Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina mój syn również nie pokazuje palcem a widze ze on jest prawie jak Mati jesli chodzi o wiek
Wsrod znajomych jest 50 na 50. Polowa pokazuje polowa nie.
Ja biorę pod uwagę ze u nas mogą być problemy z mową ale tym zajmiemy sie pozniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 17:08
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Clover wrote:My mamy panią listonoszkę niestety 🤣 Ale może być jeszcze np. pan kurier, hahaha 🤣
Dwa lata w domu siedzimy a i tak awizjo do skrzynki idzie, nawet nie zadzownia🤣Clover lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
MoTyLeK🦋 wrote:Filip ma wszystkie ząbki zdrowe. Pięknie wyleczone po ostatnim roku. Ale w związku z tym że gubi już mleczaki i wyrastają mu krzywo żeby stałe, to w lipcu mamy iść na kontrol, bo być może za jakiś czas odeślą nas do ortodonty
A 24.01 mam przegląd dentystyczny z Kornelia 🙊 to dopiero będzie jazda bez trzymanki 🤣 -
Dziewczyny, to wskazywanie palcem to chodzi o Paluszek Grzebuszek?
W sensie Olek wystawiał sam palec wskazujący, dotykał tak śrubek, wkładał w dziurki, próbował dotykać, grzebał w jedzeniu, no groził tym palcem 😅 to o to chodzi? Czy że pokazywanie konkretnie na coś? -
Meggi naprawdę wielki szacun ze wyłapałas ze coś jest nie tak! I ze nie zwaliłas tego na własna nadwrażliwość (jak to my mamy). Zgadzam się z Tobą w 100%. Po to na samym początku powiedziałaś jakie masz wymagania, Pani je zaakceptowała, żebyś później mogła tego wymagać. Jeśli na początku by Ci powiedzieli ze np nie maja czasu żeby każde dziecko tak dopilnować z jedzeniem itp to bys wtedy ewentualnie się zastanowiła czy Ci to pasuje. Nie podoba mi się takie robienie z rodziców za przeproszeniem debili i taka niesłowność! To samo tez pisze do Kic - jednak intuicja mamy nigdy nie zawodzi. Obie jesteście super mamusiami i Wasze dzieci są szczęściarzami ❤️ A naszemu Tomciowi gratuluje ze jest taki dzielny i tak ładnie się aklimatyzuje! Brawo!
kic83, Zulugula, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia, pokazywanie czegoś konkretnego. Pytasz np. Gdzie jest mama? I maluch pokazuje. Albo pokazuje na bidon z wodą, bo chce pić. To jest pierwsza i bardzo ważna forma komunikacji. Czytałam dziś trochę o tym i faktycznie po 14 mż powinna się włączyć pomarańczowa lampka.
Edit paluch grzebaluch działa u Matyldy bez zarzutu 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 17:15
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Lalia, pokazywanie czegoś konkretnego. Pytasz np. Gdzie jest mama? I maluch pokazuje. Albo pokazuje na bidon z wodą, bo chce pić. To jest pierwsza i bardzo ważna forma komunikacji. Czytałam dziś trochę o tym i faktycznie po 14 mż powinna się włączyć pomarańczowa lampka.
Edit paluch grzebaluch działa u Matyldy bez zarzutu 😂
Czyli gdzie jest oko się do tego zalicza? 😅 Bo gdzie jest mama jeszcze nie umiemy ale oko już tak 😂KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
U nas jest tylko gdzie jest kotek albo gdzie jest oko
No i pokazuje też palcem jak coś chce, np. kiedy zobaczy zabawkę na stole, albo jak go niosę i zobaczy włącznik światła, bo on uwielbia zapalać i gasić światło. Kiedy biorę do jednej ręki np. chrupka a do drugiej kawałek bułki, to pokaże, co by chciał. Pytania "gdzie jest mama" i "gdzie jest tata" olewa albo czasem łaskawie popatrzy w tamtą stronę 🤷♀️😅
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Meggi naprawdę wielki szacun ze wyłapałas ze coś jest nie tak! I ze nie zwaliłas tego na własna nadwrażliwość (jak to my mamy). Zgadzam się z Tobą w 100%. Po to na samym początku powiedziałaś jakie masz wymagania, Pani je zaakceptowała, żebyś później mogła tego wymagać. Jeśli na początku by Ci powiedzieli ze np nie maja czasu żeby każde dziecko tak dopilnować z jedzeniem itp to bys wtedy ewentualnie się zastanowiła czy Ci to pasuje. Nie podoba mi się takie robienie z rodziców za przeproszeniem debili i taka niesłowność! To samo tez pisze do Kic - jednak intuicja mamy nigdy nie zawodzi. Obie jesteście super mamusiami i Wasze dzieci są szczęściarzami ❤️ A naszemu Tomciowi gratuluje ze jest taki dzielny i tak ładnie się aklimatyzuje! Brawo!
😘Ladyo, Meggi110818 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny
czy któraś z Was w kuchni zamiast szuflad ma system cargo?
Czy to się sprawdza?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Dziewczyny
czy któraś z Was w kuchni zamiast szuflad ma system cargo?
Czy to się sprawdza?
Ja mam cargo i szuflady. U mnie cargo robi za spiżarnię 😃kic83, Lalia lubią tę wiadomość