Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Melduję,że wczorajsza dobra noc była jednorazowym wybrykiem,i dziś wszystko wróciło do " naszej normy", a dodatkowo Julek zasnął wczoraj o 22:20🤯🤦♀️. Ja prdl, jakbym miała iść rano do pracy to chyba by mi serio mózg eksplodował 😄
Ale ja nie kontakije jak nie usnę po drodze to bedzie dobrze
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
MoTyLeK🦋 wrote:Jak tak czytam, to mi smutno, ze moje KP nie wyszło... No ale dalam jej tyle ile mogłam.
Wszystko ma Motylku swoje plusy i minusy. Mnie było szkoda kp bo wydawało mi się że nie jestem przez to prawdziwą matką. Teraz mam większą świadomość z czym się to wiąże w dalszej perspektywie (powrót do pracy, odstawienie, wyjście bez dziecka) i pod tym względem jestem zadowolona z obrotu sytuacji 👍Annia, dmg111, Clover, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, emdar, AgataAgatka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:3stycznia 😱
A 10tego ja wracam do pracy
Zulu
mój też idzie do żłobka 3.01 i póki co też się nie odstawiamy od cycusia.Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Clover wrote:Mi też przez długi czas było smutno. Dopiero wizyta u neurologopedy mnie "wyleczyła" z tego. Ale czasem myślę o tym, że mogło być inaczej. No cóż, może jeśli kiedyś będę miała kolejne dziecko to lepiej nam pójdzie
Mialam tak samo z Kornelia.
Tylko Filipa udało mi się karmić 9 mcy. A dziewczynki 3 mce. -
Zgadzam się z Tobą Suszarko, że wszystko ma swoje plusy i minusy jeśli chodzi o KP, także serio Motylku nie ma co żałować.
Ja tak jak pisze Zulu, jeśli bedę mieć kolejne dziecko to pół roku KP i tak jak zrobiłam teraz czyli od początku przyczajać do butli. Każdej mojej koleżance młodej mamie to radze aby przyzyczajała do butli od początku nie słuchając głupich rad że dziecko przez to odrzuci pierś.
Karmienie piersią jest fajne, wiele teraz mówi się o trudnych początkach, przygotowuje na to kobiety, ale nie mówi się że koniec KP bywa równie stresujący i ciężki.
I tak jak.pisze Dmg wszystko jest w naszej głowie i na wszystko.trzeba być po proetu gotowym, a KP ma być komfortowe dla 2 osób nie tylko dla dziecka.
Dmg pisze o klasycznym, mądrym i nie inwazyjnym odstawieniu. Bardzo chciałabym aby nam też tak to poszło, ale jak pójdzie nie wiem bo to że pozwoliłam Poli abym była dla niej smoczkiem uspokajaczem jest tylko o wyłącznie moją winą i moim lenistwem.
Ja utożsamiam się z tym co pisze Lalia, dla mnie to KP nie jest jakieś uciążliwe, a wręcz w nocy gdy teraz mamy 1-2 pobudki jest bardzo na rękę niż np wstawanie i robienie MM. Też nie wiem czy w 100% jestem gotowa na odstawienie właśnie z tego powodu ale wiem, że z czasem będzie tylko gorzej i chyba warto się przemęczyć. Dla mnie koniec KP to trochę odzyskanie swojej kobiecości, ponieważ piersi teraz nie są czymś seksualnym, nie lubię gdy mąż ich dotyka, i podczas zbliżenia wręcz drażni mnie gdy coś się z nimi robi a chciałabym czuć płynącą z tego przyjemność a nie tylko wystawiać przy wszystkich cyca do karmienia ssaka 😬
Już nie wspomnę o libido...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 09:54
dmg111, Ulaa lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Widzisz u mnie nie było problemu z przystawieniem, z samym jedzeniem. Po prostu mleko mi się skończyło w piersiach
Mialam tak samo z Kornelia.
Tylko Filipa udało mi się karmić 9 mcy. A dziewczynki 3 mce.
Aczkolwiek żeby była jasność - nie uważam, żeby dzieci, które szybko przeszły na mm miały "gorzej", nikt nie powinien tak myśleć. Każda z nas stara się być najlepszą mamą dla swojego maluszka i sposób karmienia nie powinien tu mieć żadnego znaczenia
No i muszę przyznać, że teraz blisko mi do zdania SuszarkiUważam też, że nie każda mama musi "czuć" kp. Nic na siłę.
Suszarka, KarolinaMaria, AgataAgatka lubią tę wiadomość
-
Hahaha, ale odwaliłam. Wczoraj wybierałam jeszcze ostatnie prezenty i w sumie zamówiłam na allegro 6 paczek do paczkomatu. Niestety zapomniałam, że ostatnio zamawiałam coś na dane mojego męża i był wpisany jego numer telefonu, dlatego wszystkie te paczki pojawią się teraz w jego aplikacji inpost, w tym prezenty dla niego. Brawo ja! 😂😂😂
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Emdar naprawde nie wiem jak Ty funkcjonujesz.
U nas któraś juz noc z rzedu o 3 jak w zegarku pobudka oczy jak 5zł.
Jestem sfrustrowana na maxa.
Jeszcze pobudka 5/6, gdzie wstawaliśmy już po 7😑42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
asias86 wrote:Ja wróciłam z pracy po 21 Kuba zasnal po 22. Co godzinę pobudki z placzem. A teraz jade do pracy..w żłobku byl jeden wielki ryk. Ida mu zęby, wczoraj mial tak do 38 stopni ale po nurofenie spadlo. Dzis to nawet 36,4 mial
Ale ja nie kontakije jak nie usnę po drodze to bedzie dobrze
Edit: i wiadro ☕☕☕Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 10:44
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Mamuśki mam pytanko. Kiedy zacząć kompletować produkty pielęgnacyjne dla maluszka?
Co uważacie za "must have" a co okazało się zbędne? 😁
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Ja jak będę miała drugie to na dzień dzisiejszy w ogóle nie chcę kp. Po prostu nie chcę tego znowu przechodzić. Nigdy nie czułam żadnej magii kp, było to dla mnie tylko karmienie dziecka. Ale o ile w pierwszym pół roczu było nawet wygodnie tak później było to dla mnie męczarnią. Nigdy więcej nie chce panicznie macać piersi czy znowu jest zastój, nie chce jak przypadkiem trafi się przespana noc u dziecka to nie spać i odciągać nadmiar mleka bo rozsadza mi piersi, nie chce nie móc spać na brzuchu bo zrobi się zastój itp...
Mikołaj przespał dwie noce z rzędu 😯 Całe. Chwilo trwaaaaaj!Zulugula, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, emdar, Iryska, Suszarka, Nowastaraczka, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Emdar, KarolinaMaria współczuję, wiem co czujecie...
Ja jeszcze chciałam jedną rzecz napisać, czasami na forum pojawiają się posty na zasadzie "jak się chce to się da", "każde dziecko można nauczyć tylko trzeba być wytrwałym" itp. No nie każde dziecko. Dziewczyny, to, że coś się Wam udało i Waszym bobasom, nawet jeśli zajęło dużo czasu to nie znaczy, że każde dziecko da się nauczyć tego samego. W życiu bym się nie odważyła napisać np "każdego roczniaka da się nauczyć nie jeść w nocy, bo Mikołaj nie je". 🙄Zulugula, KarolinaMaria, MoTyLeK🦋, emdar, Iryska, Suszarka, Nowastaraczka, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Suszarko, nawet nie wiesz jak się szeroko uśmiechałam czytając Twój wpis! Cieszę się, że tak teraz do tego podchodzisz, bo pamiętam, że na początku było Ci z tym ciężko.
Ja wiem, że u nas brak butelki to moja wina, przestałam dokarmiać MM po 9 tż, zafiksowałam się na tym, żeby być tylko kp, a jak w wieku ok 6 mż chciałam podać moje mleko w butelce to klops. Pewnie jakbym się zawzięła jak Dmg czy Lalia, to może byśmy wywalczyli tę butelkę, ale moje lenistwo zrobiło swoje, mijały tygodnie, zaczęło się rozszerzanie diety, wiec mogłam zostawić małą na dłużej bez mleka, a teraz to już trochę późno, by wprowadzać butelkę. Ja wiem, że brak kp nie jest gwarancją na dobre noce, ale wtedy można wezwać posiłki. Jeszcze co do dobrego momentu na odstawianie to myślę, że taki nie istnieje, zawsze coś wisi w powietrzu, a to żłobek, a to katar, a to zęby, a to szczepienie. Nie mówię, żeby odstawiać dziecko w dzień szczepienia, ale jeśli się faktycznie tego chce, to nie ma co szukać wymówek. A jeśli się nie jest gotową i dalej chce się karmić to też super! Kic, Lalia, jesteście super wy nasze mleczne mamuśki! 🐄🤭
Emdar powiedziała w piątek fajny tekst, coś w stylu 'szkoda, że nie można mieć pierwszego dziecka drugi raz' 🤣🤣emdar, Zulugula, Suszarka, Annia, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Dzudi wrote:Mamuśki mam pytanko. Kiedy zacząć kompletować produkty pielęgnacyjne dla maluszka?
Co uważacie za "must have" a co okazało się zbędne? 😁i dobrze, bo czułam takie parcie, ze juz muszę teraz kupić wszystko. Az maz na mnie krzyczał co mi się tak spieszy. No ale coś chyba wewnętrznie czułam. Ja ogólnie mialam tylko płyn do mycia, krem do ciałka, chusteczki nawilżane, szczotkę do włosów, nożyczki. Jakichś specjalnych rzeczy nie kupowałam.
Dzudi lubi tę wiadomość