Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😊 trochę mnie nie było, ale nadrobiłam 😊
Zdrówka dla was wszystkich i bejbików 😘
Motylku, sto lat dla synka 😊🎉
Ounai, śliczne buciki 😊
My sobie spacerujemy jak codzień o tej porze, pogoda od kilku dni super, dzisiaj 10 stopni, cały tydzień się taki zapowiada 😊
W sobotę Maja była pierwszy raz na placu zabaw 😊 nie mogłam się oprzeć i posadziłam ją na sprężynce tygrysku 😀 oczywiście zadowolona 😀
W końcu mogę pochwalić się lepszymi nocami 😀 od prawie tygodnia 1-2 pobudki, czasem je dopiero ok 4-5. Dzisiaj spała od 20 do 4, wstała po 6,spi tak z 10h. Plus dwie drzemki, czasem godzinne, czasem dłuższe. Nie wiem czy dobrze robię pisząc o tym tu bo zaraz może czar prysnie 😀
Ale zmieniłam trzy rzeczy : śpi już zupełnie bez smoczka, śpi bez skarpet (body+spodenki+śpiworek) i nie je nabialu. Tylko mleko mm z 2x dziennie. Ale poza tym nie daje jej już jogurtów, bielucha, twarogu itd. Polecił mi to jeden z lekarzy jak zobaczył filmiki jak Maja się kręci w czasie snu, to powiedział że to ewidentnie brzuch. I poradził odstawić nabial, bo może nie trawić kazeiny. Czy to zadziałało, nie wiem. Na poprawę snu złożyły się te 3 rzeczy, a może miała jakiś regres czy skok wtedy, no nigdy nie wiadomo, ale cieszę się że śpi lepiej i już jej tak brzuszek nie dokucza.
A co do skarpet to mąż ciągle mi suszył, że jej za gorąco i może ma zespół niespokojnych nóg (jak on), bo dużo o tym czytał, że to występuje u niemowlaków i jak jej za gorąco to się to nasila. Nie wiem... Ale odkąd śpi bez skarpet to jest lepiek 😀 w dzień w ogóle skarpet nie nosi bo ściąga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 13:24
Zulugula, Lalia, Ewa88 , Wik89, Nowastaraczka, Clover, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Nie załapałam się na zdjęcia dowodowe, ale wierzę że wyglądają podobnie jak Mai, takie dorosłe poważne dzieci 😀
O dowód już złożone, a o paszport dopiero 14.04,bylam w kolejce się zapisać, bo ani się dodzwonić nie idzie ani nic 🤦♀️ ale szybko szlo, z 30 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 13:24
Zulugula, Lalia, Suszarka, Ulaa, Ewa88 , Ladyo, Wik89, Nowastaraczka, Ounai, Enigvaa, MoTyLeK🦋, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
No i na pokładzie mamy już 8 ząbków 🦷🦷 czekam na te słynne trójki i czwórki 😀
I w weekend znowu poczułam co to kac 🤦♀️ w piątek byłam z przyjaciółkami na kolacji i powie, wypiłam 2 piwa, wróciłam ok 22, całą noc bolała mnie głowa, w sobotę też nie za dobrze się czułam 😀 kiedyś potrafiłam tyle wypić haha a po tylu miesiącach już nie ta sama glowa 😀
Mąż super dał radę z Majcią, zasnęła bez problemu 😊 i chyba tak mu się spodobało, że proponuje, żeby co tydzień sobie wychodziła 😀 😲Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Mamity, jakie polecacie spacerówki? W sumie mamy spacerowke, która kupiliśmy razem z gondola. Niby jest ok ale coś mi w niej nie pasuje 🙈🙈😁
-
Zielona, ja też będę kupować drugi wózek (pod kątem chodzenia z dziećmi na spacer w 2 dorosłe osoby). Myślałam na razie albo o Cybexie eezy (może któraś coś slyszala na jego temat?), Albo baby design wave. Na valco snap który Tajka poleca też patrzyłam, to chyba jedna z popularniejszych spacerowek 😊 w każdym razie chcę coś małego, co się złoży do auta albo na wakacjeIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hej dziewczyny 😘
Byłam dzisiaj z Olkiem na małym shoppingu i przy okazji zrobiliśmy szybki tour po Deichmannie i CCC. Tak jak myślałam, uu nas wybór drastyczny 🤦
Ale z tego co wymacałam na szybko, to baaaardzo fajne wrażenie robią Nike Star Runner 3 z Deichmanna 👌
Leciutkie, giętka podeszwa, baaaardzo dużo miejsca na paluszki, na rzepy i sporo kolorów, dlatego jak ktoś szuka na wiosnę sportowych butków to zostawiam link. Może na pierwsze butki znajdzie się coś lepszego, ale myślę że na drugie, a na pewno na trzecie te się mogą fajnie sprawdzić 👌
https://m.deichmann.com/PL/pl/shop/search.html?isSearch=true&dir=asc&q=Nike%20Star%20Runner%203&orderby=price&filter-size=212@21&_gl=1*29derg*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwz7uRBhDRARIsAFqjulklj43fhr1hFbHPbnb2uNKzfnQHisfxvR9welDNbDMhENgtWn4teI0aAo30EALw_wcB
Natomiast to co uważam za hit, to trampki ze smyka 🤭 chciałabym Olkowi na lato oprócz sandałów kupić tenisówki, bo czasem w pochmurne dni czy wieczorami bywa chłodno. Więc macałam w tym CCC, Deichmannie i w końcu w Smyku i jak zmacałam jedne to się zakochałam. Nazywają się Cool club Trampki podeszwa Barefoot, mają tak mięciutka podeszwę że ja byłam w stanie zgnieść je w pięści, mają metkę Chodzę jak na bosaka. Z tego co widzę na stronie internetowej to przy niektórych kolorach jest znaczek Zdrowa stopa, chociaż bardzo możliwe że wszystkie mają tylko nie jest to zaznaczone. Serio, sztos, gdybym miała dziecko które zaczyna chodzić późna wiosną/latem to rozważyłbym je nawet jako pierwsze butki 😁
https://www.smyk.com/search?q=Cool%20club%20barefootTajka, Ulaa, Ewa88 , Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Super Lalia, screeny zrobione 😀 my pewnie niebawem będziemy szukać pierwszych bucików, chociaż na razie Majcia się zatrzymała, ale robi po 2-4 kroczki kilka razy dziennie. Ale rekord 10 kroków jeszcze nie pobity 😀
Póki co bardziej niż chodzenie zaczęło interesować ją wstawanie z krzesełka, aż musiałam pasy założyć do antilopa 😀Lalia lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Lalia, spadlas mi z nieba z tym wpisem 😍 szukam Idze czegoś typowo na podwórko, szkoda mi za takie buty płacić 200zl, te ze Smyka będą idealne 🤩
No właśnie ja z taką myślą szukałam trampek 😁😁 i macałam w CCC i Deichmann i nic mnie nie zadowoliło, a te ze Smyka to miłość od pierwszego macania 😂💙Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
-
My też powoli szukamy spacerówki, przede wszystkim lekkiej, takiej która składa się do małych rozmiarów, żeby można było rozłożyć na płasko i żeby wystarczyła do końca wózkowania
Ostatnio właśnie czytałam o valco snap i baby design wave, ale sama nie wiem co wybrac...
Lalia super wyglądają te trampeczki, chyba jedne zamówię do sprawdzeniaTeż byłam dzisiaj w Smyku, ale nic fajnego nie "wymacałam", szczególnie oglądałam się za paputkami po domu (córka zakłada u dziadków bo jej przecież stopy przemarzną) ale wszystko twarde jak kamień
Chciałam tez właśnie na lato jakieś trampeczki ale to co oglądałam to też wszędzie ta guma twarda, że nie dało się zgiąć
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:My też powoli szukamy spacerówki, przede wszystkim lekkiej, takiej która składa się do małych rozmiarów, żeby można było rozłożyć na płasko i żeby wystarczyła do końca wózkowania
Ostatnio właśnie czytałam o valco snap i baby design wave, ale sama nie wiem co wybrac...
Lalia super wyglądają te trampeczki, chyba jedne zamówię do sprawdzeniaTeż byłam dzisiaj w Smyku, ale nic fajnego nie "wymacałam", szczególnie oglądałam się za paputkami po domu (córka zakłada u dziadków bo jej przecież stopy przemarzną) ale wszystko twarde jak kamień
Chciałam tez właśnie na lato jakieś trampeczki ale to co oglądałam to też wszędzie ta guma twarda, że nie dało się zgiąć
Sprawdź sobie te koniecznie, bo ja też macałam różne w Smyku i były jak każde inne a jak te dotknęłam to szok, kompletnie coś innego 👍Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Właśnie czekam na polecajki od niej
Ewa, po co, mamy Laile 😀
Laila, dzieki, fajne te butki, moze tez skorzystam
Co do spacerowek, to valco snap mi sie wydaje dosc duza, dla mnie np za duzo miejsca zajmuje
Szukam tez czegos malego teraz, mamy maclarena i jest super zwrotna i lekka i mala, ale kupilam w zeszlym roku mocno uzywana i juz po prostu chcialabym cos ladniejszego, nowszego
Jak macie jakas taką mini do polecenia to dajcie znacLalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
ZielonaHerbata wrote:Mamity, jakie polecacie spacerówki? W sumie mamy spacerowke, która kupiliśmy razem z gondola. Niby jest ok ale coś mi w niej nie pasuje 🙈🙈😁BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔