam, że mocno narzekałaś, że wszystko sama robisz.
A dziękuję że pytasz był czas że po prostu zaczęłam robić awantury że to czy tamto ma zrobić a od kąd pokazałam mu test to sam się domyśla że trzeba odkurzyć albo dzieci wykąpać mam nadzieję że to nie chwiloweZulugula, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A to ja zawsze jak szykuje się impreza to kalkuluje tak że robię prowokację 🤭
W ogóle jakie masz plany na dietę dla Mati po odstawieniu od piersi? Ona toleruje mm? Zupełnie jestem pogubiona w tym jak to ma wyglądać. Niby są te mleka roslinne wzbogacane wapniem
Toleruje MM tylko w kaszce, samego nie wypije. Niedługo będę robila jej prowo zapieczonym mlekiem i liczę, że to przejdzie. Jeśli tak to będę podawać mleko w ten sposób, oprócz tego MM w kaszce i dania na mlekach roślinnych wzbogacanych wapniem.Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Lalia wrote:Ula, cudny Julek 😁💙
W okolicy mikołaja i świąt Julek będzie miał 3-4 miesiące, tak? To nam się w tym czasie sprawdził ten mały króliczek Alilo, gryzaki, grzechotki, ale chyba najbardziej to coś w rodzaju Baby Gym, czyli taki drewniany pałąk do którego można było zawiesić różne zabawki, Olek czy leżał na macie czy w bujaczku to walił w to rączkami, próbował łapać, jak już złapał to wkładał do buzi itd 😁 jeśli nie macie to polecam też gryzak grzybek mombella oraz żyrafkę Sophie, u nas czasami do tej pory to ogromna miłość 😁
Dzięki! Nie mamy żyrafki Sophie ani gryzaka grzybka ani tego baby gym 🤭 leżaczek bujaczek też w sumie by się już przydał 😊
No to mam listę 💪Lalia, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość
-
My wróciliśmy właśnie z wizyty kontrolnej u pediatry. Tymek osluchowo już czyściutki, ma zero kaszlu.. Także zdrowy jak rybka. Podawać Wit c, i priobiotyk bo jednak jest po antybiotyku.
Byliśmy u lekarza akurat w porze drzemki. Więc zasnal w aucie w drodze powrotnej. Udało się przenieść go do domku do łóżeczka I śpi dalej 😁Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰