Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Ja miałam z motherhood i z MimiNu. Ten z MimiNu na pewno będzie za gruby na ciepłe miesiące, motherhood to w zależności od tego co założysz pod spód i jak bardzo Majka lubi ciepło. Z Babysteps są muślinowe z nogawkami, i chyba są też Slumbersack o grubości 1.0 tog 😊
Ten z Miminu, masz na myśli, całoroczny? Oglądam właśnie z motherhood, ten 0.5 tog to bardzo cienki? I te nogawki (gumki) są ciasne? Bo Majeczka ma łydkę raczej większą niż szczuplejsza 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 16:22
-
Tajka wrote:Ten z Miminu, masz na myśli, całoroczny? Oglądam właśnie z motherhood, ten 0.5 tog to bardzo cienki? I te nogawki (gumki) są ciasne? Bo Majeczka ma łydkę raczej większą niż szczuplejsza 😛
Tajka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tajka, my mamy z motherhood ten 2tog i on pomiędzy dwoma warstwami bawełny ma takie ocieplenie, a rok temu miałam z Cool club albo 1 albo 1,5 tog i on się po prostu składał z dwóch warstw bawełny (tak jak czasem czapki są 😅). Podejrzewam, że 0,5 tog to po prostu pojedyncza warstwa materiału.
Tajka lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Suszarko, Lalia a myslicie, że ten 2 tog to za gruby na wiosne/lato czy ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 17:26
Tajka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ok, to chyba kupię dwa, 2tog na teraz i ewentualnie jesień jak będzie jeszcze dobry, i 0.5tog na wiosnę /lato 😊
Suszarko a ten z Miminu to rozmiar jest niby 1-4 lata, rzeczywiście taki jest?
Maja teraz śpi teraz w śpiworku, dosyć grubym, z wypełnieniem, pewnie właśnie 2 tog albo więcej, ale nie jest napisane, dostałam po córce koleżanki, plus body długie i spodnie. A mamy z 20-22 st. Ale chce zmienić na ten z ogawkami bo wydaje mi się że jest już jej nie wygodnie się przewracać w takim bez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 18:56
-
Ounai wrote:Jak macie i używacie nocą klimę w mieszkaniu to może jeszcze ale na 35 stopni to myślę że sam bodziak to maks a gdzie tam 2 tog, mówię o lecie. 2 tog to raczej na zimę
Edit: ten śpiworek z MimiNu myślę że faktycznie posłuży 1-4 lata spokojnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 19:15
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Też tak uważam. Zresztą moja Iga w ogóle śpiworka nie zaakceptowała, bo jej było za gorąco 🙈 a latem spala w rampersie przykryta muslinową pieluszką albo kocykiem mgiełką
Edit: ten śpiworek z MimiNu myślę że faktycznie posłuży 1-4 lata spokojnie 😊
Tajka, mówiłaś, że Maja rzuca się na łóżku. Nie myślałaś że jej jest, a gorąco po prostu? Marta się tak rzuca właśnie jak jest jej zbyt ciepło. A Wy nie dość że macie dość wysoką temp w domu to jeszcze bardzo grubo ją ubierasz do spania. Może stąd te zachowania i częste pobudki?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Spiworek na lato to u nas abstrakcja 😂
U nas wszyscy zimnolubni. Syn spi w samym pajacu teraz bez przykrycia. Mamy ok 20 - 21w pokoju gdzie spimy. Latem będzie pewnie spal w rampersie.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Julek też nie zaakceptował śpiworka 😃
Mamy w domu 22st (mimo zakręconego kaloryfera w pokoju, w którym śpimy) i najlepiej śpi mu się w pajacu z gołymi stopami i pod lekką bambusową kołderką i o dziwo nie odkrywa się i nie rozkopuje ☺️
Nadal czekam na w całości przespaną nockę, ale i tak już nie jest tak źle, bo zwykle zasypia o 19, pierwszą pobudkę ma około 1-1.30 i drugą około 4. No ale on jeszcze malutki jest więc na luzie podchodzę do tego. Cieszę się, że nie muszę wstawać do niego co 2 godziny tak jak na początku 😂Ounai, Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My mamy śpiworek cool & club, 2 tog, i mały śpi w samym body tylko plus ten śpiworek. Mamy 18-19 st w nocy.
U nas sukces, Michałek od jakiegoś czasu sam zasypia na drzemki w łóżeczku. Koniec bujania i odkładania do łóżeczka z nadzieją, że się nie obudzi po odłożeniu 😁
Od poniedziałku wróciłam do pracy, od dziś mam weekend, bo to pół etatu. Wszystko super, tylko ta zmniejszona pensja do połowy jest smutna 😛Lalia, Zulugula, Suszarka, Ladyo, Ounai, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Maja, latem w upały, też spala w rampersie. W śpiworku zaczęła spać jakoś jesienią.
Może rzeczywiście za ciepło ją ubieram 🤔 ale to raczej nie ma wpływu na jej rzucanie się, bo kilka razy spała bez, bo sprawdzałam, i było to samo. Bez śpiworka strasznie się rozkopuje, nawet zanim zaśnie już koca nie ma 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 07:32
-
Mamasity wy macie w większosci termometr do ucha ? Braun? I sprawdza sie?
Ja kupilam microlife z polecenia PT ale masakra ciagle nam wychodzą inne pomiary i na czuja musze sobie szacować 😒 -
Nowastaraczka wrote:Mamasity wy macie w większosci termometr do ucha ? Braun? I sprawdza sie?
Ja kupilam microlife z polecenia PT ale masakra ciagle nam wychodzą inne pomiary i na czuja musze sobie szacować 😒dmg111 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Nowastaraczka wrote:Mamasity wy macie w większosci termometr do ucha ? Braun? I sprawdza sie?
Ja kupilam microlife z polecenia PT ale masakra ciagle nam wychodzą inne pomiary i na czuja musze sobie szacować 😒
Ja mam thermoscan ale chyba 3 i jest sredni. Nie polecam… czesto pomiary wlasnie sie rozmijają🔸28 lat