Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem jeszcze ciekawa co u naszej Ingi i jej Gucia trendsettera 😎
Z LaBelle jestem na styczniówkach i ta dziewczyna jest niesamowita. Zdecydowała się na kpi i konsekwentnie odciąga mleko trzymając się reżimu godzin itd. A jej młodsza córeczka skończyła już pół roku, niesamowite 🤯Nowastaraczka, KarolinaMaria, emdar, dmg111, Lalia, Ewa88 , patrycja92, Clover, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wybaczcie, ze nie nadrobię. Ostatnio sporo się dzieje, a wolne chwile pracujemy nad ogrodem
Lalia widzialam,ze pytalas. No wiec slabo, osrodek zostawil nas na lodzie, brak terminow. Dla nowych dzieci terminy sa a te „stare” wypadly z kolejki. Udalo mi sie ubłagać polecana fizjo o wizyte prywatna w piatek bo tak to terminy na koniec maja. W przyszly piatek mamy neurologa i zobaczymy co ten powie, do tego mamy diete sensoryczna na zaburzenia si i tez powoli nad tym pracujemy.
Po za tym Malwi jest juz wielka, moj kregoslup wysiada, wiec serio moglaby w koncu wstac i pojsc na tych nozkach 🙈
Nowastaraczka, Tajka, emdar, dmg111, Lalia, Zulugula, asias86, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
U nas ciocie noszą Leosia bo on też lubi to wymusic i nie maja z.tym problemu. On to w ogole je sobie układa bo co po niego przychodzilismy to on u cioci na kolankach za biureczkiem sobie urzedował, wiec jesli problemem jest tylko ta jedna to trzeba z nią zrobic porządek. A i u nas też sie lepiej sprawdzało jak tata odprowadzał. Zobaczymy jak bedzie po przerwie bo Leo wróci dopiero po majowce wiec tez moze być lekka drama 😬😬Tajka lubi tę wiadomość
-
Tajka, Sto Lat dla Majeczki 🎂🎉🎁! I dla Ciebie cudowna podwójna mamusiu:) Jak się czujesz psychicznie? Oswoiłas się już z myślą,że za rok o tej porze ( na drugich urodzinach Mai) będziesz miała noworodzia?
Lalia, podbijam pytanie, dziewczyny odezwijcie się😘
Lalia, wiem że powinnam zejść na "chwilę" na moje kaloryczne zero, ale siadła mi trochę motywacja, poczekam chwilę i przejdę znowu w tryb "maks redukcja". Dzięki za radę ❤.
Anetko, nie nie tylko Ty nie myślisz o powiększaniu rodziny:) Ja na pewno pozostanę matką jedynakaDziwna tą opiekunka u Poli w żłobku, ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z jej przełożoną . A co do tego,że Pola czasem jeszcze płacze; to powiem Ci jako matka dziecka które adaptowało się długo i dość trudno, potem było naprawdę super, a od paru tygodni ma na mnie taką fazę, że wyje jak go odstawiam rano jakby był 5 września, że naprawdę kwestia adaptacji dziecka jest mooocno indywidualna. Julek ( jak już w nim jest) uwielbia żłobek, wiem,że to nie chodzi o sam żłobek ani zadną z ciotek(uspokaja się szybko, tuląc się do jednej albo drugiej) po prostu trudno mu się ze mną rozstać i tyle. Nie powiem,że mnie to nie rusza, ale nie reaguję już tak jak na jesieni. Taki typ mamisynka mi się trafił 😅🥰.
Clover, smutne to co opisałaś o braku pomocy ( w zasadzie jakiekolwiek) przy OlkuWiem,że to każdy decydując się na dziecko powinienem liczyć tylko na siebie i ojca dziecka, bo to my zdecydowaliśmy się na dziecko, ale fajnie jednak jak ma się do pomocy może nie przysłowiową "całą wioskę", ale chociaż jedną osobę. A co do Waszych planów emigracyjnych; na Waszym miejscu bym jechała:)Zawsze masz nas, pomożemy Ci chociażby dobrym słowem na odległość ( wszak internet jest wszędzie 😍).
Motyl, przykro mi, że Matyldzia ma podejrzenie astmy. Ale lepiej wiedzieć co i jak, i działać póki jest wcześnie. A jak Ty sama się czujesz?
Zulu, trzymam mocno kciuki za zabieg. Oby wszystko poszło sprawnie 😘 ( jestem pewna, że Tomek lepiej zniesie rozłąkę niż Ty☺).
Ula, no to czekamy na Twoją ciążę ☺😘!
Asias86, a Ty jak się czujesz? Ogarnęłaś się już jako podwójna mama😍😍?
My na Majówke mamy plany towarzyskie ( zostajemy w Wwie). Codziennie widzimy się z innymi znajomymi 🎉🍾🍱🍝🍷🍺😁. Od lat zostajemy na Majówkę w Wwie, bo ona wtedy tak cudownie pustoszeje, a w tym roku w nasze ślady poszło sporo naszych znajomych. Co do wakacji, to my jak zawsze na spontanie:) .Lalia, Zulugula, asias86, Clover, Tajka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Veritaa, co do gładkich ubrań to ja osobiście lubię HM i tę ich kolekcję organic cotton ( ta co często jest stacjonarnie 3 za 2). Dziś obkupilam Julka w spodnie, koszulki, bluzy ( wszystkie gładkie, jednokolorowe, ewentualnie w paski). Też nie lubię tej dziecięcej pstrokacizny na ubraniach:(
KarolinaMaria, veritaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Anetka, czytam o tym żłobku i przykro mi.
Julka co prawda była rocznym nieświadomym brzdącem jak zaczęła adaptacje, więc przeszło to zdecydowanie prościej, teraz na pewno byłby ryk i afery, bo już jest po prostu mądrzejsza. Polcia tak samo, dodatkowo zawsze była do przodu fizycznie a także psychicznie (świadoma, emocjonalna). Więc kwestią powolniejszej adaptacji bym się kompletnie nie przejmowała, więcej rozumie, więc ciężej się oswoić z tą sytuacją. Tutaj głowa do góry! 😉
Z kolei przykro mi z powodu tej jednej cioci i też ciężko byłoby mi to olac 😥 Może nie powinnam, ale przeczytałam i moja myśl to "co za głupia picza?!" 🤬🤬 Terroryzowanie, bo na rączki? Serio? Tak samo niezależnie jakby było źle, ciocie prawdę powinny przekazać z nutą optymizmu. Jak ja mówiłam, że martwi mnie to i owo to one zawsze reagowały "my sobie damy radę, dzieci są inne w żłobku, czasem są smutne, ale tulimy je i są szczęśliwe, my jesteśmy tu dla nich" itp.
Ja bym chyba porozmawiała z dyrektorka, że ogólnie jesteś zadowolona, ale martwi Cię podejście jednej z Pań.
W żłobku Polcia powinna czuć się bezpieczna, tzn. jak jej się zrobi smutno, powinna iść do cioci i się przytulić. Celowo jest "ciocia" a nie "pani", by nie tworzyć dystansu. Czasem jak odbieram Julcie to widzę, że inne ciocie noszą dzieciaczki, widzę to też na zdjęciach. W większości to są właśnie te "swiezaczki", Jula też na początku większość zdjęć miała na kolankach cioć.
Trzymam kciuki, by dalej było tylko lepiej ❤️ -
emdar wrote:Enigvaa, no wyobrażam sobie że możesz być wykończona noszeniem małej:( A widać jakikolwiek progres?
Ps. Malwi jak zwykle jak piękna jak modeleczka 😍❤
Nie wielki. Probuje podniesc noge (jak stoi na kolankach to do kleku na jedno kolano) ale widac brsk jej sily (podnosi na jakies 4-5cm a wczesniej na 1cm). Ona sie tez bardzo boi i probuje, a za chwile siada i mowi „bach” i tyle.emdar lubi tę wiadomość
🔸28 lat
-
emdar wrote:Tajka, Sto Lat dla Majeczki 🎂🎉🎁! I dla Ciebie cudowna podwójna mamusiu:) Jak się czujesz psychicznie? Oswoiłas się już z myślą,że za rok o tej porze ( na drugich urodzinach Mai) będziesz miała noworodzia?
Lalia, podbijam pytanie, dziewczyny odezwijcie się😘
Lalia, wiem że powinnam zejść na "chwilę" na moje kaloryczne zero, ale siadła mi trochę motywacja, poczekam chwilę i przejdę znowu w tryb "maks redukcja". Dzięki za radę ❤.
Anetko, nie nie tylko Ty nie myślisz o powiększaniu rodziny:) Ja na pewno pozostanę matką jedynakaDziwna tą opiekunka u Poli w żłobku, ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z jej przełożoną . A co do tego,że Pola czasem jeszcze płacze; to powiem Ci jako matka dziecka które adaptowało się długo i dość trudno, potem było naprawdę super, a od paru tygodni ma na mnie taką fazę, że wyje jak go odstawiam rano jakby był 5 września, że naprawdę kwestia adaptacji dziecka jest mooocno indywidualna. Julek ( jak już w nim jest) uwielbia żłobek, wiem,że to nie chodzi o sam żłobek ani zadną z ciotek(uspokaja się szybko, tuląc się do jednej albo drugiej) po prostu trudno mu się ze mną rozstać i tyle. Nie powiem,że mnie to nie rusza, ale nie reaguję już tak jak na jesieni. Taki typ mamisynka mi się trafił 😅🥰.
Clover, smutne to co opisałaś o braku pomocy ( w zasadzie jakiekolwiek) przy OlkuWiem,że to każdy decydując się na dziecko powinienem liczyć tylko na siebie i ojca dziecka, bo to my zdecydowaliśmy się na dziecko, ale fajnie jednak jak ma się do pomocy może nie przysłowiową "całą wioskę", ale chociaż jedną osobę. A co do Waszych planów emigracyjnych; na Waszym miejscu bym jechała:)Zawsze masz nas, pomożemy Ci chociażby dobrym słowem na odległość ( wszak internet jest wszędzie 😍).
Motyl, przykro mi, że Matyldzia ma podejrzenie astmy. Ale lepiej wiedzieć co i jak, i działać póki jest wcześnie. A jak Ty sama się czujesz?
Zulu, trzymam mocno kciuki za zabieg. Oby wszystko poszło sprawnie 😘 ( jestem pewna, że Tomek lepiej zniesie rozłąkę niż Ty☺).
Ula, no to czekamy na Twoją ciążę ☺😘!
Asias86, a Ty jak się czujesz? Ogarnęłaś się już jako podwójna mama😍😍?
My na Majówke mamy plany towarzyskie ( zostajemy w Wwie). Codziennie widzimy się z innymi znajomymi 🎉🍾🍱🍝🍷🍺😁. Od lat zostajemy na Majówkę w Wwie, bo ona wtedy tak cudownie pustoszeje, a w tym roku w nasze ślady poszło sporo naszych znajomych. Co do wakacji, to my jak zawsze na spontanie:) .
Ogólnie to jestem w szoku....nie mam sie juz w co ubrać tak mi ruszyl brzuch, ciezko mi go juz ukrywaćKuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Ewa88 wrote:
Enigva macie już dietę sensoryczną?
Tak, mamy4x dziennie 2-3 minuty ruchowych (podrzucanie, bujanie, samoloty, turlanie) i 2-3min docisku różnymi fakturami. Do tego duzo zabaw różnymi konsystencjami. Zrobilismy tez ścieżkę sensoryczna, a w sumie to jestesmy w trakcie robienia, jeszcze kilka nam zostalo
🔸28 lat
Z LaBelle jestem na styczniówkach i ta dziewczyna jest niesamowita. Zdecydowała się na kpi i konsekwentnie odciąga mleko trzymając się reżimu godzin itd. A jej młodsza córeczka skończyła już pół roku, niesamowite 🤯
Niektóre dziewczyny to są petardy jakies. Tzn wszystkie jestesmy petardy ale no szok. Dla mnie kpi to najtrudniejszy chyba sposób karmienia. Tutaj na forum poznalam dziewczynę wspaniałą zresztą ktora majac 2,5 letniego syna urodzila blizniaki i zdecydowała sie byc kpi. Jest do dzisiaj kpi a blizniaki maja 16 miesiecy a syn starszy do aniołów nie nalezy"😂Dla mnie to jest po prostu hardcore.
Engivaa Twoja Malwinka wygląda jak 2 latka conajmniej na zdjeciach 😁 jest przeurocza.
Emdar ja chyba pierwszy raz widzę Twojego syna! Cudowny kawaler 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 22:19
emdar lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021