X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Lalia mam taka nadzieje. Poki co czuje sie jak błądząca na slepo. Kazdy dorzuca cegiełkę „idz tam, zobacz to” i mam wrazenie ze nie mamy kogos kto nas poprowadzi od a do z…
    No to może być faktycznie męczące... Ale może ta babka u której teraz byliście to dobry trop? Brzmi sensownie to co Wam powiedziała.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:

Enigvaa, najważniejsze że wiecie,że trzeba działać, macie świadomość i chęci ( niestety zdarzają się rodzice, którzy bagatelizują problemy dziecka kwitując" wyrośnie"). Zaburzenia SI często rzutują na całokształt rozwoju dziecka, ale w porę wychwycone i wypracowywane dają fantastyczne efekty( mam w rodzinie przykład). Rozumiem emocje i stres, ale wierzę mocno że wszystko będzie dobrze. A Ty albo mąż macie jakieś "dysfunkcje" sensoryczne?

Tego jeszcze nie wiem, musze poczytac co i jak. Ale podejrzewam ze ja mam, bo mam swoje widzimisie. Dlugi czas nie lubilam jak ktos dotykał moje wlosy, teraz moze tylko maz, w ogole nie lubie jak ktos mnie dotyka obcy albo stoi za blisko. W duzym hałasie wyłączam sie na niektore dzwieki (np.nie slysze alarmow przeciwpożarowych, muzyki w sklepach). Musze sie zagłębić w temat, bo cos niecos o uszy sie obilo i tyle tylko wiem… ale ogolnie jako WWO jestem bardziej wrazliwa na bodźce.

🔸28 lat

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 22:44

Zulugula lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ja myślę, że sporo z nas ma coś z zaburzeń SI, tylko kiedyś tego nie diagnozowano. Ja nie lubię hałasu. Nie lubię, gdy coś brzdęka w tle (np. muzyka, TV). Albo słucham/oglądam, albo ma być wyłączone. Podobnie z zapachami, np. nie cierpię sztucznych samochodowych zapachów, za mocnych perfum (rzadko używam na sobie), zapachu prania po suszeniu w pralkosuszarce (dlatego rzadko używam tej funkcji). Mój tata ma podobnie, a mama nazywa nas dziwakami 🤨 Wierzę, że Malwi da się pomóc i ułatwić jej funkcjonowanie. Na szczęście teraz jest dużo możliwości terapeutycznych. Nie mamy wpływu na to co przekażemy naszym dzieciom, ale mamy wpływ na ich rozwój. Na szczęście Malwi ma was i nie czekaliście, aż z tego 'wyrośnie'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2022, 22:51

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigvaa, ja myślę, że sporo z nas ma coś z zaburzeń SI, tylko kiedyś tego nie diagnozowano. Ja nie lubię hałasu. Nie lubię, gdy coś brzdęka w tle (np. muzyka, TV). Albo słucham/oglądam, albo ma być wyłączone. Podobnie z zapachami, np. nie cierpię sztucznych samochodowych zapachów, za mocnych perfum (rzadko używam na sobie), zapachu prania po suszeniu w pralkosuszarce (dlatego rzadko używam tej funkcji). Mój tata ma podobnie, a mama nazywa nas dziwakami 🤨 Wierzę, że Malwi da się pomóc i ułatwić jej funkcjonowanie. Na szczęście teraz jest dużo możliwości terapeutycznych. Nie mamy wpływu na to co przekażemy naszym dzieciom, ale mamy wpływ na ich rozwój. Na szczęście Malwi ma was i nie czekaliście, aż z tego 'wyrośnie'
    Zgadzam się, każdy człowiek pewnie ma coś z zaburzeń SI, jedni w mniejszym, inni w większym stopniu. Ja nie mogę ścierpieć muzyki grającej w sklepach, najchętniej chodziłabym tam w zatyczkach w uszach. Albo dźwięk jaki wydaje dotykany styropian - tortura dla mnie.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, mysle, ze kazdy ma swoje takie dziwnostki, ktore podpadają pod zaburzenia SI. Na spokojnie czekamy na rozpiske co mamy robic i jak i bedziemy dzialac, mam nadzieje, ze powoli ogarniemy te nasze problemy i pożegnamy…

🔸28 lat

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg co to za paski do badania crp? Masz jakiś link?

Enigva nam neurlogopeda też wskazał, że córka na nadwrażliwość na dotyk ale narazie z diagnozą Si się wstrzymujemy. Napewno ją zrobimy ale może bliżej zimy.

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ewa88 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się trochę wygadać 🙈
    Wychodzilam ze szpitala w klapkach, bo mąż zapomniał mi przywieźć buty 😂 w domu wzrusze, radość. Iga fajnie zareagowała, patrzyła z zainteresowaniem do fotelika. Przez resztę dnia co chwilę sprawdzała, gdzie jest dzidzi, nosiła Małej swoje misie. Ale...Iga dostała w nocy gorączki pod 39, płakała, bo nie chciała wziąć syropu. Dobrze że jest na miejscu moja mama bo byl moment że dziewczyny płakały obie, a ja to tak średnio jeszcze ogarniam po CC. Przed 6 zaczęła mi znowu się wybudzać i poplakiwala, gorąca jak piecyk, na termometrze 39.8. Na szczęście udało się dostać do pediatry na już, okazuje się że to zapalenie gardła, jakaś wirusówka. Ja mam wyrzuty sumienia, bo zachorowała bezpośrednio po tym jak ją zostawiłam, jak siedziała ze mną to nic jej nie było 😭 lekarka mówiła jeszvze żeby się nie martwić o Jagódkę, bo skoro karmię to jest bezpieczna - no prawda jest taka że karmię ile mogę, ale dokarmiać też muszę. Pewnie nie powinnam mieć wcale dzieci, skoro jedno mi choruje, a drugiemu nie jestem w stanie zapewnić bezpieczeństwa. Bez sensu to wszystko 😭

asias86 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zulugula, emdar, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

emdar lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, teraz najważniejsze żeby malutka się nie zaraziła. Moja siostra miała identyczną sytuację, wróciła ze szpitala z synkiem , a w domu chory trzylatek , stęskniony za mamą. Było ciężko, ona była załamana tym, ale po prostu odizolowali od siebie dzieci i udało się unikać choroby u mniejszego.
    Chorób nie unikniesz niestety 🙁
    Trzymaj się, i nie daj się złym myślom 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 13:28

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, daj spokój, nawet tak nie myśl; jesteś najlepszą mamą dla swoich córek ❤❤. To, że Iga zachorowała to nie jest Twoja wina! Dzieci po prostu chorują, i naprawd( przeważnie) nie ma w tym naszej winy. Z każdym dniem będzie coraz lepiej,zobaczysz:)
    Edit: Dmg111,dobrze pisze; Tantum Verde, leki przeciwgorączkowe i będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 13:41

dmg111 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, nawet nie myśl o sobie w ten sposób! Jesteś wspaniałą mamą, a to, że tak troszczysz się i martwisz o swoje dziewczynki jest tego najlepszym potwierdzeniem! Przesyłam wiele ciepłych myśli 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 14:49

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg co to za paski do badania crp? Masz jakiś link?

Enigva nam neurlogopeda też wskazał, że córka na nadwrażliwość na dotyk ale narazie z diagnozą Si się wstrzymujemy. Napewno ją zrobimy ale może bliżej zimy.

My takiej stricte diagnozy nie mialysmy, bo nie ma sensu. Nadwrażliwość u nas widac i diagnoza wiadomo,ze wyjdzie zle. :)

🔸28 lat

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszi, kopa w tylek Ci wysylam! Nawet tak nie mysl! A to jak sie martwisz tylko pokazuje jak mocno je kochasz i jak sa dla Ciebie wazne, a to sprawia ze jest wspaniala mama! Wirusowki rozwijaja sie kilka dni, wiec Iga zalapala zanim poszlas urodzic Jagodke! Jestes najwspanialsza mama dla swoich cudownych córeczek! Dobrze,ze masz pomoc i nie jestes z tym sama. Dmg dobrze napisala, leki i bedzie dobrze. 💙

Zulugula, dmg111, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 21:15

dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko! Twoje uczucia są jak najbardziej normalne! Ja po porodzie tez co chwile płakałam i wszysyko wydawało mi się ogromnym problemem. Tak chyba działa nasz organizm. Cała ciąże trzyma nas w ryzach a po porodzie na chwile się rozsypujemy. Igusia zachorowała, tak jak już nie raz się zdarzało. Nie miałaś na to wpływu. Jesteś przy niej. To najważniejsze. Jagódka jeszcze nie raz będzie przy chorej siostrze, nie raz tez się zarazi. To się zdarza i to absolutnie nie jest Twoja wina. Ty jesteś super mamusia ❤️

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 4861 4862 4863 4864 4865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ